- ZIDOO médialejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Steam Deck
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Apple asztali gépek
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
válasz
BigBlackDog #1608 üzenetére
A régi Dual-okkal volt csak probléma, egy hőcső nélküli hulladék hűtés volt rajtuk: [kép]
Ez az új "Evo" már korrektebb. -
lowzor
veterán
válasz
szasanyi #1486 üzenetére
A Gaming-el is ugyanúgy lehetnek venti gondok, nem csak a Windforce-al.
Nem minden példánnyal van gond, ezt már leírtuk, tehát attól még hogy a tiéd jó volt, még kifoghatsz jó eséllyel egy hibásat, vagy tönkremehet rajta a venti pár héten/hónapon belül.
A hűtése ettől függetlenül nagyon jó, megéri 10k-val olcsóbban a Gaming X-nél. -
lowzor
veterán
válasz
szasanyi #1480 üzenetére
Nem urban legend: [link] [link] [link]
Simán bele lehet futni egy rossz ventis gigába, már hosszú évek óta szériahiba, rengeteg helyen panaszkodnak rá.
A Gaming X az egyik leghalkabb a 1660 szériában, sajnos a legtöbb hangosabb nála.
Az EVGA XC Ultra vagy az Asus Strix 1660Ti, ami jobb.
A Giga Gaming is korrekt, bár alap állapotban hangosabbnak írja a Gaming X-nél a tpu: [link] [link]
Végül is megpróbálhatod, aztán ha mázlid lesz nem szarnak be rajta a ventik pár hét vagy hónap után. -
lowzor
veterán
Az nem volt rossz döntés. Ha a játékok elmennek 10 rugóért, akkor megérte.
Be is üzemelted már?
Mondjuk ár/értékben a 1660-at jobbnak tartom az alapból 15%-kal nagyobb teljesítménye miatt + tuninggal még 15%.
Azért nem hiszem, hogy hangos a Gaming X, max kihallható a hangja terhelés alatt. De azon meg talán lehet segíteni egyedi ventiprofillal.
Ha nem jön be az 5500, akkor a Gagyibájt 3 ventis is jó lehet: [link]
Csak ennél a venti lehet szar, ha peched van. -
lowzor
veterán
Szerintem nem igen fogsz olyan halk megoldást találni, mint a kiszedett ventis, uv-s Nitro 590. Ezért nem is értem, hogy miért nem tartottad meg. UV-val a fogyasztása is rendben van pedig.
Végső esetben próbálj rá a Strix 1660Ti-re, innen 108-ért elhozható: [link]
Az XFX 580 halk biztos nem lesz, talán még UV-val sem annyira.
Meg ugye az rosszabb GPU a 14nm-ével, mint az 590, többet fog fogyasztani.
Szerintem hülyeség arra váltani Nitro 590-ről. -
lowzor
veterán
válasz
Dark KillerX #1419 üzenetére
COD Modern Warfare-ben például az 1070-et is szépen lehagyja a 1660: [link]
A Pascalt támogatásban már leszarja az NV, meg DX12-ben amúgy sem túl erős (az MW only DX12 játék).Már más is panaszkodott a topikban a Gaming X-re, hogy nem túl halk. A többség és a tesztek viszont nagyon halknak tartják. Ez is egy példa arra, hogy saját füllel kell mindent meghallgatni, ha lehetséges, mert mások véleménye alapján csalódás lehet a vége.
Még az EVGA XC Ultra-val, vagy az Asus Strix 1660Ti-vel tehetsz egy próbát, ha mindenképp a 1660 vonalon akarsz maradni. -
lowzor
veterán
Remélem beválik!
Jó kis kártya ez.
Mondjuk az Oázisból 6 rugóval olcsóbban megkaptad volna, de te tudod.
Szvsz ha a Pulse 5500XT ennyire jó, akkor felesleges a Nitro: [link]
HSM kollégának például nagyon bevált az RM 550X.
Idle-ben egyáltalán nem indul el neki, játékok alatt is nagyon halknak mondja.Kb semmi értelmesre.
-
lowzor
veterán
Lehet egyszínű is az egész. Itt te magad is kipróbálhatod az effektjeit: [link]
Nekem mondjuk az első dolgom mindig kikapcsolni a karácsonyfát.
A ventijét szerintem nem nagyon lehet kivenni, csak garivesztéssel.
Neked valami fanless tápot lenne érdemes venni szerintem, mert a G3-ban is simán csalódhatsz ilyen téren.
Bár azok elég drágák, de használtan talán találsz értelmes áron. -
lowzor
veterán
Annyira nem halk a G2, mikor elindul a ventije. Plusz lehet, hogy az enyém van már megfáradva, de valamiért idle-ben is elindulgat, mikor semmilyen terhelést nem kap.
A játék eladással már megérheti az 5500XT. A sima 1660 kb 15%-kal erősebb alapból, meg jobban megy tuningban. Az 5500-ban viszont a VRAM több.
Az Alzán valamiért tényleg drágák a 1660-ok.
Az Oázisban megkapod 87-ért a Gaming X-et, az is megbízható hely: [link]
Miért szabadultál meg amúgy az 590-ektől? A CW miatt? -
lowzor
veterán
A kínaiak állítólag akkora zajban élnek, hogy fel sem tűnik nekik, hogy hangos egy kártya, viszont ha nem nagyon hűvös, arra már ugranak.
A Colorful ott adja el a legtöbb kártyát, tehát érthető, hogy úgy állították be.
Én eddig kb az összes kártyámat egyéni ventiprofillal használtam, mert mindig találtam jobb beállítást, mint amit a gyártó kitalált. -
lowzor
veterán
Örülök, hogy bejött.
Egész jó kis kártya ez ennyi pénzért, bár a 3 ventis verziója alig drágább.
Végülis ez nem nagy probléma, ha egyéni ventiprofillal már nem hangos.
Sajnos ezek a Colorfulok a kínai szájíz szerint vannak beállítva, őket nem zavarja, ha hangos, csak legyen minél hűvösebb. -
lowzor
veterán
válasz
arcitec #1301 üzenetére
Igaz ez egy Super-nek a tesztje, de ugyanaz a hűtés van rajta, mint a sima 1660-on: [link]
2190RPM-ig ment el nekik: [link]
Erre már 37dBA-s zajszintet mértek, ami már hangtalannak nagyon nem nevezhető, ezt írják is: [link]
Nyilván mondjuk ezen lehet még kicsit reszelni egy egyéni ventiprofillal, ha mondjuk 80 fokig elengedjük a GPU-t.
Fikázni semmiképpen nem akartam a kártyádat, ha félreértetted, akkor elnézést.
Nem rossz amúgy a kártyád, csak teljesen hangtalannak ne nevezzük. -
-
lowzor
veterán
válasz
TJLavin #1270 üzenetére
Akkor leírom újra.
NV GPU Boost technológia - A GPU Z-ben látott boost órajel fölé boostol a hőmérséklet, fesz, power limit függvényében. Ha te órajelet növelsz, akkor annyival magasabbra fog boostolni, viszont továbbra is szabályozni fogja a fent leírt paraméterek alapján. -
lowzor
veterán
válasz
BerserkGuts #1261 üzenetére
Teljesen jó kártya az 570 Full HD-ra. Max 1-2 effektet kikapcsol vele az ember (ami talán a látványon is alig látszódik meg), és máris hibátlan minden játékban.
Ár-érték arányban most nincs nála jobb vétel a piacon.
Alkalmatlannak nevezni azért elég erős. -
lowzor
veterán
Hát mondjuk egy Gainward Pegasus-hoz képest nem biztos, hogy megér +18k-t.
Műanyag a backplate az összesen a Gaming X-en kívül. Mondjuk ennek a minőségérzeten kívül semmi jelentősége nincs.
Ja, a design-ja egy kicsit jobb volt a régi Gaming X-nek. Sajnos én úgy látom, hogy a hűtőbordáján is csökkentettek egy kicsit az újnak (az 1060-hoz képest).Jó nagy hülyeség lenne 40k-t ráfizetni 590 Nitro-ról egy 1660-ra szerintem.
Csak az 5700/2060S/2070 valamelyikének lenne értelme."de egy venti 8-900rpm-en simán lehűti"
A Gaming X 1660-at meg két venti hűtené 1600-1800RPM-en. Szerintem az hangosabb lenne.
-
lowzor
veterán
Jó áras 590-ről (pláne Nitro-ról) szerintem nem éri meg váltani 1660-ra. Teljesítményből nem kapsz sokkal többet, VRAM-ból viszont kevesebbet.
Ráadásul a Gaming X egy kicsit túlárazott termék.
Másik táppal is cw-zik?
Mondjuk ha én ilyen jó áron tudtam volna Nitro 590-et szerezni, leszarnám ha cw-zne.Kb +8-10%-ot.
Próbálj meg +140-et a GPU-nak, +400-at a memóriának adni, aztán ha stabil, akkor örülj. Ha nem, akkor értelemszerűen vegyél kicsit vissza belőle. -
lowzor
veterán
Ventus Ti most alzás Black Friday-en 90k: [link]
Kis kuponos okoskodással 82 körülre levihető. -
lowzor
veterán
A sima 1660 Pegasus jól tuningolható (legalábbis az enyém az volt, meg a tesztekben is azt látom). A Ti verziója már nyilván nem, mert az összes Ti rossz tuningban.
GPU-ban annyira nem erős ez a 1660 széria szerintem, hogy a GDDR6 adta sávszélt ki tudja használni.
A 48 ROP az, ami eléggé megmenti a teljesítményét. -
lowzor
veterán
Igen, a nyák és a hűtés szintje erősen típus és árcédula függvénye. A sima 1660-nál is van ilyen szempontokból erősebb és gyengébb, ugyanúgy mint a Super-nél. Pl a Gainward Pegasus VRM-je elég csirke, mégis nagyon jól tuningolható.
A GDDR6 ennél a szériánál nem igazán ad kézzel fogható előnyt szerintem. A Ti is inkább nagyobb órajelből és a több számolóegységből nyeri a nagyobb erejét. Ugye ez erősen függ attól, hogy a GPU mennyit tud kamatoztatni a plusz sávszélből. -
lowzor
veterán
Az 570 feleannyiba kerül, mint a 1660/Ti, tehát nem sok értelme van hasonlítgatni.
"a 1660s-nél kezdődik ma az élet, ha nem egy évre tervez az ember."
Nekem úgy, hogy tuningolok még mindig a sima 1660 jön be legjobban. A jobb tuningpotenciál miatt már kb ugyanott vagy vele, mint egy szintén tuningolt Super-el.
Plusz kb 20W-al kevesebbet eszik, meg nem a power limit határán jár. -
lowzor
veterán
Konkrétan semmi értelme szerintem.
A tpu-n vagy ötféle modellt teszteltek, és mindnél azt írjék, hogy nagyon a power limit határon mozognak, ami tuningnál nem jön túl jól.
A Zotac AMP-nek például csak 5%-nyi tuningot tudtak adni.Mondjuk az Alzán drágák a sima 1660-ak is, lehet hogy máshol lesz olcsóbban is Super.
-
lowzor
veterán
válasz
szinesz.bob #991 üzenetére
Normális, a Ventus nem tudja a félpasszív módot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- BestBuy topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- TCL LCD és LED TV-k
- Politika
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest