Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz atok666 #17639 üzenetére

    A 105-től csak fényerőben több. Stabiban már kevesebb (ugyebár nincs benne), tehát low light-ban nem tartom úgy ki, illetve engem annyira nem győzött meg, a 105-höz képest egy legónak tűnt, mikor próbáltam. A képe jó, szép, stb, de úgy nem vágtam egyből hanyatt magam tőle.

    Ha az 1.8 mellé veszel egy 1.4-et akkor feltételezem az 1.8-at adod el. :) Az 1.4 bokeh-ban jobb, illetve szerintem a legélesebb valaha készült Nikkor - arra a feladatra, amire tervezték legalábbis: portrék, félalakok, szóval a 85mm. Ez a grafikon azért büntet eléggé:

    De ! Hogy máris kedved szegjem: mindkét G-s 85-ös focus shiftes design, az 1.8G alig észrevehetően, az 1.4G már jobban. Szóval karcol mint a vadállat, csak kb. 1.4 és f/4 de f/8 között is a fókuszsík tolódik, azaz más és más AF Fine Tune értéket kell a vázon adni hozzá - ilyet meg még nem tudunk. USB dokk sincs, ha lenne, az sem segítene, mert csak gyutávonként lehet fókuszt finomállítani, rekeszenként még nem, úgyhogy.. :N

    A 85 1.8G szerintem nagyon használható, egy 1.4G is persze vadállat jószág, ha tudod, hogy aznap amikor fotózol vele, pl. stúdióban, végig f/8 környékén leszel rekesszel. Odaállítod az AF fine tune értéket és büntetőgép. :K De csak úgy nem ránthatod elő csípőből akármilyen szitura, pont emiatt.

    [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák