- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Egérpad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutyi^
senior tag
válasz jacint78 #12111 üzenetére
Passzolom akkor. Viszont a hivatalos termék fotón a nagyobbik borda van az ASUS oldalán. De jobban megnézve egy az egyben ugyanaz a termék fotó van felrakva RX 480 DUAL-hoz is. Aki akarja majd kibogozza.
https://www.asus.com/Graphics-Cards/DUAL-GTX1060-6G/gallery/
https://www.asus.com/Graphics-Cards/DUAL-RX480-O4G/gallery/Mondjuk a reddites emberke szerint van belőle harmadik iteráció is:
[ Szerkesztve ]
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
sutyi^
senior tag
válasz Rony949 #12064 üzenetére
Nem tudom aktuális-e még. A hőmérséklet különbségre valószínűleg ez lesz a válasz:
Két féle bordával szerelik, a nagyobb a régi, a kisebb az új. Spórolnak.
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
sutyi^
senior tag
MPL csomag idő biztosított elvileg, szóval ott lehet már. Viszont ha nem házhoz szállítós, hanem postán maradó a csomag akkor lesz egyedül az adott posta hivatalnál, egyéb esetben egy MPL futár furikázik vele amíg oda nem ér hozzád.
-
-
sutyi^
senior tag
válasz jacint78 #11626 üzenetére
Persze hülye vagyok hozzá és nem értem hogy pattanak el forrasztási pontok vagy a lap kétoldalát összekötő furatok egy többrétegű PCB-n egy enyhe ívtől nyugalmi állapotban.
De ennek analógiájára gondolom mindenki szalad alaplapot is gariztatni, hisz az is n+1 irányba vetemedik becsavarozva az alaplapi tálcába főleg ha még valami nagyobb toronyhűtő is van rajt...
-
sutyi^
senior tag
-
sutyi^
senior tag
válasz jacint78 #11610 üzenetére
Ha úgy gondolod hogy ennyitől elpattan egy 6-8 rétegű PCB, akkor sok mindent nem tudok mondani. Az eltörött meg elrepedt nyákokhoz annyit tudok hozzá fűzni, hogy nem kell elejteni a videókártyát az üszkve 600-800g rácsavarozott fémmel derékmagasságból és akkor egyben marad.
Gainwardos képet akárhogy nézem továbbra se vélem felfedezni a látni valót, de ez már az én nyomorom...
-
sutyi^
senior tag
válasz jacint78 #11606 üzenetére
Az első képen nem tudom mit kéne látni, ha arra görbületre gondolsz az alján a hátfali szarnak ami effektíve a házba kell belecsússzon az nem véletlen olyan.
Kettes képen szintén nem tudom mi a pláne. Az utóbbi 5-6 évben? Ahogy meghíztak a VGA hűtések ezt láthatod bármelyik gyártó high-end kiadásainál.
Ha fogsz egy nehéz hűtőbordát és azt rárakod egy nyomtatott áramkörre, akkor az alátámasztatlan részen enged a gravitáció törvényeinek és lefelé fog fittyedni. Egyedül egy fém backplate segít ezen többé, de inkább kevésbé.
A te kártyádban is a hűtőfelfogatása miatt van egy laza ív felfelé, és a hátulja lefelé tendál ha a PCIe slot síkjához nézem, csak nem olyan látványos mértékben mert rövidebb az egész kártya.
Zörgő ventilátoros mizériákat passzolom. Bár sanda gyanúm hogy az olcsóbb kártyák nem éppen jól szellőző házakban kötnek ki...
-
sutyi^
senior tag
válasz jacint78 #11603 üzenetére
Én erről a backplate "problémáról" is most hallok először Gainward fronton, mégis biztos van akinél nem smakkolt, minden történetnek van valami alapja vagy mi. De lehet sajnos problémás darabokat kifogni szinte mindenből. Így ilyen olvasatban ne vegyél STRIX-et se, mert másik fórumon az egyik ottani posztoló abból vitt vissza egy null kilométeres darabot a boltba mert 80+ fokon rotyogott a GPU-rajt. Hogy a paszta maradt ki, vagy csak nem feküdt fel a GPU-ra borda sose tudtuk meg. Kapott egy másikat és láss csodát jó lett. De kollégám is kb. 4 gyártó GTX 1070-nét zongorázta végig mert mindegyik cicergett terhelés alatt.
Az EVGA féle filléres heatpad történet ami nem véletlenül maradt ki, mondjuk úgy hogy több mint mulatságos volt egy prémium márkánál amely főként videókártya gyártásból él.
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
válasz ingalls #11585 üzenetére
Azért azt ne feledd hogy a WF2 az MSI sima OC-jával van egy árban, míg az MSI Gaming széria környékén G1 Gaming-et vagy Extreme-et kapsz Gigaból. Ezeken mind komolyabb hűtés mint a sima WF2-őn.
Nyilván 2-5e Ft-on nem gondolkodik az ember ilyen tételnél, ha jobbat kaphat. De 15-30e Ft a differencia és az sok.
Ugyanattól az emberkétől apróról, az masszív hűtésű változatok:
INNO3D GTX 1060 ICHILL X3 6GB - 83e (100%)
PALIT GTX 1060 JETSTREAM 6GB - 86e (~4% felár)
GIGABYTE GTX 1060 XTREME GAMING 6GB - 95e (~14% felár)
MSI GTX 1060 GAMING X 6GB - 96e (~15% felár)
ASUS GTX 1060 STRIX GAMING 6GB - 100e (~20% felár)Ezek mind 3 év garival vannak, illetve a kakukk tojás a Giga Xtreme arra 4 év a gyártó ha jól dereng.
-
sutyi^
senior tag
válasz klaca1978 #11580 üzenetére
Ahogy érzed uram, bár én nem értem az ASUS-hoz ragaszkodást sem.
Mindenféle rosszindulat és bántó szándék nélkül mondom neked, hogy értelmetlenül drága. Ha a legolcsóbb normális hűtésű kártyákat nézem itt aprón 1060-ból...
Akkor 71e Ft-ért kapok GTX 1060 6GB-ot Inno3D-ből vagy 78e Ft-ért Giga WF2-őt, mindkettő 3 év / 36 hó garral.
A legmasszívabb darabokhoz is hozzá lehet jutni 90e Ft-ért más márkából. Semmivel nem kapsz többet vagy jobbat mint a konkurens gyártóknál azon kívül hogy majdnem annyiba kerül mint egy eggyel nagyobb kártya a többitől.
-
sutyi^
senior tag
-
sutyi^
senior tag
Neked hogy érezhető legyen valami a több VRAM-on kívül, minimum egy GTX 1070-re vagy GTX 980Ti-re kéne váltanod. Szerintem hagyd meg míg megjönnek a VEGA alapú AMD kártyák, ha azok is szimpatikusak talán lejjebb nyomják a highend NV kártyákat árban.
-
sutyi^
senior tag
válasz xPraetoriaNx #3955 üzenetére
Ha nem veszel fel minek egye a kártyát folyamatosan? De egyébként elég ha az instant replayt kikapcsolják a népek, akit ezt tart vissza attól hogy GFE-t használjon.
-
sutyi^
senior tag
2-3GB VRAM-mal ilyen vagy ehhez hasonló kaliberű GPU-t senki ne vegyen ma. Tavaly már a 2GB kevés volt, idén már a 3GB is kezd sovány lenni és egyre több helyen. Én nem vagyok oda a mikrolagokert mikor elfogy a videómemória. Sajnos a nyírbált 1060 amolyan délibáb féle, egy káprázat ami sajnos csak addig csillog amíg a VRAM tart.
-
sutyi^
senior tag
válasz tonermagus #3442 üzenetére
Mond vissza, azt kész ha nem akarsz vele kísérletezni. De ha meg is jön ott 14 munkanap, ha esetleg nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
Valószínűleg a referencia kártyát értik alatta, azon jóval szerényebb a hűtés így a boost órajelek a megadott referencia érték fölött kérdőjelesek. Ők egy STRIX kártyát néztek, aminek az órajeleit vették vissza nagyjából úgy hogy az egy referencia modellként funkciónáljon legalábbis boost órajeleket tekintve, jelzem a saját elképzelésük alapján. Értelemszerűen a böszme 3 ventis hűtéssel a büdös életben nem fog hőlimitbe ütközni a kártya. Tehát valószínűleg magasabb lesz az átlagos boost órajel még így is mint egy refkártyán.
Elvileg a referencia kártyánál megadott boost órajel fog kijönni átlagba egy normális játék használat esetén +/- 1 boost lépcső. A jobbnak mondható hűtésű kártyáknál ez általában a megadott boost érték fölött kéne legyen 3-4 boost lépcsővel, hiszen sosem fog a kártya hőlimitbe ütközni. Feltolt powerlimittel pedig elvileg 5-6 boost lépcsővel feljebb. Gyakorlatilag hellyel-közzel folyamatosan boostolt órajeleken fog a kártya üzemelni.
-
sutyi^
senior tag
Pascal-nál amíg nem éri el a powerlimitet és/vagy a hőlimitet addig tolja fel az órajeleket. Illetve amíg a hőlimit alatt van addig a powerlimit mellett a lehető legmagasabb órajelen jár a GPU. Alant a videóban látható működés közben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Synology NAS
- Politika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Python programozás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest