- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Riasztó topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Nightspirit #499 üzenetére
1660 alatt a 1650 van, az meg már egy jó erős ligával lassabb, szóval érdemes a 1660-at venni, ha hagy benne a cpu tartalékot hagy
mondjuk elég optimistán állsz a dolgokhoz működési idő terén ( : -
Nightspirit
csendes tag
Megmondom őszintén engem nem izgat a 1080p-nél magasabb felbontás, csak legyen szép a grafika hamár ráköltök(high-ultra) 15 éven keresztül volt egy 15 colos kocka monitorom és csak azért cseréltem le mert már minden kiirta h nem jó a 1024x768....xd. tehát akkor a sima 1660 bőven jó lesz ugye? gondoltam a ti-nek azért jobb a teljesítménye, de lehet hogy meg sem érezném mert a proci miatt csak kb 1660 szinten vagy még az alatt egy hajszálnyival teljesítene nálam? mert akkor igy felesleges rá kiadnom a plusz pénzt. Nemhiszem hogy egy darabig procit alaplapot ramot cserélnék, van 24 giga ddr3,ssd azt csókolom....majd pár év múlva amikor ezen már minden csak minimum lesz
köszi hogy mindig kapok valami segítséget!
-
lowzor
veterán
válasz
Nightspirit #496 üzenetére
Játék, felbontás, grafikai beállítás függő. 1080p-ben a sima 1660-hoz szódával elég lenne, de valamennyit biztos hagyna benne a procid. Ha nem tervezel cpu fejlesztést, akkor a sima 1660 elég lesz neked.
-
Chaser
legenda
válasz
Nightspirit #496 üzenetére
Fog a 1660ti-ben is hagyni tartalekot, sztem az alap 1660-ban is, ilyen cpu melle felesleges 2060/5700-at rakni, erdemben pedig jobbra csak platform cserevel tudod megoldani
-
Nightspirit
csendes tag
En ugy tudom a gigabyte is nyekereg. Kisse zavaro h nembirjak rendesen legyartani aztan sziv vele az ember csak...msi gaming/armor akkor talan a nyero.
Amit meg kerdeznek, az i5 4460 akkor meg eleg a 1660/ti-nek ugye? Es mondjuk egy rx 5700 mar nagy falat lenne? Csak a 8giga miatt gondoltam ra jah meg nem sokkal drgabb a referencia, de azert 20 fps+ az nem mindegy, persze varni kell a rendes hutos valtozatokra es h azok milyen aron lesznek elerhetok. -
Chaser
legenda
ez a gb 1660 egész jó vétel 76e-ért - 220v -
félpasszív, halknak írják, van egy backplate is, heatpipe hűtés
a "nagyságát" nehezményezik többen ( : -
Baggio04
aktív tag
Pár perc metrot nyomtam csak, hogy megbizonyosodjak a gyári ventiprofilról.
Szóval engem mikor felpörög a venti, akkor olyan 2500 az forog, egy-két pillanatig (zavaró hanggal jár), s utána beáll mint ahogy a képen is látható, az teljesen elfogadható zajszint számomra.
Kérdésem az lenne, hogy ez másik kártyáknál is így van megoldva, hogy amikor felpörög akkor forgatja jobban mint kellene és aztán pedig beáll a megfelelő szintre? -
Márton
nagyúr
Nem, nem járt eredménnyel, pedig kerestem a "1660+3d vision" kifejezésekre.
Köszi a linkeket, ahogy látom nem egyszerű és inkább win7 alatt megy (már akinek), mint 10-es alatt.
"ahhh nem megy egyik módon sem 3 lépésnél elakadok a 2 verzióban egyszerüen letörli a 3Ddrivert az új"Ez szomorú
-
lowzor
veterán
válasz
Nightspirit #489 üzenetére
Lehet...
De inkább veszek egy Gaming X-et, már nem szeretnék többet ebből a típusból.
Terhelés alatt már elég hangosan csörög, de idle-ben is kihallatszik a gépből. -
detroitrw
addikt
nem használok ilyeneket utána kell olvasni hátha van megoldása (ami biztos
)
esetleg olyanokat lehet megpróbálni, hogy felrakod a legutolsó 3d vision-os drivert s rátelepíted az új drivernek csak a driver részét (vagy hogy mondjam)
ill. még ezt lehetne megnézni hátha ki lehet trükközni ... -
lowzor
veterán
Na, szerintem én visszaküldöm a 14 napos elállással a kártyámat, mert csörög-zörög a ventije...
Ahogy emelkedik a ventifordulat, annál jobban csörög.
Eddig azt hittem, hogy coil whine, de ma rájöttem, hogy a kártya ventije csinálja.
Lehet, hogy veszek helyette egy Gaming X-et, mert az minőségibb cuccnak tűnik. -
Baggio04
aktív tag
Igen majd ez lesz valószínűleg, még nem használtam, de google barátom lesz.
Valamit majd összehozok, meg kipróbálom majd ezt az msi-s oc scannert is, hogy mit tud.
Megizzasztom egy kis metroval a napokban, csak várom még a cpu hűtőt, hogy azt is beszereljem, mert most két oldala meg eleje sincs fenn a háznak. -
Baggio04
aktív tag
Megjött nekem is egy gtx 1660 armor. Elsőre elég agresszívnak tűnik a gyári ventiprofil.
62 foknál pörög fel először de, akkor már tempóznak a légkavarók, hogy ne is menjen nagyon feljebba hőmérséklet.
Mondjuk játék még nem igazán volt, majd a napokban. -
Mirakuru
tag
Kész vagyok bennt van a kicsike, működik a freesync is. A különbség ami rögtön arcon csapott hogy ez a kártya valami eszméletlen halk és hüvös. 63- 64 fokig melegszik oda kelett hajolnom a géphez hogy egyáltalán van e hangja. (csak mellékesen mondom rx480 -at füles melett is hallottam )
Shadow of the tomb raiderben szépen kipörög 100% ra a kártya és ultrán átlag fps 69.
Ac odyssey na itt már csak 95% körül volt a vga asszem erről beszélt kollega hogy nem mindegyik játéknál fog max erővel tekerni.
Nagyon tetszik eddig amit kaptam megvagyok elégedve.Most még folytatom a tesztelést Division 2 be is.
-
Mirakuru
tag
Skacok be is rendeltem az MSI GeForce GTX 1660 6GB GAMING X 6G -t , ma el is hozom. Freesync az dp kábellel menni fog?
-
Márton
nagyúr
Azt olvasom, hogy a 418-as driver az utolsó ami 3d vision-t támogat.
Ezt a drivert az nvidia oldalán nem is találom, a guru3d-n meg nem látom benne a 1660ti-t.
Lehetséges hogy ezzel a kártyával egyáltalán nem lehet sztereó 3d-ben játszani??
(esetleg egy újabb driverre külön a 3d visiont rátenni?)köszi
-
-
Chaser
legenda
-
Ha érdekel én GTX 1660ti-al tolom 2600k-val Fullhd-n + 60fps-ben, betonstabil, a GPU kihasználtság nálam általában 75-80%-on szokott lenni.
A 3. rész is most már atomstabil 60fps ultrán, előtte GTX 970-el voltak gondok, de mióta ez a kártya van egy szavam sem lehet. (az a rész nincs annyira jól optimalizálva mint a 4.)
-
Sisco2
tag
válasz
detroitrw #446 üzenetére
Rendben.
Hogy a végén legyen konkluzio is a témában annyit azért kijelenthetünk kvázi igazságként 3 mérést összehasonlítva, mivel mindegyiknél ez lett a végeredmény hogy a sima Msi 1660 Gaming X kicsivel halkabb mint az Msi 1660TI Gaming X. Megcáfolni nem tudjuk, viszont 3/3 különböző mérés teszt ezt mutatja.
-
Chaser
legenda
forza4-gyel tudja a 1660 a fix 60 fps-t max grafikán?
-
detroitrw
addikt
ahány "ház" annyi félét mérnek
ha jól látom akkor ezek az értékek a kitguru-ról vannak
ahol a 1660-nál leírják, hogy venti csúcssebessége 1120rpm volt, ez jelentett 36,2dB-t
(hogy ez az alacsony ventiérték ~33%, hogyan volt képes tartani a kártyát ért 20perces 3DMark Fire Strike Ultra stress teszt 63°C-on, azt nem tudom)
arról nem is beszélve, idle csak 40°C-os volt, holott a jóval nagyobb hűtőbordás giga aming oc 39°C
ezek így számomra nagyon furcsa értékeka Techpowerup oldalon 1604rpm-nél mértek 30dB-t
nálam itt kifújt ez a dolog
-
detroitrw
addikt
így végképp komolytalan
(és a többi is ami így csinálja)
3000 dodós kütyüvel?
és ennyire b@lfaszok, hogy egész számú értékeket adnak meg dB-be?
mert ügye 3dB -enként duplázódik a hangerő ... tehát van 0-100% között 4 lépcső (0%, 33%, 66%, 100%)
ezt a szintű értékelést viccen kívül mobillal is meg lehet csinálni ...mert lehet az a 30dB mondjuk 30,49dB (kerekítési szabályok ...)
a 32dB meg 31,50dB
ha ezt vesszük akkor egyből 2dB helyett 1dB a különbség ami nem kicsi(bár így is nagy
)
furi
-
lowzor
veterán
válasz
Nightspirit #429 üzenetére
Nem rossz.
Van egy kis hangja terhelés alatt, de hangosnak nem mondanám.
A játékok hangja nagyjából elnyomja.
70k-t szerintem megért.(#442) new card:
Ez tényleg érdekes. Azonos ventifordulat, azonos hűtés, mégis különböző eredmény.
-
Sisco2
tag
válasz
detroitrw #435 üzenetére
Természetesen **lowzor hozzászólására reagálva írtam a zajkeltés összehasonlítás témakörben hogy "Techpowerup miért hozta ki különbözőnek a két kártyát ha teljesen ugyanaz a hűtés van rajta"
Azt tudom hogy más a két kártya és hogy gyorsabb a Ti
A 1660Ti gaming peak alatti fogyasztása is több egyébként 15-20W -al.De itt most csak a hűtés a lényeges mert csak az zajong a kártyán, és ha azonosak és azonos fordulaton mükődnek akkor miért zajosabb a 1660Ti? (esetleg mégsem azonos a két hűtés) ??
Egyébként a mérésifeltételek nem rosszak, legalábbis amit írnak az egy full passive rig ahol csak a kártya ad ki hangot magából, és egy 3000Dolláros kütyüvel mérik fix távolságból. Magam sem értem, és pont ezen filoztam azért írtam be a forumra.
Az lehet még hogy nem volt azonos a két terhelés, pl. nem ugyanaz a játék vagy nem ugyanazon jelenetnél mértek dBA -t a két kártyán. Több ötletem nincs.
-
Chaser
legenda
válasz
Mirakuru #439 üzenetére
ami optimalizált, nem hw zabáló szutyok konzolport
benéztem, simát kérdezted, abban kevesebet hagy benne ( :
fogyasztásuk kb egyforma ahogy néztem, a 1660-ban gddr5 van, a ti-ben gddr6, valszeg ezért, a 6-os már kevsebbet eszik
talán jobban lehet tuningolni a sima verziót, ha szempont -
Mirakuru
tag
Köszi a válaszokat ez gyors volt! Akkor ideje megválnom az rx 480- tól . Szerintem nekem elég a sima 1660 nem kell a Ti nem ér nekem még +20k t , vagy mi a véleményetek?
Egyébként Ac odyssey, swbf2, shadow of the tomb raider,FH4 kb ezek pörögnek nálam jelenleg. Nem tudom mit ért a kollega "normális" játék alatt. -
Mirakuru
tag
Üdv!
Kártya cserén gondolkozok i74790 mellé mehet egy 1660 gaming x ? rx 480 van jelenleg ja és a táp fsp hexa+ 400w.
-
detroitrw
addikt
A hűtés valszeg egyforma, de a két kártya nem
ezen szerintem semmi meglepő nincs
bár az hogy azonos fordulaton más dB értékeket mértek ... kérdeses, hogy azonosak voltak e a mérési feltételeknekem az általad linkelt képeknél a következők az érdekesek:
1. 1660-nál ha leáll a gpu terhelés miért megy utána is emelt frekin?(itt valami nem stimmel)
2. miért emeli a vga a venti fordulatát ha a hőmérséklet stagnál?(kb. 150-200 -al) mindkét karinál ugyan az a helyzet (csak mert nálam nem viselkedik így
)
bár ez utóbbi lehet driver vagy más bios miatt is -
Sisco2
tag
Akkor jobban melegedne az amelyiknek nem jó a pasztázása, amit a ventik probálnának kompenzálni és visszahűteni, ez jelentős fordulatszám különbséget eredményezne. Itt nem látszik sem hőmérsékelt különbség sem jelentős venti fordulatszám eltérés egymáshoz képest.
2 dBA eltérés nem kevés, mivel ugye nem lineáris hanem logaritmikus a skála.
-
Sisco2
tag
Még érdekesebb kérdés hogy a Techpowerup miért hozta ki különbözőnek a két kártyát ha teljesen ugyanaz a hűtés van rajta? Mérési körülményeket is leírják pedig.
1660 Gaming X 30dBa
1660 Ti Gaming X 32dBahttps://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-gtx-1660-gaming-x/32.html
[link]https://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-gtx-1660-ti-gaming-x/32.html
[link] -
BalaG
aktív tag
Sziasztok!
Csak egy olyan kerdesem lenne,
hogy ti melyik drivert ajanljatok msi 1660ti gaming xi-hez?Ugyvettem eszre a legujabbal nemi FPS romlasom van
-
JoolsNOS
veterán
válasz
detroitrw #427 üzenetére
Azt hittem, hogy nem tudja, ezért nem értetem az opció létezését.
De ebben a techdemóban jól látszik mit tud. És itt még majdnem élvezhető marad az fps nálam. -
detroitrw
addikt
válasz
JoolsNOS #421 üzenetére
Nézz szét a jútúbon ahol pl. 2080 -al vizsgálják meg a játékokat rtx-el és nélküle
van olyan videó ahol pl. bekeretezik mi változott, mert amúgy nem vennéd észrenem lesz olyan mint a demo videókba, hogy a fegyver csillogásán látod a periférián kívül eső eseményeket ...
(2080Ti -vel se
)
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
A sima 1660 nem tudja az rtxet ugye? Mert pl metroban engedi felrakni, esik is brutál az fps, de semmi változást nem észlelek. Miért engedi feltenni? -
lowzor
veterán
A PNY 1660 XLR8 ugye ugyanaz, mint a Palit StormX?
Az Aqua-ban le van akciózva 70-re, rendeltem egyet. -
dannyl
addikt
1660 ti-ből Gaming X, vagy strix A6G? Drágább a strix, meg 3 ventis is. Ér többet kb. 5k-val?
-
lowzor
veterán
-
Tom5
addikt
válasz
detroitrw #407 üzenetére
Adataimnal ott a ház tipusa. Amugy az asztalon van pont mellettem es az oldallap nincs fent. Rpmet nezek hetvegen ha lesz időm. De semmi hangja a kártyának. Ha vki akkor en nagyon feszulok erre a témára. Szoval hidd el, h hangtalan. Miert kamuznek? Ha hangos lenne megirnam azt is. De nm az.
-
detroitrw
addikt
nem kötekedni akarok de a hangnak is van fő iránya ha az a hang egy hangszigetelésnek/falnak ütközik onnan jóval kisebb értéket tudsz csak mérni
és az a nyitott ház a kezdetektől fogva ugyan az? mert ha nem akkor visszamenőlegesen nem lehet összehasonlítani az értékeket.
gondolj bele ha a hangodat akarnád mérni, és a fejedre húzol egy dobozt más értéket fogsz mérni mintha nem lenne ott a doboz.
és kisebb, nagyobb doboz ... mind más értéket fog mutatni ...legalábbis szvsz
-
lowzor
veterán
válasz
detroitrw #412 üzenetére
Egy normális tesztnél nem kéne külső tényezőknek közbe szólnia, tehát optimális esetben max a levegő eltérő hőmérséklete lehet hatással a kártyára.
Egyébként a techpowerup-nál nyitott oldallapos házba rakják, ami ugyanaz mérés szempontjából, mintha az asztalra rakták volna.
Függ ez még a mérési távolságtól, meg a műszer típusától is.
De gyanús nekem, hogy a StormX halkabbra jött ki a guru3d-nél... -
lowzor
veterán
válasz
detroitrw #409 üzenetére
Az is okozhatja ezt az eltérést, hogy tök máshogy mér a két oldal.
Egyébként érdekes, hogy a Palit StormX 36 dBA-ra jött ki a guru3d-nél, miközben egyértelmű, hogy az valamivel hangosabb kártya, mint a Gaming X. Gyanítom, hogy a Gaming X-nél elírták azt a 37 dBA-t.
A techpowerup-nál 30 dBA a Gaming X, 34 dBA a StormX. Nekem ez életszerűbbnek tűnik. -
Nightspirit
csendes tag
eszerint a teszt szerint az egy ventis palit alig hangosabb illetve melegebb mint pl a msi gaming x,
[link]
szóval tényleg sokkal zajosabb lehet az egy ventis? Az sem lenne jó ha emiatt esetleg rövidebb lenne a kártya élettartama, mármint ha magasabb a hőmérséklete állandóan,erre gondolok. Videókon nem volt zajos a gaming x, ennél is van coil whine? Sosem volt még kicsi egy ventis kártyám, csak tartok tőle h pont nem a hütésen kellene spórolni.
(bár ha jobban megnézem, pár ezer ft a különbség..) -
detroitrw
addikt
azért mondom mindig hogy ne csak azt írja meg valaki, hogy halk vagy hangos hanem azt is, hogy az adott állapotnál milyen rpm-el dolgozik a venti
mert ha valaki szigetelt házba rakja az lehet halk lesz, de ha valaki megveszi és szigetelés nélküli házba pakolja akkor lehet neki már hangos lesz (plusz még hogy ez szubjektív)az adott venti átmérőhöz társított rpm érték azért elég közeli értéket ad mindenkinek a hangjáról
persze ez csak szvsz
-
lowzor
veterán
A Gaming X hangereje terhelés alatt 30 dBA, ez kb a hallhatatlan kategória: [link]
Egyébként mindent egybevéve szerintem ez a legjobb 1660.
Asus Strix szerintem nem is létezik sima 1660-ból, legalábbis én nem találom.
A Gigabyte felejtős, mert évek óta küzd a kerregő ventikkel: [link] [link]
Az egyventis Palit/Gainward nem rossz, bár a Colorful igame Ultra szerintem jobb vétel, ha épp lehet kapni, mert bőven korrektebb a hűtése. A gyári ventiprofilja egy kicsit hangos, de szerintem simán halkká tehető. -
Tom5
addikt
válasz
detroitrw #405 üzenetére
Érdekes. Nalam ugyanezen armor Ti verzio szinte hangtalan. Van is egy tesz YouTubeon. En az alapjan vettem az armort szinte megjelenés nap utan kicsivel. Annyi h azóta afterburnerel testreszabtam. Alulfeszeltem igy kb 55-60fok kozott mozog ha terhelem. Venti meg eppen teker rajta. Ventizajra allergias vok ezert is vettem ezr a karit. 1070 koruli teljesitmeny. Kis fogyi. No hang.
-
aginor
veterán
válasz
30z.Samu #401 üzenetére
Ahogy fentebb is írtuk már korábban, itt alapvetően három modell jöhet szóba, ha nem csak halknak, de hűvösnek is kell lennie: Strix, Gaming X, Giga 3ventis. Amennyiben a hőmársékletekre nem merevedik a dákó, akkor még szóba jöhet a Gainward/Palit egyventis megoldása, mert halknak ez is nagyon hangtalan és ráadásul ez elég "olcsó" is.
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Gondolkodom egy GTX 1660-on, a gyártó viszont még kérdéses, ugyanis első alkalommal az is szempont hogy nagyobb terhelés mellett se legyen túlzottan hangos a masina. Az lenne a kérdésem, hogy van-e esetleg valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Melyik gyártó kártyája hangosabb? Melyik halkabb? Én első körben ezt néztem ki, mert nagyon pofás, de ha esetleg nagyon hangos lenne, akkor lehet inkább elengedem és nézek más gyártótól kártyát. Köszönöm előre is a segítséget!Igen, láttam, hogy kicsit feljebb/lentebb volt szó a Gaming X-ről, viszont ha jól vettem ki, akkor ott a Ti-ról volt szó és nem tudom mennyire vonatkoznak ezek a dolgok a sima 1660-ra, ezért bátorkodtam megkérdezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- Garanciális! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest