- Riasztó topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Chaser
legenda
válasz
Piftuka #1298 üzenetére
25e ft ingyen szállítás, ha garozni kell valamit és kéred, ingyen futár
konzolvilágról tapasztalatom, a őf szervizesük nem tudta h lehet ellenőrizni játék kódot, h aktivált-e vagy sem
illetve be akarta magyarázni, hogy az elállás joga netes rendelésnél de személyes átvétnél nem él
mindezt úgy, h a saját oldalukon lóbetűkkel ott van h akkor is él ( :
aztán persze megoldódott minden, leginkább muris volt -
Piftuka
veterán
Köszönöm a tippet! Ha Budapesten élnék, nem is sokat gondolkodnék a dolgon.
Nekem az elmúlt 2 évben (miután az AQUA-ról váltottam) a Konzolvilág szerzett nagyon kellemes meglepetést. Etalon a kommunikációjuk, és a hozzáállásuk az ügyintézéshez.
Sokszor rendeltem már, és eddig maximálisan elégedett vagyok. Ráadásul van helyben üzletük. Nagy kár, hogy az általam kinézett hardvereknek kb. a felét nem forgalmazzák. -
Piftuka
veterán
válasz
arcitec #1295 üzenetére
Az AQUA-tól én soha többé nem vásárolok semmit. A hazai nyitásuktól kezdve törzsvásárló voltam náluk, de a legutóbbi 2 garanciális ügyintézésük minősíthetetlen volt.
A ház típusára azért kérdeztem rá, mert nem mindegy, hogy egy minden oldalról zárt házban üzemel a videokártyád, vagy egy felül, elől, és akár oldalt is nyitott "szellős" házban.
Előbbi nagyon jól el tudja fojtani a zajokat. -
Chaser
legenda
válasz
Piftuka #1294 üzenetére
menj alzás topikba', nagyon jó áron lehet sok mindent lőni most, garban is nagyon korrektek
bármit visszavittem számoltak le a pénzt egyből, volt olyan amit 3 hét után vittem vissza elállással mert a rendszer engedte, azzal kezdtem tudom h defekt van, ha nem veszik vissza se gond, visszavették
bemondásra cseréltek helyben vga-t
sztem ezt ma egyik kisker sem tudja überelni már -
arcitec
addikt
válasz
Piftuka #1294 üzenetére
Már hogyne volna: Aqua példul (nálam ez bevált garanciára is).pl Pcx,Ipon ezekkel nincs jó tapasztalatom, egyszerű olcsó szarokkal is szarakodtak. Itt csak olyat amit nem kell visszavinni és olcsó.Az én gépem 2012-es.konfig,de most csak videót cseréltem és még tervezek vele vagy legalább ennyit. Thermaltake egy akkori típusú a ház, de bizton van jobb is.
De házban is már másikat kellene később venni, mert a videó kártya hossza limites. Tehát ilyenekre is érdemes figyelni,mekkora a hely benne a későbbiekre akár.
Hát igen mindennek ára van, én nem szeretek a bizonytalanba kapni,tapasztalat hiányában.(gép összerakása). -
Piftuka
veterán
válasz
arcitec #1285 üzenetére
Persze, nyilván ideális egyetlen helyről volna. Még ideálisabb, ha olyan webáruházból tudnám megvenni, amelynek van üzlete is itt.
Ám olyan nincsen, és az sem mindegy, hogy egy ilyen mértékű beruházásnál (szinte mindenből újat kell vennem) egyetlen üzletben a teljes gép mondjuk plusz ~30.000-40.000 forinttal többe jön ki, mint több üzletből rendelve az alkatrészeket.
De hidd el, ha egy mód lesz rá, egyetlen forgalmazónál veszek mindent. -
Chaser
legenda
válasz
BerserkGuts #1267 üzenetére
nem lesz annyi, szénné hajtva lesz annyi - amin stabilan nem is megy -
az sp nem szérián belüli összehasonlításra való, bármelyik kártyát össze lehet vetni, úgy láttam elég jó alapnak
1660-at is felránthatod 36-3800 pöttyre ha szétcsapod fesszel h épp csak lefusson az sp, értelmes persze semmiaki új tápot akar venni ajánlom az evga 450 bt-t, 10k-ért lehet vinni ufóéktól okosan'
minőségi kábelezés, super flower belső, zen 2700-et és rx 590-et lazán viszi, akkor is ha defaulton van, játék alatt konnektoros mérővel 250-270w-ot mértem, tehát kevesebbet kér a gép ennél
szélzaja van a ventinek, tehát hangtalan gépbe nem jó - vagy venticsere, gar meg ugrik, én letojom, rendeltem ventit, két szintén új sokkal drágább seasonic táppal lukra futottam, inkább hackelek mint 25-30-ért megint beopjak' valamelyik csoda táppal -szerk:
mondjuk a szélzaja csak néma gépben tűnik fel, szóval _nekem_ hangos -
arcitec
addikt
No, ezt sem halottam még, nálam semmi hangja játék közben sem,a többi ventit hallani csak.
Ez nyilván való,hiszen most cseréltem Radeonról és az bizony pörgött ha meg volt hajtva.(hangban is). De ahogy most már látom TE vagy itt a pozitív kontroll kommentelő.
(Már elnézést).
Benhill : Nálam 1000rpm alapból de ha 2600rpm azt sem hallani. Ha kihallatszik , akkor az lehet nem jó. Hallani kellene.
Barell: Csak az nem 73eft..
Bár az én gépemben még van mindent együttvéve vagy 8 venti. -
Benhill
senior tag
Hali.
Én nagyon vájt fülű vagyok, hogyha egy RX480 GamingX után egy Gainward 1660 ghost OC-t, irtó hangosnak találok?! Vagy esetleg valami baj van a ventikkel?
Megvettem, első játék alatt 2300on megy a venti, de szerintem hangos. És most még nincs is az a nagy meleg odakint. Velem van a baj? Viszem is vissza valoszinu
-
arcitec
addikt
válasz
Piftuka #1284 üzenetére
Net-en rendelve 2 hét az elállás, mindegy, hogy jó vagy hibás .. Én egybe venném, és összerakatva ..
Vagy előbb a fő egységet, ház,táp,alaplap,proc,ssd,memória. Ez így működjön egybe .. esetleg akkor már a kártya is bele... Én új komplett gép esetén így szoktam ez a tuti. De TE tudod ...
-
Piftuka
veterán
válasz
arcitec #1283 üzenetére
Féreértettél. Természetesen új tápegységet fogok vásárolni. Minden új lesz a gépben, ez a gép megy "nyugdíjba".
Ám mivel alkatrészenként veszem meg az új gépet, ha elsőnek a VGA érkezik meg, akkor azt 3 napon belül le kell tesztelnem, hogy működik-e. Nem várhatom meg vele, míg minden alkatrész itt lesz az új géphez, és abban be tudom üzemelni.
Mert ha és amennyiben hibás a kártya, az derüljön ki 3 napon belül, akkor azonnal cserélik. -
arcitec
addikt
válasz
Piftuka #1281 üzenetére
Új gép új táp, min 500W. Az a táp egyébként is határeset, én lecserélném ...(hogy mindenre elég legyen akár később is). Ráadásul ha AMD a cucc - kártya biztosan (ez táp nem lenne elég) - az többet eszik.Pl nálam Gigabayte a lap, a memória Kingmax, Intel a proc, Gainward a videó,(de volt benne Radeon is kifogástalanul.) Mindenből a jót kell összeválogatni..
U.I: Milyen hardware-t vegyek topik. -
Piftuka
veterán
Köszönöm szépen a választ Mindenkinek!
Van még pár kérdésem:
- Azt lehet tudni, hogy az NVidia palettáján jön-e mostanában ki olyan modell, ami ennek a típusnak jelentősen leszoríthatja még az árát mondjuk max. fél éven belül?
- AMD Ryzen alapú rendszerekben nem jelentettek soha stabilitási/kompatibilitási problémát az NVidia driver-ek mostanában?
- Jelenthet bármilyen előnyt, ha az ember MSI alaplapot és MSI GTX kártyát vásárol?
- Az adatlapomon látható tápegységgel és gépben tudom üzemeltetni a kártyát?
(Mivel alkatrészenként vásárolom a gépet, nem is biztosan egy helyről, ha esetleg a VGA-t megveszem most, tudjam tesztelni, használni addig is. A 3 nap - hibás termékre vonatkozó - cseregarancia miatt sem mindegy.) -
BerserkGuts
addikt
5700
100.000 körül kuponozva
Ezzel szerintem 5 évig ellehet lenni simán ha hasonlóan alakul a gamer piac mint most.SZvSZ 2070 teljesítmény szintet aki megveszi annak nem olyan rossz a helyzete évek múlva se ezt viszonyítom az 5 éves 970-hez ebből indultam ki ha megnézem még mindig helyt ál pedig jó régi darab már garancia is a múlté
[link] -
lowzor
veterán
válasz
TJLavin #1270 üzenetére
Akkor leírom újra.
NV GPU Boost technológia - A GPU Z-ben látott boost órajel fölé boostol a hőmérséklet, fesz, power limit függvényében. Ha te órajelet növelsz, akkor annyival magasabbra fog boostolni, viszont továbbra is szabályozni fogja a fent leírt paraméterek alapján. -
Barell
senior tag
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Arról van információ, hogy melyik a leghalkabb GTX1660 a piacon?
10 év után teljesen új számítógépet építek, Ryzen 2600, vagy 2700 alapokon, és a "Milyet vegyek?" témában "beültették a bogarat a fülembe", hogy a Sapphire RX570/580, vagy 590 Nitro helyett inkább ilyen VGA-t vegyek.
Mert kevesebbet fogyaszt, és sokkal kevésbé melegszik, mint azok, és még gyorsabb is.
Olvastam azóta sok tesztet, összehasonlítást, de nem egyszerű a döntés.
Ráadásul ezek 80.000 forint körül vannak... -
TJLavin
tag
sziasztok. az miért van hogy alapból a kártya turbo órajele a gpu-z szerint is 1860Mhz de pl elindítom a furmark stresst akkor 2010 mhz-re tolja fel magát. (gaming X 1660) Telepítve van az AB meg a Dragon center de minden alapon van.
-
xAttilax
őstag
na picit játszottam én is (hogy vissza is kanyarodjunk a topik témájához)
Core +120
Mem +930ez egy Gainward Pegasus ami megjelenés után 75k volt és mostanában inkább csak olcsóbban láttam
Egy nem túl jó házban simán 70C környékén van és mivel 100mm-es venti van így a hangja sincs nagyon.
szerintem megint évekig barátok leszünk
(előtte lévő r9 380-an 3 évig volt meg)
-
Chaser
legenda
amit észrevettem 590 javára, mindent feltoltam ultrára forzán és úgy is megy 60fps-t vígan, vsync miatt a tetejét még nem tudom, 570-nel csak a fele beállítás volt ultra ( : de azt se rángattam, stock 1500 gpu 1250 ellenében, és a több számoló ami 590-ben van
érdekes mód mind az 570, mind az 590 játéktól függően tud passzívan járni, nem a 1660-ak kiváltsága ez sem
de azért egy gaming x még a kalapban van ( : -
lowzor
veterán
válasz
BerserkGuts #1261 üzenetére
Teljesen jó kártya az 570 Full HD-ra. Max 1-2 effektet kikapcsol vele az ember (ami talán a látványon is alig látszódik meg), és máris hibátlan minden játékban.
Ár-érték arányban most nincs nála jobb vétel a piacon.
Alkalmatlannak nevezni azért elég erős. -
Chaser
legenda
itt ez a trend, hogy olyan teszteket bevágnak amiken olyan eredményt látnak amik tetszenek ( :
valaki csinált itt 570-nel 2800 pont körül, és emiatt nem alkalmas összevetni az eredményeket az sp csak típuson belül - ((( : -
az mondjuk igen jó kérdés h jött ki, vagy agyonfeszelte a tesztelő a kártyát, vagy agyonfeszelte, 2500-nél többet emberi feszen lehetetlen belőle kihozni, 2400-2450 körül csináltam vele a legtöbbet, 1400-es gpu-val és 9000-es rammal
tény, hogy nem egy erőbajnok az 570, de nevetségesen olcsón lehet kapni _újan is_ , és uv-val egyáltalán nem kazánelég sok játékot gyönyörűen eltol fhd-n
-
Barell
senior tag
válasz
BerserkGuts #1261 üzenetére
"rx570 teljesen alkalmatlan eljárt felette az idő mint láthatjuk lejjebb nem egy ligában van az 570 az 1660-al pedig spuperposition-ban egy rx 570 megrántva az = az 1660-al."
Ezt te honnan vetted? 5-800 pontal többet kap egy 1660 mint rx570-580-590. (1080p extreme)
-
BerserkGuts
addikt
válasz
arcitec #1257 üzenetére
Ezek a benchek egy kalapsz@rt se érnek.
Szűk keresztmetszet meg van bőven cpu és gpu terén is nem mindegy mit mivel.A superposition is szintén mint amiket linkeltél egy régi grafikus motor csak arra jó hogy házon belül meccseljenek a gpu-k 1660 vs csak 1660-al.
Ezt a programot csak a gpu érdekli csak ezt teszteli mert 1-2 maggal is ugyan azt az eredményt adja.
Viszont összehasonlításra más kártyákkal pl: rx570 teljesen alkalmatlan eljárt felette az idő mint láthatjuk lejjebb nem egy ligában van az 570 az 1660-al pedig spuperposition-ban egy rx 570 megrántva az = az 1660-al. -
arcitec
addikt
-
arcitec
addikt
válasz
MZsoltee #1256 üzenetére
Felhúztad a gpu-t? Akkor 2 a tanulság. 1. ) A proc/alaplap/memória egy adott határon belül nem szűk keresztmetszet. Mint ahogy a milyen videót vegyek topikban írták is.(Persze volt aki azt írta szűk lesz, ebből is látszik mennyire résen kell lenni.) Pedig ez az AMD az enyémhez képest +18% -al elvileg többet tud. [link] Egyébként ez az oldal is nagyon jó a már meglévő hardver-hez választandó alkatrészhez: [link] 2. ) Csak kb. majd pontosan 1 fps-el lett több, mint az én konfigurációmban alapon. [link] Ez 138 pont+. Konklúzió szerintem ezért nem érdemes húzni.(Bár ki tudja).
-
Barell
senior tag
Gaming X 1660. Fifa 20, ultra, 1080p, 4x msaa 7-800 mhz körül megy a gpu és 47 fok a max, és mindez úgy hogy a ventilátor ugye meg se mozdul. Nagy kedvencem még a Mad Max. Max beállítás, 1080p, 1200mhz-en megy a gpu 55 fok. Szintén full passzívban. Számomra ez nagyon új, imádom a kártyát, soha többet Radeont...
-
BerserkGuts
addikt
Húzva van természetesen +150 +999
Majd pár év múlva lesz érdekes amikor memória igényesebb játékok jönnek és ott ki fog ütközni a különbség a régi DDR5 vs DDR6 között.
Szerintem majdnem olyan különbség lesz mint az 1060/3GB vs 6GB de csak majdnem mert a memória méret ugyan az viszont a gyorsaság az nem és ez inkább nagyobb felbontásnál fog jól jönni 1440p.
Még szerencse én csak 1080p-ben maradok még legalább 2évet. -
Chaser
legenda
Akkor elnezest, rx-nel 7+1 stat van es manual be lehet loni a +1 kivetelevel ami a default 2d
Onnantol nincs boost, ahova belottem vegig ott marad, 590-nel pl utolso 4 statot fix 1500-re raktam, ott is marad
Erre jo gpuz, defaulton pakolja ahova kedve van, feszultseget is, manual fixalva olyan mint a tukor
Azt hittem ez nv-nel is jarhato ab-vel -
Chaser
legenda
-
TJLavin
tag
Üdv. Adott egy 1660. Ugye attól függően ugrál a GPU órajel hogy mennyire van terhelve a kártya. Hogyan tudom elérni azt hogy akármivel játszok legyen fix pl 1800Mhz az órajel?
-
Chaser
legenda
Mikor a nitrot a kezembe fogtam ott sok minden eldolt:d de mar elotte is mikor csak meglattam, 50 felett csak valami nagyon jo ar eseten veszek beugrot innemtol, ahogy mondod minosegerzet, 988g a kartya ( :
1 ventivel uv-val huti le termeszetesen 8-900 rpm-en, defaulton keves lenne, ha jon 1660 ezeket majd eladom amikor lement a dili, de vagy 1660s v sima, sima 77e lenne, az s 87, afolott tenyleg mar csak joarasitott 2060 v 2060s gaming
Nalam asztalon van a gep, fontos h nez ki es milyen halk - mindenki maskepp bolond ahogy mondotta volt egy idos baratom -
1660 bizergalja a fantaziamat:) -
lowzor
veterán
Hát mondjuk egy Gainward Pegasus-hoz képest nem biztos, hogy megér +18k-t.
Műanyag a backplate az összesen a Gaming X-en kívül. Mondjuk ennek a minőségérzeten kívül semmi jelentősége nincs.
Ja, a design-ja egy kicsit jobb volt a régi Gaming X-nek. Sajnos én úgy látom, hogy a hűtőbordáján is csökkentettek egy kicsit az újnak (az 1060-hoz képest).Jó nagy hülyeség lenne 40k-t ráfizetni 590 Nitro-ról egy 1660-ra szerintem.
Csak az 5700/2060S/2070 valamelyikének lenne értelme."de egy venti 8-900rpm-en simán lehűti"
A Gaming X 1660-at meg két venti hűtené 1600-1800RPM-en. Szerintem az hangosabb lenne.
-
Chaser
legenda
ezzel szoktam kezdeni ( : játék ráér, az jobb játék
lowzor
tudom h túlárazott a gaming , de mihez képest?
ventus nem túl acélos hűtés, műanyag backplate
armoron már jobb a hűtés, backplate talán fém - bár nem esküdnék meg rá -
gamingen minden ok - régi piros-fekete designt kivéve, kár h megváltoztatták -
többi gyártóhoz képest is elég korrekt ebben a kategóriábanjó áron jöttek, első úgy néz ki 55 körül megvolt, másodikból is ha el tudom adni a játékot az 45 ( : uv-val jó az étvágya is, persze nem olyan jó mint a 1660-asoknak, de egy venti 8-900rpm-en simán lehűti
durva cw-m volt, mint a hdd, másik táppal már sokkal jobb, csodás seasonic-kal kétszer optam' be
csak tesztelgetek, super az tetszene, ti is, de még 35-40e és kapom a 2060 super gaminget, akkor inkább utóbbit venném már - a simánál meg bosszant h+10e-ért ddr6 lenne rajta ami még gyorsabb is mint ami ti-n van - -
lowzor
veterán
Jó áras 590-ről (pláne Nitro-ról) szerintem nem éri meg váltani 1660-ra. Teljesítményből nem kapsz sokkal többet, VRAM-ból viszont kevesebbet.
Ráadásul a Gaming X egy kicsit túlárazott termék.
Másik táppal is cw-zik?
Mondjuk ha én ilyen jó áron tudtam volna Nitro 590-et szerezni, leszarnám ha cw-zne.Kb +8-10%-ot.
Próbálj meg +140-et a GPU-nak, +400-at a memóriának adni, aztán ha stabil, akkor örülj. Ha nem, akkor értelemszerűen vegyél kicsit vissza belőle. -
3800+
őstag
És mi a helyzet a TI/Super kártyákkal? Azokat már nem lehet húzni?
-
Chaser
legenda
terhelve jól mér, idle pedig nem?
vagy jól mér vagy nem
ha minden igaz ma sikerül mérni egy rms mérőt, előző klímát is pontosan mérte, mivel külön órán volt lehetett ellenőriznion is legyen, mennyit lehet hajtani az alap 1660-on? ha veszek csak gaming x-et azt már eldöntöttem, de ti 20-szal olcsóbb, super meg nincs
-
MZsoltee
veterán
TDP limiten hogyan lehet állítani? Afterburnerben nem volt aktív a csúszka?
-
Chaser
legenda
válasz
BerserkGuts #1225 üzenetére
msi gaming? gondolom oc
3800+
nem sok lehetett mert el is tűnt a listájukból, ha gaming x-ük lenne ma el is hoznám -
3800+
őstag
válasz
BerserkGuts #1225 üzenetére
Viszem is vissza a Ventusomat, még benne vagyok a 14 napba...
Szerk.: Most nézem sima 1660 a tiéd? Akkor az szép! Húzva?
-
Chaser
legenda
válasz
xAttilax #1222 üzenetére
a hiperszuper algoritmusok kapnak egy limitet, addig bohóckodnak, azt csinálnak amit akarnak, kárt nem tudnak okozni a limit miatt
lowzor
így van
ezért ha egyiknél 9w-ot mutat akkor 29w, másiknál 31w-nál ilyen alapon 51w, jaj csak egy gond van, a műszer mindkettőre 50-et mond
tehát nincs így
a szenzorok kiolvasnak értékeket/azok alapján számolnak, azokat mutatják, ennyi, vagy jó vagy nem
bejöhet teljesen pontosan is, de lehet teljesen irreális érték is, ha műszerrel ellenőrzöd kiderül
mint mondtam, volt nálam a vga gpu szerint 10v-on, kicsit megcsiklandozam a drágát, 10v gpu fesznél szerencsétlen úgy füsölne h "öröm lenne" nézni ( :
aida ugyanez, és minden egyéb "mérő" sw -
3800+
őstag
válasz
#68216320 #1218 üzenetére
Szivesen! :)
Chaser, Arcitec: A hőfokokkal még "bajban" vagyok. A gépház oldalán lévő 14 centis venti - ami remekül leszippantotta a régi kártyáról a hőt - már nem fér el az új kártyától. :D Így csak egy göthös csapágyas Xilence venti van hátul, elöl meg egy légszállítást hírből sem ismerő noname venti. :D A kövi projekt egy új gépház új ventikkel. Amilyen fps-eket produkál a kártya remelém 4-5 évig kiszolgálja az én igényeimet, ahogy az előd is tette.
-
xAttilax
őstag
-
-
törölt tag
Köszönöm, hogy megcsináltad
Nálam i5-6500k van mellette, de én úgy néztem nem igazán volt nálam különösebb cpu terhelés. Persze ennek ellenére lehet valammenyit számít, nem tudom.
4k:
Boost: 1950MHz - GDDR6: 6000MHz - FPS: 31.57/38.92/48.70 - Score: 5203 - TDP: 100%1080p extreme:
Boost: 1965MHz - GDDR6: 6000MHz - FPS: 21.40/25.74/29.10 - Score: 3441 - TDP: 100%Azért csak így és nincs kép, mert elkezdtem egy táblázatot csinálni, hogy megtaláljam az optimális OC értékeket játékhoz/munkához.
Köszi még1x.
-
Chaser
legenda
válasz
#68216320 #1210 üzenetére
nem kell tippelni semmit
gpuz szerint 570 10w alatt, 590 30w fölött, műszer _teljes gépre_ mindkét esetben 50va-t mutat, nem mondtam h ebből a vga mennyi, de az elég evidens, hogy legalább az egyik esetben rossz értéket mutat a gpuz
amit linkeltem az egy korrekt rms műszer, hasonlóval tesztelnek a "nagyok is" - ami nekem van az most egy szutyok, megy is vissza, viszonyítási alapnak jó -
első szakmám elektroműszerész, ne nekem akard megmondani h működnek az alkatrészek szenzorai ( :
nagyjából jó nyomon jársz, de a hiperszuper' bonyolult algoritmusoknak van egy fix határa, és addig azt bohóckodnak amit akarnak, mert túllépni nem tudják a "szabad zónát"
gpuz pl arra nagyon jó, hogy megfigyeld utólag logban, mit produkált a gpu, milyen feszek mentek - lehet nem pontos, de ha kiugrások vannak az stimmel -, megnézel egy gyári default tesztet, van ott minden, megnézel egy manual beállítást, ha jól eltaláltad, tükör sima az egész, erre pont jó
kimondottan vga-t mérni azt multiméterrel kell nyilván, de teljes gépből már sok mérés után 85-95% pontossággal ki lehet matekozni mennyit kér a vga ténylegesen
nálam volt, hogy a gpuz 1000w-ot mutatott az 570-nél, meg 10v-ot ( : na pont ennyire lehet neki hinni -
arcitec
addikt
válasz
#68216320 #1212 üzenetére
Jó az a kártya, a 3-ból nyilvánvalóan az a jobb. Egyébként meg érdekesek ezek a tesztek, a diagram mást mond és a videó is. A 1660 vs1660S :- 2 951 1660S vs 1660TI:- 4 287. Pár tesztet futtattam 1660S -re , de elsősorban azért, hogy a kártya jó-e. Úgymond stressz teszt, na meg pár játék, BF5 46 fokra melegedett. Szinte minden fullon, fhd-n. Használd egészséggel és ha bevált jól működik, a továbbiakban el lehet engedni a teszteket. A hangja meg semmi,semmi zaj, terhelve sem- (Gainward Ghost 1660S). A HD7870 meghajtva talán volt kis hangja de az sem volt vészes. És ráadásul még azon is megy minden játék. Még az RDR2 is, igaz LOW-on
. Szóval érdekes ez a kártya "őrület".
Barell : Beraktam a kártyát, leszedtem a Radeon drivert, alap felbontással indult(640x480
) Letöltöttem a legújabb drivert, szerintem abban minden benne van. Majd egy újraindítás és minden visszaállt mint előtte volt(felbontás stb). Minden gyártónak van monitorozó és tunig programja. De pl egy régi MSI program is működik... [kép]
-
Barell
senior tag
Sziasztok. GTX1660 beüzemelve, legfrissebb meghajtó telepítve. Nvidia Control Panel nem települt csak az Experience, bekapcsolásnál jelezte is a gép hogy töltsem le Store-ból, Onnan pedig nemtudom letölteni mert hiba jelzést kapok. Valami ötlet? Köszönöm.
-
törölt tag
Én a GTX 1660 Super helyett emiatt vettem GTX 1660Ti kártyát.
Játékokban szinte ugyanaz mindkettő, de tudományos számítási feladatokra (szintetikus szerves kémiai modellezés) kicsivel jobb.
A vicc, hogy lenyomják lazán a GTX 1080Ti kártyákat isPersze azért játszom is majd vele...
-
törölt tag
válasz
#68216320 #1210 üzenetére
Amúgy részemről lezártnak tekintem a témát. Ha neked van igazad, ha nekem van, lényegtelen a topic témáját tekintve és igen off is a dolog.
Más:
3800+ : Üdv a klubban
Ha nem nagy kérés, megtennéd, hogy Unigine Superposition Benchmark segítségével mérsz egyet 4k-ban? Vagy ha nem tudsz akkor 1080p extreme módban? -
törölt tag
Mérni műszerrel lehet. Szerinted én mit mondtam?
1. Pont azt mondom, hogy a GPU-ban van egy szenzor (vagy ha úgy tetszik műszer) ami mér.
2. Szóval az, hogy vettél egy konektoros mérőműszert, amivel egy kapcsolóüzemű tápon (plusz PFC) keresztül, fene tudja hány aktív fogyasztó eszközön keresztül, egy vga VRM-en keresztül megtippelted a GPU fogyasztását az pontosabb, mint a GPU-ba épített, pont erre a célra kitalált szenzor, amivel gyakorlatilag már generációk óta (talán Fermi óta?? nem tudom) menedzselik az órajeleket és működik a power limiter? Biztos igazad van. Gondolom a GPU ugyanazon órajelen, ugyanazon tápellátáson, ugyanazon terhelésen volt ugyanolyan power-managemet szinten.
Akkor elnézést, veszek egy konnektoros mérőt, ami eleve a cosPhi értéket is tippeli, persze maga sem tudja, mivel a PC táp PFC eleve változtat rajta folyamatosan. De akkor legközelebb annak hiszek majd... -
3800+
őstag
Sziasztok!
Csatlakozom én is a csapathoz egy MSI GTX 1660 Super Ventus XS OC-vel.
3 napja nyüstölöm egy i5-8400 társaságában. 1950 Mhz-re boostol, játék alatt max 72 fokra melegszik és hangját a többi házventi mellett nem lehet hallani. Én elégedett vagyok vele, és nyugodt szívvel ajánlom azoknak akik egy kicsit hosszabb távra terveznek és belefér nekik, hogy ezt vegyék és ne egy sima 1660-ast.
-
-
törölt tag
Az ugye megvan, hogy nem a teljes VGA fogyasztásáról beszélünk, hanem a GPU fogyasztásáról. Márpedig a GPU pontosan (bizonyos lépésközzel, más alapon mint egy multiméter, de a lényeg ugyanaz) tudja mennyi a fogyasztása és mi az aktuális TDP lépcsője.
Ez alapján állítja be az órajelet is. Folyamatosan monitorozva van a TDP, fogyasztás, hőmérséklet, terhelés GPU szinten, a magon belül. A megfelelő API-n keresztűl a programok ezt lekérhetik. Hogy miként azt a VGA BIOS/DRIVER-a mondja meg.
Ergo, ha a GPUZ ismeri az adott GPU (esetünkben NVidia) API-t, akkor monitorozni is tudja, még akkor is, ha magát az adott GPU magot (esetünkben TU116) nem.Ha jók az elektronikai ismereteim, akkor a TDP érték egy számított érték, ami valós teljesítmény alapján (bár ugye itt változó kapacitás is van, tehát nem lehet egyszerűen számolni félvezető/kapcsolóüzemű tápellátásnál) megtippelt leadott hőteljesítmény. Azonban mivel erős arányosságban van az úgymond villamos fogyasztás és a TDP egy GPU esetében, ezért elég pontosan lehet tippelni.
A lényeg, pontosabb adatnak gondolom a GPU (nem VGA) fogyasztás kijelzését, mint a TDP értéket, amit amúgy hajlandóak a különböző gyártók eltérően kiszámolni, de ez másik story.Számunkra azonban a TDP a lényeg, mivel a dinamikus fogyasztás szabályozással ez határozza meg a GPU tempóját programozott módon.
Emlékezzetek csak amikor az Apple elszúrt valamit és túlmelegedtek az új MacBook Pro laptopok.(#1205) arcitec: Sajnos a Ti-t visszafogja az alacsonyabb memória órajel. Ezt megemelve (persze ez már OC) elő tud jönni egy kis előny. De itt nem is ez a lényeg, hanem az, hogy többe kerül sajnos. Vagyis játékhoz jelenleg jobb választás a Super.
-
Chaser
legenda
jah, volt egy 570-em, most van 590 is, előbbinél 10w alatt mér idle, utóbbinál 30 fölött, idle desktopon mindkettőre 50va-t mutat a mérő
- hitvány mérő, cserélem is, de sos-ben ezt tudtam egyelőre venni, viszot amiket eddig mutatott hőfokok alapján teljesen reális -
furmark alatt eszik az 570 teljes géppel konnektorból uv-val 150-60va-t - defaulton 170-180 közt ugrál -
de ez régen is így volt, a sw mér néhány értéket és számol, vagy bejön vagy nem, nem lehet rá alapozni, ahhoz műszeres mérés kell -
Chaser
legenda
válasz
#68216320 #1197 üzenetére
mivel mértél? gpuz-nek ne higgy, tud keményen mellélőni a tippelgetésnek
lehet benevezek én is majd gaming x-re, de a super jobban tetszene mint a sima, a ti meg sztem nagyon drága már így
most már van pár kártyám, tudok tesztelgetni ( :
ufóéknál meg az pont nincs, pedig jó áron rakták ki - úgy láttam a ventus elég harmatos mellette sajnos, armor meg árban majdnem ott van - -
aginor
veterán
válasz
arcitec #1196 üzenetére
Ez alapján a videó alapján a Ti 15-20%-al gyorsabb a simánál, míg a supernél 2-7%-al. Ami azt jelenti, hogy a super lényegében a Ti szintjén teljesít, ebben a "tesztben", 1080p-ben. Attól tartok, hogy ahogy növeled a felbontást, úgy nő az előnye is valamennyit a Ti-nek a többi két modellhez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Garanciális! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Palit 3070 Ti GamingPRO 8G 110e ft
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest