Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Több bérgyártóhoz viheti a készülő fejlesztéseket az NVIDIA
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
t72killer #44042 üzenetére
> Meg ugye a 8k-t etetni is kell:
AI monitort kell venni,
( és az "AI" az új "smart" - amivel mindent el lehet adni. )( AI upscaling) még a streaming games-ket is felskálázza.
Samsung Odyssey G8 4K 240Hz OLED monitor announced at $1,299, features built-in AI upscalingVagy AI csalós üzemmódú monitort .
MSI demos flagship MEG 321URX 4K 240Hz OLED gaming monitor with “cheating” AI-assist at Computexés ha valaki lát RTX 4090-et tartalmazó AI monitort
- szóljon !
-
D55
senior tag
válasz
t72killer #44039 üzenetére
Méret / felbontás / távolság szempontjából el is hiszem, még le is írtam az előbb, hogy a 32" - 4K egy jó párosítás. Max a látótér / méret arányba tudnék itt nálad belekötni, de az meg legyen egyéni preferencia.
Nekem a 27-28" alatti méretekkel van a bajom, hogy ott alig van jól felszerelt 2K-s, ellenben pl. még 1080p is bőven van nagyobb méretekben, ami már nálam a double facepalm kategória (kivéve talán, ha valaki fotelen vagy kanapén való dagonyázáshoz veszi, de amit erre szánnak, azt meg TV-ként szokás forgalmazni).
A piacot meg persze, hogy rendezném, mert ahol a spekuláns monopolcégek vagy épp a klímalobbi még nem ölte meg az egészséges versenyt, ott meg mostanában a marketingesek alvajárnak örökké
#44041:
"Valami cikk szerint az EU-ban szigorítottak a fogyasztási követelményeken, ezért szívódtak fel gyakorlatilag a 8K tévék."Ó, nem mondod... Ki gondolta volna, hogy ilyenek vannak?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
t72killer #44042 üzenetére
8K-nak én két módon venném hasznát:
1: volt 15" 4K laptopom, és azon a 200%-os asztal kinézetétől csak pislogtam. El tudnám nagyban is viselni. Illetve kínlódok a japánnal, egy ilyen szörnyűség meg hagyományos pixelméret mellett majdhogynem egy marék folt: 馬鹿
2: játékokból max a régieket nyomnám 8K-ban, de legalább meg lenne rá a lehetőségem. Lejjebb venni a felbontást még mindig egyszerűbb, mint a "bárcsak lenne nagyobb felbontásom". DSR nem nyerő, ezt akkor tapasztaltam meg igazán, amikor 42" FHD-ről 42" 4K-ra váltottam. Játszogatnék beteg képarányokkal is, akár azért hogy felvegyem, akár poénból megnézni, de sok játék 800 sor alatt nem hajlandó mutatni a felbontásokat, 480 sor alatt meg kizárólag a régiek működnek. Igen, ez egy csík, ha kihasználom a teljes képernyőtMeg ha már DSR, akkor 16K-ban képernyőfotózni spéci program segítsége nélkül jó lenne
(4x4-es túlméretezés rulz, párbeszédablakok 2-3 pixeles hieroglifákat írnak XD )
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
t72killer #44039 üzenetére
meg akkor már Jaceknek is
Volt korábban tv-m, három egymás után.
HDMI-t annyira nem szerettem, DP meg csak monitoron van. Persze meg tudnám szokni ismét, de monitorban jobb lenneA tv-k "képjavítása" nem mindig kapcsol ki teljesen még számítógép üzemmódban sem. Egyetlen előny az lenne, hogy a streaming nem böngészőben menne, ami gyanúsan 720p-nek tűnik
A mostani 42" 4K-t önként maximum 8K-ra cserélnék, de ott az 55"-os tv-knek hírmondója sem maradt. Valami cikk szerint az EU-ban szigorítottak a fogyasztási követelményeken, ezért szívódtak fel gyakorlatilag a 8K tévék. Egyedül a Samsung tartja magát. Monitorból meg a Dell-nek van évekkel ezelőttről aranyáron.
-
M@trixfan
addikt
válasz
t72killer #44031 üzenetére
Én csak partvonalról ugatok egyelőre, szóval “grain of salt”, meg minden… Viszont én ezt úgy látom pont az járt optimálisan aki vett 4090-et az elején. Memória mennyisége későbbi avulás és bizonyos nem gaming feladatok tekintetében megfelelő és az RT teljesítmény még ebben a generációban is csak itt elegendő minden esetben a biztos 60 fps-hez.
-
D55
senior tag
válasz
t72killer #44025 üzenetére
Én raktam egy másik VBIOS-t a 4070 TiS-re ami a gyári +5% helyett +10% power limitet enged, de nem érzem azt, hogy arányosan annyival többet hozna (thermal throttling természetesen nincs és van is azért mérhető eltérés, de a 90% PL és a 110% PL között csak olyan 5-6%-nyi, ami közel sem 20). Hozzátartozik még az is, hogy bár én UV+OC curve-el tolom, elviekben a maximális feszültség is korlátozva van, hiába adsz neki nagyobb keretet wattban, afölé úgy sem engedi.
Szerintem tehát nagyjából belőtték már gyárilag is ezeket oda, ahol a leghatékonyabban tudnak dolgozni és ennél többet kihozni már egy meredek emelkedőn felfelé lehet csak belőlük. Aztán lehet, hogy egy kevésbé vágott AD103, pl. egy 4080 vagy 4080S még tudna ennél tovább nyújtózkodni, de a 70-es AD103-ak esetén ezek után tényleg meglepne, ha mégis tévedek.
-
KRoy19
őstag
válasz
t72killer #44001 üzenetére
"Nézőpont kérdése, a 3090esek ára ha úgy nézzük, jóval olcsóbb, mint amikor az volt a csúcs
"
Így igaz és sok embernek teljesen megfelel a 3090 teljesítménye és a használt piaci ára. Továbbá, ha évente jönnek kártyák, akkor biztos nem lesz a generációk között akkora ugrás mint a 3090 és a 4090 közt volt.
-
-
M@trixfan
addikt
válasz
t72killer #43988 üzenetére
A piacot lehet mesterséges hiánykeltéssel és egyéb technikákkal manipulálni. Ez nem áll távol az Nvidiától. Állandoan arra törekedett régebbi generációknál is, hogy ne szabványt támogasson az architektúra, hanem zárt “proprietary” megoldás legyen adapttálva. Pl. PhysX, Gameworks és társai.
-
D55
senior tag
válasz
t72killer #43984 üzenetére
Nyilván lehetnek kivételek, plusz ha az RT-t is nézzük, akkor még tovább javul az NVIDIA irányába a kép. De amúgy nekem is 4070 TiS van, talán nem véletlen
Ettől függetlenül módszeresen az NVIDIA hajtja fel az árakat, a többiek utána mennek, tehát ezekkel a jelzőkkel szerintem nincs értelme spórolni, nehogy még a piacot tanulmányozva olyan súlyos tévképzeteik legyenek, hogy a vásárlóik ezt egyetlen szó nélkül, mosolyogva hagyják.
#43985: De lehet az is, hogy lemaradtam és változtak mostanában annyit az árak, hogy már nem a február-március környéki viszonyok vannak. Akkor sorry.
-
OgreImre
senior tag
válasz
t72killer #43840 üzenetére
Ebben benne van az is, hogy 20+ évvel ezelőtt a többségünk pályakezdőként még otthon lakott, sokkal(!) kevesebb kiadása volt mint most családosként hiteleket fizetve.
Ezért érezzük azt, hogy akkor sokkal "olcsóbb" volt minden.
Én 2001-ben az első két fizetésemből olyan gépet vettem, hogy ma 1 évig kellene spórolni rá, mert egyszerűen nem kellett másra költeni. -
X2N
őstag
válasz
t72killer #43822 üzenetére
Elég csak megnézni az nvidia bevételi jelentését, nem kell a forinttal se meg a fizetésekkel foglalkozni, 2-3X-os haszonnal árulják már a videokártyákat a bányász szezon óta ha eddig nem esett volna le mindenkinek, kicsit vicces hogy magyarázni kell még most is. Arról nem beszélve hogy amit ma megveszel 4060-as kártyaként az már nem is számít 60-as kártyának a régiekhez képest.
-
X2N
őstag
válasz
t72killer #43816 üzenetére
Csak akkoriban diákként az összespórolt pénzemből megtudtam venni anno egy GTX670-est, később 980Ti-t használtan, mindig az aktuálishoz képest egyel régebbi széria felső kategóriáját, ma meg már 1 havi technikusi fizetésből nem futja az aktuális széria csúcskártyájára se
, diákként meg nem hiszem hogy az előző generáció felső kategóriás kártyája opció lenne már. A másik dolog hogy ugyan megvehetném magamnak de akkor se vennék már ilyen kártyát az elrepedő pcb/leégős tápcsatlakozó miatt, aki meg ebben reménykedik hogy majd jó áron eladja 2-3 hónappal az új széria eljövetele előbb az lehet most koppanni fog.
-
X2N
őstag
válasz
t72killer #43814 üzenetére
Hatósági áras VGA-t a népnek!!
A Békéért, a Jövőért, A Réjtrécingért! Magyarisztán jobban teljesít!
D55-Nem fog az nvidia visszavenni árból lehet tovább álmodozni. Megy kínába mert kell nekik az AI-ra, ha hónapok múlva is ott roskadoznának a csúcskártyák a polcokon/raktárakban talán lehetne erről szó de amíg boldog boldogtalan megveszi a 800ezres videokártyákat mert kell, még gémingre is, addig nem fog semmi változni. Az 1000usd msrp-s kártyák kor már lejárt. A vásárlók tehetnek róla hogy megvették ilyen áron is.. Nyilván volt infláció de nem ekkora. Következő gen se lesz olcsóbb 1600-2000usd-nél. Az lenne jó döntés ha feldarabolnák ezeket a nagy tech cégeket már a fenébe...kezdhetnék mondjuk a top10-el.Nincs szükség ennyi monopol helyzetben levő adókerülő cégre.
-
D55
senior tag
válasz
t72killer #43812 üzenetére
"A VGA-komcsi elképzelés, miszerint jövőbeli szoftverekkel legyen kompatibilis egy legyártott hardver, igencsak bilibenyúlós és nincs az a jogállam, ami ilyet kényszerítene egy gyártó cégre."
De hát ilyet nem is írtam, csak azt, hogy bizony vagy vegyenek vissza sürgősen az árakból, vagy pedig ennek idővel az lesz a vége, hogy az emberek majd elkezdik nyomásgyakorlás / megleckéztetés céljából kibalhézni a politikában, hogy egy VGA legyen részvényre visszaváltható, vagy valami hasonlóan kijózanító, a mi merre hány méter kérdésében a saját gyökereit szem elől tévesztett cég számára egy kis fájdalmas emlékezetfrissítőül szolgáló intézkedést. Vagy rosszabb esetben ugye a feldarabolás is szóba jöhet, mint ahogy abba már sok cég belefutott, de ezt én sem tartom jónak, mert ott már a K+F tőke integritása sérülhet és az viszont technológiabarbár osztalékkeselyű részvényesek ide vagy oda, szerintem olyan magas szintű oltalmazandó értéket képvisel, amit már nem szabadna így veszélybe sodorni idegből.
És most nem azért, kicsit én is idegből és ezzel összhangban igen hegyesre vett dolgokat emlegetve írok ilyeneket amikor szembejön a téma és még mindig azt látom, hogy az irány változatlan, ellenben nagyon is van annak realitása és számtalan megtörtént példája, hogy ha az embereknek betelik a pohara egy cég üzleti gyakorlatával, akkor ott nagyon gyorsan és nagyon féktelen, sokszor aztán őrületes túlzásokba is csúszó mód tudnak a politikának megoldásra kiadott problémákra a válaszlépések kibontakozni. Szóval akár úgy is nézhetjük, hogy valójában én pont az NVIDIA-t, illetve az általuk képviselt hosszútávú értékeket féltem egy ilyen szabályozói túlkapásveremtől, amibe a manapság egyre gamerhűtlenebbként értelmezhető árpolitikájuk sodorhatja őket
-
D55
senior tag
válasz
t72killer #43809 üzenetére
Persze, úgy lehetett volna próbálkozni, de 20-30 állam között biztos akadt volna 1-2, aki meg a haszon reményében nyitva hagyott volna kiskapukat egyfajta adóparadicsom módjára...
Az autóknál meg amúgy európa igazi bűne az áfahuszár dieselmotorok személyautókban való ámokfutása feletti évtizedekig tartó félrenézés, aztán amikor 2015-ben borult a bili, hogy egyesek (aztán szép sorban kettesek és hármasok, de még talán négyesek is...) akár simán 10x-esen csalnak a kibocsájtási adatokkal, akkor a benzinesek CO2-vel való kiállhatatlan vegzálásával leplepzve, összemosva próbálják most valahogy eltakarítani őket... Legalábbis nekem az események időrendjét, a technológiai, szabályozási fordulatok időzítését nézve ez a napnál is világosabbnak tűnik.
A játékok futtatása meg természetesen persze, hogy nem alapvető emberi jog, nem is követeltem egy szóval sem 2 évente alanyi jogon járó xx70-es kártyákat a bolygó minden 5 és 120 év közötti lakosának, de viszont a jelenlegi legmeghatározóbb világkultúra haladó szintű gyakorlásának igen is alapvető technikai feltétele egy erős config, tehát nyilván nem elvárható a társadalomtól azt tolerálni, hogy egy piacot a közel totális uralma alá hajtó cég ezt bármiféle technikailag elfogadható ok nélkül a részvényesei kedvéért néhány év leforgása alatt szép lassan a közepesen drága hobby kategóriából a kevesek számára elérhető luxus kategóriába zárja el (mert ugye a legpesszimistább vélemények szerint akár ez a várható realitás), és főleg nem egy olyan cég, aki évtizedek alatt a mi pénzünkön nőtte ki magát azzá, aki ma. Egyszóval ehhez azért had legyen már az embereknek néhány szava és had ne kelljen ehhez a jogalapunkat bizonygatni. De akár mondhatjuk úgy is, hogy vannak a tőzsdei részvényesek, meg vannak az eszmei részvényesek, mi, gamerek.
Telefonoknál meg amúgy ezeket az önkényeskedő SafetyNet és hasonló diszkriminatív megoldásokat kéne betiltani és akkor az elterjedtebb SoC-vel szerelt darabokra ismét akár 8-10 évig lehetne friss ROM-okat találni a gyártói support időszakot követően is. Illetve ugye most is lehet, csak hát ugye amióta hagyjuk, hogy a bankok és hasonló öntörvényű cégek felnőtt embereknek a saját biztonságukra hivatkozva megszabják, mint egy óvodásnak, hogy a saját, amúgy nyílt forráskódú szoftverkörnyezetre alapozó eszközeiken csak a gyártók saját zárt rendszereit használhassák, azóta ugye hérköznapi használat céljára a legtöbbször ezek nem opciók sajnos.
-
D55
senior tag
válasz
t72killer #43805 üzenetére
- A bányászat esetén ténylegesen felborult a kereslet-kínálati egyensúly (így ezt úgymond jogos kifogásként muszáj volt elfogadni minden oldalról), míg viszont a covid idején utólag több esetben is lebuktak különféle komponensek gyártói, hogy 2020-2021 gyártású terméket tarthattak vissza, amik aztán 2022-2023-ban hirtelen hatalmas mennyiségben feltűntek a piacon. Tehát az úgynevezett chiphiányhoz vélhetően nem kis részben hozzájárulhattak ilyen káros, spekulatív/manipulatív piaci magatartások.
- A gamer VGA valóban nem megélhetési kiadás, ellenben a mára elsőszámúvá vált világkultúra elengedhetetlen kelléke. Ez bőven indokolna szerintem emiatt majdnem ugyanolyan kemény fellépéseket a hatóságokat részéről, mint az alapvető megélhetéshez szükséges árucikkek esetén, hiszen a gigantikus (milliárdos) tömeget képző vásárlók legtöbbje így mégiscsak nélkülözhetetlen áruként tekint rá.
- Telefon, autó teljesen jogos. Bár amúgy pl. telefonoknál nekem a középkategóriás Samsungjaim kb. mind simán tudták a dolgukat akár 5 éven át is (a hardware sebességbeli / kapacitásbeli avulásától most tekintsünk el), szóval mondhatni ott szerintem még van verseny és vannak korrekt kínálatok, csak a marketinggel túlfújt márkákat és az összes gyártónál kb. a csúcskategóriás, akár 2-3x-osan túlárazott szériákat kéne mindenkinek messziről kerülnie. Autóknál is azért még ha az európai kínálat minősége a rengeteg túlzó és borzasztó költséges megoldásokkal teljesíthető szabályozás miatt sokat is romlott általános viszonylatban mára, azért a japán gyártók általában szokták vállalni becsülettel a felelősséget a mai napig, ha valamit nagyon elszúrnak. Szóval itt megint csak azt tudom mondani, hogy az egzotikus (Porschék pl.) és tradícionális (pl. Mercedes E/S Class) modellektől eltekintve az áltag vásárlónak erősen kerülnie kellene a túlárazott német és a gagyi francia kínálatot és még verseny útján így helyreállítható lenne szerintem az egyensúly (az annak idején az LS400 miatt az utolsó pillanatokban megfutamított W140 példája szerintem többet mond itt bárminél arról, hogy mennyire is rávehetők a németek a gondos munkára, ha a magabiztos uralmukat kellően komoly fenyegetéssel találják szembe). Összefoglalva tehát ezeken a területeken szerintem a mai napig elég lehetne csak a sokakat félrevezető, az emberek felszínességére építő marketinget megtorpedózni és utána rendet tehetne természetes mód a verseny, viszont a VGA-k esetén sajnos valós monopolhelyzet alakult ki és ha az NVIDIA önmagától nem kezd el a mértéktartásra törekedni és egy kellően nagyvonalú pozícióba helyezni magát a fogyasztói piacon, akkor sajnos biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz egy kíméletlen szabályozói beavatkozás itt.
-
D55
senior tag
válasz
t72killer #43788 üzenetére
A szabad kapitalizmus híve vagyok, de a covid idején hirtelen teljesen felborultak az arányok, a versenyhivatalok látványosan megszűntek működni, a nagy cégek pedig a különbözőbbnél különbözőbb kifogások kánaánjában totális diktatúrát építettek ki a piacon. Ez így, vagy úgy, de valamilyen módon úgy is fel lesz záros határidőn belül számolva, mert az emberiség nem tűr meg hosszútávon ilyesmit. Én mindenképp azt támogatnám, hogy a dolog úgy történjen, hogy az eddig megteremtett értékek ne kerüljenek ezzel veszélybe, értsd erőszakmentes, kultúrált módon. Egyébként személyesen a dolog annyira érint, hogy felőlem piros hó is eshet és 900 forintos USD vagy EUR árfolyamunk is lehet, akkor is upgrade-elek ha épp a jelenlegi VGA-mat (vagy bármi egyebet a gépemben) kezdem kevésnek érezni. Ettől függetlenül, sőt inkább ha úgy vesszük pont emiatt (hiszen alapvetően másokra nézve káros mód szavazok a pénzemmel) alapvető kötelességemnek érzem, hogy a felháborító árképzési gyakorlatok ellen a lehető legtöbb alkalommal, a lehető legtöbb felületen és kultúrált keretek között a lehető legnagyobb hangerővel és nyomatékkal felemeljem a hangomat.
-
hahakocka
őstag
válasz
t72killer #43796 üzenetére
Általában sajnos igen. Én nem szeretek viszont használtat venni sajna. Volt sok ismerősöm aki pórul járt. Most nemrég pl egy 6700xt t akart venni a srác használtan, azt kapott egy hibásat. Pénze kuka. Akkor nemrég volt egy másik ismerős bár ott lehet ő volt a hülye is ha bedőlt, el utalta a pénzt s nem kapott semmit egy csalót talált, aki már 40 embert megkárosított. Most nyomoz a rendőrség utána. 2 éve egy másik ismerősöm meg bányász kártyát kapott ami alapból nem lenne probléma, de az övé tropa volt a sok bányászás után vagy hát egy nem hozzáértő bányászott vele, vagy csak szart belé.
Én is ha eladom a teljes gépemet akkor mindig bemutatom előtte, hogy ez s ez így s úgy megy rajta, s ha kell utána a vevőnek, 1 héten belül megkapja a pénz kifizetése után persze, s megütjük a dealt. Ált. készpénzzel amúgy.
De most lehet majd rokonoknak megy majd el az év végén. -
D55
senior tag
válasz
t72killer #43786 üzenetére
"a vga nem ingatlan vagy részvény..."
Amíg egy fél átlagfizetés árából megkaptad a legjobbat, addig lehetett rá gyorsan avuló műszaki cikként tekinteni. Ma viszont egy-egy csúcsmodell árát jó, ha 2-3 havi átlagfizetés betakarja, ellenben ugyanolyan gyorsan avul a cucc, így szerintem nincs abban semmi túlzó, hogy a GPU gyártója mondjuk 1 éves avulási időszak után az eredeti vételár felének megfelelő névértékű részvényeire legyen köteles visszaváltani a chipjeiket használó termékeket a fogyasztóktól. Persze lehetne egy ösztönző mentességi határ is, pl. 350USD (nem MSRP, hanem tényleges bruttó eladási ár).
-
válasz
t72killer #43721 üzenetére
Hát nem tudom, addigra tele lesz a piac használt 4090 kártyákkal az Nvidia oldaláról, míg az AMD oldaláról ez nem lesz, mivel nincs ilyen kártyájuk.Nekik az új generációban kellene/ illene ezt hozni amit az Nvidia két évvel ezelött már hozott. ( RT ben is illene hozniuk ráadásul, Vram sem lesz ott probléma egy 4090 esetén) és még mindíg ott az a "Ha", mert 30 %-ot kellene előrelépniük a 7900XTX hez képest kb ahhoz, monolitikus dizájnnal, és olcsóbban legyártani mint amennyiből az Nvidia az 5080 kártyát hozza ki...
Szóval nem tudom, 2025 derekán már kérdőjeles lesz ez a dolog, főleg ha a 5080 esetleg hozza a 4090 sebességét.( amúgy őszintén megvallva nem tudok olyan debütálásról ahol legaláb egy SKU szintlépés ne történt volna mega felső házban szóval én azt gondolom az 5080 hozza a 4090 kártyát. )és ott lesz a DLSS 4.0 és az új RT core, ami állítólag kizárólag az 5000 széria hozadéka lesz.
-
hahakocka
őstag
válasz
t72killer #43683 üzenetére
No igen, de a Pro csak 4x IGP kártya volt míg az XT ami nekem volt első vga-m 8x, azért az számított. Az elég nagy változtatás. Ezért az XT mindenben jobb volt. Plusz az még a vga-k hajnala volt kb, nagyon sok fejlesztés jött nagyon gyorsan és nem tudtam akkor 5-6 évig játszani mint ma egy kártyával! Mert még 'gyerekcipőben' járt a dolog.
-
hahakocka
őstag
válasz
t72killer #43667 üzenetére
Egyébként ez a Super, Super TI stb ez se volt jellemző régen hogy 1 karit 3 változatban adjanak ki
s akkor verik a mellett hogy levertek 1 karit 3 próbával.
Ezt sose szerettem se régen amikor AMD is csinálta néha meg újra kiadás átnevezéssel se NV nél. Vagy akkor adogathatjuk el az előző és az előző verzióst.
-
válasz
t72killer #43619 üzenetére
nem érdemes még részletesen ezekkel foglalkozni ilyenkor, csak pletyka szintjén . Ami talán ebből lényeges hogy év végén jön. Kb júniusra lesznek azok a dolgok egy két emberke tweetjéből, amikre már lehet azt mondani, hogy lehet komolyan venni a valódi kiépítésre, teljesítményre.
-
válasz
t72killer #23854 üzenetére
nagyon örülnék, ha AMD is támogatná az RT-t, én azt várnám az új generációtól, főleg, hogy ilyen brutál 300 wattos kártyát hoztak megint, hiába 7nm. Azt gondoltam ebbe már belefér, főleg ilyen sávszéllel meg 16 Gb rammal. nagyon durva ez a felár így egy vega 64 hez képest és így sajnos jóvá is hagyták Nv árazását, ennek fényében szinte jó ajánlat mindegyik RTX.
-
válasz
t72killer #23849 üzenetére
elméletileg az valamivel jobb hatásfokú lesz mert Samu 7 nm EUV. az Exynos-sal 50 % fogyasztáscsökkenéssel tudott elérni 20 % teljesítmény javulást és ez szinte csak a csíkszélességnek köszönhetik az ő elmondásuk szerint. Hogy ebből mi igaz a fene tudja, de jól hangzik, elméletileg a non EUV TSMC nél jobb minőségű.
-
válasz
t72killer #23748 üzenetére
Én elsősorban GPU alapján osztanám be a kategóriákat, mert a teljesítmény-különbségek ide-oda változnak a generációk között, és az azonos GPU-ra épülő kártyák lesznek közelebb egymáshoz. A Turing-generáció mindenképpen ki fog lógni, mert most az x60 és az x70 épül azonos chipre (a 106-osra), viszont azt sem lehet mondani, hogy az x70 eggyel lejjebb lépett, mert a 106-os chip lényegesen közelebb van a 104-eshez, mint korábban bármikor (és ráadásul az x80-as kártya nem teljes 104-es GPU-ra épül). Ezért ezt egyelőre átmeneti anomáliának tekintem, aztán meglátjuk, nem terveznek-e Jensenék valami hasonló disznóságot, mint 2012-ben.
A Titan játékos szemszögből nem magasabb kategória az x80 Ti-nél - a professzionális felhasználás teljesen más piac, szerintem nem érdemes idekeverni.
-
válasz
t72killer #23739 üzenetére
A 04-es chipekre épített x60-as kártyák nyilván költséghatékonyság miatt születtek, akár a 06-ossal megegyező konfigurációval, felesleges őket idekeverni.
A %-os különbséget az x80-hoz néztem (le is írtam), azt meg nem nagyon értem, hogy jön ide az illem. Lehet bármihez hasonlítani, és ahogy többször is írtam, lehet a kategóriákat bárminek címkézni, de az x80 és az x80 Ti az elmúlt évek alapján nem ugyanaz a kategória - ennek megfelelően jelentősen nagyobb is a differencia közöttük, mint az x70 és az x80 között. A Titan pedig végképp nem tudom, mitől lenne magasabb kategória az x80 Ti-nél - játékos célokra gyakorlatilag ugyanaz a sebessége. -
válasz
t72killer #23744 üzenetére
na de az 1070 TI 1 éve jött ki, vegyük alapból az első generációs pascal szériát. GTX 1050-1050Ti -1060 3Gb -1060 6 GB-GTx 1070-GTX 1080-GTX 1080TI
az én felosztásom szerint a z alsó az 1050 -középkategória az 1050Ti és a 2 fajta 1060- felső kategória az 1070-80-TI
persze hogy itt az 1070TI így az 1070 -t be lehet sorolni a középkategória tetejére és a TI-t a felső kategória aljára.lehetséges , hogy igazad van nem tudom, én is elbizonytalanodtam -
-
Raymond
titán
válasz
t72killer #23733 üzenetére
"Magára valamit is adó játékos ma milyen monitort vesz?"
Nem 4K-t (egyebkent emnnyi is van beloluk (gamer 4K) osszesen es mennyibe kerulnek?
"nem Bangladeshben, hanem a fizetőképes piacokon?"
Mindegy hogy nem Bangladesh.
"Én leginkább qhd@144Hz vagy 4k@60Hz terveket látok, ha vki gépet rakba össze nyugatisztánban."
1) Tervek != Aktualis
2) A 4K es a QHD144Hz is retegkategoria, fejlett/fizetokepes piacokon is -
válasz
t72killer #23731 üzenetére
Tekintve, hogy az x70-es kártyák chipjei leginkább az x80 chipjéből vannak harvestelve, és 5-15%-kal lassabbak, én nem látom, hogy ezek külön kategória lennének. Lehet a neveket persze ragozni, nálam így festenek:
- x80 Ti, x90 - csúcs
- x70, x70 Ti, x80 - felső
- x60, x60Ti - közép
- x50, x50Ti - belépő / alsóPersze ebben az is benne van, hogy az adott kategória rendszerint ugyanazt a GPU-t használja, így adja magát a kategorizálás - a Turing esetében másképp osztják a GPU-kat, és a teljesítmények kicsit másképp festenek (még akkor is, ha a 2060 leakeket nem veszem készpénznek), ennek ellenére az árlépcsők nagyon hasonlóak a Pascalhoz.
-
-
válasz
t72killer #23578 üzenetére
nem tudom mennyire ismered K|NGP|N kártyákat, de a 980 Ti itthon350 K körül lehetett megvenni azt a pár darabot ami kapható volt. Jelenleg is pascalból ami fent van Amazonon azok is 1200 dollár vagy fölötte vannak használtan a sima 1080 kártyák, de van fent 1080 TI új limitált számozott 2300 $.
Minden egyedileg tervezett rajtuk,a nyák a VRM a hűtés satöbbi. Összesen csak pár ezer darabot gyártanak belőle, szóval igen elképzelhető minden róluk, Tippre az RTX 2500 dollár lesz.
Nincs kukázás az EVGA használja a normál kártyáihoz ami nem bírja a magasabb garantált órajelet.Ha ők nem válogatnak, akkor senki sem. -
Z_A_P
addikt
-
Morph76
senior tag
válasz
t72killer #23491 üzenetére
A bányászat sosem ,arról szólt ,hogy aznap mennyit bányásztam és adtam el.Hosszabb távú befektetés ,ami jelen pillanatban is érvényes.Ha az elkövetkezendő 8-12 hónapban sem lesz majd emelkedés, hogy "újra megérje" bányászni, na ,akkor realizálhatja majd a bányász ,hogy ez bizony bukta.Addig ,ahogy sok bányász is perkálja a pénzt az ELMŰ-nek és vár a "csodára". Pont ,hogy most kell bányászni ,illetve cryptót venni.Azt kell megérteni ez egy nagyon nagy piac ,amit manipulál(hat)nak is. Valószínű (de nem biztos) ,hogy most is majd a milliárdosok "nagy bevásárlásra" készülnek és ennek a hozadéka a rendkívül alacsony árfolyam. Szóval nem kell egyből temetni a bányászokat , bár nehéz derűt látni. Valószínű az elkövetkezendő 2 hónapban ,azért lesz gazdagon bányászmotyó!
-
Z10N
veterán
-
Z10N
veterán
válasz
t72killer #23486 üzenetére
Ad1) Ez evidens, mivel Kaliforniat emlitette. Ennyire azert ne nezzuk mar amatornek a masikat.
Ad2) Nyilvan lehet mar kapni $330-tol ujonnan 1070-t (+$80). Ellenben 1080 mar csak $520-tol (+$180).
Ad3) Miert rendelnek tole?! Nyilvan lokalis vevoknek eri meg. Csupan atszamoltam az arat.
Ad4) Cragslisten (Southern California) Los Angeles es San Diego arak:
LA 1070: A legalacsonyabb amit talaltam 6db es $250-ert, szoval a minimum arhoz igazodott.
LA 1080: Egy darabot talaltam $380-ert, szoval a $335-345 egesz jo.
SD 1070: ITX $240. 2db van $250-ert a tobbi felette. Jellemzoen, mint mashol is $280-300.
SD 1080: Egy darabot talaltam $350-ert. A tobbi jellemzoen $380-400.Csak kivancsisagbol. Megis mennyit adnal akkor ertuk. Felaron? Mert amikor korabban 970/980 arakat hasonlitgattam mindenki lehurogott. Itt a hardverapron, ha ezt megmondanad egy eladonak rogton menne uzletrontas cimen panaszkodni es a vegen ki lennel oktatva ismerve a moderatorokat (foleg egy-kettot).
-
westlake
félisten
válasz
t72killer #23474 üzenetére
Az összes Windows 10 verzió ilyen.
Remélem nem gondoltad komolyan, hogy lesz olyan Windows verzió, amit a Microsoft majd meghagy olyannak, ami biztonsági kockázatot jelent. Nyilván a Microsoftot az érdekli, hogy a terméke biztonságos legyen, nem pedig az, hogy Pistike CPU-ja 2%-kal gyorsabb legyen, mint a javítás nélkül. A Microsoftot az sem érdekelné, hogy a világ összes Intel CPU-ja 90%-ot lassulna egy javítástól, amit az Intel publikált. Semmi köze hozzá. -
westlake
félisten
válasz
t72killer #23472 üzenetére
A HT-s "baromság" a javítás eredménye. "Javítani" úgy lehetne, hogy semmissé teszik a biztonsági rés(ek) foltozását. A 1809-nek meg mi köze az Intel mikrokódokhoz? Az Intel mikrokódokat teljesen logikusan az Intel készíti, A 1809 meg egy Windows verzió, amit a Microsoft kódol. A némi csúszással az előbb említett mikrokódokat építi be Windowsokba.
-
válasz
t72killer #23444 üzenetére
ah nehogy azt hidd.
A Samsung 8 nm FinFet nod 40 % fogyasztás előnyt és 20% teljesítmény növekedést hozott mobilfronton a 10 nm half nodhoz képest .
A TSMC nek ez a gyártása nevében 12 nm de gyakorlatilag 14 nm ++ gyártás. tehát jócskán nagy lépés lesz, bármelyikre is kerül a sor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Politika
- Mobil flották
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Jövő hónapban mutatkozik be a Bit Reactor és a Respawn közös Star Wars játéka
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- További aktív témák...
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- MSI Geforce RTX 2060 Ventus 6G
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Gigabyte Radeon R9 280 Winforce 3 GB OC 384 bit PCI-E VGA
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei P Smart 32GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest