- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kompakt vízhűtés
- TCL LCD és LED TV-k
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Gigabyte alaplap topik
- ASUS notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell notebook topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz snecy20 #34001 üzenetére
Mivel a VRAM elérése gyorsabb és a késleltetése alacsonyabb, mint akár az NVMe SSD-ké, így a töltés gyorsabb lehet. Technikailag nem vagyok benne biztos, hogy egy sima RAM disknél érzékelhetően gyorsabb, itt inkább a lehetőség az, ami poén...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Jack@l
veterán
Ja, csak közben még áttuszkol mindent 2x a pci expressen. Ott vannak a mérések, kb 1gb/sec.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
nagyúr
-
félisten
[Bejelentették az nVidia A40-et]
48GB RAM-al (DDR6 és nem DDR6X), Kb. 300W-s TDP-vel bír, passzív hűtés mellett. Van aktív hűtéses változata is, az RTX A6000 néven fut. Mindkettő egy új 8 pines csatlakozóval bír, ami nem azonos a korábbi PCI-Express csatival.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #98320896 #33973 üzenetére
Már múltkor elmondtam, hogy nem az ipon, és a többi kereskedő (ne a ph-n nyerészkedőkre kell gondolni, aki megvette 310-360 között és 400+ -ért adta) a hibás, hanem eleve a nagyker.
Az 507K-s Aorus Master is ~380K volt a nagykerbe Ezt szorozd meg, 1,27-el, meg 5-6% haszonnal és ott is vagy. Tehát nem az Ipon akar meggazdagodni rajta, hanem a nagyker.
A másik nagykerben meg volt EVGA érdekes ott meg nem volt csak 250-270K között a nettó ár. Tehát nagyker és nagyker között is van különbség.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Segal
veterán
válasz Shkiz0 #34015 üzenetére
Lehetek az ismerősöd?
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Mumee
őstag
Esetleges termékpaletta? [link]
-
félisten
épp ma jött több hír az Nvidia AI megoldásaival kapcsolatban:
[Nvidia to build UK’s most powerful supercomputer]
itt is az Ai segítségét használják ki vagy egy kissé egyszerűbb de valószínűleg számunkra is hamarosan elérhető dolog:
[Nvidia Maxin]
videóhívás tuning."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Z10N
veterán
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Z10N
veterán
-
Z10N
veterán
Ezt miert tolem kerdezed? Amugy elrontottam a linket. Bar az Infinity Cache erdekes odaat.
-
félisten
Nem neked szegeztem a kérdést, hanem a levegőbe, hogy vajon mi miatt lehetnek gondok az ellátással, hiszen a linkelt hírben is ott volt, hogy az általános tapasztalat szerint a szokásosnál kevesebb kártya kerül a nagykerekbe.
Két potenciális probléma lehet szvsz, az egyik ha a GPU-ból van hiány, ez ugye lehet kihozatali probléma vagy hasonló eset. A másik pedig a DDR6X-ből nem tudnak eleget szállítani.Utóbbi esetén az RTX 3070 esetén nem szabadna ellátási problémával szembesülni, hiszen ugye az sima DDR6-al érkezik.
-
Z10N
veterán
"Utóbbi esetén az RTX 3070 esetén nem szabadna ellátási problémával szembesülni, hiszen ugye az sima DDR6-al érkezik."
Ez a legerdekesebb. Sima gddr6-bol tonnanyi van es ev eleje ota esik az ara. A kondi mizeriat nem kovettem annyira, de 3070-nel nincs ilyen, ha jol tudom. Szoval 3070-nek nem ertem miert lett elhalasztva. Ahogy mondod lapka kihozatal gondok lesznek. Pedig pont azert maradtak a Samsung 8nm-n, hogy ne legyen ez.# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
félisten
Mondjuk így, hogy mondod, lehet, hogy az AIB partnerek verték az asztalt, hogy az nVidia adjon több időt a custom PCB és hűtés tesztelésére, hiszen a 3080 kondi-fiaskó egyik pletykált oka az volt, hogy egyszerűen nem volt elég idő és lehetőség a kártyák tesztelésére. Vagyis a 2 hét extra idő azért lett megadva, hogy az AIB-k tisztességes(ebb)en le tudják tesztelni a saját designjaikat.
-
niof
addikt
Igazából azoknak szívás, akik mindenképpen most akartak kártyát cserélni, és nem jutott nekik. Akiknek ráér, de szeretnének, azoknak ez csak jó, mert addigra kinövik a gyerekbetegségeiket ezek a konstrukciók, és vélhetően kevesebb eséllyel kapnak "hibás" kártyát. Eddig szinte minden széria indulásakor (generációváltás) voltak bakik/hibák, úgy tűnik, most sincs ez másképp...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Mumee
őstag
Itt van nektek az új DLSS 2.1 Ultra Performance Mode.
Legalábbis egy videó róla. Véleményt formáljon mindenki maga.
[link] -
snecy20
nagyúr
Kérdés, hogyha a DLSS már nagyon-nagyon elterjedté válik, azzal az nVidia nem húzza-e ki a talajt a saját felsőkategóriás VGA-i alól. :} Ugyanis átlag gamernek 1440p+DLSS-sel elég lehet(ne) az aktuális alsó-középkategória is.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz Petykemano #34040 üzenetére
Nekem úgy tűnik hogy rövidtávon nézve elég sok játékfejlesztő cég nem is kíván élni a RayTracing lehetőségeivel. Az elmúlt 2 év termése is árulkodó volt ilyen téren. DLSS támogatást viszont egyre több játék kap.
cyberkind
Igen, lehet hogy a háttérben már mesterkednek valami olyanon, ami mondjuk tizedére szívja le az FPS-t.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
félisten
-
Mumee
őstag
Én azt tudom, hogy az én szemem a DLLS-ből csak a quality-t veszi be.
Balance, Performance, Ultra Performance nem. -
Mumee
őstag
Ez ide is beillik.
Why the RTX 3080 Isn't as Amazing @ 1440p, CPU or Architectural Bottleneck?TLDR : Játéktól függően hol egyik hol másik.
Jó pár játékban nem CPU bottleneck a ludas, csak szimplán az Ampere architektúra működése, ami limitál 4K alatt.
Ja és jó pár játékban még 1080p sem CPU bottleneck van elmondása/tesztjei szerint. -
Dyingsoul
veterán
válasz snecy20 #34038 üzenetére
Már miért húzná? Minden fejlődik... Egy idő után jöhetnének a 4K 360hz monitorok, 8K 144hz-esek és a többi.
640x480-ra is azt mondtuk, hogy tökéletesen látunk mindent mert akkor épp ott tartott a technológia. Szerintem a technológiai lehetőségek majd megteremtik a felhasználói igényeket az alsó, közép és felső kategóriában is.Én még saját monitoromon nem láttam a DLSS-t de így videó alapján azt mondom ez nagyon brutális... Ezeket az kis artifactokat az átlag felhasználók pont le fogják tojni, nem is látják a különbséget a natív és DLSS által renderelt képek között.
Csak azt nem értem, hogy mikor mondjuk egy hozzáértő pl Abu ezt kipróbálja hogy nem esik le az álla tőle, miért nem hiszi el, hogy ez a jövő. Márpedig nagyon sok területen az AI és a gépi tanulás tudja csak megtörni az elmúlt 20-30 év trendjeit.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Jack@l
veterán
Nvidia RTX 3080 Gaming Performance at 1440p: CPU or Architecture Bottleneck?
https://www.techspot.com/review/2110-nvidia-rtx-2080-1440p-gaming-bottleneck/[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Linux kezdőknek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Politika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ukrajnai háború
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szólánc.
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok