Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
válasz
torma1981 #27123 üzenetére
ismerősöm 1080p-ben használja a 2080Ti-t....
egy 1080Ti-t váltott.. elmondása szerint az RT miatt... holott évekig hallgattam tőle, hogy a 1080Ti neki vígan elég 1080p-re játszani és közvetítgetni...
oké, az én gépem olyan amilyen... de én "fél4K"-án vagyok, nem 1080-on.. offline gémerként... -
- = Zk = -
félisten
válasz
Dyingsoul #25945 üzenetére
1070 (FHD) majd 2080 (1440p) és itt leragadtam... nem nagyon volt indokolt a csere, de... kevés ráfordítással megúszhatom a cserét...
az, hogy a 3XXX széria mit hoz, majd E3-on kiderül és mérlegelek....
de ha a 3080 hozná azt az 50-et, vallju kbe, nagyon megkérnék az árát(#25946) Jacek
hát, a 2080Ti sem voolt olcsóbb anno... szal ink beszéljünk a dolláros árakat nézve... 1200 dolcsi, az FE.... itt azért megeshet már az 1300.... vagy meglepnek és olcsóbban indít.. nem lepne meg az sem -
- = Zk = -
félisten
-
- = Zk = -
félisten
detto... 1070-et váltottam, felbontást is váltottam, új-garis kártya kellett... 1080Ti vs RTX 2080 között akkor volt pár ezer ft diffi.. idekint néhol drágább volt a polcon ragadt 1080Ti, mint a 2080 néhány példánya...
így lett a 2080... -
- = Zk = -
félisten
válasz
csaba951 #25924 üzenetére
nyáron?! külföldi fórumon E3-at olvastam, ami még csak a bemutató... tesztek, polcok feltöltése les zaz szeptember vége is... egy esetleges start-készlethiányt nem is említek... max black friday-re, ahogy a 2xxx szériával is volt...
árazást nem is említek ugye... sok a kérdőjel, tudom...
am igen, 1080Ti és 2080 között MÁR 5-8% a diffi.. ugye jönnek a folyamat driverek
én mikor megvettem az 1070-et, 3 évig kényelmesen kiszolgált... 1080p ultrában... 1440p-re váltottam, így kellett ÚJ... és lett a 2070... elméletben... kicsit tartottam tőle, hogy 1440p+ulktra néhol kompromisszummal fog menni.. így hozzátettem pár garast és lett a 2080...
(#25923) Dyingsoul
lehet jövő nyáron már nem leszek itt... de ez a jövő zenéje... tervek vannak csak -
- = Zk = -
félisten
ugye, ha emlékszel, így nagyon nem is akarom feszegetni 1440p-re kerestem RTX kártyát anno... 2070 oder 2080... aztán kevésnek éreztem a 2070-et (szigorúan tesztek alapján!!) és így rászántam azt a kis extrát és lett ugye a 2080... de ilyen alapon a 2070S is elég lett volna, ha akkor tudok erről...
-
- = Zk = -
félisten
nem gondoltam volna, hogy megáll a fejlődés... sőt.
AMD-ét meg akkor se, ha ütnek.... de ezekután kiv vagyok, hogy kihúzom-e a 2080-nal ~3 évig, mint anno a 1070-nel...eladni?... azt ink kihagyom, köszi..... marad így minden... leírtam a véleményem, egy a sok közül, ennyi... az élet megy tovább.. majd cserélem, ha már kevés lesz 1440p ultrához
-
- = Zk = -
félisten
válasz
TTomax #25087 üzenetére
az is egy nézőpont, igazad van...
nekem csak az "b@szta" ki a biztit, hogy vettem egy 2080-at, és nemegész fél éve és itt van egy olcsóbb, ami ugyan azt tudja szinte.. HÁZON BELÜL persze...
ha az nV akkor, mikor a 2080-at bejelentette, közli, hogy lesz Super változat is, ofc nem veszem meg a "sima" 2080-at...jogos, majd megkapom, hogy sírok, rinyálok etc...így be is fogom ink a bagólesőm... de az, hogy mondjuk olcsóbban adni a már kintlévőt, az nem pálya, tudom jól....de teszem hozzá, azért nem rinyálnék, mert vmi X idő után olcsóbb lesz...
szerk.
tudom, fogjam fel úgy, hogy a Super kártyák az új Ti... 1070Ti és tsai -
- = Zk = -
félisten
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Heroes fan #23630 üzenetére
hát, ez alapján játékra bármely felbontásra is felesleges... főleg ilyen árazással...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
FollowTheORI #23557 üzenetére
Ryzen 3000 Series CPU Specifications Leak "morzsa"...
-
- = Zk = -
félisten
NVIDIA Presents the TITAN RTX Graphics Card at $2,499
újabb falat kenyér... -
- = Zk = -
félisten
válasz
CptAdamica #23255 üzenetére
hát, BF-kor veszek egyet, és kiderül...
ha más nem, swap 2080-ra(#23254) pohár
igen... +5-7% a 2070 javára ugye.. ami nem egy lapátnyi előny, de... ha már új kártya kell 1440p-re akkor ink 2070, mintsem a használt Pascal... -
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Raymond #23217 üzenetére
hát akkor nem tudom, hol a hiba a konfigommal... de érdekes, ez a teszt...nekem is megvan a 88+ néha... de javarészt ink az 55-60...
Division
játékban, városban barangolva... éjszaka ugye ez hatványozódik...
igen, a bench közbeni bugról tudtam... nem is nagyon értem, az miért mire minek -
- = Zk = -
félisten
áhá....
"gondolom" 1080p-re borítékolhatóan elég lesz.... csakmert öcsémnek agyalok egy 1050Ti-n... FHD-ra, 1-2 kompromisszummal az is elegendő a 4670K mellé... -
- = Zk = -
félisten
-
- = Zk = -
félisten
válasz
NightGT #23129 üzenetére
használtan vettem, remélem nem sz@rja össze magát... kár lenne érte... iszonyat szép, a gsync meg maga a csoda.. nekem legalábbis.. de ugye ez nem az a topik..
miért is nincs SLI opció a 2070-en?!... tippre azt mondanám, mert tervez egy kártyát, ami dupla olyan erős lesz... vagy az már a 2080?!...
(#23130) Puma K
230K?.... ás még olcsó(bb) is....szerk: jaaa, ez csak 1440p... van 4K is ilyen erős felhozatallal mint az Asus amit linkeltem?!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
NightGT #23125 üzenetére
" Nyilván aki most vesz, annak már vonzó(bb) az RTX, pláne ungarische jóléti felár nélkül "
igen... sajnos ez tény...(#23127) t72killer
nekem még nagyon messze a 4K.... monitort is kéne akkor cserélnem, és ugye, valljuk be, oda már nem releváns a 2070... 2080/Ti esetleg... plusz a monitor ugye?!...
hm... játszol azon a felbontáson amúgy?! tippre 1080Ti... esetleg SLi -
- = Zk = -
félisten
válasz
NightGT #23120 üzenetére
én az nV kedvéért vettem a g-sync monitort... 350 fontért..
ééés, a monitor kedvéért fogom megvenni a 2070-et, vagy a 2080-at...
majd a Black Friday eldönti...szerk.
jah, én már 1440p-re váltottam a G-Sync-kel....(#23122) b.
az már 4K, nem?! legalábbis amit az Asus-t láttam annyiért -
- = Zk = -
félisten
válasz
t72killer #23100 üzenetére
mondjuk ez se logikátlan, igazad van...
de minek oda perpill bmi is?... akinek 1080Ti-je van... nem fog venni 2080-at, csakmert van köztük 10-12(?)%... 2080Ti meg... az a csodás árazás ugye...de akinek a 2070 kevéske, annak jó alternatíva egy 2070Ti... vagy akinek 1080 van...netán ha még hozza a 1080Ti szintjét, akkor nyakamat rá, lesz aki cserélni fogja...
sztem -
- = Zk = -
félisten
válasz
NewHope88 #23098 üzenetére
ez is igaz, de mivel találgatós topik, mondanám, az 1080Ti tulajokat akarják megszerezni... mert a 2070 nem nagyon éri fel, ellenben egy Ti már lehet megnyaldosná...
persze okkal mondhatod, hogy saját hülyeségük... de vedd figyelembe... nVidia(#23099) Jacek
így van... -
- = Zk = -
félisten
válasz
t72killer #23092 üzenetére
nagyon megy a kapkodás... persze, az vicces lenne, ha megjelenne idén a 2070Ti...gondolom ezt az előzőek eladásaihoz mérik majd.. (2070/80/Ti)... vagy a fene tudja...
Aminek értelme lenne a vásárló szemszögéből, az egy erősebb kari 2070 árban.
nekem a 2070 is jó alternatíva, tudjuk miért, de a 2070Ti lenne a lehető legjobb... 2070 és 2080 között, árban, ez fix, és teljesítményben persze... részemről a nagy kérdés, az, hogy mikor jelenik meg?!.. HA lesz egyáltalán... de kiindulva a pascalból, miért ne lehetne
-
- = Zk = -
félisten
ez volt már?!
NVIDIA Readies TU104-based GeForce RTX 2070 Ti -
- = Zk = -
félisten
am nem mellesleg, lett csinálva Turing topik?!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
delta1017 #23012 üzenetére
jessz... véégre
részemről hozta amit akartam....vártam tőle... fentebb már leírtam ezerszer, szal.. nem mennék bele, mert kileszek b@szva mint kandúr sz@rni
mert érdekes, anno mikor megjelent a 1070, PH szerint "4K-ra belépő"..... hát, most 1440p-re is kevéske... sztem persze. szal kiv vagyok, meddig él a 2070 az nV elképzeléseiben
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Rick3D #22991 üzenetére
230k?
akkor már ink hozzáteszek, és 2080... nem az RTX miatt, hanem mert új... és azt az nV jobban fogja nyomni.. szoftveresen (driverekkel) főleg.... én ezt már az első nV 2080/Ti tesztje közben gondoltam, persze, lehet nettóf@szság, kiderül....
én beleugranék a 1080Ti-be, de... 1 év és cserélhetem le, sztem... akkor meg minek?! veszek egy 2070-et, és jó eséllyel 1,5+ évre elég lesz....1440p-ben...
de persze tudom, ez csak spekuláció. majd az nV eldönti, mit akar.....
ugyan már sokszor sokhelyen elmondtam, én külföldön élek, így a 2070 nem vág földhöz...meg lesz egy Black Friday is... kint sokkal... fényévekkel jobb
-
- = Zk = -
félisten
nekem tetszetős a 2070.... jó alternatíva lesz 1440p-re az 1070 helyett....
csakis új kártyában gondolkodom, nem fogok használtan 1080Ti-t venni...újonnan meg főleg -
- = Zk = -
félisten
válasz
Heroes fan #22837 üzenetére
igen, én is erre várok ,de a lényeg ott van, dőlt betűkkel.
meg kell várni, 1440p gamingre mennyire lesz opció a 2070....FHD-ról nem is beszélve...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
NewHope88 #22834 üzenetére
azé' me' nem olvasol, a dátumok még lehetnek valósak
anyway... pill, megkeresem, hol is láttam a napokban...
szerk... peeecsábam 17..
However, the RTX 2070 which releases on 17 October at £380 ($499) for the standard edition and £569 ($599) for the Founders edition, may be the one to change all of this." The real test will be the FPS it can produce when using a 2k resolution screen. It should be able to crush anything you can throw at it at 1080p, and we know it will struggle at 4k, but if it’s able to handle 2k screens reasonably it will become the card of choice for this current generation – outselling the 2080 and 2080 Ti on a large scale. Watch this space "
ha valóban ilyen árral indít itt kint (UK) akkor meglesem, a nem FE mit tud, ha 1440p-re hozza "közel" egy 1080Ti szintjét, akkor már most leülök a bolt elé
dehát, a bili és a kéz..ugye -
- = Zk = -
félisten
válasz
Heroes fan #22831 üzenetére
nem 12?!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
gainwardgs #22495 üzenetére
-
- = Zk = -
félisten
övék a piac, akárhogy is nézzük.. ők diktálnak még.. AMD "talán" beleszól egyszer a piacba... ( teszem hozzá, nem bánnám én sem.. jó lenne látni megint egy kis adok-kapok cicaharcot
)
de nekem most jó... CPU csere az első.. ( ofkorsz ott is megy a szenvedés
) aztán VGA... de csakis a 20X0 jöhet szóba nálam már... nekem kell az 1080Ti ereje, új kártyával.. RTX 2080 vs GTX1080Ti... nem kérdés
-
- = Zk = -
félisten
pont ezt mondom napok óta... ez a tendencia intel és nV fronton is sajnos évek óta..
a legjobb példa a Black Friday lesz... saját vagy nV nyomásra kerülnek majd ki az "akciók"..
én első blikkre azt mondanám, amit eddig is, hoyg az RTX széria lesz "akcióban".... 1-2 Pascal, hogy ne "rohadjon" a boltok polcain, de az is, bolt függő lesz... persze lehet blődség, amit írok, de... kiderül...(#22411) NewHope88
erről van szó... 2080, ami ink megéri olyannak, mint én, aki új kártyában gondolkodik, és 1440p high+..... hiába az "olcsó", használt bányász Pascal, mert más ugye minek adná el?!.. max a fanatikus, akinek az újabb a mániája... részemről ink kiadok év vége felé, mondjuk egy BF idején egy 20X0-re pénzt, mint a Pascalra... nem azt nézem, hogy DX11 vagy 12, holott perpill DX11 játékokkal játszok...de azért nem veszek "használt" 1080Ti-t, hogy fél év és csere RTX-re...mert az nV + MS úgy dönt, butít a Pascalon... ami jogos lenne, hiszen, az a lényeg, hoyg eladjam az új cuccot... a maradék meg ott rohad ahol van... megtehetem... gondolhatja az nV... -
- = Zk = -
félisten
ez benne van a motorban...
nézz meg egy Division-t, (SnowDrop) sétálj végig éjszaka a városon... maxra tolt graffal... ott is benne lesz a város és fényei a tócsában... szépen kivehetően... nekem nem megy fullon a Divi, de benne van nekem is.. ha kell, képet lövök rólaa Ray Tracing másban fog picit különbözni ettől... nem kezdem el a mesét, tele a net a "munkafolyamatról"... de persze, a látvány "majdnem" ugyan az lesz... majd a szemek sokasága eldönti
most mindenki az árazáson és a hozzá adott FPS-en van kibukva... RT még sehol ugye... de nem is most kell ezeket megvenni... de a fura az, hogy amikor az nV élőbe nbejelentette, prezentálta az RTX szériát, az ár feltüntetése után rohamosan elszaporodtak a 107/80/Ti kártyák angol ebay-en... (néztem "élőben" mindkettőt... )
persze, egy részük lehet a behaló bányabuli, de sok van közöttük, aki az RTX miatt adja el... ez Anglia.. kijön egy játék, listavezető, aztán elmúlik... kidobnák a Rayman 4K-át, simán az lenne 1,5-2 hétig a menő.. tudom, 4 éve élek itt... na nem vagyok orákulum, csak... illuminatién nem mellesleg 2070-et gondoltam magamnak, kérdés, hova jön DX11/12 terén.. ezt már írtam fentebb is, kitárgyaltuk itt páran.. nem megyek megint bele... de ha a 2070 nem fog meg, akkor nekem megéri a 2080 azt az árat, amit kiszabtak rá..
részemről ink a zsír új 2080, mint egy "ismeretlen előéletű, ám garis" 1080Ti... aztán a fene tudja, októberben megyek haza, és lehet bitang jó áron hozzámdobnak egy garis 1080Ti-t.. nem tudhatom... -
- = Zk = -
félisten
-
- = Zk = -
félisten
válasz
MaxxDamage #22352 üzenetére
értelek..
mondjuk bevallom, tisztában voltam ezzel ahogy beüzemeltem az Acer Predatort.... csak gondoltam a CPU lesz a kevéske alá... és nem... hm...ugyan ez egy találgatós csopi, de akkor felvetem, egy 1080/Ti "elég" lenne 2K-ra, csak azt meg már a cpu nem díjazná... vagy tévedek?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Új - VGA támasztékok, több méretben, fém verzió
- ZOTAC RTX3060 TI 8GB
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE RTX 4080 GAMING OC 16GB GDDR6X, 2 év hazai kisker garancia, szinte új, hibátlan!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 ASUS TUF 650W
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Update 03.31. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest