Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz
Raymond #93199 üzenetére
Nah ezt viszont nem tudtam, hogy ugy is megy, legalabbis jol
Illetve a multkor neztem egy videot ott mintha emlegettek volna ezt csak talan a lag volt nagy?!
Passz...viszont van 5GHz-es wifi, ahol jatszani szoktunk ott meg terero is van boven, lehet adok neki majd egy probat ha lesz Quentin Karanten Angliaban -
Raymond
titán
válasz
Devid_81 #93198 üzenetére
Ha van AC-s 5Ghz wifi akkor probalhatod azzal is. Csak a Virtual Desktop kell hozza. Vagy az ALVR ingyen. De en maradok a kabelnal igy nem tudom megmondani hogy megy vagy nem a jatek konkretan. Eddig amig probaltam mindig ment a wifi-n keresztul is a dolog, de szokott problema lenni konkret jatekokkal. Az utolso (1.10-es) VD update-re azt mondjak nagyon jol stream-el, talan azt erdemes kiprobalni.
-
Raymond
titán
válasz
ScomComputer #93195 üzenetére
Ket perce jott a pop-up a Steam-en hogy jatszhatom, de varni kell mig lenyugszik az elet itthon, ugyhogy meg 2-3 ora nekem
Spoiler-Free review:
Half-Life: Alyx review: The greatest VR adventure game yet—and then some -
ScomComputer
veterán
HL:Alyx most live magyar...... [link]
-
keIdor
titán
válasz
Devid_81 #93192 üzenetére
Ja, nem erről van szó. Én nem félek.
Fertőzni nem akarok... van autoimmun betegségem egyébként (Crohn) de ezt nem mondják veszélyesnek, inkább a cukorbetegséget mondják, az nekem nincs. Ott is az a baj, hogy a cukorbetegség tönkre vágja az ereket.Mást nem akarok fertőzni, mindenkinek vannak szülei, fiatalabbak, idősebbek stb. Isten ments, hogy miattam legyen akármi baj. Szánékosan nem is voltam szinte sehol már napok óta, én átlátom, hogy miért akarják, hogy mindenki maradjon a seggén.
Lent kell tartani a fertőzések mértékét, hogy bírja az egészségügy, minél kevesebben fertőznek, annál hamarabb túl lennénk az egészen, csak az emberek nagyrésze ezt nem fogja fel, mert mindenki a mának él. Ezért tart ott Anglia is ahol. Még ma be kell baszniuk meg buli. Arra senki nem gondol, ha most nyugton maradna, nyáron folytathatná. -
Devid_81
félisten
válasz
keIdor #93191 üzenetére
Sokak vegigtoljak labon tunetmentesen.
Ez erosen fugg a szervezettol is, hogy mennyire fitt, nincsenek e masik gondok amivel az immun rendszer epp foglalatoskodik stb.
Pont a tunetmentesseg az egyik "legrosszabb", mert azok fertoznek boldog boldogtalant ugy, hogy nem tudnak rola.
Ugyanakkor masik oldalrol nezve ha jol erzed magad akkor miert ulnel a seggeden?! Ordogi kor.
De tenyleg csak egy tobb hetes full lockdown oldja majd ezt meg, illetve ha a sok kiserleti cuccbol valami tenyleg bejon.Kinaban eleg durvan toltak a karantent, de sikereket ertek el, a mostani helyzetet meg tudjak mar tartani.
Ugyanakkor neten irtak, hogy pl az elso "generacios" nem mutalodott virust valami Japan Flu Drog-al eleg hatekonyan kezeltek, viszont az Olaszokon pl nem segit mar az sem.Egy ilyen virus eleg rendesen megtudja tanitani az embereket, hogy mit erdemes es mit kotelezo betartani.
De azert vannak eleg magas szamban olyanok akik az egeszet magasrol lefossak sajnosNeked mindenkeppen jobbulast!
Fiatal vagy, barmi is az tuleled! -
keIdor
titán
válasz
Devid_81 #93189 üzenetére
Nekem is van egyébként szárazköhögés, meg egy nevetségesen alacsony 37.4°C maximummal járó hőemelkedés.
Két hete találkoztam olyan emberrel, aki Olaszországból jött. Szombat óta vannak a tünetek. Kicsit fáradtabb is vagyok, illetve ha lépcsőzni kell, akkor érzem, hogy nem az igazi valami.
Soha sem lehet tudni, én kétlem, hogy ez "az" lenne, de biztos ami biztos alapon maradok otthon, nem szeretnék senkit sem megfertőzni.Ez a hőemelkedés nagyon enyhe, de olvastam, hogy valakinek fel sem tűnik. Úgyhogy ebből gondolom, hogy az esélye ott van.
-
cyberkind
félisten
válasz
Devid_81 #93189 üzenetére
Szintén ne is mondd, minden zárva van, de azért tegnap (is) csak volt pár idióta aki rángatta a Tower kapuját, hogy "mé van bezárva, meg ők mé' járkálnak bent, kik ők" és társai.
Tényleg az kéne mint ami a dínókkal történt, az elkerülhetetlen vég, és annak tudata, hogy nem ússza meg senki és semmi, csak a Föld.
Akinek olyan dolga van, az nyilván menjen ahova kell, de ez nem az.
-
Devid_81
félisten
válasz
cyberkind #93188 üzenetére
Ne is mondd, ma reggel ramdobtak kollega osszes melojat, baratnoje vagy megfazott vagy elkapta a coronat, mert jelenleg mutatja az osszes jelet, bumm 2 het karanten...
Felnezek mar mit mondd a google a napi hirekkel es latom, hogy durvan 24orank maradt full lockdown-ig, mert a nyomorek Angolok nem birnak magukkal.
Multheten bejelentettek, hogy Pentektol nincsenek kocsmak, mi lett belole?Az ev partyja, minden kocsma full tele csutortok este es bucsuztatjak a...f@sztudja mit.
Hetvegen kisut a nap, mit csinalnak?Tobb ezres tomeg lenn a partokon es bandaznak, buliznak egyutt, ugy kellett oket szetbombazni.
Komolyan mondom megerdemlik a sorsukat egyik masik
Nagyon azt mondjak Italian-Style lezaras lesz, katonasag az utcan felvegyverkezve, csakis engedellyel lehet majd menni...ha lehet. -
keIdor
titán
Neki van igaza
[link]
-
ÁdiBá
veterán
Úgy látom a virus megoldotta nekünk, hogy ne kelljen semmit fejleszteni.
Az nvidia és az AMD is eltolta a dolgokat ahogy olvastam. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
TTomax #93177 üzenetére
igen, tobbek kozott, illetve hogy a 7820 a megvagott pciE savjaival egyszeruen nem erte meg a plusz arat.
az FL1100 egyebkent az ajanlott USB3.0 vezerlo ami tudja az USB3.0 mukodest, a hivatalos Oculus support is ezt ajanlotta, meg kb konszenzus volt, hogy jellemzoen erre epulo kartya kell, ha az ember biztosra akar menni. az elozo Gigabyte X79 lapomon is az volt felelos az USB3.0 csatlakozasokert es az mukodott rendesen.
most az is lehet ket es fel ev alatt megoregedett a kartya, mert hasznalatban van. meg megprobalok rarakni egy ventit, hatha.
mondjuk durva hogy ugy tunt fel, hogy korbe kellett cserelni az usbs eszkozoket.
-
proci985
MODERÁTOR
azt hiszem megvan a hunyo a random instabilitasra, ami nalam neha elojott - neha eltunt.
az USB bovitokartya maxra terhelve (harom rift szenzor) mar keptelen USB3 tempora, 1 headset + 1 sensor komboval szinten egy ido utan tulterhelodik es ledob a vezerlo. 2 sensort ugy nez ki szinten nem bir huzamosabb ideig.
namost, az alaplapomon ugyanez a vezerlo van, szoval lehet egyszeruen errol volt szo.
elvileg van harom vezerlo itthon (x370 soutbridge, 2x Fresco FL1100 alapu megoldas x2 / x4 kapuval), meg van harom usb2.0 hosszabbitom fizikailag csokkenteni az overheadet.
holnap jon a Half-Life
3Alyx, csak mert a Valve nem tud haromig szamolni. 12.5 ev. de azt mondjak ez a kovetkezo teljes erteku HL jatek, szoval ez az a pont, amikor barmit mondanak, ez bizony a HL3 vagy a HL2 Episode0 vagy a HL2 Prequel... vagy igazabol mindegy -
proci985
MODERÁTOR
válasz
cyberkind #93171 üzenetére
poltopik latom atment szurrealba
.
igazabol vannak ilyen topikok, ahova ovatosan kell bemenni, mert a forum tobbi reszehez kepest eltero a dinamikajuk. ott a pol, a best buy, meg parszor az AV topikok (amikor az ezoterista -csak azert mert ket waveform teljesen megegyezik, meg szolhat mashogy ugyanazon a rendszeren- klikk elszabadul).
-
cyberkind
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
FollowTheORI #93168 üzenetére
oke, de amit leirtak az nem uj, max az implementacio reszletessege.
gyakorlatilag 20 eve a quake2 engine ennek egy nagyon teszkos implementaciojat mar tudta (ingadozott a teljesitmeny az osszes ajto kinyitasa utan, nem veletlenul), az idTech5 a Rageben pedig pontosan erre volt kihegyezve, avagy latoter es texturareszletesseg dinamikus fetche. utobbi kritikus is lett PCn ez igaz.
Raymond: sima SSDvel is lehet elonye, ahogy nezem ez a pipelinet segit szamolni.
---
mondjuk olyan szempontbol ez jo, hogy ez kb az osszes immersion simulatornal problema es tenyleg nagyon nehez jol megoldani.
-
Raymond
titán
válasz
FollowTheORI #93168 üzenetére
Ugy nez ki az MS verzioja ennek jon PC-re is:
"DirectStorage – DirectStorage is an all new I/O system designed specifically for gaming to unleash the full performance of the SSD and hardware decompression. It is one of the components that comprise the Xbox Velocity Architecture. Modern games perform asset streaming in the background to continuously load the next parts of the world while you play, and DirectStorage can reduce the CPU overhead for these I/O operations from multiple cores to taking just a small fraction of a single core; thereby freeing considerable CPU power for the game to spend on areas like better physics or more NPCs in a scene. This newest member of the DirectX family is being introduced with Xbox Series X and we plan to bring it to Windows as well."
Persze ehhez kell majd egy normalis legalabb PCIe 3.0 NVMe SSD is a gepbe. Na meg ez igy meg messze nem lesz ugyanaz mint a Sony verzioja. -
FollowTheORI
nagyúr
válasz
proci985 #93167 üzenetére
Csak ismételni tudom magam... ha erre optimalizálnak egy motort, számítani fog.
Nagyon nem mindegy, mennyi textúrát tudsz mozgatni, pl stb stb... már leírtam egyszer.Nyilván ennek maximális kihasználása PS címeknél lesz majd... de okozhat különbséget ebben multiplatfrom címeknél is (meddig látsz, mennyi objektumot látsz... stb).
Arról nem is beszélve PC-n ilyesmi még sokáig nem lesz, vagy csak bazisok RAM-al kompenzálható ki "drágán"... vagy megint mást látsz majd.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
FollowTheORI #93166 üzenetére
ha az a szuk keresztmetszet akkor persze kulonbseg, de nem vagyok benne biztos, hogy az tenyleg annyira kritikus lesz jatek kozben.
az mas kerdes, hogy a jelenlegi horror meretu jatekoknal, foleg open world cimeknel azert boven lehet kulonbseg.
pl vesd össze a GTX980 es a 290X mem savszelet. utobbinak sokkal magasabb volt, megse profitalt belole annyit ertelmes use-case mellett.
-
Devid_81
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
FollowTheORI #93152 üzenetére
computer science hatterem van
stream memoriahoz kepest nagysagrendileg lassabb. szoval ha az egyikben ketszer olyan gyors az SSD az nem jelenti, hogy erezheto lesz a kulonbseg, foleg, ha egyebkent meg 25% elony van a memterulet egy reszen savszelre.
textura reszletesseg es meret az foleg GPU memorian es GPU savszelen mulik, latotavolsagnal talan valami szamithat egy szint folott, de meg egyszer, ha a discet streamet kell piszkalni az mar eleve egy necces szituacio.
igazabol volt az idTech5 fele megatexturazas, de gyakorlatilag ahogy fejlodott a texturameret ugy mar annak sincs nagyon ertelme... foleg, hogy iszonyatos skalazodasi problemai voltak a megoldasnak, es talan a Dishonored2ben mukodott eloszor normalisan. ugy, hogy a Prey kb ugyanazt tudta, csak eppen dupla FPS mellett.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Devid_81 #93151 üzenetére
Ez a rész meg siralom:
"Szerk: az enyem 6:30 kor lett leveve a toltorol, jelenleg 10:40 itt es mar csak 51% az akku."
Neked mióta van meg?
Ha jól rémlik akkor nálad be is égett a képernyőbe a billentyűzet...?Végül Anyumnak sem kellett a telefon... félti, hogy összetöri...
Szóval nálam az S10e... nem tudom vissza vinni sem ahonnan vettem mert... mert
Igyekszem úgy tölteni, hogy csak 30-40%-ig engedem merülni, majd utána 80-90%-ig töltöm... elvileg így kevésbé használódik el a telefon akkuja...
Előző héten újrahúztam a telefont... és anélkül, hogy bármit is (egyelőre) áthoztam volna az előző telefonról így kezdtem el használni.
-
snecy20
nagyúr
A járvány hatása a különböző nemzetekre
NÉMETEK: Otthon maradnak nyugodtan
OLASZOK: Elmennek bulizni
MAGYAROK: Azon vitatkoznak, hogy erről most a kormány, az ellenzék, Trianon, a Don-kanyar, a holokauszt, Kádár, Gyurcsány, Soros, Orbán vagy Horthy tehet
OROSZOK: A vírus rejtélyes módon eltűnik
SZLOVÁKOK: A vírust lassítja, hogy számos település nevét nem képes kimondani, ezért tovább halad
LENGYELEK: Inkább visszafordul Szlovákiába
BRITEK: Kilépnek a járványból
FRANCIÁK: Megadják magukat
HOLLANDOK: Mindenki kétségbeesetten felvásárolja az összes könnyűdrogot, még a karantén előtt
BELGÁK: Segítenek vásárolni a hollandoknak -
FollowTheORI
nagyúr
válasz
proci985 #93148 üzenetére
Ezért mondom attól függ mire fognak optimalizálni.
Nyilván a háttértár abban fog számítani mennyi adatot/objektumot tudnak egyszerre mozgatni dinamikusan (betölteni-streamelni). A videóban elég jól el van ez magyarázva miért számíthat.
Nyilván eleve az NVMe SSD-k sokat dobnak ezen mindkét oldalon... de azért a részletekben sokat számíthat, hogy kétszer gyorsabb az egyikben, ezért kétszer annyi adatot tudnak mozgatni.
Lehet ahol számíthat.
Ezért mondtam látótávolság, textúra részletesség/méret...stb.Majd meglátjuk kb 2 év múlva mekkora diffit hoznak ki.
Összegészében énis azt mondom élmény szempontjából tökmindegy melyiket veszed majd.
Én csak jót mosolygok ezeken a péniszméregető vitákon amik mennek netszerte. -
Devid_81
félisten
válasz
Puma K #93150 üzenetére
A legtobb Samsung telo azt erdemli
Ha lenne magassarkum en is rataposnek vele a telora
Ha egyszer lesz penzem masik telora akkor ezen atmegyek a ceges Experttel egy parszor, nekem az a magassarkum mostSzerk: az enyem 6:30 kor lett leveve a toltorol, jelenleg 10:40 itt es mar csak 51% az akku.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
FollowTheORI #93145 üzenetére
alapvetoen mindket architektura nagyon hasonlo, tetejeben mindketto eleg hasonlo PChez is. ez jo, anno talan a PS3nak volt asszimmetrikus CPU architekturaja amilyenre en pcn egyaltalan nem emlekszem.
a hattercontroller annyira sokat nem szamit. jatekok gyorsabban fognak tolteni ami szempont, de egyebkent mas kulonbseget en nem latok. CPUn es GPUn belul is 10%on belul vannak, mem savszel a gyakorlatban eleg hasonlo, SSD mindkettoben hasonlo.
-
TTomax
félisten
Elvettem az asszonytól az S10ét,odaadtam neki az MI9et,de lehet kár volt.Ugy merül ez a telefon mint a nyeletlen balta....
Az az érdekes,hogy az én S10+om ilyet eddig nem produkált,igaz az jobban ki van kímélve....
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
proci985 #93137 üzenetére
Az Xbox-nál is biztos van több fokozat... hülyeség lenne ha nem lenne, de terhelés alatt fix órajele van... tehát terhelést kap akkor a fix 3.8 vagy 3.6 GHz-re vált.
A PS meg nézi a workload-ot és a power budget-et asszerint osztja majd a GPU és a CPU között, hogy melyiknek kell több.
De úgy oldották meg, hogy azonos terhelés eloszlásra, mindig ugyanúgy reagáljon. Tehát terhelés alatt is konzisztens legyen tervezhetően.Amúgy én se várok egetverő különbséget a két gépnél, de mindkettőnek lehet előnye valahol.
Játékfejlesztőkön múlik melyik gépre mennyire optimalizálják majd ki.PS-en elég egyértelmű hogy sokkal nagyobb adatokkal tud majd dolgozni, ami megnyilvánulhat nagyobb látható világokban és textúraminőségben... a Box meg valszeg jobban tud majd számolni, így szebb részletesebb effekteket lehet csinálni rá. (RT, árnyékok, stb), de kisebb látható világgal pl.
Valószínűleg az lesz, mint most is, hogy a felbontással is fognak dinamikusan trükközni a két gép között.
De összegészében a végén eléggé közel azonos "élmény" lesz mindkettőn játszani, így majdnem mindegy mik a részletek és a különbség.
Illetve azért audióban a PS érdekes lesz/lehet, főleg fejhallgatóval.
Boxon gondolom marad az Dolby Atmos. -
Raymond
titán
válasz
proci985 #93142 üzenetére
Nekem az az erzesem hogy az MS megint tulkombinalta a hardvert (meg mindig nagyon fajhat a PS4 vs XB1 dolog) es tele van egy rakat draga megoldassal amihez majd a termek kisker ara is "passzolni" fog. A Sony meg a "sensible" iranybament inkabb, csak az SSD-nel merultek bele igazan mert 12 channel controller? Meg az ujabb konzumer PCIe 4.0 amik most jonnek majd piacra is maradt 8 csatorna (a csatornankenti ativetelt toltak feljebb ott). De ott legalabb megvan az a lehetoseg ogy sima konzumer NVMe-vel bovitsd a gepet. Arra tippelek a Sony megint alavag az MS-nek minimum $100-al arazasnal.
-
Raymond
titán
válasz
proci985 #93140 üzenetére
Ez van, kulon resz volt erre az XB bemutatoban, ott a DF-es cikkek/videok errol. A PS-nel pedig az orajelvezerles nem a homerseklet es a fogyasztastol fugg hanem csak az utobbitol. Van egy bizonyos power budget, ehhez keszitettek a hutest es az orajel csak Power Limit eseten van csokkentve.
-
keIdor
titán
válasz
cyberkind #93135 üzenetére
Én próbálok nem pesszimista vagy optimista lenni, inkább realista, csak senki nem tudja mi lesz 3 nap múlva, akkora a káosz.
Több lesz mert a forint át fogja lépni szerintem a 400-at napokon/heteken belül. Az a kérdés, hogy marad-e ott, vagy sem. A neheze még hátravan. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
keIdor #93132 üzenetére
egesz biztos mindketto valtozo frekvenciaval fog menni. ahogy az pcn sem gond a state megoldasok miatt (gondoljatok vissza Abura es a szenzorokra a Ryzen kapcsan), ugy itt se lesz az.
memorianal en arra tippelnek, hogy mas miatt van ketlepcsos design, pl a GPU nagyobb savszelt kap, mig altalanos celra eleg nemi gyorsabb memoria nemi lassabbal. a 970nel az volt a baj, hogy semmilyen szinten nem volt dokumentalva, hogy az utolso fel giganal osszecsuklik a savszel, es a driver se kezelte ennek megfeleloen.
robbantott abra erdekes lehet.
tippre 10%on belul lesz a ket megoldas.
-
cyberkind
félisten
válasz
keIdor #93132 üzenetére
Végül is a Sony abszolút a biztosra ment, egy teljesen jó és használható géppel, minimális az eltérés, kérdés melyikre lesz könnyebb optimalizálni a játékot, onnantól úgyis az lesz a fő, aztán pár év és jöhetnek az új, erősebb gépek ismét. A M$ pedig nagyon pozitív, hiszen még csak úton vagyunk a gazdasági dákóba, még csak a hegye izgatja a be/kijáratot.
Jósolok, min 200k az új Xbox, és min 160 (inkáb 170k) az új PS, a mostani árfolyammal cupákolva.
-
keIdor
titán
Raymond: Ja jó, csak nincs feltüntetve.
-
keIdor
titán
válasz
cyberkind #93131 üzenetére
Ha a Sony címeit nem nézem, bár ezekről semmi konkrétat nem tudni egyelőre, szóval mindegy is, szimpatikusabb az Xbox az állandó frekvencia miatt így látatlanba.
De nagyon kusza mindkettő, az egyikben kétsebességes memória van, GTX-970 szindróma, az egyiknél a full 16GB 448GB/s a másiknál van nagyobb sávszél, de csak 10 GB-nak.
A másiknál ugrálnak majd az órajelek, elméletben több microstuttert okozhat ez, aztán nézzük tovább...
PS5 nem fog tudni SMT-t? Ez is érdekes lehet így.Biztos jó lesz mindkettő, a mostani generáció után puszta specekben azért elég durva ugrás ez. Megpróbálom nem PC szemmel nézni, mert semmi értelme, úgyhogy remélem jó lesz mindkettő. Mindenesetre a 120 FPS-t kétlem, eddig se nagyon hittem abban már, 8K pláne felejtő, szerintem 2160p@60 a target továbbra is. RT kérdéses, nem sokat tudni arról se.
-
Devid_81
félisten
válasz
proci985 #93126 üzenetére
Nekem kellene egy D5+reservoir, 360mm 45mm radi 3 nagyteljesitmenyu venti, de akar 6 push pullban, fittingek, cso...VGA full block ez konkretan ~£450
Majd aprodonkent, most egyore csovet veszek meg masik pumpat, az lesz a legfontosabb ha ez a foshvadek rampusztul.
Nem ertem miert szivok ennyit ezekkel a cuccokkal, most az AlphaCool a hibas, vagy nem vagom.
Eleve a DDC pumpahoz semmi koze az AC-nek.
Bar az alcoholos elokevert vizuk konnyen tehetett az egeszrol... -
Devid_81
félisten
NVIDIA’s Ampere GPU Likely Delayed To Q4 2020, And Its Not Just Because Of Coronavirus
Azert ez is eleg eros WTF-Tech-es cikk.
Lenyegeben nVidia raer kiadni az uj generaciot, de amugy is szeretne latni az AMD next gen cuccat elobb es lehet picit modositani kell nekik a felhozatalon, mert az AMD lehet, hogy eros lesz vegre valahara.Aha, meg igen, es persze persze
Teny, hogy a konzolok grafikailag is jo eroben lesznek, de nem varok csodat az RDNA 2-tol sem
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Devid_81 #93125 üzenetére
nekem ha leallas lesz akkor venni kene egy 5700xt blokkot meg osszerakni a masodik kort ha mar van egy extra Xres D5 itthon a polcon
viszont egyelore nem hogy leallas van, hanem tegnap este9ig ment a krizismeeting mailben, hogy mit csinaljunk az egyik munkafolyamattal.
-
Devid_81
félisten
válasz
snecy20 #93124 üzenetére
Siman van olyan aki most mindenet penzre valtja, mert kell a KP csak az lesz jo a tulelesre.
Picit varsz az ev uzleteit lehet kifogni majd, mert elobb utobb ha sok lesz az elado cucc de keves a vevo akkor mennek le az arak.
Marpedig most csak a durva userek fektetnek be uj hw-beNekem pl vennem kell egy uveg tartalyt+D5-ot mert a DDC pumpam egyre hangosabb, ujabb AlphaCool cucc ami 2-3 honapot bir nalam
Es a tartaly mar odavan, korbe szivarog, csak meg nem csereltem le, mert most mar megvarom amig a pumpa lerohad.
Mar alig bir beindulni amikor a gepet bekapcsolom, es olyan hangja van mintha valami beleerne forgas kozben -
-
snecy20
nagyúr
Kiváncsi leszek mikor fogják aprón 100e-ért dobálni a 2080Ti-ket.
-
keIdor
titán
válasz
Raymond #93108 üzenetére
Több lenne egyébként, mert az olaszoknál ugye sok az idős ember, ott ilyen 7% környéke most a halálozás.
Többi európai országban, de főleg a mediterrán országokban sok az idős ember.Kérdés, hogy a gazdaságra gyakorolt negatív hatás miatt hány halált követel majd, meg a sok munkanélkülivé vált emberrel mi lesz. Görögöknél lehetett látni egy évtizede, hogy mennyi öngyilkosság volt pl. a rossz gazdaság miatt.
Jól tökön találta ez a világot most. Szerintem itt az embereket pár hét múlva a legkevésbé sem az új konzolok, az Ampere meg ezek fogják érdekelni, hanem a túlélés, de remélem tévedek. Pont most tartalékolnék amúgy, semmi fölösleges kiadás nem kell. Majd ha látjuk hol a vége.
Itt hardver fronton is komoly késések lesznek egyébként, nem gyártási nehézségek miatt feltétlenül, hanem, mert nem lesz kereslet, az emberek nem ezzel fognak foglalkozni most.
Az ország lakói most vizsgázhatnak fegyelemből! -
TTomax
félisten
Fiuk ti hol vennétek most iphone 11et?
-
Raymond
titán
válasz
keIdor #93105 üzenetére
Szinten ugy vagyok vele. Ez ami most megy abszolut szetrobbant mindent. Csak erkolcsileg es politikailag nem igazan jarhato az az ut hogy pl. meg egy alacsony 1% halalozasi rataval szamolva is egy 67mil FR vagy egy 82mil DE-ben azt mondjak "le van szarva, ramegy 670K/820K ember de legalabb a gazdasag nem megy tonkre". De meg ha csak annak az egy tizede lenne akkor is 67K/82K emberrrol van szo. Mondjuk a UK megprobalta ezt megjatszani, de az is csak tegnapig tartott, attalltak mar ott is a tiltasok utjara.
-
-
cyberkind
félisten
válasz
ScomComputer #93103 üzenetére
Ingyé van, örülni kell!
-
proci985
MODERÁTOR
penteken meg kijon a half-life
3alyx
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mikrotik routerek
- Automobilista 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Xbox Ultimate előfizetések
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest