-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
Gyakorlatilag mindegy, hogy milyen profilt állítok be, auto-n is lemegy 10-15 FPS-ig, ekkor viszont érdekes dolog történik, a CPU load felmegy 90% fölé. Ahogy visszaáll a normális FPS érték, a CPU load is lemegy. Lehet a processzor nem bírja? Kellene neki egy kis tuning, vagy mi?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Én viszont húzhattam újra 3 napja miatta a win8-at, boot logo után nem adott képet a gtx660ti, meg is ilyedtem, hogy rossz a kártya. Integrált VGA-val ment rendesen. Előtte HD4890 volt. Még azt is próbáltam, hogy integrált VGA-val bebootoltam, és feltettem az nvidia driverét, nem segített.
Nem úsztam meg a win reinstallt, azóta jó.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Jesszus úristen milyen vitát indítottam itt el a délutáni érdeklődésemmel, nyugi srácok!
A javaslataitok alapján két kártyára lőttem be a választást, de úgy jönnek az akciók most, hogy lehet 660Ti-be kellene beruháznom Roccat egérrel, 10-et kell csak durván rádobni az ASUS 660 árára. Pl ez a Gainward Phantom milyen?
Ja igen, és a két kártya:
ASUS GTX660-DC2-2GD5 GTX660 2GB GDDR5 PCIE
MSI N660 TF 2GD5/OC GTX660 2GB GDDR5 PCIE -
taknyi
aktív tag
Nem az egyes kártyák közötti különbségekről van szó, hanem hogy tuningal beérik e a náluk egy szinttel erősebbet. Szerintem igen. Ja egy 7850 beérhet egy nála elismerten erősebbet.. A 650ti boost és a 660 az nem ez erősen LOL. Szerintem itt szállj ki.
-
taknyi
aktív tag
-
szasanyi
félisten
Mind a teljesítmény (a fogyasztás + hőtermeléssel együtt) mind a támogatás (driverek) valamint egy későbbi eladhatóság szempontjait nézve is - szerintem - a GTX660 a jobb választás.
Annyi még pluszban megemlítendő, hogy bár a két kártya kora, garanciája és használóinak száma nem ismert, emiatt is valószínűsíthetően a 660 javára billen a mérleg. -
fsb1000
nagyúr
Sok tesztoldalon is hasonló arányok olvashatóak.
Bele kell tőrödjünk, hogy a legtöbb GTX660 esetén az asszimetrikus OC a reális. gyakorta olvasható 5% GPU és a 15% mem (stabil) túlhajtással.Azon lehet vitatkozni hogy egy ilyen túlhajtás milyen teljesitmény növekedést okoz. Szerintem alkalmazásonként változót. De a játékokban sem elhanyagolhatót, pl BF3 esetén kb 15,5% várható ha sikerül elérni a 8%-os GPU és 17%-os Mem túlhajtást.
asdxv tesztjében szereplő GTX660 4%-os GPU és a várható 15%-os mem túlhajtása mellett is lett volna egy kb. 10%-os növekmény, ami már egészen mást képet fest a két kártya viszonyáról.
-
Vigneau
félisten
Ezek szerint ez a nagy átlag. Nekem is +50mV kell +50MHz GPU-hoz, ekkor a boost 1175MHz körül mozog. A VRAM pedig +400MHz-et bírt, azaz nálam is 6800MHz a vége. Érdekes, hogy a GPU fesz +100mV-ban van limitálva, a PL pedig 119% nálam. Eddig talán 108% volt a maximum, de majd jobban megnézem az AB-ben.
-
szasanyi
félisten
Elegem van a technoblablából, inkább az a lényeg mennyiért milyen teljesítményt kapok. Félreértések elkerülése végett mondom: a 7950 kis tuninggal nagyon jó, de nem tapasztaltam igazán a GCN azon előnyeit amiket Abu85 számos alkalommal leírt (vagy csak részben, mert így pontos). Viszont 80k "állt" a kártyában (francokat áll, csak csökken az ára mint minden használt hw-nek), és van 3 kedven játékom ami használ PhysX-et ami - akárki akármit mondd - ott bizony előny.
Összességében a 660-Ti OC gyengébb ugyan (tuning nélkül, és nem annyival amennyivel olcsóbb volt!), de ez úgy tűnik nem jelent komoly hátrányt (vagy kompenzálható némi grafikai állítással).
Meg hát nagyjából tudtam mit választok, és nem valóságtól elrugaszkodott elvárásokkal kezdtem használni.fsb1000: nyilván lehet (lesz) olyan, ahol a kisebb memóriasávszél hátrányt jelent de ez nem általános. Sőt, a BF3 példa az ellenkezőjére!
Én nem nagyon szoktam tuningolni, asszem most is kihagyom - 7950 esetén azért tettem kivételt, mert alapból nem elég erős (800-850Mhz-en az árához képest), és mert a CCC-ben csak a csúszkán kellett állítani és nem volt szükségem 3rd programhoz.
Mans20: VSync-et csak nagyon ritkán használok, ha az adott játékban nagyon zavaró a jelenség. Az eddigi rövid használat során csak 1x volt bekapcsolva (Bioshock Infiniti).
-
-
csoty
aktív tag
1090/6800MHz ez még stabil
Egyébként max 55°C GPU -
belinho
senior tag
Emlékszel a multkor az AMD vs NV topikban is ez ment, valamelyik nap meg a videokártyás topikban, de már nem is nagyon érdekel, mindenki azt vesz amit akar!
Egy tag 3-jára küldi vissza a 7850-et, de még akkor is azt mondják neki cserltesd 7870-re!
A tuninggal meg az baj, hogy az AMD nem adta ki a powertune adatokat, szóval csak a CCC-n belül lehetne igazán húzni, ebből is van egy csomó probléma, meg ott a win8 is, a többit nem is írom!Amúgy meg ha a Gaming evolved-es játékokban is ennyire jól szerepel az NV, akkor felőlem felvásárolhatja az összes játékot az AMD!
Csak jövőre jön a Maxwell, szóval még sokáig jön optimalizálás a 6-os szériára! -
belinho
senior tag
Nézd meg az új Crysis 3 tesztet, semmi nem indokolja nekik, hogy csökkentsék az árakat, pedig ez egy újabb Gaming evolved játék!
-
batt
aktív tag
Ez szép és jó de kérem szépen ne csináljuk már azt amit régebben az amd olyan játékokat optimalizálnak és mérnek teszteket róluk amikkel már nem sok mindenki játszik!
Most összességében nagyon haragszom az NV marketingre minden téren! Nem egy Olcsó kártyáról beszélünk és olyan érzésem van,hogy le vagyunk szarva de rendesen! Ez a world of tank és társai promóció is elég gáz!
-
belinho
senior tag
A 7870 az a GTX660-al van pariban, árban is hozzá van igazítva!
Itt egy gtx660Ti boost vs 7950 boost teszt, ezért adja ilyen árban a 660TI-t az NV!Egyedül azt nem értem, az NV miért hagyja, hogy az összes nagy játékot felvásárolja az AMD, lásd Crysis 3 vagy Bioshock Infinite stb.
-
kissit
csendes tag
Az 1137-en üzemelő kártya hibátlanul üzemel a megvétel óta. Köszönet mégegyszer Fathi kollégának érte. Mivel amúgy is OC-s kártyáról van szó, a GPU órajelét nem bántottam, csak a memóriát húztam 1750-re, hogy szinkronban legyen a GPU órajellel. Találtam egy jó kis tesztet, ahol mérések is vannak erről: 660ti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- BIOS frissítés
- Memóriakártya topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gigabyte alaplap topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest