Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
-
Devid_81
félisten
Koszi sracok, guberalok a cimek kozul
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok, vásároltam egy Gamer laptopot amiben elvileg 1Gb/s hálokártya van, viszont Battlenetről 200 MB/s tudok letölteni, akkor most ez a hálókártya nem 1 GB/s es?
Matek nem hazudik, én úgy emlékszem hogy egy 1GB/s net 135/Mb/s tud huzni letölteni.
2,5GB/s van előfizetve. Olyan switchet is használok (Qnap10GB/s, nas miatt)Amúgy egy ACER Predátor Helios NEO gépről van szó.
14900HX/32GB DDR5/RTX4070(Mobil) -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Devid_81 #120093 üzenetére
Cyberpunk? bár az picit régebbi már, viszont nagyon egyben van.
Far Cry 6nak is voltak jó pillanatai, bár szerintem továbbra is a négy a szérián belül a legjobb sztorira
Starfield szintén jó és pár pillanatában gyönyörű. ma kapott DLCt.
---
egyébként meg 2015 ha még annyira nem régi és jó sztorit akarsz, akkor az a Hotline Miami 2.
-
VTom
veterán
válasz
Devid_81 #120093 üzenetére
Witcher 3 2015-ös játék, szóval már amiatt kiesett. Egyébként mi a baj vele?
AC Mirage nem rossz, ha untad már az open world-öt, de amúgy tetszik az AC.
Egyébként az Elden Ring-et dícséri mindenki, ha tetszik a soulslike stílus, de a Returnal is jó, ha tetszik a rouglike.LoU part I, part II megvolt már?
Kena
Days Gone
Witcher há... ja, nem, az nem. -
Devid_81
félisten
Az elmult 2-3 evbol mondjatok mar nekem valami jo single player jatekot aminek van ertelmes storyja is, egyedul a Diablo stilusu jatekok azok amik annyira nem bejovosek.
KosziMielott valaki irna, nem a Witcher-Watcher 3-al nem vagyok hajlando jatszani
-
PitLee
őstag
Rögtön befonom a séróm
Gondoltam gémelek egy kicsit, erre szívat a játék grafikai beállítása.
FHD-n elindul ablakban, átállítom 2k teljesképernyőre, erre átlóg a széle a másik monitorra
Nem jöttem még rá mi lehet a probléma.más
Transparentes PC LCD Side panel
https://youtu.be/hhZlumpDquI?si=-SC5EDsbcTN93-VvTransparent LCD Side Panel Tutorial (Snowblind) "English"
https://youtu.be/vK6iQc908ho?si=MfCkUFNWWiZyizB7 -
Devid_81
félisten
Es egy kis fingfos meretu GPU a 4090-hez kepest, 2.5 slotos kis hutes, atom halk.
Techpowerup szerint teljesen rendben van ez a hofok szvsz, foleg egy kis Corsair 2000D hazban -
proci985
MODERÁTOR
válasz
CJ4567 #120083 üzenetére
igen, emlekszem, hogy nagy megelegedessel hasznaltad a 3070et a DLCig, aztan irtad, hogy baj van
nekem reszben igy lett 7900XT: RTig birja es kb a 3090(ti) szintjen mozog teljesitmenyben RT psycho mellett. PTt neztem, de ott 1440pben annyi teljesitmenyt veszt, hogy nem eri meg. foleg, hogy PT megold par engine problemat, de cserebe behoz par masik glitchet is.
mondjuk nekem amire kellett a 7900XT, az 7680x1440pben szimulatorozas, na ott viszont raszterben eszmeletlen.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
proci985 #120078 üzenetére
A 10GB-ot meg tudja enni simán, de nem hal meg úgy, mint egy 8GB-os kártya, viszont ettől függetlenül én RT mellé 12GB-ot mondanám ajánlottnak 2077-hez, főleg ha akar az ember frame gent, vagy PT-et.
Az a jó, és egyben "baj" is a CP2077-el, hogy felfelé nagyon szépen skálázódik, így könnyű bármilyen gép fejlesztésre azt mondani, hogy megérte
3070 -> 3080 váltást is főleg a 2077 miatt léptem meg, szerencsére havertól nagyon jó árban volt, és ki is tudtam próbálni, hogy ez megéri-e.
Elindítottam a játékot, és kb két óra után írtam neki, hogy küldöm a pénzt35 ezer ráfordításból kijött a végén a váltás, annyit meg simán megért a teljesítménybeli és VRAM különbség.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
KAMELOT #120080 üzenetére
500W sustained terheles, marmint folyamatos 99%os terheles max orajel mellett (szoros fank), mondjuk 20 percnyi terheles utan?
ha jatek alatt tud annyit, 500Wos elmeleti peakkel, az nagyon nem ugyanaz, mint a sustained. hacsak nem pl szimulator alatt 3 kijelzovel/VRben maxolod 99%on a VGAt kb 70%os atlag CPU terheles mellett, az hofokra es fogyasztasra is eleg jol kozeliti a worst caset. foleg, ha mondjuk 2 oras futamot mesz, ahol vegig uvegen megy a GPU es rendesen leterhelve a GPU.
anno 10 eve kb 375-450W sustained korul fott el nalam a 290X blokkja. persze, 50 fok megvolt, amikor a kartya max 80%ra volt terhelve es voltak parpercenkent (pl toltokepernyo) legalabb 10seces szunetek, hogy a rendszer kapjon idot atmozgatni mindent.
ha igen, erdekelne, mert az azt jelenti, hogy hatalmasat ugrottak a vizesblokkok. altalaban az szokott a szuk lenni, 10es belso csoatmero, D5 es egy dedikalt 420x45os radiator mellett is.
-
KAMELOT
titán
válasz
gainwardgs #120079 üzenetére
50C 500W az sok?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
CJ4567 #120074 üzenetére
jaja, azert azt mondtam peldanak
en a tetejeben a [link] HD reworked packot hasznalom, 32"en a very high texturak sem szepek. belvaros meg csak-csak oke, de Badlandsban very highon sem szepek a texturak
mondjuk sima 1440p RT psycho mellett is 14GB+ memhasznalatot is szoktam latni, framegen nelkul is. igaz 20GBs kartyaval.
-
Raymond
titán
Az aktualis "leakek" is csak egy ujabb bizonyitek arra hogy halvany fogalmuk sincs a "leakereknek" a konfiguraciokrol. Se a TDP se a hutes se az egyes SKU core szamokban nincs semmi logika.
-
KAMELOT
titán
válasz
FollowTheORI #120073 üzenetére
2025-ben hivatalason teszteken megnézzük mennyi az annyi!
Szélhámos híreket bárki tud gyártani. -
CJ4567
nagyúr
válasz
proci985 #120068 üzenetére
RT nélkül 1440p-ben éppen elég a 8GB VRAM PL-ben, viszont néha előfordulhatnak mikroakadások. RT-el 2.0 óta kb. 5 percig elég a 8GB, 1080p quality DLSS-el
ha magas textúrákkal játszol, más kérdés, hogy szerintem nincs túl sok különbség a közepes, és magas textúrák között, még a magas textúrák se a legjobbak általánosságban.
Nagyon meghálálja 2.0/PL óta a játék a +2GB-ot, ami a 3080-on van, de a teljesítménybeli különbség is majdnem ebben a játékban jön ki a legjobban, főleg bekapcsolt RT alatt nagyon látványosan gyorsabb a 3080.
-
KAMELOT
titán
válasz
Devid_81 #120066 üzenetére
Ilyen nem lesz
1. A gép csak azt csinálja amit te programoztál neki, megadott válaszokat cselekményeket tud.
2. A gép csak akkor működik ha bekapcsoltad és van áram
3. Nincs álom, nincs érzés, nincs értelem, nincs racionális döntés.
Erika 2015proci985: Lesz ott kakaó
Úgyis vinni fogják mint a cukrot.
FC blokkos változatot várom, aztán instant buy! -
cyberkind
félisten
Úton van az ezres PS6 is 4 év múlva.
-
Devid_81
félisten
válasz
proci985 #120062 üzenetére
Jah a 2070 Super volt ott is az igazi elorelepes a Turingnal, csak ugy mint most az Adanal.
Az igazi vagas es elcsusztatas mar az Adanal nagyon erosen latszott.
De hat ez van, az emberek megszavaztak a penztarcajukkal mar regesregen a sajat maguk szivatasat, es ezt van aki ki is hasznalja
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Devid_81 #120058 üzenetére
az is max egyszer az 1070nel volt igaz
2070 a kevesebb VRam miatt par helyzetben lassabb volt az 1080tinel, 3070 / 2080ti se volt mindig egyertelmu
---
specek alapjan az 5080 kizart, hogy hozza a 4090 teljesitmenyet. IPCnel jellemzoen 10-30%ot lehet talalni igy az architektura negyedik generacioja korul, mem kb 90% korul lesz (az kb eleg a 4090 szintjen), viszont orajelben ilyen 30-50%al magasabb kene az 5080ra megfogni a 4090 sokkal tobb szamolojat. fogyasztas ilyen szinten egy dolog, de valahol itt mar szilikat limit is be szokott figyelni.
ha lenne SLI, akkor viszont kb az 5080 SLI lenne egyetlen 5090 szintjen ez alapjan. hat, elertuk azt a pontot, hogy a 90es kartyahoz kepest a 80as annyira meg van vagva, mint anno a 960 a 980hoz kepest.
-
-
Devid_81
félisten
NVIDIA GeForce RTX 5090 and RTX 5080 specs leaked
Lehet kesziteni a penztarCSakat, lesz sok ray tracing meg fake fame generator, meg dlss 4.0 is
-
Devid_81
félisten
Mivel a 7700X vs 9700X kozott majdnem semmi kulonbseg nincs jatekban igy nem is tudom mit varjak a 9800X3D-tol, de egy jo optiMiska 10% is mar eleg lenne
Talan az mar erdekes lenne nekem is miutan lement az ara ertelmezheto szintre kezdes utan 3-6 honap mulva mondjuk.
Mivel kiakas utan tutira jofele AMD-s sz@r ara lesz -
Devid_81
félisten
-
Raymond
titán
válasz
Devid_81 #120045 üzenetére
Akkor probald ki mert meg ha nem is ugyanaz a ket jatek azert mindketto eleg "japan" igy lehet az FF is tetszeni fog.
Mas - 1eur a The Crew 2 a Steam-en, annyiert azert meg en is megvettem pedig valahol van itt egy soha ki nem bontott 5eur-ert vett The Crew Motorfest is korulottem.
-
Devid_81
félisten
Lehet kerdeztem mar vagy 200 eve, de erdemes kiprobalni a Final Fantasy XVI-ot ugy, hogy elotte pont nem jatszottam egyik resszel sem elotte?
Mennyire epul a story egymasra?
Gondolom elegge... -
Devid_81
félisten
Oh gosh, mi tortent a logout-tal?
Ezer200 eve azt hasznalom, mert az uj hsz szerkeszto+szinek a tobbi oldalon szornyuek voltak szamomra.
Miota priviket sem lehetett mar csak "uj" verziokbol irni/olvasni attol is kirazott a hideg amikor jott privim, erre nesze neked, nem lehet mar elkerulni, csak ugy mint a windows update -et -
tibcsi0407
félisten
-
Devid_81
félisten
Kerdesem lenne a szakikhoz, display kabelt kell vegyek, 1.4 vs 2.0 vs 2.1 stb.
Mennyire kell nekem 1080p@240hz monitorhoz marha dragan vegyek kabelt, ha jol ertelezem a specs alapjan 4K/8K magas frissitesnel van szerepe csak a 2.1-nek, vagy tevedek? -
Devid_81
félisten
BIOSTAR Announces Radeon RX 580 White Graphics Card
Vegre valami jo hir igy Pentekre
-
VTom
veterán
válasz
proci985 #120022 üzenetére
Ahogy minden más, a konzol árazás is szintet lépett, ezt látjuk most.
Bezzeg azért, hogy az új iPhone 400-500 ezer Ft (és nem a pro) azért már senki sem reklamál, mert azt már megszokta.
Sajnos a konzoloknál is jobb, ha megszokjuk ezt az ársávot, ahogy megszoktuk a hardware-eknél is. -
Raymond
titán
válasz
proci985 #120020 üzenetére
Ja, 8 ev alatt valami $280 millio ment bele (legalabbis a studioba ami mason viszont nem dolgozott) aztan kijott, becslesek szerint valami 20-30K peldanyt adhattak el belole 40 penzert (ami aztan refundolva lett) es a Steam peak player count valami 700 volt. Annyira bukott a dolog hogy a Sony meg a minimum szerver koltsegeket se akarta ket hetnel tovabb vinni.
-
Devid_81
félisten
Ez az ar lesz mostmar a "normalis" konzolok kozott is.
A PS5 Pro volt most az "RTX 2080Ti MSRP" a nepnek, majd jon az RTX 3090@PS6 meg dragabban.
Akinek nem kell nem veszi, de venni fogjak, ugyan kevesebbet, de legalabb nem bukos a Sonynak, vegeredmeny a Sony penztarcaba ugyan az lesz. -
VTom
veterán
válasz
Devid_81 #120016 üzenetére
Ha az inflációval számolsz, akkor tényleg nem vészes az ára. Sajnos a 2020-ban 150 ezres digitális PS5 most 225K lenne, a 185 ezres lemezes meg 277K. Ehhez képest a 320K-s Pro pont ott van, ahol lennie kell.
Az torzítja a képet, hogy a PS5 árát nem melte fel eddig a szintig a Sony, ahogy az is, hogy eddig bukóval adta a hardware-t. Mostantól meg nemA Pro azoknak jön, akik picsogtak a 60fps miatt, meg a felbontás miatt, meg a minden miatt. Most épp az ára miatt...
Ha összegzem, akkor nekik 4K, 60FPS, ray tracing, meg minden IS kell, de csak 600€ alatt.... Aha... Utána meg megveszik a lemezes játékokat, és továbbadják, hogy csak 3 ezerből kelljen kipörgetni, vagy már használtan veszik meg, amiből egy fillért sem lát se a stúdió, se a Sony. Nagyon sokan el vannak tévedve azért a fanyalgók közül.A PC építéssel való hasonlítgatást meg azért nem értem, mert aki akar, az építsen PC-t, aki akar, vegyen PS-t, de kettő egyáltalán nem ugyanaz, ráadásul a PC, amit összeraksz ennyiből, az megint igencsak kompromisszumos lesz, fogadok pl., hogy RT-ben meg fogja verni a PS5 Pro.
Amire még kíváncsi leszek, hogy az új XBox mennyiért jön majd, ha jön. Persze nekik már sima lesz az út, mert majd arról is a Sony tehet a PS5 pro ára miatt
-
Devid_81
félisten
válasz
Raymond #120015 üzenetére
Arrol a Concord dologrol utolag hallottam en is, beleoltek sok milliot majd kiadtak es lelottek az egeszet.
De oszinten mar minek olyan stilusu jatekba penzt rakni eleve?
Senki nem volt ott az okosok kozul, hogy megmondja, sracok jo az otlet, de amugy qrwa sz@r...?Techpowerup probalt egy cikket lehozni, hogy amugy tok jo arban van a Pro, mert inflacio meg ize-hoze
Forumon meg oltjak Oket, hogy wtf -
Devid_81
félisten
Kezdodik mar a kreativkodas ugy latom
Mar tele van PC vs PS5 pro osszehasonlito videokkal a net azota, erdemes megnezni mit lehet osszerakni kb ugyanabban az arban, es mik a hozzaszolasok.
-
Raymond
titán
válasz
tibcsi0407 #120011 üzenetére
-
tibcsi0407
félisten
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
proci985 #120002 üzenetére
Jah, ezek a konzolok VLC-vel vagy valamivel elég jó médialejátszók is lehetnek majd.
Énis gondolkodtam a Pro-n, hogy jobban fussanak a kedvenc PS játékaim... de picit tényleg drágának érzem... mondjuk pont néztem hogy 600-650 dollár kürül megvenném akár, csak itt nem annyi közel sem.
Sony jól "lefölözi" a maximalistákat, mondjuk NV is ezt csinálja mindig, szóval mindegy. -
-
Devid_81
félisten
Ki az a pingvin az AMD talalgatos CPU/GPU topikokban?
Tutira valami AMD altal fizetett account lehet az egesz mogott. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
FollowTheORI #119986 üzenetére
en mondjuk agyalok, hogy veszek egy PS5ot 4K UHD lejatszonak.
UHD lejatszoknal kb a hajam tepem, mert teljesen idiota a szegmentacio. vagy nincs Dolby Vision, vagy tokfolosleges analog DACcal van duplajara dragitva, vagy bajban van a haromretegu lemezekkel. mindezt 250+ euroert (!).
reviewek meg hasznalhatatlanok, avagy dragabb -> jobb. hosszasan elmelkedve, hogy milyen jo a femhaz es egyeb dolgok amik egy lejatszonal kb indifferensek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- World of Warships
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Viccrovat
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 15 3501 /11.gen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD FHD
- Bomba áron eladdó DELL LATITUDE 7330 /i5-1245U/16GB/256 GB SDD/14/FHD/IPS/Garancia/
- LG Gram 16 i7-1165G7 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2.5K kijelző
- IPhone SE 3 64GB gyári független 2025.11.20. Apple jótállás
- HP EliteBook 855 G8 Ryzen 5 5650U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest