Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Neck

    veterán

    válasz derrik #26539 üzenetére

    A madarazáshoz, ahogy Econ írta, 55-210. Én eBay-ről rendeltem, nekem 60-65 körül megállt, adnak hozzá napellenzőt, lencsevédőket, etc. Itt most 70 körül látok.

    Ezen kívül érdemes lehet a polárszűrők között szétnézni, vannak olyan fényviszonyok, amik esetében nagyon jól tud jönni.

    A telefonhoz képest meg nem csak az az előny, hogy lehet rá nagy telét tenni. Ahhoz elég lenne egy nagy zoomos kompaktot is venni 40-50 ezer forint körül - mégse lesz jó a végeredmény (tapasztalatból beszélek, örülök, hogy kiugrottam belőle. Az optika tele végén, "nagy zoomnál" a körömnyi szenzor szürke, halott, és gyakran elmosódott képeket csinált)

    Próbálj meg a telefonnal gyengébb fényviszonyok között, vagy nagy dinamikatartomány alatt (fény-árnyék) fotózni, egyből rá fogsz jönni, hogy egy nagy szenzor mire jó. A telefonnál ami kiég/bebukik, vagy HDR-el sok ideig tart és adott esetben elmosódott lesz, azt a géped szenzora jó eséllyel "erőből" megoldja (esetleg kisebb utómunkával). A fókuszálás és képalkotás sebességéről, a kis mélységélességről már nem is beszélve. Illetve, a gépre tehetsz filtert is, van, hogy jól tud jönni.
    Én azért léptem át az A5000-re, mert felidegesített, hogy vannak szituációk, amit nem, vagy csak rendkívül rossz minőségben lehetett lefotózni (akár telefonról, akár kis szenzoros kompaktról beszélünk. Voltak olyan beállítási lehetőségek, amik egy-az egyben hiányzottak (pl hosszú záridős képek). Most is szar képeket csinálok nagyrészt, de ez azért van, mert egyrészt most rosszak a fényviszonyok (szürke téli idő), másrészt meg béna vagyok még :DDD

    [ Szerkesztve ]

    An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

Új hozzászólás Aktív témák