Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi az infókat! Ezek alapján lehet várok még egy csendes példányra. Nálam most épp némítási kampány van, vizet teszek a procira és nincs kizárva, h a VGA is vizet kap majd - ergo elég gáz lenne, ha a VGA cicergése lenne a leghangosabb az egész gépben. Ha meg ilyen magasfrekijű nyávogást sikerülne összeszedni, asszem a család gépestül vágna ki az ablakon, nemhogy akkor játszhatnék, amikor mindenki alszik...
-
qad
senior tag
220Volt áruházból kaptam 1 telefont miszerint elnézést kérnek de elírás történt a gtx 980-as árát illetően(116000). Az ára nem ennyi, de kárpótlásul adnak 10% kedvezményt bármelyik kártyájukra. Akit érdekel esetleg annak felaánlok 5%-ot. 180000-nél 18 000 a 10%-a, 5% meg 9000Ft.
Túl szép lett volna ha közel 50 000-el olcsóbban adták volna.
-
Mate
nagyúr
Kipróbáltam az evgát. Egyfelől kisebb, mint gondoltam. A venti valóban áll normál helyzetben, de ha izzasztva van akkor is halk. Tehát a hűtés teljesen rendben van.
A gond ennél is az, hogy serceg. Teszt alatt 60 FPS-nél már előjött, elég hangos. Gyakorlatilag csak ezt hallani a gépből, semmi mást. Elviselhetetlennek nem nevezném, annyira nem vészes a dolog, de engem zavar. Most majd kipróbálok pár játékot, hogy mennyire jön elő a dolog.
3dmarkot futtattam még csak le.
GTX 770 8.481 pontot kapott, 970 pedig 12.001-et.
-
-
ihunter
újonc
Sziasztok!
Kb az eleje óta olvasgatom a topikot, láttam már páran beszerezték az új GTX-ek egyikét, időközben én is szert tettem egy Giga 970 G1 Gaming-re. Pár napja van meg a kártya, eddigi tapasztalataimat szeretném veletek megosztani:
Előtte egy MSI 780 Gaming-em volt, így kíváncsi voltam mit tud majd az után. Először is én régen nem voltam igazán Gigabyte párti, de meg kell mondjam pozitívan csalódtam ebben a márkában...ez az első Gigabyte termékem de eddig úgy néz ki nem is az utolsó.
Nos amit kártyáról el kell mondjak nagyon meglepett a minősége, nekem nagyon tetszik főleg a Blackplate a hátulján, lehet, hogy a Strix jobb minőségre nem tudom nem volt még nálam mint MSI vagy bármelyik másik 970 sem, de attól függetlenül nagyon egyben van.A teljesítménye nagyon korrekt simán hozza a 780 szintet, többet is és a hőfok 63 foknál megáll (Corsair 540 air házban). A +1GB vram jól fog jönni majd, sőt már most jól jön pl Shadow of Mordor 3,6 gigát eszik meg textúrapak nélkül. A 3 venti nagyon hatékony, bár kicsit hangosabb mint az MSI volt de érthető hisz itt jóval kissebbek a ventik, így többet kell forogniuk, de így sem vészes sőt, én halknak mondanám.
Shadow of Mordorban 81,3 átlag FPS-t hozott Ultrán textúrapak nélkül. Sajnos még csak ezt az egy játékot tudtam tesztelni, illetve az F1 2014et de az is tökéletesen megy 80-100 körüli FPSel.Próbálkopztam egy kis tuningal...hát itt is nagyon meglepődtem, hogy mit megy a kártya 1520Mhz-en fél órás Valley alatt is stabil volt alapveszen, melegedést nem nagyon vettem észre talán 1-2 fok. Memóriát nem húztam azt majd később. Elég meglepő volt a 780 után amire alig lehetett 100Mhz-t rátenni.
Negatívumok: Van egy kis coil whine, de csak Valley betöltő képernyőnél hallottam eddig de nem veszés közel sem, ha fel vannak tekerve a ház ventik nem is hallani. Valamint ami ledekhez megy vezeték gyárilag rendesen kilóg a kártyából és nem igazán szép, de ezt egyszerűen megoldottam, hogy benyomkodtam a nyák és a hűtő közé.
Ennyit tudtam hirtelen elmondani a kártyáról, ha van valakinek valami kérdése szívesen válaszolok.
-
Mate
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #4989 üzenetére
Ami egyből feltűnt, hogy szimpla lapra nyomtatott infó volt a dobozban, miszerint a kártya ventije nem indul el csak 60-65 fok körül. Úgyhogy ezen a biost már lecserélték és gondolom gyorsan beleraktak egy nyomtatott papírt a csomagba.
Járt még hozzá egy jó nagy poszter, fémes evga matrica, 2 másik evga matrica, tápátalakítók, dvi átalakító és kézikönyv. DVD nem jár hozzá, de ez engem nem zavar, miután 3 éve nincs dvd olvasóm.
-
Mate
nagyúr
Na megjött az evga 970. Pár óra míg felmelegszik és mehet is a gépbe
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #4986 üzenetére
Igen, lesz.
-
daveoff
veterán
válasz
Forestgreen #4984 üzenetére
rendszerigeny.hu jön be a megadott link-re....Ja, ott van a szavazás....
-
Forestgreen
aktív tag
Sikerült megoldanon a "Nemrég a boltok polcaira került a GTX 900 sorozat. Ha váltottál, melyik márkát választottad?" szavazást [link] , már nem kell regisztrálni. Kérek mindenkit, csak egyszer szavazzon. Aki kíváncsi milyen arányban vettünk GTX 970/980-akat, itt ki fogom írni. Remélem nem égbekiáltó OFF.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
gainwardgs #4864 üzenetére
Nagyjából +4-5% van az új kártyáknál, míg a többi 2-3%-ot javult, de ennyit már kaptak a Radeonok is az új béta driverrel.
Ahhoz, hogy helyre álljon a világ rendje meg kell adni a Cryteknek, amit akarnak, mert ma már nincsenek jó anyagi helyzetben, így nincs kapacitásuk a reserve engineeringre a GeForce-oknál. Ugyanaz a bajuk, mint amit az OGRE motor fejlesztője leírt itt: [link]
A Cryteknek általánosan vissza kellene lépnie az egyik gyártói partnerprogramba. Ha nem akarják az NVIDIA feketedobozait használni, akkor a Gaming Evolved is segítség, mert az AMD tudja hogyan kell a GeForce-okra optimalizálni. Ma nagyon sok játékhoz ők írják az NVIDIA-hoz a kódot, sajnos a Ryse nem tartozott közéjük, azért lassú GeForce-on. -
Crytek
nagyúr
A nemrég bemutatott GTX 970 "mini"-nek van bármi hátránya a rendes 970-el szemben?
-
MiklosSaS
nagyúr
Latom indul a cirkusz itt is.
-
Speed®
titán
válasz
optimus34 #4971 üzenetére
Maradjunk annyiban, kicsit el vagy szállva az igényekkel..1080pben jóval gyengébb kártyákkal is bőven kompromisszummentes az élet. Persze nincs ezzel gond, mindenki oda lapátolja a lóvét, ahová szeretné. Egyébként 1440pben 27"on igen jó szemed van, ha zavar az AA hiánya..vagy az enyém sz@r már, nézőpont kérdése
-
válasz
optimus34 #4969 üzenetére
Egy jó gépet egyszer kell megvenni,aztán pótlásokkal lehet upgrade-elni.
Nem kell minden egyes cuccot teljes árban számolni,mert az elődök mennek a piacra,nincs értelme tartogatni őket. Költök rá,de csak ésszel !!! Te vettél 980-t én veszek 970 SLI-t,tehát csak ésszel... Nekem kell a felbontás miatt (5760x1200),és oda a 980 már nem elég. Költünk rá,mert vannak igényeink,ha nem lennének,nyomhatnánk GTX 560 Ti 448,vagy GTX 580 kártyákkal is,mert még azokkal is lehet játszani. Az hogy megveszik a 980-t,az mindenkinek saját döntése,viszont teljesen biztos,hogy nem multimonitor vagy 4K-ra veszik és nem is 3D-re. Szóval 170K-ért el lehet dönteni mit vesz az user. Ahogy leírtam anno amikor a kártyák bejöttek,hogy nem lesz 980-am,mert "nincs értelme",legalábbis nekem nincs.Azt látom,hogy szeretsz erős túlzásokba esni.
Nem kell több millás gépet építeni,mert az tényleg felesleges.
Lehet építeni,de felesleges.
Az is ahogy ~150K-ért építek vizet a procira,és ez már abszolút extra. -
optimus34
csendes tag
válasz
akoska07 #4966 üzenetére
Miért szeretnék "milliókat" költeni? Semmiért, költői kérdés, évek óta teszem, mert a hardver rosszabb mint a drog. Te eddig mennyit költöttél, őszintén, évente hány tízezreket, és költünk mindannyian? Van ennek értelme? És 1440p-ben 170k-s kártyával élsimítás nélkül.. Hm? Na miről is szól ez a topic?
KAMELOT : Támogatom, de szaggatás és laggmentes.
-
KAMELOT
titán
-
válasz
optimus34 #4963 üzenetére
Mire szeretnél milliókat költeni egy gépben ?
Ha konzol kell vegyél azt és játssz lagg mentesen,nincs azzal semmi baj,
de akkor minek neked a 980 ?Nem ártana beleolvasni a topicba ki miért vesz 980-t illetve 970-t és 970 SLI-t.
A kontrollert az ötéves gyerekeknek találták ki, azért.
Amúgy ezt egy konzolos topicba is írd le légyszi és várd a reakciókat.
Ezek szerint te már elmúltál 5 és nem kell neked konzol.
Nem értem miért emlegeted akkor a konzolt. -
optimus34
csendes tag
Nem ezt próbáltam fejtegetni, 980-am van, csupán azt, hogy tizedannyiért 30FPS-el, konzolon atombiztosan, laggmentesen játszol, míg ugyanezt pc-n megteszed kb 500-600k-ért. Nagy üzlet nem?
És egy 170k-s VGA-tól elvárható lenne, hogy 1440p-ben élsimítással is teljesítsen, holott nem, "milliókat" kellene költeni még rá.cyberkind: A kontrollert az ötéves gyerekeknek találták ki, azért.
-
KAMELOT
titán
válasz
optimus34 #4958 üzenetére
Lagg az nem kártyától függ! Hanem attól mennyi a pinged!
Igen én próbáltam már 1440p-ben sőt napi szinten 3-4 órát azzal játszok és 45FPS ultrán megy a BF3 stabilan és nem lő szét engem senki sem!
Fos szervereken ahol nagy a lagg ott szétlőnek, de legtöbb szerveren jól megy minden!Megkérünk téged, hogy a hsz-dat 1 hsz-be tömörítsd és ne legyen minden egyes szavad egy külön hsz!
KÖSZÖNJÜK! -
Vszinű másképp értelmezzük a hardcore sim-ezést,nincs ezzel semmi baj.
Arra szerettem volna utalni,hogy verseny pályán minden egyes kavics számít,hogy lásd. Ehhez nem kell hardcore-nak lenni.
Fontos az élsimítás,legalábbis aki nem csak poénból körözget,annak fontos.Pont nem rég érdeklődött egy másik sim-es tag 970 teljesítményéről.
-
válasz
optimus34 #4954 üzenetére
Teljes 1 hét eltöltése után a Prohardver fórumon,nem ártana beleolvasni a szabályzatokba.
Ahogy tőlem és sok más felhasználótól láthatod,lehet szerkeszteni a hozzászólásodat 5 percen belül.#4953 optimus34 :
Csak a fórum és a szabályzat nem bírja el főleg OFF-ban nem.
Nekem mindegy,én csak jó indulatból szólok mielőtt a moderátorok fognak szólni.#4955 Asbee : Nem tudom,
ha újra reg,akkor meg már tudnia kellene.#4957 optimus34 : Honnan tudhatnád,hogy ez lehetne a fóbiája ?
Ha tett is bármilyen megjegyzést anno újra reg userekre,biztosan volt értelme !!
Ezek szerint újra reg vagy. -
Asbee
veterán
válasz
optimus34 #4954 üzenetére
Ne haragudj de elég komoly értelmezési gondjaid vannak. Légy szíves olvasd inkább el még egyszer amit írok. Konzolról beszéltél. A next gen konzolok ezt tudják 120 ezerért. Szerkesztést pedig használj. Köszi.
Egyébként milyen laggról beszélsz? Valami fogalom zavar lehet...(#4956) akoska07: Szerinted új reg? Inkább újrareg
Azt írtad semmi sem fölösleges amíg 3x4k-ban játszanak. Én erre írtam, hogy azok hardcore szimulátorosok. Átlag user nem fogja kimaxolni az élsimítást és csak ezért sli-t építeni.
-
optimus34
csendes tag
-
Asbee
veterán
válasz
optimus34 #4946 üzenetére
Én nem vitatom, mindenkinek más az igénye. Szerintem a nagy többség aki qhd-ban játszik egy alapabb élsimítás elég és akkor mindjárt nem kell több kari. Akinek nagyobb az igénye az épít többkártyás rendszert. Ez nem vitás. A konzolos példa viszont nagyon rossz. Én nagyon szeretem a boxom, de a next gen konzolok közelében nincsenek a PC-s max élsimításhoz meg QHD-hoz. Ahhoz hogy valaki PC-n laggmentsen játsszon vagy 900p 1080p 30-60fps-el ahhoz nem kell 980.
(#4945) akoska07 : Ne mond nekem hogy minden átlag Asetto felhasználó 3x4k-ban játszik.
-
válasz
optimus34 #4944 üzenetére
Igen, én is olvastam ezt a cikket.
El fér az oldalon a többi között.A másik fontos dolog,hogy terelni akarják az embereket a konzolok felé.
Nem akarnak több opciót hagyni,rá akarnak kényszeríteni.
Ez egy nagy f@szság!
El bírja nélkülük is dönteni mindenki mit szeretne!#4948 miklosss2012 :
Most látom az aláírásod.#4952 optimus34 : Hsz-t lehet szerkeszteni 5 percen belül.
#4951 Asbee : Ezt hol olvastad tőlem ?
-
Hogy jön a felbontáshoz és az élsimításhoz a giga hűtése ?
Én sem a hardcore szimulátorozásról beszéltem,hanem a részletességről.
Biztosan bennem van a hiba és rosszul fogalmaztam.#4944 optimus34 : Az csak riogatás egyesek támogatásával,mert nem tudnak rendes drivert irni egy kártyára sem nem pedig kettőre egybekötve. Ha arról a cikkről beszélsz amiben azt irták nem lesz majd sli meg cf támogatás,annak sokat ne higyj. A gyártóknak még mindig az az érdekük,hogy minnél több vga-t adjanak el. A játékok komolyabb felbontással már nem futnak 1 csúcs gpu-n a teljesség igényével. Ezért SLI-t kell építenie aki multimonitor vagy 4K szeretne játszani. Lesznek gyártók akik fognak pénzt adni a játékok 2 gpu-ra történő megirásához.
-
optimus34
csendes tag
-
Asbee
veterán
válasz
akoska07 #4941 üzenetére
Ne a hardcore szimulátorozásból induljunk ki, mert nem erről volt szó. Nyilván ott más a helyzet. Ennyi erővel a profi CS játékost is felhozhatnánk aki fullHD-ban sem tolja.... Akinek nincsenek olyan igényei ahova kifejezetten szükséges, oda nem létfontosság.
Bár érdekes gondolat olyantól akinek a giga hűtése már fölösleges volt nemrég.
(#4944) optimus34 : Még egyszer leírom hátha másodszorra megérted. Nem arról beszéltem, hogy minden élsimítás nélkül, de akinek 4xMSAA nem elég az vagy bebeszéli magának, vagy valami rétegfelhasználó. Pl komoly szimulátor. Nyílván monitor, távolság függő is a dolog.
-
MiklosSaS
nagyúr
Ertem, koszonom az infot.
@Akos: az a baj hogy nem nagyon szeretnek SLi/CF megoldasokat. Csak mar unom a 3D-et es kiprobalnek egy jo kis IPS kijelzot.
-
optimus34
csendes tag
-
MiklosSaS
nagyúr
Mas kerdes: egy 980 eleg volna egy 2560 X 1440-es kijelzohoz ?
-
anytime
őstag
Most kabelezem a 970-et, kerdeznem, ugye mind a 8pin-t be kell kotnom?
En a tapomrol 6+2-es felallasban tudok leszedni, az ugy OK?Koszi,
A -
Televan74
nagyúr
17 cm modell Mini-ITX lapokhoz.
-
Zorel
senior tag
válasz
Sz.Miki #4923 üzenetére
Amit írsz az arra vonatkozik amikor 3000-4000 FPS körül teszi ezt a kártya.
Viszont itt azért másról van szó, mert sokaknak v-sync 60 FPS mellett is hangosan cicereg/sípol, jobban és sokkal hangosabban, mint alapesetben több ezer FPS mellett egy másik kártya. Szerintem ennyi pénzért igencsak elvárható, hogy normál értékek mellett ne legyen coil whine.
Egyébként szerintem a nagy keresletet próbálták meglovagolni a gyártók és ezerszám ontották a 970-eket, melyekre rossz minőségű vagy rosszul rögzített, szigetelt tekercsek kerültek és emiatt van a probléma. Ref kártyáknál nincs ilyen gond. -
Sz.Miki
őstag
Kicsit unalmas már ez a "jajj nekem cicereg, cirpog, sípol" hibás a kártyám dolog.
Az összes nagy kártya megjelenése után mindenki erre panaszkodik.
Ebben a kategóriában ez mindig is létezett és létezni is fog, csak annyi a különbség, hogy egyes kártyáknál ez picit hangosan valahol halkabb.
Én először ilyet a HD4870 kártyámnál hallottam, majd követte a 4890, utána HD5870, utána GTX570 majd HD6950 és legutóbb egy R9 290X kártyám volt, mindegyik egytől egyik cicergett benchmark programok alatt, sőtt windows élményindex alatt is és nagy fps számú játékok alatt is.
Ez nem egy új keletű dolog.Nem hiba, egyszerűen ez ilyen, tessék elfogadni.
-
Mate
nagyúr
Múltkor kérdeztem, de nem érkezett válasz. Holnap ha megjön a kártyám milyen adatokat és mivel mérjek majd? Mire vagytok kíváncsiak?
-
Mate
nagyúr
És lesz még pár fajta
ACX 2.0-ás darabok:
04G-P4-2972-KR:
1050 MHz Base Clock
1178 MHz Boost Clock
109GT/s Texture Fill Rate04G-P4-2974-KR:
1165 MHz Base Clock
1317 MHz Boost Clock
121GT/s Texture Fill Rate04G-P4-2975-KR:
1190 MHz Base Clock
1342 MHz Boost Clock
124GT/s Texture Fill Rate04G-P4-2978-KR:
1216 MHz Base Clock
1367 MHz Boost Clock
126GT/s Texture Fill Rate -
vbbb
őstag
-
vbbb
őstag
Az EVGA ACX 1.0 és az ACX 2.1 között csak a hűtés a különbség?
-
Reggie0
félisten
válasz
Malibutomi #4906 üzenetére
A padlogaz alatt a tuningolt kartyakat ertem. Az OC nelkuli referencia kartya nem megy el 80 fokig sem es nincs throttling sem.
Erdemes elolvasni az idevago teszteket, mert ezekre a dolgokra az atlagos tesztoldalak nem ternek ki: [link]
-
Zsmester89
őstag
Láttam, hogy kolléga csak a cicergős kérdőívet csinálta meg, a ki-milyen 970/980-at nem, ezért itt van:
Milyen GTX 970/980 kártyát használtok?
Csak hogy tisztuljon mindenkiben a kép -
h1mpi
félisten
válasz
gainwardgs #4889 üzenetére
Ugyanez volt a gondom a Wot-al, ezért is ment a 970 és jött a 980. Most semmi gond nincs
A 780 Strix-nél se volt gond, szerintem a 970 sajátossága. -
válasz
Malibutomi #4859 üzenetére
akkor 185W, teljesen mindegy. a lényeg, hogy azok a kártyák fogyasztanak sokat, amiknek ki van tolva a power limitje, nem pedig mind.
-
Mate
nagyúr
Majd este 6-7 fele elkezdhetünk visszakanyarodni a topik címének megfelelő témákhoz is?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Reggie0 #4905 üzenetére
Vagyis ha egy kocsi motorja túlmelegszik emiatt lekapcsolja a hengerek felét az a jó kocsi munkába járni a te példáddal?
Ugyan gyengébb mint kellene, de nem fogyaszt.
Szerintem egyáltalán nem mérvadó összevetni egy rendesen üzemelö kártya fogyasztását egy olyannal ami a throttling miatt a gyári specifikációt sem viszi, és emiatt fogyaszt keveset.A példád amúgy nem jó, a bányászat pont a padlógáz a kártyáknak, nem a munkábajárás.
Ha mindenáron autós példa, akkor nekem így jön le:
munkábajáráshoz(game) tök jò a fogyasztás, viszont padlógázon (stressz/bányászat) nem tudod alapesetben használni, mert túlmelegszik és visszavesz, vagy ami nem az elkezd zabálni.Ez persze sarkított példa, még mindíg csak a bányászatra vonatkozik, a fenti teszt alapjàn.
Igen tudom hogy bányászni alulfeszelt levett órajelü kártyával szokás, de itt most a tesztben lévö alapállapotról beszélek. -
Reggie0
félisten
válasz
Malibutomi #4903 üzenetére
Teljesen mervado. Egy kocsinal sem az donti el, hogy erdemes-e vele munkaba jarni ,hogy mennyit tudsz padlogazon menni.
-
Sz.Miki
őstag
Az egyetlen bug amit észrevettem, ha bokor mögé állok és snipe módban vagyok akkor a bokor texturája elkezd villódzani, tipikus driver hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- Asus ROG Strix GTX 1080 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítok!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest