- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #25725 üzenetére
Reddit-en nézz szét, pl. itt írják, hogy a vram-ra 2mm-est pakoltak. Visszanézve a régi képeket, hihetőnek tűnik a 2mm.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Gomez1984 #25746 üzenetére
Ez teljes mértékben igaz. Ezért én Dx11-ben vacakolok, életem végéig nem fogom bejárni a pályákat, időhiány miatt. Ezek szerint megvan a Bf5. Azért kíváncsi lennék arra, hogy Dx11-ben bekapcsolt FFR-el mit mutat. Majd ha valamikor lesz időd, tégy egy kísérletet rá bitte. Dx12-ben nem lehet állítani, mindig 2 a FFR. DX11-ben az off az az 1, on pedig 3. User.cfg-ben meg lehet adni egy sorral, hogy ez az érték 2 legyen, de ha már bejártad a pályákat akkor felesleges.
-
Gomez1984
aktív tag
válasz
zebra_hun #25745 üzenetére
Nálam a BF5 azt csinálja DX12 alatt hogy amíg nem futkoztam be az egész pályát, addig az új helyeken beakad de elég rendesen.
Ha újra betölti a mapot akkor már nem akad be csak elsőre.
Ezt most is eljátszotta velem friss windows és játék újratelepítés után.
De ezt sokan írták más fórumokban is.
DX11 stabilabb, viszont Max FPS számban elmarad a DX12 től. -
zebra_hun
veterán
válasz
Melorin #25744 üzenetére
Bocs, nem leszólni akarom, ezért is írtam ki, hogy Bf5 az egyetlen játék amivel tesztelni tudom. Más játékoknál ez biztos hogy változik. Amit tudok, Bf5-ben nagyon érzékeny ez az adat a cpu-ra. Bf3, bár most nincs fent, az előző 8700-al is vaj sima volt. Ez nagyon játék függő dolog, lehet, hogy valaki ezeket a sorokat olvasva tud összehasonlítást mutatni azzal a játékkal, amivel te játszol. Az biztos, jól látod, ennek a vonalnak kell minél egyenletesebbnek lennie. Sok dolog bele tud rondítani, ezekkel a képekkel csak segíteni akartam, hogy ez a játék itt így fut. Baráti körben sokaknak én magyaráztam, hogy ne csak azt a kiírt fps-t bámulják, semmit nem mond az el. Remélem sikerül megtalálnod a problémát, saját példámmal ennyit tudtam tenni. Engem is zavart, nem vagy vele egyedül ;)
-
Melorin
addikt
válasz
zebra_hun #25743 üzenetére
Nem értem mire akarsz kilyukadni. 9700K procival ne is álmodjak sima framerate-ről?
Mintha ez csak a legújabb procik kiváltsága lenneSzerinted a gen10 előtt nem volt élet?
Soha az életben eddig nem volt ilyen gondom, akármilyen procim vagy VGA-m volt. Ugyanezeknél a gameknél amivel most tolom Ryzen 2600 + GTX 1070-el sem volt ilyen képakadásom. Ez azidőtájt kezdett jelentkezni amikor már javában Ryzen 3600 + 1080Ti volt már vagy 1 éve.
De régebbre is visszanyúlhatunk, mondom, soha semmi nem akadt nekem játék közben. Dobtam volna ki az ablakon az egészet. -
zebra_hun
veterán
válasz
Melorin #25731 üzenetére
Mi az a proci, ami most a gépben van? Adatlapodon egy 9700-as van, gondolom nem azzal szeretnéd a sima framerate-t. Nálam 10850 van, 10*5GHz, 4266MHz a Ram, VGA pedig 2100MHz 0.975V-on. Szinte semmi UV, mert az pont ezekben a minimum FPS-ekben mutatkozik meg. Összehasonlítási alapnak ezzel tudok segíteni, ezzel a cuccal én ezt tudtam kicsikarni. FR átlag ugye 144 limitnél 6.9ms, ez a legrosszabb, akciódúsabb jelenetnél 12, max 14ms-re ugrik. (BFV ultra preset, 1440) Sajnos, halálkor a spawn képre váltás akkora ugrásokat jelent, ez a játék hibája, hogy 50 ms-re ugrik. Ez is benne van, 3* hullottam el, azok a nagy tüskék azok. Hátha segít hasonlítgatni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sziszifeca #25741 üzenetére
Ha igy jol mukodik, akkor folosleges am minden jatekhoz kulon profilt csinalni. Feluletesen olvastam el a hozzaszolasod.
Maximum azert lehet jo, mert igy a ventillator fordulatot nehol alacsonyabbra tudod venni, kicsit csondesebb lesz.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
MPowerPH #25740 üzenetére
1080ti-nél a steamvr-ben 150%-on 2700x... felbontáson használtam. Most felnyomtam 200%-ra 3100x... így szép tiszta a kép.(hp reverb) De maradni kellett a 60hz-nél. Van hogy pl. Dirt rally 2. 65-70%-on megy de az fps leesik 60 alá. Gpu frametime ilyenkor narancssárga lesz. Ilyenkor mi a kevés?
Te mekkora felbontással nyomod?Megpróbálom lejjebb venni a feszt játékhoz beállítva több profillal
-
MPowerPH
félisten
válasz
Gomez1984 #25739 üzenetére
Ez sajnos GPU quality fuggo, bar Metro alatt minden egy kicsit tobbet ker.
Sziszifeca: 1080Ti -hoz nem hozott VR -ban? Pont dupla annyi FPS -ednek kellene lennie, vagy kicsit tobbnek ugyan azon a beallitason. AC, ACC mindegyik szepen megy maxon 90FPS -el ugy, hogy a kartya joforman nalam csak malmozik. Ott lehet a CPU lesz a keves, foleg ha sok az auto.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
keIdor #25734 üzenetére
Nem erzed az ironiat a hsz -emben?
Sziszifeca: 1875MHz -n szerintem mehetsz alacsonyabbra is a core fesszel. En pl. 0.8V -on hasznalom a gyari orajelen, ami pont megegyezik azzal, amit irtal. 0.85V -on nezzed meg, sokat hozhat mind fogyasztas csokkenesben, mind hotermelesben.
-
Sziszifeca
őstag
Na srácok, csatlakoztam egy EVGA 3080 FTW3 LHR-el.
Szépen bepöccintettem a gépbe i7-9700K@5ghz mellé. Még csak pár teszt és UV volt amivel nem kaptam semmivel kevesebb pontot mint az alap beállításban, Metro Ex. Benchmark 0,912V@1875Mhz (melegedés itt GPU 73, Mem 84., venti 80%) a stabil egyenlőre, tényleg ez a legterhelőbb progi, mert minden más teszttel 0,850-el is lefutott.
VR-t próbálgattam tesztelni(autószimulátor), mivel nekem nagyon arra kellett elsősorban, és hát az én véleményem, hogy az 1080Ti után nekem itt nem hozott annyira brutál előrelépést, valahogy többre vártam, vagy még nem jöttem rá pár beállításra.
VR-ban is igen keményen vissza kell venni a beállítást.. Szép látvánnyal még mindig csak 60fps/hz-en tudom használni. Tesztelgetem még azért...De azért örülök
-
Bossp
addikt
Sziasztok! Csatlakoznék egy Asus RTX 3080 Tuf 10G-vel! Ma szereztem be a helyi kisboltban Bruttó 450k-ért. Ami elsőre ledöbbentett hogy pár óra játék után a max hőmérséklet 63C volt
Érdemes lenne kicsit pöckölni?
Ha igen mit lehetne kihozni belőle és hogyan?
A másik dolog hogy furcsállom hogy csak 2 tápkábel megy bele amit természetesen két külön kábellel oldottam meg, viszont zavar hogy mindkettő 2*2 fejes így szeretném ezeket meghosszabítani valami minőségi toldóval! Tudtok ajánlani valami normálisat ami nem kerül annyiba mint egy táp?
-
Melorin
addikt
válasz
zebra_hun #25730 üzenetére
Nem jött be a 120fps limit. Nvidia vezérlőben kikapcsoltam az alacsony késleltetést ami a képkockák előkészítését változtatja, szintén semmi.
Kéne valami monitorozó progi amin nyomon lehetne követni másodpercre pontosan, hogy mikor milyen folyamat dolgozik, hátha a tüskék pontos idejéből meglehetne tudni mi dolgozik olyankor. -
zebra_hun
veterán
válasz
Melorin #25729 üzenetére
Értem. Ez esetben tudsz még "simítani" az előre készített képkockákkal. Én semmi mást nem ismerek, csak a BFV-t. Ott van a Future Frame Render, amit ha aktíválsz, 3 képkockát készít DX11-ben. (DX12-ben 2 állítólag) Hátránya, hogy plusz 7ms/Frame.
OFF állásba 1 az egyben, az a leggyorsabb, viszont tüskés, de a GSync dolgozik szépen. BFV-ben config fájlba be lehet írni, hogy 2 legyen, itt én 6.9 ms-ot bukok, cserébe sima Framerate. Más játékokba nem tudom, hogy hogyan megy ez, de azt hiszem nvidia vezérlőbe be lehet állítani. 120-as limit is megoldás lehet. Csináltam egy videót különböző beállításokkal, FFR On/OFF stb. [link] FFR1 -el nálam sem sima, de sokszor a kevesebb a több. -
zebra_hun
veterán
válasz
Melorin #25727 üzenetére
Ha jól látom 137 a limited, e felett eldobod a képkockákat. Teszt erejéig limitáld a Riva tunerben 120-ra. Én pont ezért nem megyek 165-re, pedig a monitor 165Hz-es. Akkor már tüskéssé válik, azt meg nagyon nem szeretem. (BFV-ben, de most ez lényegtelen) Tokéletes egyenes sajnos nem lesz sosem.
-
Melorin
addikt
válasz
zebra_hun #25724 üzenetére
Igen, a proci fix fesz és frekin megy. De már Ryzenen is ezt tapasztaltam, ramot, alaplapot, tápot és most vga-t cseréltem. Az SSD az egyetlen ami megmaradt az elejétől kezdve.
Nálam nincs telepítve sem az experience, MSI AB-ben sincs aktiválva a felvétel.
Nyílván a ryzen óta már új a windows is, talán ez a 4. azóta. -
Lacielvtárs
nagyúr
Írtam nekik, 3-7 nap a válasz, amint megjon a válasz bemasolom ide hátha másnak is hasznos lesz
-
zebra_hun
veterán
válasz
Melorin #25723 üzenetére
Elég sűrűn vannak a tüskék. A procid fix feszen és frekin megy? Tehát nem szabályozgat terhelésre. Nálam a hibát az okozta, hogy win reinstall volt, és az nvidia experience eleve automatikusan rögzít mindent amit játékban töltök, ez nem is zavar mert jóváhagytam, de az msi ab is véletlenül rögzített. Ez az én figyelmetlenségem volt, valahogy rátettem a futás gombra az indítást. Így már kettő program is rögzített folyamatosan 2k-ban, ezt már megéreztem, illetve látszódott is a számokon. Az, hogy nálad minden játékban ez van, valami hasonló turpiszság lesz, nem hw hiba. Napokig tartott mire rájöttem, nem egyszerű egy ilyen hibát megtalálni. 37ms tüskék már érezhetőek.
-
F e Z o
veterán
-
válasz
zebra_hun #25716 üzenetére
Vizesnél lehetnek más méretek, blokk kialakítástól függ.
Nem maga a márka számít főleg, hanem a hővezető képessége.
Legalább 12W/mK-t érdemes rakni.
Ilyen van Gelid, (van belőle 15W/mK is), Thermaltake, Arctic márkának is, legtöbben a Gelid-et használják.
Nálam az Asus STRIX-en amikor már vége volt a padoknak 110C fokot is elérte.
Aztán tettem rá Gelidet, és most 76 a plafon, 78 ha nincs légmozgás.Amúgy a memóriákra kell csak normális, VRM-re mehet simán TG minus pad, ott nem számít, az van PCX-be is.
Normál esetben nem is kellene cserélni csak a memórián, de sok esetben nem jön le szépen összeszedéskor a pad, és emiatt kell vagy érdemes cserélni a VRM-en is a padokat.
Ha megússza az ember anélkül hogy sérülne, akkor azok maradhatnak.#25717 Lacielvtárs
Nem feltétlen, sőt amit fent írtam a léghűtésre vonatkozik.
Blokk kialakításától is függ a pad vastagsága.
Nyugodtan írj emailt a supportnak, ők meg fogják neked mondani a pontos vastagságot.
Én nemrég az M.2 SSD-k alatt cseréltem (igaz ez viszont nem hozott semmit, szóval felesleges volt, csak mondom vga-ból kiindulva hátha, de Asrock úgy tűnik normális padot használt ott) és nem voltam biztos benne hogy 1mm-es (de az lett amúgy) írtam emailt nekik, másnap már meg is írták, hogy 1mm. -
MPowerPH
félisten
válasz
Hublot #25704 üzenetére
Ritka az, ha ilyen kartya banyaban hal meg. Maga a banya csak a hopadoknak, pasztanak es maganak a hutonek rossz, a tapkor, memoriak es a GPU kifejezetten szereti ezt az uzemet, mert nincs hoingadozas. Gamerkedni sokkal karosabb magara a hardware -re nezve.
laychi: Szep, akkor itt egy ujabb pelda ra, hogy ez az EVGA gen. tenyleg nem lett top.
-
laychi
veterán
válasz
MPowerPH #25703 üzenetére
Pasztát cseréltem, mert a gyári száradt helyett sajnos legutóbb rosszabb hővezető képességűt kentem rá.
Ezután összeszerelés után indult, aztán újraindítottam a gépet,mert a biosban változtatni akartam volna a beállításon.
Újraindulásnál egy kis pukkanás szerű hangot hallottam, ezután a kártya végétől lévő 3. tápcsatlakozó felett a led pirosan világítani kezdett és többé se kép, se hang.
#25704Hublot no comment... -
válasz
Lacielvtárs #25708 üzenetére
Az "üzemi" hőmérséklet 😝
-
Sziszifeca
őstag
Hali,
Most tettem be a gépembe az EVGA 3080 FTW3-at, és a Precision X1-et használnám, de a program indításánál firmware frissítést akar csinálni.
Mehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Google Pixel topik
- Gaming notebook topik
- EAFC 25
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Yettel topik
- Crypto Trade
- sziku69: Szólánc.
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Fotó állvány eladó
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest