Új hozzászólás Aktív témák
-
Tompo92
senior tag
válasz
odorgg #21995 üzenetére
Megis találtam a hiba okát
2 csavarral kell rögzíteni a házhoz a VGA-t abbol a 2 csavarbol 1 volt bent az is épp hogy becsavarva és a ház belső fele dünnyögött...
Mivel a legnagyobb zajt csak a VGA csinál...más semmi egyéb...
Szóval ezért feltételeztem hogy a kártya a baj...
Köszi a segitséget
-
odorgg
addikt
Egyébként Hétfőn vagy kedden, egy XFX GTX 260 BLack Edition tulaja leszek
Úgyhogy újra csatlakozom a 260-asok táborához, mert sajna a GTX460-ra nem jött ösze a lóvé. -
odorgg
addikt
válasz
Tompo92 #21994 üzenetére
Valószínüleg kicsit kopott már a csapágy, és 45% az a fordulatszám amin berezonál.
Nekem a 8800GT -vel csinálta csak nálam 90%-os fordulat fölött. De azis lehet hogy csak tele van porral a venit, és egy takarítás megoldja a problémát(Bár nálam ez nemsegített) Még esetleg olajozással is lehet próbálkozni, bár nemtom hogy a tiéden milyen venti van, és hogy eggyáltalán szét lehet e annyira kapni hogy hozzáférj a venti csapágy részéhez. Ha csapágy kopik, akkor sajnos idővel még rosszabb lessz a hangja.
-
Tompo92
senior tag
Csak nem behalt ez a topic is?
-
Tompo92
senior tag
Ilyen Dü-Dü-Dü-Dü eléggé idegesít.
-
Tompo92
senior tag
Hali...
Van egy gtx 280 am és 45% os ventinél elkezd a kártya ilyen érdekes mély rezonáló hangot adni 40% és 50%nál nem csinálja...ez mitöl lehet?
elég érdekes ilyen dünnyögés szerü.. -
Geryson
addikt
válasz
rup1u5 #21989 üzenetére
Ne kötözködj!
Amúgy tényleg Pécel, de történetesen Erzsébet mellett dolgozom. Dobtam privit!
Igen, valóban 3-4 hónapja csinálja csak ennyire extrémen, de azelőtt is voltak gondok néha-néha, ha emlékszel elszálltam néha PH!-s csapatgame közben, de mostmár játszhatatlan. Driver mint vkártya driver? Tegnapelőtt szedtem le, jó régi volt már fent, de no változás sajnos. Kiváncsi vagyok mit tudsz kihozni belőle, merthogy ez pont egy OC-kártya és én még csak meg sem húztam soha (csak próbáltam, kevés sikerrel).
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Geryson #21988 üzenetére
Adatlapodon Pécel van.
Fölösleges új hűtőre költened. A 260-asnak bőven elég a gyári hűtője, még szép tuningra is futja vele. Ezért is mondom, hogy nálad valami gebasz van.
Nyomj egy driver cserét és ha nem segít, hozd el hozzám a XX.-ba ha te nem vagy rutinos a GTX-ek szétkapásában és újrapasztázásában.
Ha nem tévedek azt mostanában kezdte el csinálni a kártyád ugye? -
rup1u5
nagyúr
válasz
Geryson #21983 üzenetére
Ott valami nem stimmel. Nem kéne 80%-os venti mellett 79 fokig felkúsznia.
Próbáld ki egy másik/újabb driver-el és ha úgy is csinálja akkor le kéne kapni a hűtést, kitakarítani, letakarítani az IHS-ről a gyári trutymót és hajszálvékonyan megkínálni MX-2-vel. Ha budapesti lennél még szívesen meg is csinálnám neked. -
pigatt
őstag
Van olyan progi amivel órajelhez lehet rendelni a venti fordulatot és nem hőhöz? Bios-t nem akarom buherálni.
-
Geryson
addikt
válasz
rup1u5 #21982 üzenetére
Hát Uraim, köszönöm!
Feltettem, felnyomtam 80%-ra a ventit és láss csodát 20 perc után fagytam csak ki, amikor egyszer - valamiért - 79 fokra felment a hőfok és utána már nem is jött rendbe. Kilép, feltoltam 90%-ra és másfél órát játszottam, 70-72 fokon volt, a grafika pedig igen-igen magasra felnyomva, tehát kapta a terhelést. Nem értem, ezek szerint a gyári szoftvere nem veszi észre, hogy melegszik a kártya? Mondjuk így 90%-on azért már van hangja, úgyhogy megnézem 85%-on is és ha nem megy, akkor arra az időre pörgetem a 90-en, mert annyira azért nem vészes, csak furcsa - merthogy nem szoktam hallani.
Na de a másfél óra GTA4 kárpótolt mindenért...
Ha esetleg meghúzom a kártyát, akkor nem lesz jobb a teljesítménye és ezáltal csökkenthető a hűtés, vagy ez eleve kizárt?
-
Geryson
addikt
válasz
rup1u5 #21980 üzenetére
Jaja, nagyon keveset játszom, többek között az ismertetett ok miatt, pedig nagyon jó kis feeling vissza-visszatérni a GTA4-be. Ilyenkor csak mosolygok ha eszembe jutnak a régi emlékek veletek!
Felteszem ma, tényleg nagyon érdekes egy hibajelenségről van szó ami rettentően bosszantó. Soha máshol nincs gondom, csak game közben és úgy kezdődik, hogy elkezdenek hibapixelek, villanások bejönni aztán szevasz. Na, nagyon kiváncsi vagyok.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Geryson #21978 üzenetére
Rég nem jártál a GTA4 topikban.
Gondolom a venti fordulatát automatán hagyod játék közben. Lehet, hogy túlmelegszik.
Tedd föl az EVGA Precisiont. Abban be tudod állítani, hogy milyen hőmérséklet és egyéb adatokat írjon ki neked játék közben a képernyőre.
Itt van egy kép példának.
Nálam így szokott kinézni. (bal fölső sarok) GPU hőmérséklete, venti fordulata, gpu, shader, memória órajelek és fps érték.
Ne hagyd hogy elérje a 85 fokot játék közben a GPU.
Kezdésnek állítsd fix 75%-ra a ventit és nézd meg, hogy úgy is fagy-e. -
Geryson
addikt
Urak! Van egy GTX260OC-m és hozzá egy - az hiszem - igen ritka XP x64. Na már most az a gondom jó pár játéknál (TDU, GTA4, Ghost Recon), hogy a legújabb driver ellenére amikor elindítom a játékot, akkor 1-5 percen belül összeomlik a grafika, tiszta pixel és kivehetetlen lesz. Az érdekessége a dolognak az az, hogy a GTA4-en kívül ilyenkor ALT+TAB ki a makulátlanul kinéző Win-be és ALT+TAB vissza és megint szuper a játék. Ilyenkor hasonlóan 1-5 percig tudok játszani, majd újra összeomlik. Sajnos a GTA4 teljesen kifagy, de ha kiugrom belőle, akkor simán be tudom a Task Managerrel zárni, merthogy mondom a Win az tökéletesen visszaáll.
Mi lehet a gondom? Nem jó a videókarim? Vagy zavarja a kártyámat az, hogy full HD-ben nyomom a játékot (32"" Samsung)? Sajnos a rendszer install és az új monitor egyszerre lettek megvéve, így nem tudom melyik a ludas. Próbáltam amúgy GTA4-ben azt, hogy visszavettem a grafikát, de akkor sem jött össze. Vagy VSync kötelezően bekapcs? Vagy mi a jó francos fene lehet ez? Ritkán játszom, de akkor nagyon bosszantó...
-
hermanyi
addikt
válasz
Laraxior #21972 üzenetére
én sem tervezek 775 fölé menni egy ideig mert ezt a gépet sem használom ki ami most van , ép ezért árulom én is a kártyát
Nvidia nForce 790i azé nem egyszerű az érkező lapodbanés a 2 VGA között van is benne elég hely a szélőzésnek el fog férni a 2db 280 as de a vizezés nem rossz ötlet ha zaj érzékeny vagy
-
Laraxior
titán
válasz
hermanyi #21971 üzenetére
a héten jön meg a Striker 2 Extreme. Addig egy ASRock kölcsön lapban vannak szegénykék. A VGA dolgozna,csak éppen nincsen ami meghajtsa
tuningolni sem tudom a procit,mert nem lehet visszaosztani a ramot,ez meg egy ratyi 2GBos 800mhz-es modul
egyelőre így állunk... Q(X)9650 valamelyik,édesmindegy,és egy másik GTX280. Kb ennyit óhajtok a gépre szánni. 2 évig még bőven jó a 775
-
hermanyi
addikt
válasz
Laraxior #21969 üzenetére
idővel biztos elkel
de az tényleg szépen nézne ki 2160 alapon az 1.8GHz-al a 2 db GTX el
ha mégis netán így alakul teszt eredményeket jó lenne látni azzal a procival mit tud egy SLI rendszerrup1u5 ha tudsz 35 ért azt jelezd nekem légyszíves mert annyiért érdekelne engem is mert akkor csinálok én is egy SLIt
-
rup1u5
nagyúr
válasz
hermanyi #21966 üzenetére
Pár héttel ezelött még nem volt kint egy sem 50 alatt. Most látom, hogy kint van a tiéd meg Csillag01 is árulja az övét ennyiért. Egyébként nem értem miért nem viszik el 44-45-ért.
Pláne ha garanciás és 10K-s AC hűtő is jár hozzá. Szerintem ez magyar viszonylatban már jó ár. Más kérdés hogy én nem vennék 45-ért 280-ast ha egyszer 35-ért is vehetek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #21945 üzenetére
Pff, a két év garis GTX260 +15k-t is keveslik a stock cooleres 280-ért. Hát ne nézzenek madárnak, akkor várok még egy picit és inkább rárepülök egy Gigás 460-ra.
mod:
Benhill: Oda még bőven elég a GTX260. Még 1680x1050-en is elvagyok vele. Egyedül a DX11-et bukod a 460-hoz mérten, meg a kisebb fogyasztást.
-
Benhill
senior tag
-
zolisx4
őstag
Mennek az FPS ek a kártyában
-
TTomax
félisten
válasz
balcsy #21951 üzenetére
magas sípolás az... zizegnek a tekercsek, főleg játékok menüjében hallani... kapcsold be a vsync-et...ez nem fog elmúlni ilyen darabot fogtál ki...ha nem 2000fps-t tol hanem csak 60-80-at akkor elmúlik vagy mérséklődik.Tipikusan crysis menüben hallani pl... de cod4.ben is igaz ott a játékban...
(#21953) balcsy
Szerencsére én megúsztam a 280-al,viszont a GTX260SLI-böl az egyik ilyen volt... a gyári ref asus...
Most a 460SLI-ben mindkettő csendes... ha van gari cseréltesd ki. -
balcsy
aktív tag
Áhh gyerekek ezt nem bírom felvenni
Nem hallatszódig pedig elég hangos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ASRock Radeon RX 6900 XT Formula OC 16GB GDDR6 256bit
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest