- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haart
addikt
Azért azt vegyük figyelembe hogy az egyik 2 kártyás megoldás valójában, a másik meg 1 karis ugye. És ha úgy nézzük egy sima kari megy egy sli rendszer ellen. Azért annyira nemrossz az. Másik hogy lehet a későbbi játékokban mutatja majd meg a foga fehérjét nem pedig a mostaniakban. Ha elolvasod akkor írják is hogy a régebbi játékokban nevárjunk gyorsulást.
-
luw2win
őstag
[link] friss képek a vr-zonen
nem tom h ez volt-e már?
-
nygma
addikt
válasz
BloodyEddie #1379 üzenetére
3D Mark Vantage:
9800 GX2 OC: 10874 pont
GTX 280: 10958 pont
84 pont különbség...
Szinte semmi...
Crysis-ban a 9800 GX2 OC nyert...
Enemy Territory: Quake Wars-ban a GTX vezet 2-3 FPS-el...
Szvsz ezt a generációt ha valóban ilyen lesz el kell felejteni...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Szatesz #1386 üzenetére
Szar lehet a NV-nek akkor most a helyzete. Ha igaz amit mondassz, és tényleg a játékkészítők is a NV-t tartják szemellenzőnek maguk elé, akkor el is áshatja magát az NV, hogy ekkora támogatással csak ennyi előnyre tud szert tenni. Számolj utána mi lenne fordított helyzetben, még belegondolni is katasztrófa lenne az NV-nek.
Jó lesz ott a GTX260, 280 az tuti. De az ATI-soknak is meglesz az öröme.
-
laci06
senior tag
válasz
BloodyEddie #1383 üzenetére
X2 ebből szerintem sosem lesz...
Egymaga eszik annyit mint a GX2, ha átrakják 55nm-re, akkor is legalább 160-170wattot fog enni, tehát ha kettőt raknának egy karira az min 300W, annyit meg nem tudnának lehüteni, vagy pedig iszonyatosan hangos lenne, esetleg gyárilag nagyon erős vizhütőblokk kéne hozzá... -
szacsee
nagyúr
Még jó hogy CF-es lapunk van.
Bár sosem fogom kihasználni, de Ati lesz a next vga már látom. Ha az új X2 üt, akkor tuti, márpedig GX2 ebből a "csoda" NV-ből nem lesz az tuti.
Amúgy nem hivatalosak a tesztek, de általában a hivatalos tesztek is a megjelenés elötti pár napos tesztekkel egyezni szokott, úgyhogy szerintem sok mindent nem kell várni tőle.
-
PPSH
őstag
ha a GTX 280 ilyen teljesitmenymutatoval rendelkezik akkor a 260?OMG
-
gV
őstag
válasz
crysist mediumon tesztelni egy 650 dolláros kártyán... pfff
a wic-es szinten kellene vernie mindenütt a gx2-t és akkor jó lenne -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Jó erős kártya az biztos, de nem mégjobbnak kellene lennie ettől?
-
Macka
veterán
válasz
Ezek szerint nem nyomja le nagyon a GX2-t.
-
BloodyEddie
őstag
NVIDIA GeForce GTX 280 Preview
Szvsz ez hitelesnek tűnik.
-
Relic81
tag
Lehet vegetálok inkább még 3hónapig és kihagyom a 65nm-es változatot
Nem túl meggyőző eddig.Az 55nm se lesz sokkal jobbMi van veled nv?
-
PPSH
őstag
ugy latom az nv-nek se jott be az 512bit-es bus mint anno az ATI-nak.nembaj.most ok szoptak be a nagy 45-ost
-
Myers
senior tag
Mennyit kell még aludni, hogy végre normális tesztet lássunk?
-
törölt tag
GTX 280 a specifikációi alapján (amik már eléggé bizonyosnak tekinthetők) kb 1,6-szor nagyobb fps-eket fog produkálni, mint a 98GTX.
Ezt abból gondolom, hogy az SP-k száma 128-ról 240-re nő, vagyis 87%-al, a frekvenciájuk pedig csökken (kb. 24%-al), és nagyjából ezzel arányosan változik minden egyéb is a GPU-ban, a memória sávszélessége pedig hiába nő a duplájára, hiszen eddig sem az volt a szűk keresztmetszet a teljesítményben. Ráadásul van olyan elem, ami alig javul (pl textúrázók 64-ről 80-ra-amik alacsonyabb frekvencián járnak). Azt meg hogy 50%-al hatékonyabbak lennének az SP-k, nem tudom elhinni. Ahhoz teljesen újra kellett volna tervezni őket, ami nem tűnik logikus lépésnek: ezek a GPU-k most olyanok mint a LEGO elemek, van pár építőkocka és azokból kell minél többet minél jobb kombinációban egymás mellé tenni. És most úgy a legegyszerűbb a teljesítményt növelni, ha növelik az építőkockák számát és optimalizálják a különböző kockák arányát. Szóval nem illik a képbe, hogy az egyik építőelemet újratervezzék és csak úgy piff-paff, semmi nagy szerkezeti változtatás nélkül kapjanak egy pont olyat mint a régi, de ami mégis 50%-al jobb... Tehát max 60-65% a teljesítményjavulás szvsz a GTX280-al a 98GTX-hez képest (főleg ha figyelembe vesszük, hogy játékokban sosem nő meg annyival az fps-ek száma, mint amennyivel a nyers számítási teljesítmény javult!)
Namármost ha igaz, hogy a 4870 1,4-1,5-ször gyorsabb, mint 98GTX, ahogy a tesztekben írják (és ahogy logikusan következik is, ha tényleg 800SP van benne, vagyis több mint 2x annyi mint 3870-ben) akkor gyorsabb lehet a GTX260-nál, miközben olcsóbb lesz annál és közel lesz a GTX280-hoz. 4850 picit lassúbb lehet mint 260, de sokkal-sokkal olcsóbb és valószínű még így is gyorsabb mint 98GTX! Úgyhogy remélem ezzel a sorozattal talpra áll az ATI, és jó kis árversenyt látunk majd!Ha meg mégsem igaz, és az ATI ezt a fordulót is csúnyán elbukja (legalábbis játékokban - amik többsége NV-re lett fejlesztve, különböző okok miatt - és eladásokban) akkor legrosszabb esetben akár monopól helyzetbe is kerülhet az NV. Remélem azt mindenki érti, hogy az végül mihez vezetne...
-
Laraxior
titán
most jön majd jól akkor a crossfire-ös lapom
-
biggamer
veterán
Szatesz
Én titokban azért reménykedem.
Tudod, a reményhal meg utoljára.
De majd meglátjuk, nemsokára elöntenek minket a tesztek.
Remélem.
Csak félek, hogy nagy koppanás lesz a vége. -
biggamer
veterán
GT200: Mégsem akkora csoda? [link]
-
Bluegene
addikt
én pedig biztos vagyok h erősebb lesz mikor megjelenik(ez szinte tuti), kérdés h mennyivel, sztem sokkal, de az új ati kártyákat letesztelők is hiába tesztelik a 3800-asokra kiadott 8.5-ös driverrel
ebből a cikkből ami releváns az a fogyasztás+képek+zaj stb.. ilyenek,
a játéktesztek sztem nem relevánsak -
Gnoome
csendes tag
mekkora fake teszt
a hd3870x2 az ut 3 at 1600*1200ba 4*aa mellett vizsi 180 fps el
ittm eg jóval kisebb felbontáson 122 -
biggamer
veterán
Power Consumption Tests For GTX 280 SLI [link]
-
Bluegene
addikt
jah elég érdekes h a 8800GTX-nél kábé 30-40-kal gyorsabb miközben 128 helyett 240 sp van benne, aminek a hatékonyságát még növelték is 50%-kal, gyorsabb ramok vannak rajta, 500 gigflops helyett 1000 gigaflops kábé, szal érdekes
én azt mondom amíg nem készül el a neki szánt drájver addig nincs mérvadó teszt
-
Hando
tag
Megnéztem az a 26 oldalas tesztet szerintem nagyon fake olyan volt benne hogy a gépen 175.16 driverel tesztelték a végén meg az overlocking részbe a gpu-zn 177.23 volt a gépen érdekes nem!
-
törölt tag
Ne mondd már, Glide-ra volt egy csomó élvezetes játék! Ami hirtelen eszembe jut az a már említett patchelt Tomb Raider, ill. Unfinished Business, TR2, Carmageddon Splat Pack, Incubation, NFS II SE, SW: SotE, Screamer2, Screamer Rally... vagy csak jókor vettem - ill. akkor még vetettem - a kártyát, te pedig túl korán?
Az új GTX-en úgy látom, van egy 6 és egy 8 tűs tápcsatlakozó is. Kérdésem, hogy mindkettőt be kell kötni, vagy elég csupán a 6 tűset?
"Csúcskártya" ellenére az eddigiek alapján nagyon hurka a teljesítménye, de addig bizakodom, amíg nem látok egy kiforrott driverrel végzett, korrekt tesztet.Mikor jár le az NDA?
-
Nekem ezekről a techdemókról mindig a jó öreg Voodoo3D-m jut az eszembe. Ment a hype, meg is vettem a kártyát. Aztán cirka fél évig csak azokat mutogathattam a haveroknak a hozzá adott techdemókat. Jó volt, szép volt, ámuldoztuk, hogy most tényleg ilyenek lesznek a játékok? De nem igazán, mert játékok nem nagyon voltak, akadt patchelt Tomb Raider meg egy pályányi Star Wars Rogue Squadron (vagy mi volt a neve) ami a Hoth-os repkedést mutatta. No és persze látványban sem értek ezek fel a techdemókkal.
Azóta is minden videókártyához jönnek az újabb és újabb tech demók, de az adott kártyával mindig csak a tech demók voltak olyan szépek, és futottak úgy, ahogy. Játékok sose. Ez azóta sem változott. ^^
-
alien_
őstag
Felröppent egy hír, miszerint az NVidia techdemo nem is techdemo, hanem egy direkt, G200-hoz készített játék, az Nvidia Medusa! Íme, pár kép:
biggamer:
-
CortezX
aktív tag
Igen a PH!-s tesztet mindannyian várjuk!
Az az alapvető baj hogy sok eredményt egy az egybe átmásoltak a 9800gtx tesztből, és innentől már megkérdőjelezhető hogy a gtx280-at azonos környezetben tesztelték e mint a többi kártyát.
A 9800GTX, 9800 GX2, HD 3870 X2 eredményei kb rendben vannak a [ph!-s teszt] alapján. -
alien_
őstag
We did some power draw tests on the GTX 280 cards in single and SLI mode on a QX9650 + 790i SLI setup. With single GTX 280 card, the system is drawing 147W at idle and 292.2W at peak and the 3DMark Vantage score is P10324. With GTX 280 SLI, the system is drawing 190.1W at idle and 508W at peak. The 3DMark Vantage score is P15813. Stay tuned for our full review in a few days time.
VinoRosso: Nálam a Vista jelentős fps visszaesést okozott, többnyire mindenkinél ez van. Milyen driverrel próbálkoztál pl GTS512-vel xp/vista alatt, hogy vista alatt begyorsult?
-
VinoRosso
veterán
2048x 1536 úgy az egész en block érdekes, főleg a 9600GT-től 9800GTX-ig. Ok talán Xp alatt megy ennyit valami trükkös módon, de nálam quaddal 3870 CF, 8800 GTS 512, 8800 GTX, 9800 GX2, 1650x1050 ben nem ment így, Vistax64 alatt 1.2es patchel.Hozzáteszem nálam jobb fpseket probukáltak a karik x64es Vista alatt mint Xp-vel.
-
Myers
senior tag
Van itt 1-2 érdekesség ebben a tesztben:
1. Az hót ziher, hogy 19 kártyát nem teszteltek le.
2. Milyen érdekes, hogy 2 féle gtx280-asuk is van.
3. Azt még el tudom képzelni, hogy a 9800GTX teszt eredményeit vették alapul, és abba valahogy bebiggyesztették a GTX280 eredményeit.4. És a legfontosabb: Majd a PH tesztből kiderül, hogy milyen!
-
Crytek
nagyúr
válasz
Dare2Live #1322 üzenetére
Hát ha kicsit használnád az eszedet és kicsit gondolkoznál is ég mellé rájönnél full kamu a teszt.
Csak egy példa --> Crysis 2048x1536 4x AA 16x AF 8800GT-vel 24 fps (a nagy büdös lószart azt nekem is 8800GT-m van és már 1280*102-ben is ilyen szürökkel 20 fölötti fps már álomszámba menne).
De te hihetsz ennek a szarnak nyugodtan.
-
CortezX
aktív tag
válasz
Dare2Live #1322 üzenetére
Ott a pont!
A 26. oldal ugyanaz ami az eredeti oldalon fent volt. A kártyáról készült képekre ha kattintotok láthatjátok hogy az még mindig az eredeti szerveren van fent.szerk:[itt] a teszt aminek az első és utolsó oldala bekerült a gtx 280-éba. Lehet hogy véletlen, és épp azon melóznak h kijavítsák
. Akárhogyis, náluk van egy gtx280 és reméljük lesz fent róla normális/javított teszt.
-
Dare2Live
félisten
Bazki 86db fotot, ahogy szétbarmolja szétcsavarozza részletezi, ttui, hogy van nála ilyen kártya. Utána a teszt megcsinálása egy este.
Messze ez leghitelesebb teszt amit eddig erröl a kártyáról láttunk, ha átverés akkor a legjobb, legprofibb fake teszt amit én életemben láttam.
Kemény dolog lehetet, ilyen fotokat megcsinálni, lerenderelni, ilyen mennyiségben.Max azt tudom felhozni a 280védelmében, hogy nem kiforrott a drivere, node kifort driver 280hoz majd talán egy hónap múlva lesz.
Talán az 55nm segt NVnek ha nem akkor ez így "ratyi". Mondjuk 280 vásárlása esetén ígyis úgyis érdemes megvárni az 55nmert. -
alien_
őstag
Nem tudom, mint mondjak erre a tesztre... Valaki tényleg ennyi energiát ölne egy fake teszt készítésébe..? 26 oldalas, és tényleg szétkapnak egy gtx280-at, elég meggyőzőnek tűnik, csakhát néhány eredmény...khm....Szvsz ez egy átírt 9800gtx teszt, az első és utolsó lap alapján.
-
VinoRosso
veterán
nem feltétlenül kell lebecsülni a 9600GT-t és társait alacsony felbontásokban. Sőt még jobb is lehet egy két játékban, ha nem is sokkal, mivel kevesebb stream ütemezése jobban illeszkedik kissebb architektúrához, + ezek jobban tuningollhatóak, mint mondjuk egy 2GPU-s VGA. Van ahol a 2GPU kifejezetten hátrányos. A 9600GT egy nagyon jó kártya, ha olyan környezetben hasznáják, amire ki van élezve. Kb olyan ez mint az gebe agár és a hízott roti esete. Amig nem kell nagy terhet cipelni, addig a nagy teherbírás maga a teher.
GT280: Szívesen megnéznék egy 1650x1050 tesztet 8800Ultrával párhuzamba állítva.
-
CortezX
aktív tag
Hát bizony vannak benn érdekes dolgok...
Akik esetleg kiváncsiak rá a [http://gtx280.extra.hu/1.html] címen megtalálják a teljes tesztet. 26 oldal összesen, navigálni úgy tudtok hogy a címsorba átírjátok a számot. -
alien_
őstag
Az a 2xAA- azért nem mingy, kizárt, hogy egy GTS 50fps-t hozzon bekapcsolt antialiasing mellett ebben a felbontásban. Ez egy fake teszt, pont. Az se biztos, hogy tényleg "belső" kézből való.
Drizzt: Felraktam 18 képet egy online albumba, de sajnos csak mailben megosztható, ha priviben dobsz egy címet, átküldöm.
-
Crytek
nagyúr
Ez a fos teszt kalap szart sem ér múlkor elkzdtem azonos beállítások mellett tesztelni pl a Crysist.Csak 1280*1024 high no aa no AF-ig igaz a teszt ott ugyanazt kaptam amit a tesztben is irtak csontra. De továbbmenve szűrökkel mág felfelé csalnak nem is kicsit.Csak tudnám mire jó hogy hazudnak.
-
Drizzt
nagyúr
Na ha fenn van valahol a teljes teszt, azt megköszönnénk.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest