- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
Tenyleg, FE verzio 3080-bol mennyire ajanlott?
-
omfgk
veterán
válasz
Devid_81 #24694 üzenetére
Evga 3090-es...
Miért nem lep ez meg senkit?
https://www.windowscentral.com/amazons-new-world-bricking-rtx-3090-graphics-cards
A forrásnál is csak az Evga neve merül fel.
És ők innen dolgoztak:
https://www.reddit.com/r/newworldgame/comments/oobi56/did_the_new_world_beta_brick_your_gpu/Csak Evga...
-
Devid_81
félisten
Amazon’s New World game is bricking GeForce RTX 3090 graphics cards
3090 tulajok, nezzetek mar ra, tenyleg megoli a VGA-t a jatek?
Inkabb ne nezzetek meg -
keIdor
titán
Október 15 az Alder Lake megjelenésének időpontja, az új Windows 11 az ütemező miatt erősen ajánlott lesz alá, az egy héttel korábban jön.
Még 4 hónapot kell kibírj addig, feltéve, ha addigra meg is tudod szerezni a platformot a memóriával és alaplappal együtt.Nem könnyű, én mondjuk i5-6600K-val egyik új kártyát (és játékot) sem erőltetném már.
Más volna a leányzó fekvése, ha legalább i7 lenne a HT miatt, mert azok azért a mai napig használhatóak, mert egy mai i3-at azért hoznak.A 4c/4t viszont borzasztóan kevés ma már.
Október elején vedd meg a kártyát is szerintem, legyen az bármelyik.
-
vdc
tag
Pont a ddr5 miatt gondoltam (ha nem változnak az elnevezések, akkor Z690-es lapot fogok választani, azt írták ddr5-re ha jól emlékszem), hogy a memóriától is megválnék. Sajnos a prociban lévő vga nagyon karcsú és már játszanék néha. Egyébként én is annyiért adtam el a kártyát 4 évesen, mint amennyiért vettem és mivel tervben volt ősszel a csere, így el is adtama régit.
Ideiglenes kártyában pedig az áresés miatt nem is gondolkozom, akkor inkább megvenném a végleges kártyát.A 240Hz befolyásolja egyébként, hogy melyik kártyát érdemes megvenni?
-
Segal
veterán
Én ugyan már riser kábellel használom kiforgatva, mert ennek a venti része a szép és nem a teteje, de abban a kb 1 hétben amíg tesztidőszakban volt csak hagyományos módon én nem láttam semmi értelmét a kitámasztásnak.
Persze, ha attól nyugodtabb vagy akkor csináld, de kizárt dolognak tartom hogy elhajlana
Viszont, ha van rá lehetőséged a házban akkor a kiforgatást kifejezetten ajánlom -
GAbre
veterán
Nem kártyától.Súlytól függ,meg jó időbe telik.
Nem tudom kell-e.De azért érdemes ellene tenni.
Vehetsz/kaphatsz hozzá,olyat,ami a ház hátuljára kell felcsavarozni.
Vagy épp rakhatsz alá oszlopot,vagy egyéb módon tápcsatlakozó felől kicsit +támogathatod,felfüggesztheted.[link]
Nah végre talán több game érkezik dlss-el. -
NY_A
őstag
Sziasztok.
Használ itt valaki vga kitámasztó kart? Egy Gainward Phoenix 3080ti-nál mennyire jelenthet valós veszélyt az elhajlás? Elég masszív, vastag a plate, de raktak mellé a dobozba egy kitámasztót amit sajnos nem tudok használni.
Gondolkodom, hogy veszek egyet, bár nem látok hajlandóságot a kártyán a meghajlásra. -
Segal
veterán
válasz
Busterftw #24679 üzenetére
Majd rájönnek hogy 1 dolog árulni valamit és teljesen más eladni...
Amikor 1 hónapja a legolcsóbb 3080 is 625 volt épp (elvétve volt 1-1 600-610-ért néha) akkor egyből én is 610-ért raktam fel hogy vigyék el egyből. Még aznap el is adtam...
Pár napra rá már 550 körül voltak fent hirdetések. Szóval előbb-utóbb valaki úgyis engedni fog csak ugye senki sem szeretne veszteni, de a legnagyobbat jelenleg a makacssággal lehet.
Tanulópénznek jó lesz pár embernek. -
echterion
nagyúr
Nem lesznek itt már msrp árak ebben a gen-ben. Az eth egy ideje már lefelé tendál, mégis megállt a csökkenés, ennél lentebb nem nagyon fog menni london után sem (én így látom), így a kártyákat sem fogják lentebb vinni sokkal. Nem látom, hogy mitől menne be egy 3080 ára 1000 euró környékére egy-két hónapon belül. Eth 2.0 meg még nagyon messze van, addig kibányászod az árdifit. De egy lhr-essel is lehet bányászni, csak mondjuk ergo-t, nem eth-t.
-
-
GAbre
veterán
válasz
echterion #24672 üzenetére
Lehet,hogy megállt,de ezek még mindíg nincsenek közel msrp árakhoz.
Bő 100 k-okkal drágábbak,mint anno voltak 3080-ak év végén.
Mivel ezek már lhr-esek.Meg eth 2.0-val talán majd bányászni se lehet.Így hacsak nem jön 1 keményem covid hullám,vagy gazdasági krah,az árak max tartják a mostani szintet.
Ezért mondtam,hogy,ha nem talál vmi akciós kártyát,akkor vagy olcsóbban,vagy ennyiért tud venni,mint most. -
Segal
veterán
válasz
Szerintem azért állt meg mert elkezdtek kivárni a vásárlók. Senki sem akar első lenni, aki hetek múlva azt látja hogy már a jó áron vett kártyája ára is komolyat esett.
Én már több mint 1 hónapja csináltam meg a sima 3080-ről a Ti-re váltást és már akkor egyértelmű volt hogy esni fog a 3080 ára. Gyorsan el is adtam még jó árban. Persze akkor páran kiröhögtek hogy ezzel nem fogok bányászni, de egyrészt nálam ez nem is volt tervben, másrészt tegnap pl már 30k alatt volt a bitcoin...
Szóval boritékolható hogy esni fog még csak kell neki egy kis idő és szerintem erre várnak a vásárlók. -
omfgk
veterán
válasz
Mindfactory-n azért most is van 1199-ért 3080-as (LHR persze).
Elvileg még mindig megoldható a szállítás. Ismerősnek Pénteken fog megjönni a kártya, amit még én linkeltem neki. Az egy 3080 Suprim LHR. 1249-ért (plusz nem tudom mennyi a szállítás).
500 körül már itthon is kapni több helyről is Gaming X-et. És ez már magyar áfás, és harmatgyenge forinttal. Ez lenne 1400 euró.
Tehát nem kell aggódni, megy ez még lejjebb. Csak ezen a szinten már kapnak megrendeléseket a boltok. Aztán ha elfogyott az a réteg aki ennyit ad, akkor megyünk ismét lejjebb.
-
Leon77
őstag
válasz
Én mondjuk eladtam a 1080 ti-t 190-ért és most várok. Röhej, hogy 150-ért vettem cc 4 éve. (átmenetileg vettem egy kisebb kártyát)
Ha nem lesz vga árcsökkenés, akkor veszek egy ps5-öt. Pedig egy 3080-at szívesen vennék normálisabb áron és ez lenne az első kártyám, amit be is kötnék a vizes rendszerbe.
-
echterion
nagyúr
Azért pár hete erősen megállt a csökkenés, alig-alig kapni az 1200-as sávban vagy alatta 3080-at, inkább 1300-1400 között vannak, ráadásul egyre több az LHR-es példány. Nem látom, hogy miért csökkenne tovább a vga ár, én nem vagyok optimista, ha azt kell néznem, hogy mennyi lesz egy kártya mondjuk ősszel.
-
GAbre
veterán
Ilyen proci alatt lett berakva 2060.Majd 3060,majd 3070 ismerősnél.
Igazából 3060 volt ami úgy még szódával elment.
3070nál már rosszabb volt,mint 2060-al kb.
Most 3800-al ég és föld a különbség nála.
Teljesen felesleges most kártyát venni,hacsak nem most kapnád meg jó áron.
Addig fognak lejjebb menni a vga árak is jó eséllyel.
Nem tudom az milyen,de jövőre jönnek a ddr5-ös lapok.Én már abból vennék.Más:
https://www.youtube.com/watch?v=8ML1jyUrhfc
Fsr-dlss,azért nem mondanám általában rossznak fsr-t.De itt nagyon látszik dlss előnye. -
vdc
tag
Valami hasonlót tervezek én is. A 1080-at eladtam még márciusban, mert olyan árat kaptam érte, amennyiért bűn lett volna megtartani. Viszont lassan már kezdenék játszani és év végére úgyis lecserélem az alaplap proci és valszeg memória trót és akkor már olyat vennék, ami abban is jó lesz.
-
Segal
veterán
Csak megerősíteni tudom az előttem leírtakat.
Nálam aannyi volt a különbség hogy én egy ennél is régebbi rendszerhez vettem anno 1080Ti-t azztán egy beszélgetés során megkértek futtassak már le egy tesztet. Na abból világosan látszott hogy nagy jóindulattal is max a sima 1080-as szintjét tudja kihajtani a gépem a vga-ból. Szerencsére mmár tervben volt a gépfejlesztés. Vga maradt ugyanaz, de minden más cserélődött és nagyon megtáltosodott a gép -
vdc
tag
Segítsetek nekem abban, hogy 2560p x 1440p 240Hz-es monitorhoz milyen kártyát javasoltok? Jelenleg 6600K proci van, de összel az Alder Lake generációból jönni fog egy i7 hozzá. Jelenleg egy 3080Ti-ben gondolkozom...
-
echterion
nagyúr
válasz
MZsoltee #24657 üzenetére
AORUS GeForce RTX™ 3080 XTREME WATERFORCE WB 10G (rev. 1.0)
Viszont látom, már ebből is van LHR-es (Rev2) verzió. Múlt héten még nem láttam a honlapjukon ilyet.
-
GAbre
veterán
válasz
Laraxior #24654 üzenetére
Ha már hőfokok,lehet nem is annyira szarok az msi-k
-
echterion
nagyúr
válasz
zebra_hun #24649 üzenetére
Jah, majd igen, de lényeg látszik itt is. A mem hőfoka brutálisan alacsony lett, 58 fok volt a maximum, azért vittem oda a kurzort a printscreen előtt.
T többi meg látszik a benchmark görbéin. A proci nagyon meleg, az a plusz 0,16V és a delid hiánya erősen látszik rajta.
Laraxior: Bakker, hogy ez nem jutott eszembe.
Van is hozzá gyári átalakító, ami függőlegessé teszi a vga-t. Szeretem ezt a házat, jó eséllyel veszek egy olyat. Meg aztán az eladással se lenne semmi kedvem vesződni, házat eladni rohadt nehéz, posta kb, kizárt, Fehérvár meg nem az ország közepe.
KAMELOT: az lesz, vagy amit Lara javasol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- World of Tanks - MMO
- Tesla topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Cyberpunk 2077
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- További aktív témák...
- ASRock Radeon RX 6900 XT Formula OC 16GB GDDR6 256bit
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest