- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzske
aktív tag
Sziasztok
Alapobit obit szeretnék venni köv a versenyzők :
1. Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS
2. Canon 15-85/F3.5-5.6 IS USM EF-S
3.Sigma Canon 17-70/2.8-4.5 DC
4. Sigma Canon 24-70/2.8 EX DG Macro objektív
Nekem személy szerint a 3-as számú a legszimpatikusabb , de kérlek titeket ha valamelyikkel van tapasztalat negatí ill. pozítív azt irjátok le.
thx
-
kiskornel
addikt
válasz
philoxenia #5896 üzenetére
Tényszerű megállapításban igazad van. Ám nézd meg, hogy a két kép közepe kicsit el van csúszva. Vagyis a fényképezőgép máshol mért fényt. Az egyiknek a WB-je is melegebb, mint a másiknak. Szerinted a fényveszteség nem tudható be ennek?
-
kiskornel
addikt
válasz
#27070592 #5895 üzenetére
Ha arra vagy kiváncsi, az 55-250 élesebb egy hangyányit, és kevesebb a torzítása 55-ön, mint az alap kitobinak. Megjegyzem, ha valahol fényképezni kellene, és 55-öt kellene használnom, csak a kettő közti különbség miatt nem cserélném le az egyik obit a másikra...
Ha 0 a sharpening, akkor ezek szép képek (minőségre). -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
#27070592 #5895 üzenetére
Nálam az látszik, hogy hiába ugyanaz a rekesz, a nagyobb fényerő a sarkokon kijön. Az 5,6 a legnagyobb rekesze a 18-55-nek itt, az 55-200-nak 4 lenne, ehhez képest 5,6-ra lerekeszelve a széleken jobb , világosabb képet produkál.... A széle érdekesebb lenne, a közepéről a cropban alig van különbség.
-
1010
őstag
sztem ez a ket obi egy minoseg kb
ahogy eszre lehet venni,de nem tom ne nezem ien aprolekos teszteket,amik nem is erdekelnek annyira,nem vagyok muszaki fotos -
kiskornel
addikt
válasz
#27070592 #5889 üzenetére
Nézd! Ez az egész olyan szubjektív.
Mennyin állt a sharpen csúszka? Ha 0-n van, akkor jó, ha 1-en, akkor elmegy kategória. Ha felette, akkor viszont nem a legjobb eredmények...
(bár azt se mondanám, hogy rosszak.)
És hidd el, van képminőség felfelé... Jó kis kezdő obik ezek. Én is majdnem megvettem mind a kettőt. De aztán csak a 18-55 lett, amit 17-55-re cseréltem le... -
tbs
addikt
válasz
#27070592 #5889 üzenetére
Látószög == fókusztáv. Azaz nem pont oda van szitázva a szám (ami egyébként is rossz), ahol lennie kéne. Egyébként egy mérőszalaggal pontosan meghatározható a látószög. Ha érdekel. Én speciál szemre szoktam belőni, nem az obik "azonos" végállásait használom. Már ha van időm ilyen úri huncutságokra...
-
törölt tag
válasz
kiskornel #5888 üzenetére
Ezek kamera jpeg-ek. Állványról természetesen, azonos pozícióból, kikapcsolt stabival, tükörfelcsapás, időzítő.
A fenti két kép kicsinyített, csak a látószögeltérés szemléltetésére.
Az alsó kettő a fentiek cropjai 100%-on, pixelszinten, ettől még sokkal élesebbnek kéne lenniük? -
kiskornel
addikt
válasz
#27070592 #5885 üzenetére
Bocsi, de nem valami élesek. Sokat javít(hat) rajt, hogy kicsinyítve van. F8 meg iso100 akkor azért sokkal élesebb képet vártam volna. Úgy látszik ez ennyit tud.
18-55 IS? Mert attól én élesebb képeket vártam volna.
Milyen beállításokkal? Állványról? Kézből? IS ki volt kapcsolva? Vagy ezek 1:1-es croppok?
Legtöbben RAW + a sharpening-et 1-re állítják. Legalább is a legtöbb helyen ez a norma.
Ezek így használhatatlan mintaképek, ha a fentieket nem tudjuk... De megválaszolod, és akkor mindenki képbe kerül. -
1010
őstag
mintha kissse vinyetazna ez a canon amit mondtatok
kissse nagyon -
válasz
Szten Márs #5869 üzenetére
Jajam. Köll neki ugyan egy jó 11-es rekesz legalább, és csak olyan 100-120mmig lehet használni (felette annyira pici lesz a dof, hogy nem talál fókuszt az af) és bár a 70-200 a 70es végénél kicsit lágyít, de jó képeket lehet vele csinálni ha ráérez az emberfia. [link] hibiszkusz 2-3mm-es bibéje for example
-
1010
őstag
válasz
Szten Márs #5865 üzenetére
koszi
ezert kerdeztem hogy mien lencse mert nem ismerem
gondolod hogy nem veszem meg ha mar 3 irjak hogy szar
ja itthon 60 ez nevetseges,mashol 40 -
ottkar
addikt
-
Szten Márs
nagyúr
A makróelőtétlencsék használatának módja benne van a nevükben
Igen, egyértelmű lesz, ha a kezedbe fogod, nem nagyon lehet rosszul használni
Van olyan makrókiegészítő is, amit a gépváz és az objektív közé kell tenni, azt úgy hívják, hogy közgyűrű. Közgyűrűből annál vastagabb sor kell, minnél hosszabb gyújtótávú obihoz akarjuk használni, így teléket nem szokás közgyűrűzni. A makróelőtétekből egy márkát szoktak ajánlani: a Raynoxot. Ebből is inkább a DCR-250-et. A Raynox DCR-250 67mm-es szűrőméretig használható, a 70-200 F/4 L-é pedig pont 67mm, ha jól tévedek, tehát még éppen felmegy rá. Ja igen, nem mellesleg a DCR-250-et 16 ezer környékén lehet kapni, és igencsak klassz képeket szoktak vele csinálni
-
Bubanc
aktív tag
válasz
Ez a makro előtét lencse téma engem is érdekel, kis segítséget tanácsot tudnál adni?
használata egyértelmű?70-200 F4-L-re is van? jól gondolom?
milyet célszerű venni? a szűrőméret határozza meg, vagy az obi és a gép közé kell tenni?
-
Klemice
senior tag
válasz
Kb egy hónapja vettem 55-250-t 18-55 mellé (igen nem IS verzió) azóta a képeim zöme a teleobival készült. Nagyon megéri az árát!
-
Szten Márs
nagyúr
Csak egyetérteni tudok az előttem szólóval
Az 55-250 egy kivételesen jó objektív az áráért
Nem mellesleg ha a régi Canon 18-55-öt lesajnálod, akkor egy Sigma 70-300-al nem kis öngólt rúgnál, mert egy kategória a kettő
Ha "makrós" 70-300 kell, akkor meg Tamron 70-300. De makrócélra inkább egy Raynok makróelőtét a Canon 55-250-re -
Bubanc
aktív tag
Szia!
Ha az ár lényeges és 60 körül szeretnéd a lehető legjobb képminőséget, akkor a Canon 55-250/F4-5.6 EF-S IS objektív a legjobb választás, igaz, hogy nincs 300mm, de vágással megkapod ugyan azt a képminőséget, plusz IS, plusz 55 ről indul
a 75-300 as Canon se rossz, de elég réri konstrukció, újonnan talán nem is lehet beszerezni, csak az utódját 70-300 IS USM, de az jóval drágább.
-
1010
őstag
udv a 2 kozott nem tudok donteni
a sigmanak van makroja eleg jo a canon nal ezt nem tudomkb egyforma a ketto vagy megse?
Sigma 70-300mm 4-5.6
Canon 75-300mm 4-5.6 III -
rumos14
nagyúr
válasz
Cassidey #5853 üzenetére
a Sigma AF-sza olyan hangos, h sztem az még akár zavarhatja is a babát. amikor otthon játszottam az obival, asszony megkért, hogy menjek már át egy másik szobába mert nem hallja a tv-t
nemtom FF-en képszéleken mennyivel gyengébb egy ilyen obi mint APS-C-n, de a 100-as gyútáv nem lesz túl hosszú. amúgy lehet h hülye kérdés, de a 85/1.8 mellett van értelme egy ilyen makrónak, ha nem kifejezetten makró célokra használnád?
(meglepődtem, milyen olcsó ez a 85/1.8, Sony-ra hasonló obi csak a Zeiss 85/1.4 létezik, ami, ha lehet, még jobb, de 400k az ára...) -
Cassidey
senior tag
Persze, nyilvan tokjo egy ujszulott babanak aki kb egy hete van kint a mamaja hasabol a vakuzas.. tutira kellemes. Az elso a biztonsag es hogy jol erezze magat a baba. Van aki studiovakukkal fotozza oket is, o dolga. Refit nem szeretem.
Kornel, koszi.. agyalok meg ezen, Canon fele huzok az az igazsag. Rovidebb nem nagyon van ha jol tudom, de szerintem jo lesz, hataresetnek tunik. Persze jo lenne par fotozasra elvinni probalgatni de nem olyan vilagban elunk.
rumos, neked is koszi. Sigma ellen szolnak a szamomra idegesito dolgok, a boritas, a hangos af, h valtozik a merete.
-
ottkar
addikt
válasz
kiskornel #5851 üzenetére
Ez a babák közelében nem vakuzni nem tudom mi. Különösen diffúzorral bőven lehet. De feltalálták a halogén reflektort is már aki szobában fotózik annak illő hogy legyen.Nem értem ezt a megvilágítási tehetetlenkedést, miért nem lehet egy 1000W-os halogén reflektort beszerezni? Vagy kettőt.
-
kiskornel
addikt
válasz
Cassidey #5847 üzenetére
Én Canon párti vagyok. Van egy 100/2,8 macro-m, de Sigma ügyben nincs tapasztaltom.
Canonnál: marha gyors, pontos, csendes fókkusz, tökéletes fénymérés (3rd party esetében ez is gondot okozhat), kiválló élesség már tág rekesszel is. Masszív felépítés, széles fókuszgyűrű, 30valahány cm minimál fókusztávolság (1:1). CA ismeretlen, vignettálás (csak APSC-n teszteltem) ismeretlen.Viszont nem kapsz hozzá semmit: se bőr táskát, se napellenzőt, se állványgyűrűt...
Megjegyzés: mivel 100mm-es, szobába bent használni... háát. Ahhoz túl nagy ez a gyújtótváv. Ehhez már kell majd vaku / vagy álló célpont esetében állvány. Tudtommal vakuzni nem szeretsz babák közelében. De ez mindkét obi hátránya...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One mobilszolgáltatások
- Gaming notebook topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Mercedes topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest