-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
darkstreet89
tag
Üdv!
Tegnapi csoda drivert ( 397.31 ) mindenkinek sikerült fel telepíteni ?
Nálam érdekes módon hibát dob: "A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (kód: 43)" , az istenek se működik, az utóbbi szépen felmegy, sőt a féléves is. Természetesen DDU-t használok előtte, aztán megy a tiszta telepítés, már tegnap a windowst is újra tettem. Kártyának sincs kutyabaja, tesztek alapján se és játékok alatt se. -
darkstreet89
tag
Már tárgytalan srácok, most már működik. Fene se érti,hogy mi volt a baja.
-
darkstreet89
tag
Sziasztok!
EGy kis segítséget szeretnék kérni, mert tegnap 3 óra hosszáig küszködtem DSR (Dynamic Super Resolution), hogy működjön a Dragon Ball: Xenovers 2-ben ,de sajnos semmivel nem tudtam előcsalogatni a beállítást.
NV driver beállításában természetesen be kapcsoltam és alap 33%-on hagytam a simaságot.
A Project CARS 2 és a The Evil Within is látja a 2K felbontást, viszont a DBX2 nem.
Valaki tapasztalt már hasonlót? Mert ahogy nézegetem más képes volt előhozni.[ Szerkesztve ]
-
darkstreet89
tag
válasz DeathAdder #13854 üzenetére
Felteszed a Gainward programot (ExpertTool) és kikapcsolod a ledet, majd kiveszed,hogy automatikusan induljon rendszerrel. Kikapcsolva marad, csak előtte mentsd el, nem lesz háttérbe futó alkalmazás és mellesleg azt a 10mb csak nem nagy nehézség feltelepíteni.
-
darkstreet89
tag
válasz DeathAdder #13632 üzenetére
Semmivel nem leszel hátrébb vele, egy hónapja vettem tőle én is (bár akkor még csak 82 volt a GS verzió), teljesen meg vagyok elégedve a kártyával és nagyon szépen hűti magát még így nyári melegbe is, pedig nincs légkondi a szobába és így is egy venti profilal 50% fordulaton 61 fok a kártya max hője (ami természetesen hallani se lehet, valahol a 75%-nál kezd hangja lenni a kártyának). Tegnap is egész nap ment a Dead Rising 4 és simán tartotta a 61 fokot. Semennyivel nem rosszabb egy Gigánál. Én bátran ajánlom mindenkinek és most ez megy a legjobb áron, jó hűtés,halk és masszív is.
[ Szerkesztve ]
-
darkstreet89
tag
Amúgy most nagyon óvatosan az MSI Ab-al, mert valószínűleg az új driver be kavar neki. Már 2x jártam úgy,hogy nem kapcsolat be a ventilátor a kártyán játék közben ha manuálisra van állítva a venti profil. Aki az új NV drivert használja és az MSI programját azért nézzen rá,hogy működik rendesen.
-
darkstreet89
tag
válasz juve600 #12517 üzenetére
Félre értés ne essék, nem maga a kártya instabil AMD oldalon. Teljesen jól összerakott kártya az is, csak ott driver gondok vannak folyamatosan és nálam openworldben ez kiküszöböletlen volt. Nagyon sok játéknál random FPS esések voltak, mig ez NV oldalon teljesen megszűnt. Így értettem a stutteringet és semmi köze nincs a képfrissítéshez és egyéb dologhoz. Egyszerűen az NV driver stabilabb mint az AMD. Erre akartam kilyukadni!
-
darkstreet89
tag
válasz kolopele #12482 üzenetére
Mondjuk igen, ezt én is néztem anno, hogy szinte ugyan az a hűtő csak más színezéssel és Led-el. Mondjuk itt sokan mondták,hogy vissza veszi az órajelet és csak probléma van vele, semmi ilyet nem tapasztalok a kártyánál.
juve600: Így csináltam én is. Meg vettem az RX 480-at (60 rugóért) és most eladtam 75-ért (2 és féléves garival) , aztán megvettem a GTX 1060 (80k-ért + 3 év garival) Bőven megért ennyit, mivel sokkal stabilabb kártya, végre nincs dadogás openworld játékokban és ETS 2-ben.
-
darkstreet89
tag
Teljesen meg vagyok elégedve ezzel Gainward GTX 1060 Phoenix Golden-el, nagyon jó kis hűtőt hegesztettek alá, azért nagyon ritkán látom 65fok fölött. Inkább 58 körül ketyeg , talán a Mafia 3 volt képest 65 fölé vinni. Nem gondoltam,hogy ennyire jó lesz, ez az első Gainward-om.
-
darkstreet89
tag
Írok már pár sort Gainward GTX 1060 Phoenix /Golden Sample/ -ról, mert erről a kártyáról se lehet tudni semmit, azon kívül,hogy voltak olyan akinek bedöglött. Maga a kártya azért elég hosszú és vaskos, nem árt egy mérés előtte, ha egy kisebb gépházban akarjuk bele szuszakolni. Nálam egy EVGA ITX 1060 SC váltott (ez ment egy ITX konfigba), így azután azért elmondható,hogy sokkal hűvösebb kártya, most ebbe a párnapban kapott jócskán tesztet,játékot és amire csak ki van találva. Maga a hőfok gyári venti profillal 60-63 fok között alakul (2-3 óra játék után is), a driverban maximális teljesítményen megy a kártya, legalacsonyabb órajel ilyenkor: 1760/4007, de amúgy 2001/4007 is kitud sajtolni magából,ilyenkor 65-67 fok,ha huzamosabb ideig tartja az órajelet ( 40-50 perc,de ez játék alatt nagyon ritka,inkább teszt alatt lehet elérni). Játékok alatt olyan 1760-1986/4007 között mozog és 59-63 fok között (gyári értékeken). Igazából a hőfokokkal teljesen meg vagyok elégedve, eddig ez a leghűvösebb kártyám, a ventilátorok, 60% ig szinte hangtalanok, ahonnan zavaró tényező lehet az a 75-80%. Ezt a 60-67 fokot egy durván 40%-50% ventivel tartja. Volt itt szó,hogy 65 fok után le veszi az órajelet a kártya és ezáltal teljesítmény probléma lép fel. Semmi ilyen probléma nincs a kártyával, szépen tartja magát a megfelelő értékeken, max ha a driverban optimális beállításon van az energia g., akkor képes vissza venni magát játék közben is 900-1000MHz is, de ez minden kártya típusra vonatkozik (de ezáltal se lesz stuttering a játékban). Nem cicereg és nem rezonál a kártya, rendesen felfogadható, maga a burkolat is elég masszív,hogy ne hajoljon meg. Ami talán probléma lehet az az erős LED világítás, mert tényleg vetekszik egy kislámpa fényével.
Ui: A hőfok azért eltérhető lehet más gépházakban, nálam a házban még 4x12cm ventilátor gondoskodik a friss levegőről. Ház: Be Quiet : Pure Base 600
-
darkstreet89
tag
Alapból kapsz az e-mail címedre egy üzenetet, mikor feladták a csomagot neked. Ott van a csomag szám is. Nincs olyan,hogy nem kapsz értesítést, pláne nem ha postán adják fel (azonnal kapod az emailt).
Rony949: Nálam a Phoenix annál a játéknál 57-60 fok között mozog, attól fentebb nem is láttam. Nem hiszem,hogy annyira rossz lenne annak az Asus-nak a hűtése,hogy 10+ fok eltérés van.
[ Szerkesztve ]
-
darkstreet89
tag
válasz Redneck #12021 üzenetére
Boltba is láttam már kacifántos megoldásokat, meg szavakkal dobálózást és szájhúzogatást.. Én is nála vettem az Evga és most Gainward-ot is, ha gondom adódott azonnal válaszolt és garancia ügyintézés is le van érthetően írva,hogy mi a teendő ebben az esetben. Nem hiszem,hogy egy humbuk bolt lenne (pecséttel és bélyegzővel ellátva...) Futottam már bele olyan kiskeresbe is aki még áfás számlát se adott és jótállási papír is az volt, hogy rajta volt a neved, meg a kártya serial száma... Ezt meg mindenenki döntse el maga,hogy megér neki -20.000Ft a kisker vagy veszi inkább a boltba.
[ Szerkesztve ]
-
darkstreet89
tag
Ezek után kíváncsi leszek nálam,hogy fog muzsikálni az új jövevény. Mert itt is volt olyan akinél megdöglött 2 hét után az a kártya..
[ Szerkesztve ]
-
darkstreet89
tag
Amúgy az új GeForce Hotfix driver 382.19-el baj van, mert sehol nem látom,hogy elérhető lenne?
- This hotfix resolves a stutter issue experienced on some configurations while playing Prey
[ Szerkesztve ]
-
darkstreet89
tag
válasz bobalazs #11870 üzenetére
Azért most ha mindenki tehetné Strix meg Gaming X venne, de vannak olyanok akik mondjuk nem tehetik meg...., most van 2 lehetőség,vagy áttér a pirosakhoz (ahol nem részletezném mi a gond), vagy vesz egy olcsóbb GTX 1060 kártyát. Nem is azt mondtam,hogy tökéletes kártya,de az ITX méretekbe ez a legjobb.
-
darkstreet89
tag
Igen, erre már rájöttem. Csak anno én is úgy voltam,hogy sajnáltam 5.000Ftal többet adni egy be quiet-ért, aztán RX 480-ál előjött a cw, viszont mióta GTX dorombol bent, azóta hála nem jött elő. Bár nekem ugye képfrissítés nélkül és inkább tesztek alatt jelentkezett. Vissza vittem, megnézték és mondták,hogy ez az FSP táp átka,de nem tudják cserélni meg javítani se, mert ez nem hiba....
-
darkstreet89
tag
válasz kazuma921 #11864 üzenetére
Elsőnek az jutott eszembe,hogy ha leteszed asztalra és megszűnik a kerregő hang az-az is lehet,hogy a kártyád ugye nem vesz fel annyi W (ami esetleg a tápba a tekercs rezonálását okozza). Viszont ahogy írod,hogy a kártyánál hallod a hangot, hát azt passzolom hogy az okoz gondot vagy sem, majd egy jobban hozzáértő megmondja a tutit. Még azt megpróbálhatod,hogy a képfrissítést használod és Fix 60FPS-t, hátha úgy nem jön elő (ha nagyon idegesítő lenne).
akoska07: Amit Ciccuka linkelt EVGA GeForce GTX 1060 SC GAMING kártyát, az teljesen korrekt és bátran ajánlom. Én kb 2 hete nyúzom a nagyobb tesóját, volt nálam a sima Gaming változat is.de ha lehet akkor az SC válaszd hűtés szempontjából, hívősebb és azért rendes "radiátor" van rajta. Ez a kártya nálam (jó szellőző házban) alapjáraton 25 fok (böngészés közben max 35). Játékok alatt, sima venti profillal 65 nem több, de ez olyan 40% venti profillal ,ahol szinte azt se hallom,hogy megy a kártya. Sok negatív kritika ellenére, nem rossz kártya annyiért.
[ Szerkesztve ]
-
darkstreet89
tag
válasz kazuma921 #11849 üzenetére
Ezt a hangot biztos a kártya csinálja és nem a táp? Mert nekem Pl az Rx 480 alatt pont ilyen hangvolt és kb már sztetoszkóppal nyomtam a hallgatózást,mire rájöttem,hogy nem is a kártya cicereg,hanem az FSP tápom. Mondjuk ez az nvidia karinál megszűnt kis mértékben, már most nagyon ritkán hallom csak. Ahogy nézem nálad is FSP van a gépbe.
[ Szerkesztve ]
-
darkstreet89
tag
Mondjuk ezt a fajta kártyát, én kihagynám az életemből, anno a PoV GTX 470 volt ilyen, hát egy Boeing 747 is csendesebb volt. Azok a régi szép emlékek..
[ Szerkesztve ]
-
-
darkstreet89
tag
válasz kazuma921 #11715 üzenetére
Hmm, nem találtam ilyen hozzászólásokat, viszont biztos hogy nincs olyan kártya aminek legalább 1 embernél ne legyen valami baja. Plusz nagyba függ szerintem ez mindentől,hogy a házba hogy helyezkedik, hogy mennyire lóg esetleg a felfogatás miatt mennyire feszül. Nálam is ez a két kártya volt az opció, ami a Zotacra vitt az a 3év gari + gyártói (ugye MSI-re csak 2 évet vállaltak volna), meg ugye nincs passzív mód az MSI-be , +2cm hosszabb kicsit már szűkösen lett volna a házba. Viszont kíváncsi leszek erre a rezonálásra, anno a Sapphire R9 280x Dual-X rezonált egy idő után,de a végére kapott egy szép támasztást és abba is hagyta (gondolom a hossza miatt rezonált a burkolat, ahogy lógott a drága).
[ Szerkesztve ]
-
darkstreet89
tag
válasz cskamacska #11711 üzenetére
Köszi a választ! Tegnap én is szinte minden tesztet végig néztem és ár/értékbe ez volt a legszimpatikusabb, volt még egy GIGABYTE GTX 1060 WINDFORCE OC 6GB GDDR5 192BIT (81K), ami raktáron volt,de itt sokan panaszkodtak egyéb kerregő hangra, így azt nem mertem meg kockáztatni. Úgy,hogy így maradt az AMP!. A backplate hiánya meg nem zavar,úgy hogy jövőhét csütörtökre elvileg megérkezik.
-
darkstreet89
tag
válasz darkstreet89 #11688 üzenetére
Jah és egy
GAINWARD GTX 1060 6GB GDDR5 192BIT (426018336-3712)
ezek vannak 80K alatt.
-
darkstreet89
tag
Srácok/Lányok ezek közül melyik kártyát ajánljátok? Nagyon nem ismerem őket és max 80 k alatt kell maradni!
ZOTAC GTX 1060 AMP! EDITION 6GB GDDR5 192BIT (ZT-P10600B-10M)
PALIT GTX 1060 DUAL 6GB GDDR5 192BIT (NE51060015J9D)
MSI GTX 1060 6GT OCV1 6GB GDDR5 192BIT (GTX 1060 6GT OCV1) -
darkstreet89
tag
Kis tapasztalat az új driveral kapcsolatba,hogy míg a 378.92 játék közben vissza vette az órajelét addig a 382.05 ezt nem teszi meg, hiába állítom adaptívra akkor se akarja ezt normálisan működtetni. Végül is nem tudom ki vette még ezt észre,de ezen kívül semmimás gond nincs vele. Alapjáraton szépen vissza veszi az óra jeleket, ventiprofil is szépen működik vele és nincs kifagyás vagy kék halál. Mint tudjuk semmi nem tökéletes.
Ciccuka: Nálam semmi ilyen gond nincs, MSi AF használok, EVGA X-nekem annyira átláthatatlanan volt. Manuális fan speed se akad össze az új driveral. A 378.92 vettem észre,hogy néha felpörögtek a ventik,de ilyen 1 másodpercre, de ennél a fentebb említett problémán kívül más nem tapasztalok.
[ Szerkesztve ]
-
darkstreet89
tag
382.05 - WHQL valakinek tapasztalat az új driveral?
-
darkstreet89
tag
jacint78: Na ezt még kirpóbálom majd. Köszi!
Csupingo: Nem is gondoltam ilyen beállításra,de átlőttem. Köszi!
-
darkstreet89
tag
válasz Redneck #11523 üzenetére
Normál házam van, de single fanos a kártya, ahhoz képest mondom hogy jó a fok, persze venti profillal 65-től nem megy fentebb, mindig szoktam rá rakni azért egy kicsit. De az RX után még így is hűvösebb. Plusz ez 100% járatáson volt, amúgy játék alatt változó többször van 70 fok alatt. Nincs semmi, egyszerűen szebb a színt kapok.
rumkola: Igen tudom,de hát itt nem az a beállítás volt a gond, hanem simán valami bányászt nyelt be a gép és amiatt volt 100% kártya használat még böngészés alatt is. De amúgy szerintem a Dark Soul repack verzió volt a ludas ,egyedül az volt új a kártya után..
Hauptmann: Nincs nekem bajom azzal az oldallal se, itthon is van AMD konfig,sőt 5 éven keresztűl az ő kártyáikat fogyasztottam, most csere gariba jött az NV, viszont azért beugrott,hogy sok évig miért voltam Nvidiás.
[ Szerkesztve ]
-
darkstreet89
tag
Na srácok úgy tűnik,hogy csak a GTA 5-nél lesz ez a jelenség, most minden alapbeállításon van a driverba és így a Rise Of Tomb Raider, The Witcher 3, Batman: Arkham Knight teljesen röccenés mentes, természetesen minimális fps zuhanás van hirtelen,ha átvezető videó vagy új pályát tölt be (de ez normális, Rx 480-nál is volt). Multizni nem multizok, max WoT. Az órajelek is szépen lentebb kerülnek ha a kártyát nem terheli úgy a játék vagy csak böngészek, a hőfok meg 77 volt a max (ez már folyamatos GPU használat mellett) és 32 böngészés közben. Szerintem ez már normál értek egy NV kártyához, a Boost órajel annyi, hogy 1985Mhz felmegy,de gondolom ez már bios beállítás (gyárilag). Úgy nem érezném,hogy a kártyának lenne baja, inkább valami felszívott a gép és ahogy mondjátok is a HDD miatt lesz a GTA 5-nél a gond. Ideje lassan tovább fejlődni. Még tesztelem azért a héten a kicsikét, viszont AMD után elég fura,hogy élénk színeket látok a monitoron és a játékokba.
Plusz köszönöm mindenki segítséget!
apa111: Szívesen, nekem is tegnap ajánlották!
[ Szerkesztve ]
-
darkstreet89
tag
bobalazs: Redneck: Le futattam egy RogueKiller-t természetesen volt rajta 2 bányász vírus, olyan jól be ékelődött ,hogy ki irtani se lehetett (vagy legalább is semelyik malware program nem látta azt ami a gondot okozza.) Így ma hajnal 1-kor még neki álltam rendszert tenni. Így tiszta az op rendszer és rendesen helyre állt a VGA órajele és hőfoka alapjáraton is, természetesen 378.92 driver van fent. Viszont GTA 5-be a dadogásom ugyan úgy meg van ( pár perc repülés után,hogy most a HDD nyomja teli és amiatt jön elő, nem tudom).
A lapozófájlt igazából alap beállításon van, nem szoktam piszkálni ,sőt nagyon nem is tudom ,hogy azon kell állítani ahol a játék van, vagy szimplán csak a C: amin a rendszer.. Még megpróbálom a ROTR mert annál is dadogott, ha továbbra is fent áll akkor passzolom mi lehet (mert RX 480-nál nem találkoztam vele).
NV beállítások:
Energiagazdálkodási mód: Maximális teljesítmény
Előre reprodukált képkockák száma: 1
Függőleges szinkronizálás: AdaptívEnnyit állítottam, de most minden alapon van.
[ Szerkesztve ]
-
darkstreet89
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám,hogy kedden megjött az EVGA GeForce GTX 1060 SC 6G csere kari, nem nagyon volt időm tesztelni ,viszont csüt és pénteken neki estem/ mit vak az ablaknak. Amit tapasztalok,hogy pl GTA 5-nél vagy pl a Rise of Tomb Raidernél olyan 10-20 perc után olyan sutteringem van,hogy még a hang is be recseg, az elkel mondjam,hogy RX 480-nál ezt nem tapasztaltam. A lényeg,hogy azt hittem power limit gondja van, így rá adtam az összes kakaót ( Jó AMD felhasználóhoz mértan ) és az NV driverba is beállítottam mindent ami GTA 5 alatt dadogáshoz vezet, de hiába, a kártya ugyan úgy dadog. "Kisebb" játékoknál nem jelentkezett ez a probléma és a Bayonettánál vagy a The Witcher 3-nál se. Ez lehet kártya hiba vagy sem? Igazából a CPU 60 fokon van, GPU meg 73-tól nem megy fentebb, ezenfelül 12G RAM használatot se éri el, 7.5G a teljes. Viszont alapjáraton nekem kicsit magas a hője ,ilyen 65 ha nincs venti profil be lőve, persze tudom ITX méret és Single Fanos, de igazából gőzöm nincs mi a baja. Proci limit sincs mert 60-70% van a proci használatom (hamarabb van vége a kártyának, mint a procinak és ezen felül a VRAM is 3.5G-nál megáll a GTA 5-be), friss op rendszer van fent, új kártya cserénél mindig újra teszem. Úgy,hogy adott a kérdés? Talán még a HDD-re gyanakszom, de akkor RX 480-nál miért nem jelentkezett ez a szintű dadogás... Jah még annyit figyeltem meg most, ahogy nézegetem az EVGA PX, AF-el és a GPU-zal az értékeket,hogy ugye a kártya 1853 MHz Boost Clock van, viszont nálam folyamatosan 2001Mhz ketyeg, állandóan, vissza se vesz az órajelből (Mondjuk erre holnap rá engedek egy RogueKillert, talán valami bányászt szedett össze),hogy ha nem használom a kártyát,gondolom ezért magas az alap hője. Tehát - 165MHz kell vissza vennem,hogy a gyári értéket kapjam, talán emiatt dadog annyit?.? 5 év alatt teljesen ki koptam NV téren, szóval lehet hülyeséget mondok. Viszont egyenlőre azt szeretném kideríteni,hogy a kártyának van baja vagy simán valami más?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ASUS routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Autóhifi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest