- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Steam Deck
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
-
lowzor
veterán
Most 2x is meg kell gondolni a 2060-at 1660Ti helyett, mert COD Modern Warfare jár a 2060-ak mellé.
-
Sipoka
csendes tag
Igen.Lényegében a semmiért fizetsz többet.Amennyi különbség van a sima és az OC között azt manuálisan is könnyedén kihozod belőle.
-
Sipoka
csendes tag
Eleinte nekem sem volt világos a dolog miért megy fentebb a megadott értékné boost alatt. 1660Ti Ventus OC 1830 helyett nem ritka, hogy 2010-en teker.
-
Márton
nagyúr
De még mindig nem világos, hisz a gyártó és a techpowerup is azt írja:
GPU Clock 1500 MHz
Boost Clock 1770 MHz
Vagy erőforrás függvényében 1770 fölé is mehet? -
Márton
nagyúr
A Gainward Pegasus 1660 Ti sima és OC között 1000 Ft különbség van. Megéri ez?
Ahogy látom az OC 1770MHz helyett 1815-ön jár, ami 2%, minden más ua.
Ez annyit jelent, hogy legjobb esetben is 61fps-t kapok a 60 helyett?
Cserébe ha hangosabb a ventije, akkor maradnék az alapnál.
Vagy esetleg az OC még tovább húzható?
(csak ez a kettő érdekel..) -
aginor
veterán
válasz
MZsoltee #782 üzenetére
"Ez a végtelenségig nem fokozható és egy idő után pedig már elég deficites." - igaz, de ezt írtam is.
A Gainward egy kifejezetten jól sikerült darab a maga nemében, de azért azt sem merném kijelenteni, hogy annál jobb hűtő nem kelhet egy ilyen kártyára. Ezt a gyártó is érezhette, ezért jelentősen korlátozták mind a hőmérséklet, mind a tdp limitet és a fanstop is kimaradt a típus életéből, ugyanakkor azt sem tudjuk ,hogy az élettartam hogyan fog alakulni. Alapszabály, hogy ha valamit túlhűtesz, abból nem lehet baj, ellenben ha megfő az nem egészséges.A fanstopnak szerintem nem funkciója, hogy a felhasználó lássa. Az a feladata, hogy növelje az élettartalmat azáltal, hogy indokolatlanul nem dolgozik a ventilátor, emiatt pedig nem is koszolódik, ami szintén -közvetve és közvetlenül is- csökkenti a várható futást. Másodlagos hozadéka, hogy az álló ventilátornál nincsen halkabb.
-
MZsoltee
veterán
"Több venti + nagyobb borda = alacsonyabb hőmérséklet, hosszabb élettartam, alacsonyabb zajszint"
Ez a végtelenségig nem fokozható és egy idő után pedig már elég deficites.
Nem rég - 1 hónapja - építettem egy ismerősömnek szűk mATX házba 1 ventis 1660-at, szintén Gainward. Semmi hangja a cuccnak és 70 °C között mozog. igaz a házban csináltam rendes légáramlatot. Ugyanaz a TPD, mint a 1660Ti-nek (a Tinél a ramok többet esznek).
Egy RX570-es 25%-al többet fogyaszt és ott is egy jól megtervezett hűtés elegendő 2 ventivel.
De nem kell egyetértenünk. Azt gondolom, hogy a 120W-hoz az én véleményem szerint elegendő 2 veti bőven. Ha nem, akkor vagy extrem körülmények vannak, vagy rossz a borda. Az más kérdés, hogy marketing, design miatt rátesznek 3 ventit. Ti úgy látjátok én másképp!Én ellenék még a zöld nyákkal is!
A fan stop nélkül is el lehet lenni, a legtöbb felhasználó nem is látja a vga-t. Hogy mennyivel bírja tovább, ha egyáltalán tovább bírja egy venti ettől, azt meg a fene se tudja. Szóval nem szükséges szerintem, ha a felhasználó nem igényli. Én nem is erőltetném. Minek?
-
lowzor
veterán
válasz
MZsoltee #779 üzenetére
Ne a ventik számát nézd elsősorban, hanem az alattuk lévő hűtőbordát.
Hiába 120W a TDP, egy komolyabb hűtéssel akkor is halkabb és hűvösebb lesz a kártya.
Az általad linkelt Gainward-ról néztem tesztet, 2100RPM fölé is elengedi a ventit, ami már a nem annyira halk kategória. Egy nyári melegben, ha nincs klíma ez akár lehet már elviselhetetlenül hangos is. Ráadásul a fan stop-ot sem tudja.
A 2 ventis Windforce Gigánál meg sokkal jobb vétel a pár ezressel drágább 3 ventis Gaming. -
aginor
veterán
válasz
MZsoltee #779 üzenetére
Azért ez szerintem nem teljesen igaz. Több venti + nagyobb borda = alacsonyabb hőmérséklet, hosszabb élettartam, alacsonyabb zajszint, ha normálisan tervezett hűtést feltételezünk. Ugyanakkor abban igazad van, hogy van egy szint, ami fölött már nem lehet érdemben nyerészkedni, vagy csak simán nem éri meg. A strix pont ezen a határon egyensúlyoz, mivel hűvös és hangtalan egyszerre, cserébe jó drága. Kompromisszumnak a Giga 3 ventise még jó lehet, ha nincs kompatibilitási probléma, ami miatt nem megy normálisan a hűtő (emiatt jelentékenyen nagyobb kockázatot rejt magában a saját tapasztalatom szerint)..
-
MZsoltee
veterán
Az én logikám mentén a fogyasztáshoz és a körülményekhez kell méretezni a hűtést. 120W-os tdphez teljesen fölösleges a 3 venti. Ha egy kártya nyári nagy melegben sem haladja meg a 80-85°C-ot és emellett nem hangos, akkor annak a hűtése megfelelő, a többi már csak vakítás.
-
lowzor
veterán
A Strix 1660Ti-nél mindenképp jobban megérné egy Phoenix GS 2060 mondjuk.
A Giga Gaming árára még azt mondom, hogy elmegy.(#777) MZsoltee:
Nem igaz a több zaj, mert a hűtőbordája sokkal komolyabb, ezért inkább kevesebb.
A te logikád alapján akkor vegye meg mindenki a leggagyibbat, mert úgyis ugyanannyi FPS-t kap? -
miko_
tag
válasz
MZsoltee #773 üzenetére
Köszi a választ.
GIGABYTE GTX1660 TI 6GB GDDR6 GV-N166TGAMING OC-6GD VIDEOKÁRTYA ezt nem éri meg jobban csak pár ezressel drágább és 3 ventis? Ez rövidebb is 2cm-elmint az ASUS ez tuti befér a házamba. -
miko_
tag
Sziasztok egy ASUS GTX1660 TI 6GB GDDR6 ROG-STRIX kártya vásárlásán gondolkodom mennyire jó választás? Egy INTEL CORE I5-9600K -al hajtanám meg.
Szerintetek egy Thermaltake Chaser A41 házba beférne elvileg 31 cm-es fér bele a leírás alapján ez 30,1cm.
Köszönöm. -
Qadron
tag
-
Qadron
tag
-
olivera88
veterán
Lehet hülye kérdés.
Mivel jobb ha van backplate?
Az első kártyám amin van backplate, és tetszikJobb kinézetet ad a kártyanak.
Az MSI armor és Gaming közül melyiknek jobb a hűtése?
Nekem az Armor van, és meg vagyok elégedve a hűtéssel, 29 fokos szobában se ment 62-63 fok fölé.
Erős a ház hűtésem is amúgy , két CM Jetflo van a házba, egy felül és egy hátul. -
-
Qadron
tag
Sziasztok!
Írtam a nagy VGA fórumba is, de bepróbálkozok ide is:
Vagy asus, vagy Gainward kártyák közül kell döntenem, mert elfüstölt a régi a 6 éves konfigban:
Intel I5 4670
8 giga DDR3 RAM
ASUS H87 Pro alaplap.ASUS TUF GTX 1660
ASUS STRIX GTX 1660 TIElsősorban a két asus közül döntenék, kérdés, hogy a jelenlegi konfigba nem felesleges-e már a TI...
Ajánlották a Gainwardokat, viszont nem találok róluk teszteket, legalábbis ezekről nem:
Gainward GTX 1660 GHOST
Gainward GTX 1660 TI GHOSTElsősorban ASUSok közül melyiket érdemesebb megvennem? Fontos a hőfok és a zaj is...
Másodsorban a 4 közül melyik a legjobb döntés a gépembe? Az áruk harmadlagos, a minőség és a megbízhatóság nekem fontosabb az ASUS termékek eddig nem okoztak csalódást, ezt a Gainwardot meg egyáltalán nem ismerem....Köszönöm
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Gyors kérdés, ki melyiket venné?
vagy
A Palit egy tizessel olcsóbb, de valamivel hangosabb is ahogy olvastam, a kérdés, megér-e ennyit a jobb hűtés. A csendes működés egyébként fontos nekem, így az utóbbi felé hajlok. Tuning nem érdekes.
-
apholyon
aktív tag
Üdv!
Segítsetek kérlek, az 1660 ti-ből melyik márkák és azon belül mely kiadások / típusok ajánlottak?
Az már szinte biztos, hogy ilyet veszek (Ryzen 5 3600 mellé lesz), de annyi fajta-féle van belőle, nem tudok eligazodni.
Minőségben és teljesítményben nem tudom mekkorák a különbségek, árban aránylag nagyok. Hozzá nem értő lévén tuningolni nem fogok, általános felhasználásra, multi játékra kell.
Márkából gondolom valami nevesebb, Gainward, MSI, GigaByte, stb., de azon felül OC, Steel, Armor, Phoenix, Dual, Gold, kiskutya f@sza, totál el vagyok veszve sajnos
Előre is köszönöm!
-
goboc78
tag
Sziasztok!
Új gép vásárlása előtt állok.
Az alábbi kártyáról mi a véleményetek?
Colorful GeForce GTX 1660 Ti iGame Ultra 6GB GDDR6
Válaszokat előre is köszönöm! -
mind_against
tag
Sziasztok!
1660Ti-ból mik az ajánlottak? Értékbeli felső határ nincs, legyen
táncfanstop, csendes és jól hűtsön. -
Márton
nagyúr
Felbukkant még egy probléma, állítólag a chip már nem tudja az interlaced h264 enkódolást
Tudom, 4k meg 8k, meg minden, de azért sok kamera és tv adás még 50i-ben megy, én szinte napi rendszerességgel használom a formátumot. Vajon miért kellett ezt mellőzni!? -
zef
tag
Ez mondjuk nvidia saját cikk, de érdmes lehet megnézni a képeket:
-
Márton
nagyúr
Azt tudja vki, hogy egy 1660 (vagy Ti-n) jobb minőségű az NVENC kódoló mint egy 1060-on?
Azt olvasom, hogy a Turing miatt van fejlődés. Korábban az x264 (cpu-val) jobb minőséget produkált, az nvenc meg persze gyorsabb volt, de állítólag most már a Turinggal felzárkózott a hardveres kódoló is.
Valakinek tapasztalat? -
aginor
veterán
Amit korábban is írtam neked privátba.
'A kártya az egyik legolcsóbb normális típus, így csodákat nem kell tőle várni. Tuning rekordokat nem ezzel fogod megdönteni, ahogy lederesedni sem fog működés közben.
Alapvetően a halk működésre van hangolva, így gyári profillal felengedi a kártyát 80fokig olyan 2000környéki fordulattal. Ilyenkor már csendes szobában fülelve hallani, de hangosnak nem mondanám, egyáltalán nem zavaró. Az akusztika amúgy is egy elég szubjektív dolog, így lehet hogy te hangosnak fogod találni.
A kártya árát figyelembevéve szerintem egy remek termék, de a tartósságról nem tudok még nyilatkozni." -
zef
tag
válasz
123sylaar #723 üzenetére
Szia!
Az unokaöcsém gépében landolt egy 1 ventis Gigabyte 1660Ti. Terhelés nélkül nem is forog, ha meghajtod, akkor sem visít, hanem fúj a szél hangja van
Nekem eléggé bejött. Kicsi a bors, de erős
-
123sylaar
aktív tag
Sziasztok!
Az 1 ventis megoldások mennyire életképesek? Pl. Palit, Gainward. Illetve a Manli ajánlott márka?
Köszönöm.
Üdv. : Krisztián -
dniki88
tag
Szia
Nekem is a 3 ventilátoros Gigabyte van, gond nincs vele, megvenném újra is.
69 fok volt a max eddig, hangjáról nem tudok nyilatkozni, mert sok ventilátor van a házban, így számomra az nem volt feltétel, de nem lehet vészes.
Esetleg van még pár ajánlott, pl. MSI Gaming X, Palit/Gainward 2 ventis, stb. -
válasz
olivera88 #715 üzenetére
Szedd le a fullos Dragon Center-t ami több mindent is tartalmaz, aztán azon belül szedd le a Live Update-en keresztül a Mystic Light-ot.
Milyen kártyád van?
-
krisz77
tag
még anyi kérdésem lenne hogy a gigabyte 3 ventilátoros gtx 1660 menyire ajánlott?
-
krisz77
tag
sziasztok szerintetek melyik jobb kártya ?
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/gainward/geforce-gtx-1660-ghost-oc-6gb-gddr5-426018336-4474-p463025286/
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/msi/geforce-gtx-1660-ventus-xs-oc-6gb-gddr5-gtx-1660-ventus-xs-oc-6g-p461501463/
-
olivera88
veterán
Akinek van MSI kártyája attól kérdezném támogatott e a Dragon Center?
-
BerserkGuts
addikt
Hát ezen behasalok ezek a mai szakik
(L:Az%20%C3%BAj%20NVIDIA%20driver%20legy%C5%91zi%20a%20lagot)[link](/L)
Az új NVIDIA driver legyőzi a lagotEzek nagyon okosok rájöttek nem jó gyötörni a kártyát most le lehet kapcsolni teljesen végre xD
valami hasonlót amúgy is nv panelban lekell vennem 1-re (előre reprodukált képkockák száma) de az elvileg a cpu-t használta
-
detroitrw
addikt
Hiába bírná a rajta lévő alkatrész meg maga a kártya a nagyobb hőfokot ha egy bizonyos fok után visszavesz az órajelből, annak semmi értelme
egyszer néztem s 80-nál inkább lekapcsoltam a szőrös fánk tesztet mert ment volna tovább
a 70 fokba azért így is bele szokott nyalni időnként ha a cpu is terhelve van (<60°C)szerintem meg ez a borda egy kalap kaki
hőcső és hőcső között is van sok különbség (hiába van belőle 3) a gpu felfekvési felületről nem is beszélve ... -
detroitrw
addikt
Jelen pillanatba tudom tartani az általam kívánt küszöbértéket, mivel a házam kialakítása miatt egy 200-as ventivel (a vga segge egy síkba van a ventivel) gyakorlatilag ki tudom húzni a vga által termelt hőt, így valamivel alacsonyabb fordulaton tud üzemelni a venti (bár így is ritkán felpörög 50%-ra)
csak hát kevés ilyen kialakítású ház van ahol így meg lehet oldani, ez se egy gyári megoldás mert a ventit megfordítottam, hogy ne befele pumpálja (csak kavarná a termelt hőt) a levegőt hanem hogy kiszívja a házból(#703)(#705) lowzor:
van tapasztalatom a ventiprofilozással, anno bios szinten is módosítottam őket, hogy ne kelljen mindig állítgatni, ha valami történik ...csak ez a széria olyan gyenge borda szinten hogyha nem érsz el egy bizonyos légszállítási teljesítményt akkor folyamatosan nő a hőmérséklet
és 70-től meg már lehet számítani a throttling-ra
annak meg túl sok értelme nincs, ha pl. 45%-os ventivel éri el azt a légmennyiséget ahol már stagnál (vagy esik, nő) a hőfok és azt a "parabola ívet" nyújtod vagy zsugorítod
a 1070-es szériánál is még meg tudtam oldani (a borda mérete miatt) azt, hogy (~35°C -on volt az idle) 45°C-ra (ahol már megkapja a terhelést a vga) a gyárihoz képest magasabb venti fordulatot társítottam, így ennek hatására a hőmérséklet növekedése sokkal laposabb és a max hőfok is alacsonyabb lett, és kisebb ventifordulaton mert a borda végezte a dolgátnézd meg a 1660-as hőmérséklet diagramját, amikor megkapja a max terhelést közel függőleges a növekedés
nyilván ezt a függőleges növekedést lehet csökkenteni, ha pl. alapból ~20%-on forog a venti, de ezen kialakítású vga-nál szükség van az adott légmennyiségre, hogy kordába tudja tartani a hőfokot
tehát a ventiprofilozás ezeknél nagyon keveset számít -
Sisco2
tag
Nembiztos mert akkor ott a hőfokok fel tudnak szaladni, mert a venti fordulatszámát limitálod.
A házban rövidebb idő alatt melegebb lesz egyébkomponensek melegedhetnek. Illetve a ház meg a cpu hűtő kényszerülhet nagyobb fokozatra kapcsolni ami nagyobb zajt eredményez ugyanugy. -
Sisco2
tag
válasz
detroitrw #651 üzenetére
Olvasgatva a hozzászólásaidat bevallom én is csend mániás vagyok ugyhogy megértelek
Létezik egy olyan megoldás is csak kicsit költségesebb, mondhatni nem jó a költség/teljesítmény aránya hogy veszel egy gyorsabb de még relativ halk kártyát például MSI RTX 2060 Gaming Z-t, ami gyorsabb mint a 1660 de gyári értékeken hasonló a dBa értéke mint az MSI 1660 -nak és a power limitet visszaveszed a 2060 -on hogy max egy 1660 teljesitményen menjen így akkor ez már max 1000rpm -el szinte hangtalan lesz.
Persze ha valakinek befér/jó/tetszik a 1660Ti Strix 3 ventis kártya nagyobb bordával az lehet hogy alaból is halk, ezt nem tudom de az valószínű jobban megéri akkor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Last Epoch
- Gitáros topic
- Hálózati / IP kamera
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest