Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
t72killer #149 üzenetére
Mivel elég nagy felületen van kapcsolatban a pcb-vel a kivezetéseken keresztül, illetve van egy kis rés a pcb és a tekercstest között, így kicsi esélyét látom hogy leugrana a helyéről.
Találtam két jó nevű gyártót [link] [link] akik 50/110A ígérnek a 220nH-is induktivitásukra, amikkel (4db) ki lehetne szolgálni a gpu-t szaturáció nélkül. De nem ezek a típusok vannak a referencia nyákra forrasztva, hanem valami jóval szerényebbek.
-
Nem feltétlen a tekercsek minőségével van a baj: a rezonancia tökéletes és tökéletesen forrasztott alkatrészeknél is előjöhet, hisz minden rendszernek megvan a sajátfrekvenciája. Ha ezzel idegesítjük, akkor ciceregni fog. Én inkább a rezgő alkatrészek jövőbeni minősége miatt aggódom, vajon 3 év cincogás után nem engedi el a hangadó darabokat akár egy jó forrasztás is?
-
haxiboy
veterán
Nem feltétlen javíthat a helyzeten, de mint mondtam néhány szélsőséges esetben lehet változás. Itt nem a PSU-val van a gond hanem a VRM-el, szar tekercsek stb stb. Mindenesetre nagyon jó táp a V700, viszont bár nem ismerem a konfigod van egy tippem hogy egy 500W-os is bőven megfelelő lenne, inkább a seasonic platinum fanless tápokat lenne érdemes nézegetned. Nekem a V700 2GPU miatt van, csak időközben nem lett elég a keret a második VGA-ra.
-
DeusZo
újonc
Lehet félre értettél.
Nekem egy SAGA+ 450-es tápom van, és egy cooler master v700-at akarok. A saga van bent amikor ciripel. Ismerősömnek van egy másik 620-as tápja kölcsönbe azzal is ciripel. És a kérdésem az lett volna hogy egy ilyen táp (v700) javíthat-e a helyzeten? A kártyát kiskerből vettem ismerőstől, lehet ki tudja nekem cserélni hogy rendel egy másikat. De nem tudom hogy van-e értelme, mert ilyen rossz az egész széria vagy csak véletlen szerűen sikerülnek így kategórián belül?
-
Loha
veterán
MSI 970 -ből a házból kifújós ventivel szerelt változat, a 980-hoz nagyon hasonlatos nyákkal rendelkezik:
További képek.
Valszeg ez lehet a referencia 970 nyák. -
DeusZo
újonc
Lehet hogy hülye kérdés, de egy jobb fajta táp (pl Cooler Master V700) csitíthat a helyzeten?
Vagy ha sikerül garanciába cserélni akkor van rá esély hogy olyat kapok ami nem (vagy csak csendesen) ciripel? Mert ez most terhelés alatt konkrétan ordít. Elviselhetetlen, főleg este. -
törölt tag
válasz
speed471 #138 üzenetére
Nincs olyan aktív pfc-s táp ami nem zörögne vagy sípolna akár alapjáraton is.
Ha erre rárakunk egy alul méretezett/tápú szűrésű vga-t, ami 12V-ot 3-30A között rángatja minden egyes képkocka elkészülése közben, a VGA-n meg osztozik 4-5 tekercs 40-160A-on ami ugyan ilyen drasztikusan változik.Ezek a nagymértékű áramváltozások a GPU fokozott energiamegtakarítása/működése miatt jött elő.
-
speed471
aktív tag
Nem rég volt egy ilyen tápom: Corsair TX650 és sajna széria hibás jellemzően a táp is szokott ciceregni.
Először nem akartam elhinni de felvilágosítottak hogy de bizaGyorsan vissza is vittem visszakaptam érte a pénzt.
Előtte egy Thermatake 500w red volt a gépembe azt eladtam kb tán 5 éves volt...Megérett a cserére és lett belőle egy fsp 500w gold, mivel bőven elég akár egy i7 kihajtására de inkább egy komolyabb erős i5 mert i7 nek nem látom értelmét. ÉSs tesztekben erősebb i5 veri a i7De lényeg hogy tápok valóban elég kényesek és azok is tudnak ciceregni vagy cicergésre bírni egy alkatrészt.
Láttam a tesztet ez érdekes de szerintem kamu szaga van. Hiba becsúszhat, de ezt kétlem.
Nekem még egy vga-m se égett le, pedig aztán azért volt pár nyúzva még a gtx 570 túlhúzva is.
Viszont nem láttam javulást hamar rájöttem hogy a játék rosszul optimalizált, patch után minden jobb lett -
adblock
csendes tag
válasz
rambustibi #128 üzenetére
Az én esetemben biztosan, jártam már nálam Gigabyte, Gainward, ASUS és MSI videókártya és mindegyik cicergett a Corsair TX650 mellett. De jó lenne tudni hogy ez minden Seasonic beles tápra jellemző-e, esetleg csak erre az egy típusra vagy csak az enyém ennyire hangos?
A te tápod is CWT belsős, ezek úgy tűnik nem annyira ciceregnek. Nekem egy driveres Vsync után teljesen megszűnt az idegölő hang az MSI videókártya mellett is, holott azthiszem ebben a topicban is írta valaki, hogy az MSI kártyák jobban ciceregnek. Ha most minden vga ilyen, ezzel nem lehet mit tenni, mert nem fognak rajta változtatni. Akkor az erre érzékenyeknek kell olyan tápot keresni ami képes ezt a jelenséget orvosolni, habár jó kérdés, hogy tartósan tudja-e ezt bármely táp...
#134: Megnéztem a Crysis Warsban, de nem hallottam semmi extrémet.
Másodszorra kikapcsoltam a játékban a vsync-t és elszabadult ezer tücsök
Itt annyival jobb volt a helyzet, hogy a játék egészére szólt a beállítás. A Stalker alatt meg csak driverben tudod leszabályozni a főmenü alatti több ezer fps-t.#136: Ha mostanság nem is, de a múltkor egy kis hiba itt becsúszott: [link]
Semmi extra, csak az egyik korai driver leégette a 2GPU-s kártyát. -
speed471
aktív tag
válasz
t72killer #133 üzenetére
"Maxwell elég szép előrelépés a Keplerhez"
Ezt is olvastam valamelyik cikkben és értem én no de miért nem mindjárt gt level 10000
Viccet félre téve szerintem még fejlődnie kell ennek a kategóriának.
Nv-t én nagyon szeretem mikkor mások szívtak pl ati driverrel vagy egyébb op-c vel, én lazán játszottam de egy kicsit olyan érzés fogott el legelső olvasáskor hogy valami nem kerek...nyilván idővel jönnek ki dolgok de nv-nél nem szokott mostanság olyan lenni hogy hibáznak, legalább is nálam nem volt pedig volt gtx 460-m meg gtx 570-em is.... Sokáig Atim volt de azzal minden bajom volt amit el lehet képzelni és nem erőltettem tovább. -
válasz
speed471 #132 üzenetére
Nyilván 770-nel a gépben most én se rohannék a boltba. Kishíján én is azt vettem, csak amikor elszántam magam a monitorvételre, rájöttem, h qhd-ben már sovány lehet.
A számok lényegtelenek. Amúgy a Maxwell elég szép előrelépés a Keplerhez képest, megérdemel 2 számnyi ugrást (főleg, ha azt nézzük, h a 7xx verzió csak a 6-osok átnevezett variánsa).
-
speed471
aktív tag
-
válasz
speed471 #129 üzenetére
A PH-s teszt alapján ennyi a difi, ők tisztán játékokkal, nem szintetikusokkal teszteltek. SzVSz fullHD 2D játékra elég a 770 is, 3d visionre, QHD-re már inkább 970-et javaslok.
#130: sajnos németföldről kicsit messze volna hazaugrani egy teszt kedvéért
. Még megvan az előző tápom (Be Quiet 700W-os bronz "csoda"), ha lesz időm lehet kipróbálom azzal, másik lapon.
-
-
rambustibi
őstag
-
speed471
aktív tag
válasz
rambustibi #120 üzenetére
A gamer vga-k piaci áron világszinten mindenhol 100k ill picit felette...
A drágább kártyák másra vannak tervezve és amelett sokat is fogyasztanak...
A 100k-ért sokmindenből minőségi cuccot lehet kapni!
Szerintem.
Az más tészta hogy egy német dolgozik 1 hetet a vga ért itt meg sokan 1 vagy több hónapot...
de attól még neki is 100k... -
-
speed471
aktív tag
válasz
t72killer #121 üzenetére
Teljesen megértelek! Miután megvette a 770-em utána rá kb 1,5 hónapra jelent meg a gtx 970
A fogyasztása kecsegtetőbb tudásban mennyire van előrébb mint a 770? Néztrm teszteket de igazából maxon megy minden a dx 12 támogatást inkább hadjuk980 -as vga ba sincs sokkal tőbb kraft, vagy tévednék
-
adblock
csendes tag
válasz
rambustibi #63 üzenetére
Kipróbáltam a gépházat elfektetve,de semmit nem változott. Ugyanúgy cicereg mint előtte, de megnéztem pár dolgot...
Nekem eredetileg egy Corsair TX650 tápom van (Seasonic belsővel, mellesleg ez szerepel az ajánlott tápok listáján is),volt már hozzá Asus GTX 560Ti és most jelenleg MSI GTX760 2GB OC + egy 120Hz-es Acer monitor
Arra már nem emlékszem, hogy vásárlás után is megvolt-e a cicergő hang amit most ad, mert akkor még porszívó hangú CPU hűtőm volt. Ez a jelenség mindig hallható függetlenül attól, hogy milyen kijelzőt kötök rá vagy, hogy milyen típusú kábellel. A kártya órajelével is próbáltam játszadozni: emeltem, csökkentettem, visszaraktam az nvidia által ajánlott értékekre a magórajelet, de semmi változás.
Aztán ma kértem kölcsön egy Corsair GS600 tápot az egyik ismerősömtől, leteszteltem és megpróbálom összefoglalni mire jutottam vele:Corsair TX650 (1.gen, Seasonic belső, kb 5 éves)
- nvidia vezérlőpultban a függőleges szinkron: 3D alkalmazás határozza meg
( a tesztelt programokban be volt állítva a vsync)
-120Hz-es vagy 60Hz-es képfrissítés mellett: nagyon cicereg, egyes esetekben szinte már sípol
Néhány játékban, pl Stalker intrójában és főmenüjében nincs frame limit, így 2000-6000fps között ugrál az FPS értéke, ebben az esetben 10x hangosabban zúg és idegesítő fütyülő hangot ad.- nvidia vezérlőpultban a függőleges szinkron: Be / Adaptív (nem nagyon vettem észre különbséget hang szempontjából, de adaptív alatt mintha folyékonyabb lett volna a kép)
-120Hz-es vagy 60Hz-es képfrissítés mellett: csökkent a cicergés, de még mindig jól kihallatszik a gépházból
Ezzel a beállítással nem sípol a kártya a Stalker betöltése közben, ebben az esetben limitálva van minden a beállított képfrissítésre, de az cicergés még mindig megvan.Corsair GS600 (Channel Well Technology belső, kb 1-1,5 éves)
- nvidia vezérlőpultban a függőleges szinkron: 3D alkalmazás határozza meg
( a tesztelt programokban be volt állítva a vsync)
-120Hz-es vagy 60Hz-es képfrissítés mellett: sokat javult az előző két esethez képest, de még mindig kihallatszik a gépházból
A Stalker betöltése közben sem volt olyan vészes mint a TX650 alatt és nem sípolt a több ezer fps ellenére sem, csak az előbbi enyhébb ciripelést produkálta nagyobb intenzitással.- nvidia vezérlőpultban a függőleges szinkron: Be / Adaptív
-120Hz-es vagy 60Hz-es képfrissítés mellett: eltűnt a cicergés, még ha közel hajoltam a táp-vga pároshoz akkor sem volt cicergés. Csupán egy nagyon enyhe búgó hang volt amit csak közelről lehetett hallani, ez már egyáltalán nem szűrődött ki a gépházból.
A Stalker betöltése közben sem adott ki ciripelő hangot ezzel a beállítással.Én ebből annyit szűrtem le, hogy bizonyára az én tápom régi és nyilván a tekercsek lakkozása is jól le van kopva, de mi van azokkal a tápokkal amik már kicsomagolástól fogva ciripelnek az adott videókártyákkal?
-
viktor82
őstag
Most van nálam egy másik MSi 970gtx ez sem cicereg csak,ha 1000 fps van !
-
válasz
speed471 #119 üzenetére
A legnagyobb bajom itt a használtpiaci ár: nagyon valószínű, hogy egy cicergőset (főleg a mostani "hallgatózómánia" után) nehezebb /kb lehetetlen lesz eladni, simán bukhat az ember a tranzakción 10k-t (és akkor is az öreganyja életére kell megesküdnie, hogy csak teliholdkor jön elő 1-1 ritka benchmarkban). Még ha maga a jelenség nem is befolyásol semmit, durván bukhat rajta az ember eladáskor - lévén a csúcskarikat jellemzően nem életük végéig tartja az ember.
#120: ugyanebből a nyekergős szériából válogat a gazdag német/angolajkú vásárlóközönség nagyrésze is, én is németföldön szereztem a kis tücskömet. 1milliós kategóriában meg quadrók vannak, amik játékban sokszor alulmaradnak az azonos felépítésű geforce-okkal szemben. (+azért egy német/angol/japán melósnak is meghaladja az ingerküszöbét a 3-4kEUR-s költség).
Ha van pénz dögivel: állítólag a 980-asok kevésbbé cicergősek
.
-
rambustibi
őstag
válasz
speed471 #119 üzenetére
Persze értelek. El lehet várni 100e VGA-tól, hogy csendes legyen. Viszont a 100e VGA csak kicsi pénz, amikor lehet venni akár 1 millióért is VGA-t. Magyar munkás fizetéshez sok a 100e, VGA árakhoz képest nokedli. Így lehet, hogy ezért a beszerelési anyagok minősége is "nokedli" (bár kétlem).
-
válasz
speed471 #116 üzenetére
Ácsi, mindenki cicergésnek hívja, de egyáltalán nem csak erről van szó. Az enyém kevésbbé provokatív terhelésnél (pl 140fps Diablo3) mélyebb hangon morog a kari, magasfrekis cincogás-nyávogás kifejezetten az élményindex alatt jön elő (ezt sajnos loopban nem lehet ráuszítani a karira).
Gari: sztem csak extrém esetben (normál terhelés alatt éles hang) veszik be, főleg madzsarisztánban
.
-
speed471
aktív tag
válasz
t72killer #113 üzenetére
Értem, hál istennek én akkor nagyon szerencsés vagyok ezen a téren... Elég érzékeny a hallásom sok kis cicergő hangot ki hallok pl a samu töltőm+ a logitech töltőm sípol ha töltöm a telót ill a egeret...
Na de ha azt kéne hallgatnom mindig tuti a falnak mennék és repülne otthon a cumó.
Régen mókoltam a hűtőt vizes blokra, de a már odáig fejlesztettem a gépem hogy kaptam egy halk jó kis léghűtést... igen alacsony a gépem hőfoka majd lehet hamarosan lesz teszt feltéve ha akad rá jelentkezőNekem nem kell cicergős állatka..ha ciceregne tuti gariztatnám és akár kipróbálnék egy másik vga-t..
Lehet válogatni. -
speed471
aktív tag
válasz
rambustibi #112 üzenetére
Inkabb kivárom a köv szériat.
lassan nyákot meg procit kéne cserélnem.
-
válasz
speed471 #111 üzenetére
Ez nem cégspecifikus dolog, vannak cicergő 290x-ek is (persze ezt a mig21 kategóriájú hűtés mellett nehéz kihallani
), de a 770 széria se volt érintetlen. Elég csak guglizni egy kicsit... Én biztos amiatt nem fogok visszarohanni a karival, hogy Diablo3-ban 100fps fölött van egy kis tekercszaj. Különböző sikerrel lehet házi praktikákhoz is folyamodni, bár őszintén én nem venném le a hűtőt egy 1hetes kariról... Illetve olyat is írnak, hogy tartós terheléssel (1 nap cicergetés) elcsendesedik a tücsökzenekar.
-
speed471
aktív tag
Mi a ?? Le akartam vàltani a gtx770 asus-om... De jó hogy nem tettem meg
Nem is értem ilyet hogy engedhet meg magának egy komoly cég
Csak akkor ha komolytalanok.. -
válasz
tatararpad #108 üzenetére
Igazából a kérdés, hogy a cicere - akárcsak a legcsekélyebb mértékben is - előjele-e a rövidebb élettartamnak vagy rosszabb tuningolhatóságnak?
(=pl nem "rázódnak-e szét", vagy melegszenek túl a tekercsek a rezonanciától? Tippem szerint annyira nem vészes a helyzet, mert akkor az utcai transzformátorokat se hagynák búgni) -
tatararpad
őstag
Minimálisan hangszigetelt házból már nem hallatszik amúgy sem semmi, úgyhogy ha ez az ára hogy X ezer forinttal olcsóbb legyen, nekem küldhetik.
-
Gondolom azért cicereg mert szar a catalyst
DDDDD
-
grunge
addikt
No, WTF ez az egész kérdem én...
A G1-em halk, ha nem dugom a fejemet játék közben a gépházba akkor nem is hallok cicergést (gépház a a földön van az asztal mellett,...mmmkay).
A 2600XT-m is cicergett, a 9600GT-m hangos volt, az 570-esem itt-ott, de halkan, a 670-es referencia modell néma volt, mert elnyomta a 20as vetni a "cicergést". Nos a 970 G1 sem töknéma, de fentebb említettem, hogy ez miért is nem érdekel.400 euroért tökjó bolt a halkabban cicergő edition, omfg.
-
Reggie0
félisten
válasz
jacint78 #100 üzenetére
HA eleri a 70-et. Elarulom nem eri el. Max. ha szar laptopban van es esetleg a tulaj meg berakja a parna ala is. Van egy ugyes kis technologia, amit S.M.A.R.T.-nak hivnak es a segitsegevel meg tudod nezni a homersekletet. Majd szolj, ha latsz 70-et. Ja, es a fem vazon fekszik a vezerlo. Ennyit a polimer hovezeteserol.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az Overclockers UK az NVIDIA referenciamodelljét kezdte árulni, ami a GeForce GTX 980-ra épül.
- Tesla topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Viccrovat
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elden Ring
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest