Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Legtobb embernek azert, mert ha 3 ev van a boltban, akkor a boltba kell visszavinni, mig regisztracional neked kell postazgatni kulfoldre. Namost alapveto szabaly, hogy az a gari mindig cinkes, ahova nem lehet odamenni es lerugni az asztalt. Pl. ezert szar az Acer garija is.
-
Reggie0
félisten
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Ugyanakkor a cicergés tápoknál, a legjobb minőségűeknél is ismert probléma, amit a sok alkatrész egymásra hatása is kiválthat (egyik konfigban cicereg, a másikban nem), úgyhogy ezzel, mint az elektronikához hozzátartozó fizikai jelenséggel valamennyire meg kell szokni az együttélést.
-
batt
aktív tag
Azt tudom,hogy ez a cicergés nincs semmilyen hatással a hardver élettartalmára ,nem rövidíti károsítja azt! Max idegesítő tud lenni és az ilyen összegű premium kariknál elvárná jogosan az ember ,hogy ne legyen ilyen! + ugye a gyártok azzal hype.olják magukat ,hogy minőségi ellenőrzött kondik alkatrészek! Elgondolkodtató ez a marketing és,hogy szeretik hülyének nézni az embert!
És ez sajnos generációk óta fennáll
-
batt
aktív tag
Na végre kiderült,hogy hála a jó égnek semmi baja nincs az Msi hűtőmnek,az ismeretlen új technológia és a tudatlanságom miatt feleslegesen pánikoltam! Azt kell,hogy mondjam zseniális a működési elve az új twin frozr V-nek! A két venti egymástól független tud működésbe lépni a szükséges teljesítményen! Amit nem értettem és az egyik kedves kolléga is írta valamiért böngészés közbe el kezd melegedni a vram környéke ezért minimális teljesítménnyel bekapcsol, azt a sector-t érintő venti! Brutális ez az új nv chip hőtermelése és az új hűtő,4óra mordor vagy bf4 és nem volt még melegebb a kari 58C-nál! Természetesen a tapasztaltabb kollégák ez már sokkal fentebb írták,csak gondoltam én is leírom és összegzem a saját tapasztalatokat!
Az én msi-m nem cicereg! DE az előtte lévő msi és asusom igen! Ez az első ami nem!
-
Asbee
veterán
válasz
szasanyi #4180 üzenetére
Ismerősöm evga kárytája kb 12 nap alatt megfordult így. Megértelek amúgy teljesen. Nekem hála istennek ipon garival csak jó tapasztalatom van. 2-3 hét alatt mindig megvolt rendben. Remélem így is marad ha lesz még garis dolgom velük. De ne is feszegessük tovább a garis témát mert jön a "barátunk" hogy minden rossz.
-
szasanyi
félisten
válasz
boogie84 #4184 üzenetére
Magasabb órajelek és nyilvánvalóan hatékonyabb hűtés mint a ref esetében - persze az nem biztos, hogy halkabb de az igen, hogy olcsóbb. Éppen ezért kérdeztem is, hogy mi a gond amire TTomax célzott, ami miatt "nem véletlen" az ára. Sajna tesztet nem leltem csak az EXTREME és OMEGA verziókról, de azok ránézésre jelentősen különböznek.
brumi1024: hát..lap az nincs.
Mondjuk biztosan sokan vannak (én is) akik nem amiatt nem veszik meg.
-
szasanyi
félisten
válasz
szasanyi #4180 üzenetére
A ninckket akartam kiemelni, nem pedig a szöveget. Sajna így sikerült, mert siettem sorry...
Ez a Zotac GTX980 AMP! nem tűnik rossz vételnek. Olcsóbb, mint az MSI féle ref. kártya.
TTomax: miért, mi a baj vele? A Zotac AMP! kártyai nagyon jó voltak... azt nem nagyon hiszem, hogy rosszabb mint a ref MSI 980.
BomiBoogie: igen, a Zotac mindig is csak 2 év garit adott a termékeire.
-
szasanyi
félisten
Ez is lehet egy vélemény, és azt nem írtad, hogy tapasztalatalapján mondanád. Másrészt nektek, akik tuningoltok (gyakran a végletekig, feszemeléssel ugye, kizsigerelve minden teljesítményt a hw-ből) talán lehet jobb de nekem nem. Számomra az eVGA termékei semmivel nem érnek többet, amikor gond van akkor pedig a kifizetett összeg ellenében, és a kötelezettségeiknek megfelelően rendezzék itthon a garanciális problémát (ami nálam tutira nem abból adódik, mert szétszedtem, széthajtottam / szétfeszeltem a VGA-t szóval amiatt nem kell paráznom).
Ha pedig vmi hibás az hibás, itthon sem mondhatják azt, hogy jó ha egyszer nem az.
Mondjuk az említett 3-4 hét túlzónak (kevésnek) tűnik nekem egy eVGA termék garanciális ügyintézésének, de nem tudom mivel tapasztalatom, pontos infóm erről nincs - viszont túlspirázni sem lenne jó, így ezt NEM vitatémának szántam.BomiBoogie: nem maga a 22 nap a legproblémásabb (bár a legtöbb embernek sztem az is), hanem az, hogy annyi idő alatt 5x változhat az ár. Persze ha + akkor inkább javítják, míg ha csökken ált. a rendelési ár marad (amivel meg már rosszabbul járt a manus).
KaraDani: ...úgy meg főleg.
[ Módosította: jones965 ]
-
Asbee
veterán
válasz
szasanyi #4169 üzenetére
Erős kijelentés, hogy itt nem ér sokat az evga ügyintézése hozzá állása. Lehet inkább kifizet az ember 2-3 ezer forintot a kiszállításért, viszont nem kell 3-4 hetet várni a garanciáztatásra, illetve bizonygatni emailek sokaságával hogy bizony baj van a termékkel. Nem beszélve arról, hogy szabadon cserélhető a hűtés.
Amúgy semmivel sem prémiumabb mint más gyártó, a prémium kártyái kiemelkedőek. -
szasanyi
félisten
válasz
BomiBoogie #4174 üzenetére
Az megoldható lenne, de milyen a bolt? Korrektek-e, milyen a gari ügyintézés rendje, stb. érdekelne inkább. Meg hát ez a szállítási idő 22 nap... pfff ki rendel így?
-
Zorel
senior tag
Csak nem ennél a motornál...
780 3GB vs 970 vs 780 6GB, teljesen megegyező hardveres és szoftveres környezetben. (saját teszt, 780-ak azonos órajelen)
Mordor benchmark:
780 3GB min FPS 25
970 4GB min FPS 28
780 6GB min FPS 45Játékban pedig még nagyobb eltérések voltak min FPS-ben.
-
szasanyi
félisten
válasz
t72killer #4158 üzenetére
Miért lenne prémium gyártó az eVGA? Attól még nem, hogy vannak prémium termékei mert más gyártónak ugyanúgy vannak(lásd: ASUS MATRIX Platinum, MSI Lightning), meg is nézheted mennyibe kerülnek. Az eVGA úgy tudiom, hogy a szerviz és ügyfélszolgálata miatt emelkedik ki a többi közül. amivel itt mi nem érünk túl sokat, ráadásul baromi drága szinte minden terméke amit mezei gamer nem is vesz meg.
MÁS: [erről a boltról (vagy mi ez) tud vki vmit? itt vannak nagyon jó árak, de olyan hülye infók amik érthetetlenek (pld: szállítási idő 22 nap
)
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
ÁdiBá
veterán
Nem tudom már fentebb rakni. Ma is több mint egy órát játszottam vele. Fel van tolva csutkára. Semmi baja. Nem akad nem esik be az fps. HD packal természetesen.
Mellesleg én meg tapasztalatból mondom ez a játék kamuzik a vram használatról.
Fentebb linkeltem eredmènyt. Huzni se kell a kártyát ehhez a játékhoz. Ugy hogy nem tudom miért sírnak itt hogy jaj 6Gb kell. Kell a fenét -
brumi1024
veterán
válasz
BomiBoogie #4164 üzenetére
-
Forestgreen
aktív tag
válasz
BomiBoogie #4164 üzenetére
Régi a grafikus motor és nagyon eszi a VRAM-ot.
(persze nem csúnya...)
-
Evgáéknál is előfordul, pedig ők állítólag prémium gyártó... Kíváncsi lennék, hogy a spéci nyákos Classified verzió is érintett-e? (ja, abból asszem nincs még 970, csak 980)
-
Blaise
veterán
válasz
aviator #4152 üzenetére
Szia,
Néhány gyors válasz:
- Mennyire vészes ez a cicergés? Mennyire zavaró? (Alacsony az ingerküszöböm
)
Nekem elég zavaró volt, elég hangosan cicergett, képtelen lennék hosszú távon elviselni., Persze ha valakinek hangszigetelt háza van, akkor elképzelhető, hogy annyira nem hallja.
- Mitől függ, hogy cicereg-e vagy nem? (Tudom, hülye kérdés, valószínűleg szerencse kérdése)
Kb. szerencse kérdése, elég sokan belenyúltak innen is, Giga kártyákba többen is, bár az iPonnál nekem azt mondták, hogy gyakorlatilag mindegyik 970 érintett.
-
ÁdiBá
veterán
Teljesen gond nélkül megy a Shadow of Mordor című játék kimaxolva egy alap GTX980 videokártyával.
Minden ultrára fel van húzva, a beállítás szerint 6 giga vram szükséges hozzá.
Ez elég kacsának néz ki mert semmi akadást semmi problémát nem tapasztaltam eddig.
Úgy hogy gond nélkül viszi a GTX980.
50-60 FPS között ingázik a teljesítmény. Számomra elegendő. -
Zorel
senior tag
válasz
aviator #4152 üzenetére
Szia!
- Az "elég szarok" kifejezés az idézetben mennyire állja meg a helyét?
Túlzás, a cicergésen kívül semmilyen más probléma nem merült fel, ár/teljesítményt nézve is jó vételnek számít.
- Mennyire vészes ez a cicergés? Mennyire zavaró? (Alacsony az ingerküszöböm)
Változó, nem mindegyik egyformán cicereg.
- Mitől függ, hogy cicereg-e vagy nem? (Tudom, hülye kérdés, valószínűleg szerencse kérdése)
Általában a tekercsek nem megfelelő rögzítése/szigetelése okozza a cicergést, tehát szemre vétel alapján tényleg csak a szerencsén múlik.
- Milyen gyártót (Asus, Giga MSI, stb) válasszak? Én az Asus-ra gondoltam első körben.
Eddig olvasottak alapján ASUS. Kevesebb az esély arra, hogy egy cicergős darabot fogsz ki.
- Hol érdemes megvenni a kártyát?
Ahol korrekt módon lehet gariztatni ha esetleg gond van. AQUA, IPON, Hardverker, de ugye ez is változó a tapasztalatok alapján.
- Ajánlottabb most mint egy 780? (Minden szempontot figyelembe véve)
780 6GB-ot én jobb vételnek tartom jelenleg, mint a 970-et. 780 3GB-ot viszont már nem vennék, akkor inkább 970.
- Kb. mennyi idő amíg gyárilag orvosolják (ha egyáltalán) ezt a problémát és kijön a kártya következő, valószínűleg cicergésmentes revíziója?
Szvsz ez nem mostanában lesz, főleg nem Giga, MSI és Asus kártyáknál, mivel hirtelen rengeteg lett belőlük. EVGA kártyái viszont mintha megfogyatkoztak volna, szerintem ott várható egy javított széria...Többinél talán, ha jön a 8GB-os verzió, ha egyáltalán lesz belőle. -
Rathrol
senior tag
Volt akinek kicserélték a vga mert cicerget? Ipon vettem és lehet élni fogok vele, de gondolom az már nincs érvényben hogy másik márkát válasszak gariztatásnál?
-
aviator
tag
Sziasztok!
A következő figyelmeztetés kaptam:
"Most hallottam hogy a 970-es karik elég szarok. 10 ből 7 szar. Tömegesen viszik vissza mert ciceregnek meg sípolnak. Ekkora selejt arány mellett a garanciáztatás is problémás lehet. Mert nagy valószínűséggel rosszat adnak vissza. Így nem nagyon merem ajánlani."
Elkezdtem olvasni a kártya topikját, ha nem is olvastam végig mind a 4000 hozzászólást, a nagy részét megnéztem, viszont sajnos nem kaptam tiszta képet azzal kapcsolatban, hogy akkor most hogy döntsek a kártya megvételével kapcsolatban. Most vennék új VGA-t, amíg meg nem jelent a 970, addig a 780 volt az egyértelmű választás, így viszont a 970 mellett döntenék, ha nem lenne ez a problémája.
Úgy érzem, hogy itt néhányan eléggé belenyúltak itt a témába, szeretnék néhány tanácsot, javaslatot kérni:
- Az "elég szarok" kifejezés az idézetben mennyire állja meg a helyét?
- Mennyire vészes ez a cicergés? Mennyire zavaró? (Alacsony az ingerküszöböm)
- Milyen gyártót (Asus, Giga MSI, stb) válasszak? Én az Asus-ra gondoltam első körben.
- Hol érdemes megvenni a kártyát?
- Ajánlottabb most mint egy 780? (Minden szempontot figyelembe véve)
- Kb. mennyi idő amíg gyárilag orvosolják (ha egyáltalán) ezt a problémát és kijön a kártya következő, valószínűleg cicergésmentes revíziója?Köszönöm előre is a válaszokat, sejtem, hogy már legrágott csont itt a fórumon, privibe is nyugodtan jöhetnek a válaszok.
Üdv:
Ádám -
Crytek
nagyúr
válasz
gainwardgs #4145 üzenetére
Normális összeszerelő cég akik nem selejt kondikat raknak rá más megoldás nincs.De hát aki 180 ezerért veszi az viselje a következményeket.
-
törölt tag
válasz
gainwardgs #4145 üzenetére
Mindenre van megoldás!
-
gainwardgs
veterán
Erre a cicergésre van valami megoldás?
Forró ragasztó esetleg??? -
h1mpi
félisten
válasz
gainwardgs #4141 üzenetére
Iponból 180K
-
ÁdiBá
veterán
Megnéztem az Alan Wake című játékot, az introban amikor elindul a játék a több ezer FPS hatására a GTX980 ref is cicereg minimálisan hallani hogy beszélgetnek a tekercsek egymással.
Végül nem újdonság mert az R9 290X is cicerget itt...
Persze ezt a jelenséget csak alap járatott ventilátorok mellett illetve letekert hangerőnél figyelhető meg, és csak ilyen intros menükbe.
Engem különösebben nem zavar. Ez miatt biztos nem szaladgálok vele gariba.Mindenesetre a supportnak írok egy levelet hogy fiúk, legközelebb a GTX 980 Ti avagy a Titan II - nél ne forduljon elő. Köszi!
-
Zsmester89
őstag
SoM 2880x1620 ultra pakkal minden fullon (vsync off egyedül):
Avarage FPS.: 53
Max FPS: 139
Min FPS.: 33 -
válasz
KaraDani #4133 üzenetére
Jó lesz a 970 Sim alá multi monitoron.
El leszel vele jó ideig.
Iszonyú csendesek és hűvösek.
Nem utolsó sorban tuningosak.
AC fps vadászathoz jól jöhet a tuning,24-26 versenyzővel.#4132 h1mpi : Az én homlokomra nincs semmi ara utaló mondat kiírva amitől 980 SLI-t vennék.
Dobálom én sokszor kifelé a pénzt (most épp vizet építek),de ennyire nem.
-
válasz
brumi1024 #4129 üzenetére
Én sem írtam másképp.
FullHD felbontásnál elég a 970,tuninggal meg bőven.
Nagyobb felbontásoknál ahol elfogy a 970 a 980 sincs sokkal előrébb.
Multimonitornál meg a 980 is kevés,tehát 970 SLI.#4128 ÁdiBá : 1500 körül már hozza,az itt felbukkant 970-k tudják az 1500-t.
-
bandi0000
nagyúr
Asus 970 en van valami világító led?
-
válasz
KaraDani #4121 üzenetére
Semmi negatívuma nincsen a surround-nak.
Sim-hez elég a 970 bármely változata.
Mivel nekünk versenyzés közben fontos a hang is ,így nem fontos,hogy feltétlenül halk legyen terhelés alatt,mert úgy sem fogod hallani.
A 980-ra azért írtam,hogy nem ajánlott multi monitor alá,mert ha egy komolyabb játékkal akarod használni,akkor az is elfogy. Ahogy fentebb is írtam Sim-hez elég a 970 multi monitorra is.
Assetto Corsa azért már szeretne sokat a gépből,de sztem még ahhoz is elég a 970 multi monitorra. Én biztosra megyek és 970 SLI lesz 5760x1200 felbontáshoz.A 970 tuninggal hozza a 980 teljesítményét.
-
törölt tag
válasz
Bugfix1984 #4123 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a gyors reagálást!
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Én egy Giga 560 Ti-t szeretnék lecserélni egy Asus srtix 970-re. Milyen tapasztalataitok vannak a kártyával kapcsolatban?
Köszi
Üdv,
M. Laci -
KaraDani
addikt
válasz
KAMELOT #4118 üzenetére
Annyit nem szeretnék rákölteni. A 3x Fullhd főleg szimulátorozáshoz kell (Assetto Corsa, iRacing, rFactor2, PCARS)), azok meg nem annyira VGA igényesek. A többi játékkal eddig is úgy voltam, hogy ha bírja a 7950 elfogadható grafikai beállításokkal triple screenben akkor játszom úgy, ha nem akkor játszom egy monitoron
akoska07: na igen aki ismer
Mért nem ajánlod a 980-at sem multimonitorra? Csak a teljesítmény miatt, vagy van valami negatívuma a surroundnak egy kártyán? (csak eyefinity-t használtam eddig)
brumi1024: köszi az összehasonlítást, G1-et rendelek, ez a pár említett különbség szerintem is megéri
-
válasz
KAMELOT #4118 üzenetére
Az attól függ mivel játszik 5760x1080 felbontásban.
Ugyanis,amennyire én tudom Ő Sim-ekkel játszik.
És ott vannak olyanok amiknek nincs akkor gépigényük.980-t amúgy sem ajánlom multimonitorozásra,akkor inkább 970 SLI.
Én is ezt tervezem.
Amint lejjebb mennek az árak jön a párja az MSI-nek. -
brumi1024
veterán
-
KaraDani
addikt
Sziasztok!
7950-em tervezem cserélni, mivel 3x FullHD-ban kicsit karcsú néhol, és főleg olyan címeknél problémás amik NV-n jóval jobban futnak úgy általában, úgyhogy egy GTX 970-et néztem ki. Ez a giga jó választás? Esetleg ha tudtok jobbat/olcsóbban szívesen veszek tanácsokat
-
zack
nagyúr
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem ez sem fog menni. Ugyanis ez a művelet garancia megvonással jár. Akkor pedig nincs elállás szerintem, mert sérült a termék.
Szóval abból indulj ki, hogy ezt nem fogják megtenni. De szerintem a fogyasztóvédelem sem tudna segíteni ebben, mert egyértelmű külsérelmi nyom, és hogy milyen célból, és mitől keletkezett. Ezt a nagyker felé sem fogják tudni garanciáztatni, mert ők is vissza fogják dobni.
Tudom nem mindenkinek adatik meg a személyes átvétel, de én mindig az árukiadónál átnézem a terméket, és hogy minden benne van e, és hogy tényleg új. Ezért nem tudott átverni a PC Land egy akkor még 136k 290X Tri-X kártyával, mert nem fizettem ki, és eljöttem, ugyanis nyilvánvalóan használt volt.
Én a helyedben személyes átvétellel vásárolnék mindent, még ha drágább is. Inkább bukok 3-4k-t a vételáron, mint hasonló szituba keveredni. Mert ezt így eladni is nyűgös lesz, én biztos nem vennék külsérelmi nyommal, gari nélkül egy olyan kártyát, aminél benne van hogy rommá lett szedve egy másik hűtés felrakása miatt. Ugyanakkor az is félő, aki ilyen pancser, nem e okozott más problémát a hűtő leszedése közben.Ha már itt tartunk 4x folpack vagy esetleg nylon zacsiba tekert csavarfejjel tenném mindezt manuális módon, mert fém a fémmel érintkezést, még ha nem is ugrik meg, ipari nagyító alatt simán kiszúrják.
-
Zoley3
tag
válasz
ScomComputer #4098 üzenetére
Köszi az együttérzést
Az a csavar csak a WINDFORCE világító feliratot fogja,halvány lila gőzöm sincs hogy miért is nyúl valaki hozzá.
Pont azért választottam ezt a típust mert plexis ház oldalán jól látni,illetve az GeForce Experience-ben lehet effektusokat beállítani a felirat világításához.(pl.villogás),és hülye lennék mindjárt első nap szétbuherálni,meg alapból vigyázok mindenre mint a hímes tojásra beszerelésnélbrumi1024: tegnap (Szombat) hozta a futár
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! Sapphire RX9070 / Asus TUF RX9070 Videokártya! BeszámítOK
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- Eladó EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 Kiváló állapotban!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest