- Milyen alaplapot vegyek?
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Autós kamerák
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Miért tűntek el ezek a PC-alkatrészek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Latitude
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Olvasgattam egy két dolgot a neten, arról, hogy az új digitális tükörreflexes gépekhez, megfelelő adapterrel csatlakoztathatók különböző objektívek. Konkrétan, arra gondolok, hogy nekem van egy Olymus E-500-am és láttam, hogy vásárolható hozzá OM adapter AF chippel. Ez azt jelenti, hogy ha felhelyezem az adaptert a gépvázra, akkor hozzá csatlakoztatva egy OM Zuiko objektívet (pl. 50/1.4) akkor az működni fog? Ha az objektív fokuszált, akkor visszajelzést küld a váznak, ami pl.: csippanó hangot ad, és mutatja a fókuszálás tényét a keresőben, kvázi mint egy modern digitális objektív? Jól gondolom? De ez csak abban az esetben történik, meg ha az adapter AF chippes, illetve az objektív képes információt küldeni a fokuszálásról. Ha egy régebbi teszem azt menetes obiról van szó, akkor, ha van megfelelő adapterem pl.: M42-es, akkor manuálisan kell az élességet beállítanom. Szemre beállítom, és exponálok? Jól gondolom?
Köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 12700 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3080 10GB Lian LI LANCOOL 207 GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Seagate Barracuda ST8000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dobozos Új Dell Xps 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i7-8565U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 15 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs