- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mégsem lettek annyira pénztárcabarátok az új Intel CPU-k
- Idén lesz tíz éves az AMD Socket AM4 foglalat
- Micro Four Thirds
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frigetrus
aktív tag
jancsi 90:
A te képeiden a perspektíva megváltozott, mert megpróbáltál azonos képkivágást elérni különböző gyújtótávolságokon, ezért közelebb/távolabb mentél. Az hogy melyik a természetesebb az attól is függ, hogy te szabad szemmel milyen távolságból nézel egy tárgyat és ahhoz képest mennyivel másabb.
Mutatok én is két képet:A két kép D40-el készült, 18-55-ös obival. Azonos távolságból de eltérő gyújtótávolsággal.
Az első 35mm-en a másik 50mm-en. Mivel a 35mm-es állással kisebb a tárgy képe ezért cropoltam hogy megegyezzen a képkivágás az 50mm-essel, majd azonos felbontásra hoztam a két képet. Modjuk nem lett tökéletes de szerintem megteszi.
A perspektíva nem változott, a kocka élei is ezt mutatják. Ez azt bizonyítja, hogy a különböző gyújtótávolságú objektívvel készült képek perspektívája azonos távolságból megegyezik, csak a nagyítás és képkivágás mértéke az eltérő.Ez pedig a 35mm-es állás eredetije, pirossal jelöltem azt a rész amit nagyjából kivágtam és azonos felbontásra hoztam az 50mm-essel.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GeForce GTX 1650 SUPER (OEM HP) -
- AKCIÓ! ASRock Formula OC RX 6900 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest