-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz csaba951 #20885 üzenetére
"OK, vehetnék (mostani) kisebb kártyát is, de ha már veszek, akkor új modellt akarok venni!"
Logika nincs abban amit írsz, ugyanis eddig használtál egy belépős kártyát egy olyan játékkal, ami megköveteli a csúcskategóriát. Most meg venni akarsz egy "régi" játékhoz egy méregdrága csúcskártyát. What?
Akkor inkább írnád azt hogy téged érdekel az RT. -
Joshi
titán
válasz csaba951 #20894 üzenetére
Nem vágom hogy most mit vezettél le nekem. Én a sóvárgásodra írtam azt amit, azaz gtx970-el toltad a Witcher 3-at butított grafikával évekig, majd most valamilyen vezérhangya segedelmével vennél egy RTX2080-at többszázezeréééé. Ha eddig probléma volt a drága vga beszerzése, akkor most hirtelen honnan a pénzmag?
-
Joshi
titán
válasz csaba951 #20897 üzenetére
"Dolgoztam és összespóroltam!"
Általában az ilyen ember fontolja meg a lépéseit, a te példád nem erre vall.Hát nem tudom, nekem még mindig túl nagy a kontraszt a 970 és 2080 között, de nyilván te tudod. Oprendszernél az SSD már sok-sok éve alap, ez nem kérdés de sokan a játékokat is ssd-ről futtatják. Na az már nem ilyen egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz csaba951 #20901 üzenetére
Azt vedd amelyik neked tetszik, úgyis a saját pénzed.
Ez hobbi, megérni egyik se éri meg, a Pascal is drága a maga módján...Ha árban hasonló lesz a 1080Ti meg a 2080 én is az újat venném, nem a másfél éves technológiát.
Az új 1080Ti meg még mindig 300k alatt van, ami marha sok ugyanúgy.
Használt árakat meg használt árakkal vessünk össze, újat meg az újjal.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Jack@l
veterán
válasz csaba951 #21057 üzenetére
Nem annyira pletyka, mert az egyik főmufti nyilatkozta
https://www.guru3d.com/news-story/nvidia-geforce-1000-series-to-sell-into-2019-likely-no-rtx-for-lower-end-cards.html[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Pitralon
tag
válasz csaba951 #21057 üzenetére
Nem ez a minimalista kártya az egyik előfutára az "occsósításnak" szerinted? Tehát a gyanús pédány 1070ti: [link]
Mivel a gyengébb sima 1070, hosszabb, és a ventik is komolyabbnak tűnnek rajta: [link] ugyanannyiért..., lehet még sok ilyesmi trükköt bevetnek tényleg, hogy kiszórják a régi sorozatot...
[ Szerkesztve ]
Miért lenne káros az azbeszt? Hát benne van, hogy "beszt"...Most a Tónikát a Mónikától vagy fordítva...? "Puls Rádió"
-
westlake
félisten
válasz csaba951 #21121 üzenetére
A negyedik véglegeshez közeli verzió próbálható már ki a Redstone 5-ből. Az elsőhöz már augusztus végén hozzá lehetett jutni, ráadásul legálisan. Szóval nem igazán értem, hogy miért ne lehetett volna eddig tesztelni az RT-t.
Az NVIDIA-nak és/vagy a Microsoft-nak pontosan tudnia kell, hogy az eddigi verziók alkalmasak-e olyan tesztek elvégzéséhez, ahol valós eredmények születnek, nem pedig fals értékek.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Dyingsoul
veterán
válasz csaba951 #21160 üzenetére
Én szoftver fejlesztő vagyok, nem hardvermérnök így azt, hogy hogyan lehetne megvalósítani ekkora növekedést - nem tudom megmondani. Én csak tudatos vásárlóként azt látom, hogy ha egyszer sikerült megugrani egy akkora lépést ami a Maxwell-Pascal között volt, akkor ha nem is ugyanakkora de a jelenlegi várható teljesítménynövekedéstől nagyobbra számítanék (látva a speciket és a nem túl hihetetlennek tűnő leakeket valószínűleg nem lesz nagy ugrás).
Viszont nem csak a technikai korlátok nehézsége nőtt, hanem a bevétel is... Rengeteg pozitív pénzügyi hír jött az NV-ről az elmúlt két évben és úgy gondolom bőven birtokukban van az a tudás és anyagi forrás amivel többet is ki lehetett volna hozni a next genből. Szerintem jövőre nem lesz újabb generáció, legfeljebb ismét majd 2 év múlva az pedig túl sok idő látva ahogy például a CPU-k évente jönnek-mennek.
Mindegy egyébként, én ezzel a teljesítménnyel is meg tudnék barátkozni, de nem ezen az áron... Hiába van rá pénzem, ez már az az összeg amire rá tudom mondani, hogy számomra nem érnek ennyit a tükröződések és a 30-40% plusz teljesítmény a 1080 Ti-hez képest. Mert ez nem fejlődés, hogy nagyobb teljesítményt annyival adnak drágábban, amennyivel többet hoz nyers erőben. Ez így számomra nem gen váltás. Én úgy gondolom hogy ha több, mint két évig kint van egy gen, akkor a rákövetkezőnek legfeljebb mérsékelten nagyobb áron kellene hoznia egy nagyobb ugrást a teljesítményben vagy közel ugyanakkora teljesítményt alacsonyabb fogyasztással, sokkal kedvezőbb áron. Az, hogy emellett milyen új feature-öket tesznek bele mellékes, azt nem lenne szabad árhoz kötni, extraként kellene adniuk. Lásd pl G-sync vs Freesync...De egyébként semmi extra csak kicsit csalódott, mint az Intel rajongók az anniversary edition kapcsán. Mondjuk Linus meg is tudta mutatni, hogy mit kellett volna kiadni az Intelnek, így talán szemléletesebb ez a dolog. Sajnos én nem tudok hirtelen megtervezni egy új architektúrát, de szerintem bőven elég ha azzal fejezem ki a csalódottságomat, hogy nem veszem meg a terméket.
Viszont félreértés ne essék, én nem hülyézek le senkit amiatt ha a 2080-at vagy a 2080 Ti-t a Ray tracing miatt veszi meg. Ez mindenkinek a saját döntése, beszélni pedig lehet róla, azért van fórum a ph-n.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Pitralon
tag
válasz csaba951 #21194 üzenetére
Igen kérlek... egy hagyományos CRT-t használok... egy tervezőknek szánt annó csúcskategóriás Sony E530 típust hajtok..., ez még 4:3-as arányú, de nincs natív felbontása, oda állítom, ahová akarom, és 1280x960 full ultra beállításokkal simán jó még a gtx 960 4GB..., 1600x1200-ban már jó sok effektet lejjebb kell venni....
Far Cry 5
Wolfi ...ezek simán elfutottak átlag 60 FPS körül...ultránJa, és én nem egy panelkuckóban lakok, elfér ez a moncsi is...!
Ha akarod a "válaszidején is vitázhatunk".... Ami itt pl. nincs....
[ Szerkesztve ]
Miért lenne káros az azbeszt? Hát benne van, hogy "beszt"...Most a Tónikát a Mónikától vagy fordítva...? "Puls Rádió"
-
Dyingsoul
veterán
válasz csaba951 #21196 üzenetére
Nincs meg az 1080 Ti. 1070-em volt, eladtam, 1080 Ti-t már kétszer vettem de mindkettő meghiúsult az eladók miatt... Hosszú sztory nem kezdek bele ha nem haragszol, ha nagyon érdekel küldj privit és ott elregélem.
Viszont 1080 Ti-t vadásztam ezidáig. Most egy kicsit pihenek inkább, szerencsére van fontosabb dolgom, mint a VGA vásárlás. Viszont az árak miatt igen, 1080 Ti-re hajtok de azért a szept 20-at megvárom, sőt lehet utána is várok még, nem sietek sehová annak ellenére, hogy az IGP-zés egyáltalán nem volt betervezve. Nem gondoltam, hogy ilyen hamar elviszik jó árban az 1070-emet de tökmindegy.[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
válasz csaba951 #21205 üzenetére
Az Oculus Connectet most már megvárom (szept 26-27). Ha nem jelentenek be semmi érdekeset aminek köze van a VirtualLink-hez ami az RTX kártyákon van, akkor pláne keresek egy 1080 Ti-t. Persze az is lehet, hogy nem véletlenül van egymáshoz ennyire közel az RTX launch és az Oculus Connect, de nem akarok találgatni, ez nem az a topik... vagy várjunk csak?...
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz csaba951 #22346 üzenetére
engem a CPU vs GPU gondolkodtat...
ugyan ez van nálam is néhol.. .a vga 100-on teker, a cpu 75-80%-on... lsd Destiny 2, 1440p, 1-2 részletesség OFF" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Jack@l
veterán
válasz csaba951 #22380 üzenetére
Szerintem már annak is örülnének ha a régebbi szériára rávernének.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
t72killer
titán
válasz csaba951 #23041 üzenetére
+#23043: +1... Ez van, a VGA-árakat továbbra is nyomasztja a memóriakartell és a VRAM technológiaváltás extraköltsége (GDDR6), a bányák sem omlottak össze. Hacsak nem lesz egy újabb bányaszezon, lefelé fognak menni az árak.
A teljesítményről meg annyit, hogy ugyanazon a gyártástechnológián 10% körüli teljesítmény/fogyasztás előnyt értek el. Valóban nem hipertérugrás, lassú fejlődés.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Jack@l
veterán
válasz csaba951 #23142 üzenetére
Raytracingben nincs sugárszám/pixel, ott 1 sugár per pixel van, illetve XxAA-val lehet több(nagyobb képet renderel és a végén összehúzza)
Max depth az van.[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz csaba951 #23328 üzenetére
Tények, mérések erre, már meglévő vagy bétás játékokból? (pl BFV, új Tomb raider)
Abu agymenései messze nem számítanak annak.20-40% ot azért elég könnyű észreveni
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz csaba951 #23331 üzenetére
Ok, van 1 MS franchise, ami alapból hasít minden erősebb kártyán. A valódi okát ennek csak azok tudják akik tervezték, programozták. (ha akarok én is tudok kártyára szabni játékot, pénz kérdése az egész)
Egyéb?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz csaba951 #23331 üzenetére
Forza 4 nem Vega-n gyors, hanem a többi VGA-n lassú. És ez semmi másnak nem köszönhető, megkerüli az általános grafikus drivert .Azóta sem jött válasz arra, hogy mitől áll fel a megszokott felállás 4 K alatt, ahol 35 % -t lassul Nvhez képest.[link] miért veszít hirtelen annyit az erejéből a Vega és tartja magát az 1080 és TI
Azért van, mert nem driveren át megy a GPu etetése. Ami nekünk nagyon nagyon jó, hogy minimum 8 GB ramos kártyákra lesz szükség és 1-2 éves hardverekre. ( RX is megcumizta magát nem csak pascal ezzel.) mert nem lesz lehetősége a gyártóknak játékokra optimalizált kódokat bevinni.
Mint az is kiderült utólag, hogy NV kártyák így igénylik a sok szálas több magos magas órajelen járó CPU-t éppen ez miatt, tehát újabb ok, hogy rávegyenek egy minimum 8 GB rammal rendelkező VGA vásárlására egy 16 magos CPU mellé.
Szóval mi ezt nyerjük ezzel, míg Microsoft azt nyeri, hogy minden Xboxra készülő játékot lazábban át tud hozni PC re. KI jár rosszabbul?"mint külön figyelni a Pascalokra, ezért hülyék lennének nem így tenni."
valóban hülyék lennének így tenni a PC port kadásánál, elvégre a piac 80 % geforce user és maradék 20 % radeonosból kb 3-5 % vega.Vega alatt meg semmi előnye ennek.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
BiP
nagyúr
-
félisten
válasz csaba951 #24105 üzenetére
[Nvidia] is resilient, creative, and repeatedly rises to great challenges. We will shake this off and come back strong," Jensen said.
helyes, lássuk
Pirítsanak is oda.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
t72killer
titán
válasz csaba951 #24105 üzenetére
LoL, egyesegyedül rajtuk múlt, a nép az utolsó legyártott selejtes Turingot is megvette. Ha 2x ennyit gyártottak volna, azt is mind elviszik - csakhogy nem voltak képesek mennyiséget szállítani a piacra. A tulajok meg rettegnek, mikor bújik elő a kariból a Pacman.
#24113: így van, ez a nyilatkozat nettó baromság. Tavaly decemberben még egy rakás kosztümös 2080ti várólistás volt, nemhogy a polcokon rohadt volna... A sima 2080/2070 meg ugye nem mindenkinek kell: nem tudnak többet a 1080ti-nél, ami ugye ex-bányász kivitelben jutányos áron kapható.
performanszlípről meg egy újabb maxwell-pascal lépcső esetén tessenek beszélni...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
félisten
válasz csaba951 #24513 üzenetére
Stadia nem az ő befektetésük, csak hardvert biztosítják/ veszik tőlük hozzá GPu szintjén. Google ugyan úgy használ nvidia hardvereket is más( talán fontosabb) területen.
Szerintem nem engedik el a GPU fejlesztést, mint ahogy Nvidia is az érkező 8 vagy 7 nm kártyákkal is lépkedni fog.
Én számítok tőlük( nvidiától) valami multiGPU fejlesztésre.[link] és szerintem AMD is hasonlóban gondolkodik, legalább is ilyesmi lehet a jövő, ahol egy egy GPU részt bármire be lehet fogni, legyen az compute, INT, RT mindegy akár együtt, akár külön külön.Persze ehhez kell az alacsonyabb csíkszél, kisebb fogyasztás és hűthetőség.
Ehhez még hozzá lehetne tenni egy hibrid memória vezérlőt, ami képes lenne akár HBM akár GDDR6 ramokat egy dizájnon kezelni az lenne az igazi multiGPU.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- MSi ventus RTX3060ti doboz,garancia,beszámítás is.
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB TUF Gaming OC videokártya (TUF-RTX4070TIS-O16G-GAMING) - 3 év Aqua gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest