Hirdetés
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz
ittakary #4299 üzenetére
Ja, pont nem igaz.
De egy RAM gyártó hogy is jön ide?
Vagy az EVGA, amit külön kiemeltem, hogy "kivéve"?
A legtöbb kártyára 2-3 év van.
Asus-ra meg hiába van 3 év, meg kisker gari, talán a leghosszabb a garis ügymenetük. Nem véletlen adtam el a venti hibás 290X DCUII-öt. -
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak.
Adott 2 gép:
Enyém:
i5-3570+8Gb ram+Gigabyte GTX 770.
Tesóm gépe: Q9400+4Gb ram+Asus GTX 650 Ti Boost
Tesóm megveszi a procimat, ramomat, alaplapomat és VGA-mat. Pénzt kapok+a régi gépét.
Tehát adott lesz Q9400+4Gb ram+Asus GTX 650 Ti Boost-os gép.
Procit, alaplapot csak tavasszal tudok venni, mert akkor jönnek ki az új intelek. Viszont fog kelleni nekem nagyobbacska összegről áfás számla.
Arra gondoltam, hogy most veszek egy GTX 970-et (esetleg 980-at, bár még elég drágák) és használom a 650 Ti boost helyett.
1. kérdés: Mennyire tudná kihajtani a 970-et a q9400? Lenne értelme már most megvenni a 970-et, vagy inkább tavasszal azt is?
2. kérdés: Mostani játékokat elnézve parázok, hogy a 4 giga ram 1-1,5 év múlva már kevés lesz a vga-n. Várható 8 gigás a 970-ből és a 980-ból?
3. kérdés: 970-ből mi a legjobb választás? MSI-t kizárnám, azzal eddig csak szopás volt. Asus-al még sose volt gondom, mostani gigával sincs. Leginkább Evga jön be, bennük se csalódtam még, csak elcseszték a kártyákat és még 3-4 hétig nem valószínű, hogy kijönnek. -
regener
veterán
válasz
gainwardgs #4295 üzenetére
Talán a 390X-et?
-
brumi1024
veterán
válasz
gainwardgs #4295 üzenetére
A 390X-et nem adták ki.
-
regener
veterán
Aprón 105ezer a Giga 970 G1
(#4292) gainwardgs
Kevés? Még ki sem adták, de már egyértelműen megfogalmazod hogy kevés? Neee -
prime77
aktív tag
Igen.Én sem találok a neten semmi infót ezzel kapcsolatban.
Köszönöm srácok azért! -
prime77
aktív tag
Sziasztok!
Ebből a GTX 980-ból lesz Ti változat is mint a 780-nál?
-
vaakuum
addikt
Valaki árulja el pls, hogy a ref kártyák hűtőjében van-e hőcső, illetve ref kártyákban van-e hűtés a vrm-eken?
Valahol mintha azt olvastam volna, hogy a titan hűtését használták, és hogy abban van hőcső. Csak azóta sem találok erről semmit. -
szasanyi
félisten
Az esetben szvsz nem erről van / lehet szó. Azért nem éri meg a 780Ti mert drágább, többet fogyaszt, és kevesebb VRAM áll rendelkezésre valamint a feature listája is valszeg hiányos az új, MAXWELL architektúrához képest (mondjuk ez utóbbiról még nincs pontos infó, így ez csak valószínűsíthető).
Az eddigi infók alapján nekem az a véleményem, hogy 780Ti leváltásával nem kell kapkodni, sőt... viszont kategóriaváltás miatt új VGA vásárláskor már inkább az olcsóbb, kisebb fogyasztású és több VRAM-mal ellátott GTX980 tűnik jobb alternatívának. Vagy GTX460. -
anytime
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy mar volt kerdes, ha igen, akkor bocsanat az ismetlesert ...
Pontokba szedve mi az, amit aruatvetelkor atnezve azt mondhatom, hogy eredeti es nem visszavitt, ujracsomagolt gtx970-et kaptam?
Matol mehetek erte. Nem futar lett, olvasva a forumot, beindult a para, inkabb bemegyek erte.
Koszi:
A -
szasanyi
félisten
-
h1mpi
félisten
válasz
daveoff #4266 üzenetére
Ez hogy jön ki, amikor a max. és a min. is rosszabb, mint a 980 esetében, de az átlag jobb?
Mivel 290X-nél beesik 23 FPS-re is a 980-nál meg csak 40-re, nem kérdés, hogy melyiken játszható jobban és a driver még szerintem bőven fog hozni rajta, ahogy a 290x-en is hoz még napjainkig is.
-
törölt tag
Ha ekkora a difi Televan eredményéhez képset akkor kizártnak tartom, hogy gyorsabb legyen egy 290x. Esetleg úgy el tudom képzelni, hogy ref 980 alapon a 290x meg komoly oc mellett fut. Ezek szerint tévedtem.
Daveoff Ne ide linkeld a konkurencia eredményeit. Nekünk is szóltak, hogy ne linkelgessünk oda nv karis eredményeket.Teee troll!!
-
ÁdiBá
veterán
Letöltöttem, kiderült nekem is megvan az összes DLC a játékhoz. Csak le kellett töltenem.
(#4262) daveoff Olvastam róla hogy kb két fps a diferencia a két kártya között ebben a játékban.
Viszont nvidia driver tudomásom szerint még nincs kint megfelelő erre a játékra.
Mellesleg én személy szerint kíváncsi vagyok mit megy nálad.Az R9 290 topicban csak ezt találtam. Televan mért eredménye
Na ezen a beállításon 20FPs kap alapon az R9 290 is, mert ilyen beállításon nálam 94 fps az átlag. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
#Morcosmedve #4252 üzenetére
Nem volt még. Nem rossz ez a Palit kártya sem.
Nehéz mondjuk ezekkel a tesztekkel, mert nem igazán olvas rosszat az ember, nehéz így dönteni.
-
Crytek
nagyúr
-
#Morcosmedve
veterán
Nem tudom volt-e, Palit Super Jetstream GTX 980 Review
-
-
szasanyi
félisten
válasz
BomiBoogie #4248 üzenetére
Azt én nem is írtam, attól függetlenül igaz!
-
szasanyi
félisten
válasz
BomiBoogie #4241 üzenetére
Az újabb és drágább VGA-t is el kell adni. Hogyan növeljük - mesterségesen - a VGA igényeket?
1. gyakran kell látogatni a PH! fórumokat,
2. ki kell adni ua. a játékot sokkal nagyobb gépigénnyel - persze nem baj ha szebb, de az sem ha nem az (lásd: Crysis 2)Abu85: na, tessék mondom én! Hogy fenébe lehett volna jó eddig az a játék 4x látótávolság és volumetrikus köd nélkül?
ÁdiBá: frissítésként nem tölti le a játék? Persze nem mindig van így, csak kérdezem, hogy próbáltad-e...
-
zack
nagyúr
Ez nem azoknak készült, akik végig tolták már, és moist vegyék meg még1x, mert hűű javítottak a grafikán.
Ez azoknak készült, akiknek az első kiadás kimaradt, pl nekem.
Tény, hogy nekem sem Ryse után kellett volna elkezdenem, mert grafikában nagy a szakadék, de jól szórakozom. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
BomiBoogie #4238 üzenetére
A volumetrikus köd és a négyszeresére növelt látótávolság azért eléggé fájdalmas újítás a GPU-knak.
-
Crytek
nagyúr
válasz
BomiBoogie #4238 üzenetére
Kb semmit ,de ki kellett adni újra mert hát most ez a menő
-
JoolsNOS
veterán
válasz
gainwardgs #4212 üzenetére
Nálam a 680 lightning is cicergett crysis töltőképernyőn, de anno még a 7600gt is.
-
Zsmester89
őstag
Giga 980 G1 Gaming igaz 190k volt, cserébe nincs cicergés terhelés alatt sem.
-
brumi1024
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #4224 üzenetére
A visszaadás napjától számítva van 14 napjuk a pénzvisszafizetésre, és ezt ki is használják.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Cthulhu Dawn #4224 üzenetére
sose vittem vissza semmit pláne nem iponba, remélem most sem kell, bár nem hinném hogy egy kis cincegés miatt túráztatnám az iponos srácokat és magamat, mert hiába mondja itt is valaki hogy nem cincog mikor lehet én észrevenném ő nem nem úgy használta stb
-
szasanyi
félisten
válasz
Cthulhu Dawn #4221 üzenetére
A visszajuttatás módja aligha befolyásolja... és nem is mondanak le egy nappal korábban sem a 14 napos, ingyenes "kölcsönökről".
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Cthulhu Dawn #4221 üzenetére
mint mondták 14. napon adják vissza szóval nyilván kéne várnod vagy fene tudja
-
bandi0000
nagyúr
Na megrendeltem, nem hiszem el megint benéztem, mint a lapnál, ez is most ugrott le szóval 109k az iponba az asus 970
-
Twiggy666
csendes tag
Illetve másik.
Valakinek előjött már SOM alatt hogy amikor villámlik, a föld Kb szivárvány szinekben villan fel?
Drivert próbáltam újra telepíteni de nem segített. -
warcat
veterán
Iponon szépen bekúsztak a 970ek 110k alá.
Érdekes hogy az Asus ref 980 és a Strix ára majdnem megegyezik,illetve van egy MSI 980 168kért
Bestbuy -
gainwardgs
veterán
Tovább csökken a 7-es széria ára
"Zuletzt kosteten lieferbare Exemplare der GeForce GTX 780 Ti 500 Euro, für die GeForce GTX 780 waren mindestens 370 Euro und für die GeForce GTX 770 mindestens 260 Euro zu bezahlen. Mittlerweile beginnt der Einstieg bei 415, 299 respektive 239 Euro"
-
zack
nagyúr
válasz
BomiBoogie #4213 üzenetére
Nagyobbak lettek az igények.
Hozzáteszem nagyker áron 105e volt a 8800 GTX annó a megjelenése környékén, és teljesítményben nagyot ütött. Mégsem verte az asztalt senki, hogy cicereg.
-
zack
nagyúr
válasz
gainwardgs #4205 üzenetére
Én nem hallok semmit. Youtube-on drasztikusabb videók vannak. Mondjuk nekem 12 venti van a házamban, tehát ha volt is bármi hangja, azt nem hallottam. Meg akkor még ez a probléma nem volt előtérben, és ha nem atom csendes a ház, nem veszed észre. De a ventik zúgásán kívül nem hallok mást.
(#4210) ÁdiBá
8800 GTX is cicergett Crysis intro alatt. Mindegyik. De akkoriban ez nem kapott akkora jelentőséget, mint most.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Heaven alatt nem cicereg. De egy crysis intro vagy egy alan wake intro alatt a lehjobbakat is rákényszerítheted a cicergésre.... 100 fps körül szerintem semelyik nem zenél.
-
haxiboy
veterán
válasz
Detto ugyanez
-
Twiggy666
csendes tag
Hali!
Van értelme egyáltalán ezt visszavinni? Cserével elég valószínű hogy ugyan úgy ciceregni fog.
Mellesleg iponnál a gariztatás háát -
h1mpi
félisten
Nákam sincs cicergés
-
Reggie0
félisten
Viszont ha el akarod adni hasznaltan, akkor mashogy cseng, ha masfel ev gari van meg es nem csak fel. De igazabol nem tudjuk, hogy a kadgorbe emelkedo szakasza hol van, igy sosem art ha hosszu a gari.
(#4202) szasanyi: Igen, a bolt annyival adja, amennyivel akarja, csak minimum 1 ev legyen. Nezd meg az A4Team-et, ott azt csinaljak, hogy a gyarilag 2-3 ev garis termekeket alapbol 1-el adjak, es felarat kernek a hosszu gariert. Pl. naluk ezert nem veszek soha semmit, mert gusztustalannak tartom.
-
RazoR
veterán
Hát gyerekek elég elkeserítő videókat találhat az ember az Asus és MSI 970 cicergésről.... (GTX 970 coil whine)
-
zack
nagyúr
válasz
Reggie0 #4200 üzenetére
Szinte az összes gyártó 2 évet ad az EVGA, Asus, MSI trión kívül.
Szerintem elég a 2 év is. Amelyik hibamentes 2 évig, kicsi az esélye, hogy utána bármi baja lesz. Persze a rizikó ott van, de a gondok nagy része 1 éven belül keletkezik.
Az a másik fele, kinél lesz még meg 2 év elteltével a 970. Ha így haladunk, 1 év múlva a 6GB VRAM elengedhetetlen lesz, a topik 80% már az aktuális új szériát fogja nyúzni.
Ha a 290X-et megtartom, ami szintén 2 év garis, 1 év 8-9 hónaposan eladom, és az új tulajnak még lesz rá 3 hó gyári garija. Ha nem adnám el, addigra érni fog vagy 60-70k-t újonnan, amit jó esetben 40-45-ért tudnék eladni. Tehát ha meg is adja magát, akkorát már nem bukik a tulaj ahhoz képest, mint amennyiért vette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LED világítás a lakásban
- Autós topik
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Villanyszerelés
- Direct One (műholdas és online TV)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Inno3D RTX 4070 Ti iChill X3 12G
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Oc 3 év alza gar
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3070, 7020, 7060 + / Hp Elitedesk 800 G3 Mini /SZÁMLA- GARANCIA
- Samsung Galaxy J4+ 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- 12 részletre elérhető Acer Predator Helios 18
- Ha megbízható,bővíthető házat keresel !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest