Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
Szerintem hagyjuk már ezt a "kihajcsae" butaságot.
Ha VGA limites helyzetbe hozod a géped, akkor többnyire igen (még ha nem is teljesen), ellenben ha CPU limitesbe, akkor pedig nem. Ettől függetlenül a VGA pont egy olyan fejlesztési pont, amit meg lehet lépni a többi komponens fejlesztése nélkül is a középkategóriában. Tehát, én azt mondom, hogy ha fejleszteni szeretnél, de csak ennyire van keret, akkor lépd meg. Max azon lehet érdemes elgondolkodni, hogy milyen kártyát vegyél. Itt viszont, amennyiben a használt piac is képben van, rengeteg lehetőséged van, érdekességnek itt egy pár: rx470/570, rx480/580, gtx1060 6gb, gtx1070/ti.
Ha mersz komolyabban belenyúlni a rendszeredbe, akkor el lehet gondolkodni azon is, hogy egy rx480 + a jelenlegi rendszered fejlesztése beleférhet egy 1660 árába, ha ügyesen csinálod. -
ricpet
tag
Sziasztok!
Van egy régi jó kis konfigom (i5 2500k 4.2Ghz, 16gb ram, 650w táp, gtx 760)
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes venni bele 1660-as videókarit a 760 helyett? Nagyjából kihajtaná?
Nem szeretnék gépet cserélni, FullHD-ban használnám.
Gondolom a 1660ti már teljesen felesleges lenne.
Köszi -
nyamsas
aktív tag
Végül az MSI Ventus XS mellett döntöttem, meg is rendeltem.
Köszönöm az infókat. -
BerserkGuts
addikt
válasz
Long Man #846 üzenetére
Hitelesítve a kötéseknél 80-130fokig vannak ezek úgymond üzemi hőmérsékletek de az hogy egy adott kártyán mennyi hiba és milyen minőség van azt majd az élet fogja megmutatni
Mint tudjátok vannak a szériahibák, széria hibák szándékosan hanyagságból, vannak az előre tervezettek amiket számításba is vesznek.
Nem kell örökké működnie és drága fenntartani a jó minőséget egyszerűbb ha nem selejtezel le olyan darabot ami 3 évet biztosan működni fog így kisebb hibák elmennek többet lehet termelni.
Meg ugye nem minden műszak egyforma nem azt a minőséget fogják mindig gyártani.Ezért van az is hogy pl: ugyan abból a szériából van akinek soha semmi baja nem volt vele de van aki egyből vissza vitte és megutálta a terméket azóta is szidja még más nem is érti mi a baj vele nála működik.
-
Long Man
tag
A kerámia tokozású alkatrészek és a zárt kondenzátorok (meg még néhány masszívabb felületszerelt alkatrész) tényleg jól bírja a magasabb hőmérsékleteket, de ott vannak még maga a műgyanta alapú nyák lap (a többrétegű áramköreivel) és az IC-k BGA forrasztású "lábai".
Ezek már kevésbé szeretik a magas hőmérsékletet (beleértve a gyors hőtágulásokat/ingadozásokat is).
Volt szencsétlenségem látni - pont nVidia chip-et - leválni egy laptop alaplapjáról.A videókártya kiválasztásánál azt is érdemes megnézni, hogy a hűtűbordák mennyire segítenek a VRM-ek(voltage regulator module) hűtésében, mert ezek is komolyan fel tudnak hevülni.
Egyszerűbb kivitelű kártyákon vagy nincs is hűtése vagy csak egy egyszerű alu. borda van rajta. Jobb kártyákon a "fő" borda rész vesz a VRM-ek hűtésében is. -
aginor
veterán
Elvileg 100° alatt nincs gond sem a szilícium lapkával, sem a kondenzátorokkal, vagy "csokikkal". Persze a forrasztások nem biztos, hogy szeretik az ilyen magas hőmérsékletet, de anno a hőskorban nem egy csúcskártya 95°-ra volt belőve és évek múlva is faszán működtek.
A Gainwardnak pl. 80fok a célhőmérséklete gyárilag, tehát a 68° még hűvösnek is számít, ameddig halk, ne foglalkozz vele szerintem. -
Saaba
friss újonc
Szia,
Nekem, is ilyen kártyám van, amit kinéztél magadnak.
Amit a fórumtársak leírtak az előzményekben, az mind igaz ezzel a VGA-val kapcsolatban.
Játék alatt, nekem a 22 fokos szobában, 68 °C a maximum hőmérséklete a kártyának. Ilyenkor picit van egy kis hangja. Alapjáraton 29 °C, ilyenkor természetesen csendes.
Úgy gondolom, hogy a halkabb működéshez a 3 ventillátoros 1660 ti-k jobbak, vagy egy újabb ventillátor profil kell, bár én ehhez nem értek. Az OC-ról nem tudok nyilatkozni, mert én nem szoktam tuningolni a videókártyákat. Játékokat viszi szépen, de az is igaz, hogy egy R9 280-at váltott, ahhoz képest nagy a fejlődés. -
nyamsas
aktív tag
Sziasztok!
Videókártya vásárlás előtt állok, most egy RX 470-em van, és sokáig RX 590-el szemeztem, de az a 220w-os fogyasztás meg a közel 30 cm-es hosszúság eltántoritott végül. Igy egy MSI GTX 1660 ti OC Ventus XS-t néztem ki.
Jól döntöttem, vagy a Ventus XS nem a legjobb választás?
Köszönöm előre, az esetleges választ/válaszokat. -
kutga
félisten
-
gilfoyle
őstag
Mondjuk ez milyen? GIGABYTE GTX1660 6GB GDDR5 GV-N1660GAMING OC-6GD
-
lowzor
veterán
Igen, kb annyit.
Újabb játékoknál viszont nagyon felejtős lesz a 3 giga VRAM, ha medium/high-nál jobb minőségű textúrákat akarsz.
70 körül is van újonnan vállalható 1660.
Ha használt is játszik, akkor még kevesebbet kell ráfizetni. -
gilfoyle
őstag
Köszi mindkettőtöknek. Akkor kb. 30-40%-os javulást várhatok. Már csak azt kell eldöntenem, hogy megér-e plusz kb. 40-50k HUF-ot a csere.
-
Long Man
tag
válasz
gilfoyle #827 üzenetére
GTX 1660 vs GTX 1060 Test in 8 Games
kb. 20-30% plusz (sokmindentől függően)
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok! Egy 3GB-os 1060-at megéri lecserélni egy 6GB-os 1660-ra?
Játékból főleg WoT 2560x1080-as felbontáson megy, kipróbálnám a tv-n 4k-ban is.
Van-e akkora teljesítmenytöbblet, hogy megérje? 1060 4k-ban gondolom már elvérzik.
A gép lelke egy i5-8600K nincs húzva... -
kiralytigris
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek egy Intel G4600 proci ki tud hajtani egy gtx 1660-at?
-
aginor
veterán
válasz
BerserkGuts #819 üzenetére
És mi az a GAV?!
Érdemes lehet kiírni érthetően a játék nevét (mivel gondolom az lesz), de csak szerintem.
-
BerserkGuts
addikt
GAV-el akadt problémám ha az advanced-ben állítok akkor kifagy és kilép
pedig úgy volna a szép a játék [link]Kéne legalább 1.5x felskálázás mert az élsimítás se tudja olyanra kivasalni ezt a játékot hiába az msaa 8x
+advanced látótáv meg tükröződés effekt is, az az igazi ha fel van véveMásnak működik?
Eredeti van ha erre gondolna valaki egyből xD
Köszi előre is
-
Márton
nagyúr
3D vision: működik a legújabb driverrel is, csak külön kell mellé feltenni.
Bár azt olvasom, win10 alatt problémás, de szerencsére én a 7-en vagyok -
aginor
veterán
-
Márton
nagyúr
Pedig nagy házam van, és a szomszédos slotban nincs semmi, hátlap kiszedve, tehát ott is mozog a levegő, igaz, plusz házventim az nincs.
Olyam 2200 rpm-ig megy el, ez még nem 100%."csökkentsd addig, míg stabil"
ezzel a kísérletezéssel max. fagy a rendszer, tönkretenni nem lehet ugye? nem akarok adatvesztést, semmit.. -
lowzor
veterán
Nálam rossz házszellőzéssel is max 72-73 fokot ért el, igaz az sima 1660 volt, de nem kéne ekkora különbségnek lennie.
Mekkora ventifordulatig megy el?
Próbáld meg az undervoltot (már ha valósan meg is kapja a beállított értéket), -10mV-onként csökkentsd addig, míg stabil és tartja a gyári órajelet.
Másik lehetőség, hogy a power limitet csökkented, de ez járhat teljesítménycsökkenéssel. -
Márton
nagyúr
Pegasus 1660 Ti. Superposition Extreme értéke: 3292
Viszont 81-82 fokig emelkedik a hőmérséklet.
Érdemes lehet undervoltage értéket beállítani, hogy 70-80 fok között megálljon a hőfok?
Vagy ez teljesítményvesztést is okoz? Mert abból nem engednék.
Mi lehet az a biztonságos érték, amitől ugyanolyan stabil, megbízható marad a gép, mint alap fesszel? -
fabri07
aktív tag
Sziasztok, a gigabyte 1660 Ti-nál se túl jó választás? Egy msi gaming armor jobb nála?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest