Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peethy

    őstag

    válasz aleister #8698 üzenetére

    1. Az AF motorra gondolhatsz. Az objektívek közül az újabbak (jó, hát az új relatív, mindenesetre a nem nagyon régiek) képesek AF-re, de nem mindben van meg az a mechanika, amely meghajtja a fókuszgyűrűt. Ezt csak simán AF-el jelöljük, Nikonnál a motorral rendelkező objektívek AF-S jelölést kapnak.

    2. Az objektívbe szerelt megoldás halkabb, sok esetben pontosabb. Ha az objektívben van, akkor mindenképpen az objektív hajtja meg belülről magát, a váz nem csinál semmit, csak küldi az információt.

    3. Vannak kitek, ezek olcsó alapobjektívek. Ilyen a 18-55, a 18-105 és az 55-200 is. ÁLtalában minden modellhez adnak. A profibb modellekhez más optikákat adnak (16-85, stb.)

    4. Ez ennél komplikáltabb kérdés. A fix objektívek esetén a fényerő gyakorlatilag 0.95-re is le tud menni, ugyanakkor a zoom objektívek esetén nagyobb dolog fix fényerőről beszélni, ezek f/2.8-nál állnak meg (azt hiszem).

    5. Bajonettnek hívják és csak saját rendszerrel kompatibilis mind a Nikon, mind a Canon rendszere. (ez nem teljesen igaz ebben a formában, de ez téged nem érint)

    6. Érdemes elmélyülnöd kicsit az elméletben, olvasgatni. Az általad említett témákra egyáltalán nem kell makró lencse, épületfényképezéshez nagylátószögű objektívet szoktak használni.

    7. Az élesség és a gyújtótávolság nem ugyanaz! Élességet természetesen állít :) Viszont éppen azért fix, mert nem tudod a témát közelebb hozni.

    Olvass utána! Sokkal több kérdést válaszol meg egy-egy cikk/könyv, mintha mindent felteszel és itt vársz ránk :)

    [ Szerkesztve ]

    http://ungvaripeter.hu - brand, arculattervezés, marketing

Új hozzászólás Aktív témák