- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
Új hozzászólás Aktív témák
-
vers
tag
nemértem a 260-as hogy merülhet fel bárkinél is , mikor a 4870-es nyomja játékok alatt a 280-ast általában, meg fejlettebb is , és valoszinü ha az nvidia kihozza a 10.1-es kártyáit ezek értéke a nullával lesz egyenlö
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
boogie84 #3590 üzenetére
Én egy középkategóriás DX11 chipet tartok a legvalószínűbbnek, év vége-jövő év eleje..
Emlékszem, úgy másfél éve volt egy nV konferencia ahol a vállalat jövője szerint a PC-s GPU fejlesztés mellékvágányra kerül, és a bevételek 30%-át hozzák majd (főleg Desktop PC alsó-közép kategória és mobil GPU-k). -
boogie84
veterán
válasz
wednesday #3587 üzenetére
Meddig tartanád meg a karit ha most megveszed?
mind1 mikor veszed meg ugyan azt, ha 3 hónappal később vagy fél év múlva akkor is ugyan azt a terméket veszed, ugyan abban az időpontban évül , vagy gyengül el
de aki később veszi, olcsóbban veszi(vagyis egy darabig nem játszik
)
örök körök -
wednesday
őstag
A Diablo 3 még elég messze van, nehéz még rá alapozni VGA-t. Bár a látottak alapján tényleg nem lesz nagy gépigénye.
Meddig tartanád meg a karit ha most megveszed?
A teljesítménybe nincs akkora különbség akkor egyéb tényezőket szoktam figyelembe venni.
A legfontosabb nálam a melegedés és ebből kifolyólag a zajszint. Vagy pedig, hogy melyik kari az értékállóbb majd, melyiket lesz könnyebb elpasszolni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A DX10.1 hiányától elsősorban AA támogatása nem lesz a kártyának.
-
Mans20
addikt
"Gianni megjön szabiról, asszem egyből intézem magamnak a Giga 260GTX-et 52k ért."
Valahogy énis ezt mondom,de remélem lesz elöbb is valakinél emberi áron.
A dx 10.1 et meg leszarom,igyse fog szerintem egyik game se szaggatni,az 55nm esre meg nem várok még 2 hónapot,majd lecserélem a 65 öst az csá. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
boogie84 #3579 üzenetére
Szerintem ez attól függ, hogy az a bepletyizett középkategóriás DX11-es chip fejlesztése milyen ütemben halad. Ha év végére kihozható akkor vélhetőleg a Desktop PC piacra nem fog jönni a G200b. Egyszerűen felesleges lenne kiadni. Ami most gazdaságilag megérné az nV-nek az egy 9800GX2+ az 55nm-es G92-kel.
-
boogie84
veterán
okt végén november elején tervezek új gépet venni, és abban biztony a """""kis""""" 260-ra gondoltam 55nm-el, meggyőződésem h csak akkor vennék 280at ha olcsóbb lenne, ugyanis nem jobb annyival mint amennyivel drágább!! egy [EVGA GTX 260 FTW] nagyobb teljesítményre képes mint a gyári 280as. Igaz ez vmivel drágább mint a gyári (és nálunk még nem láttam
) de még mindíg nem annyi mint a 280as...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Még ha augusztusban meg is jelenik akkor sem lesznek a G200b-vel kisegítve. Még azt is rohadt drága lesz gyártani, az RV770-hez képpest.
Szvsz a platykák közül az egyetlen reális, ami azt mondja, hogy jön egy DX11-es középkategóriás chip. DX10-es chipet már nem fognak kidobni hisz akkor év végén nem lesz AA támogatásuk. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Dare2Live #3574 üzenetére
Tudom FFuad, de akár augusztus vége is lehet az 55 nanos. Ehhez remélhetőleg magasabb órajelek is társulnak majd. Még a 4850 X2 is érdekes lehet, amennyiben jön, s hamar teszi. De szerintem szintén augusztus végefelé várható.
-
Dare2Live
félisten
Hát erröl csak pletykák vannak elöször Q4volt kijelölve az 55nm es GTnek ezt elörébb hozták októberre ebből még lehet szeptember is de agusztus szvsz kizárt.
Egyébként szerintem a bestbuy vagy a 4850 vagy ha GT280at alázó megabrutál teljestményt akarsz a 4850CF. Nálam pl egy 4850 van ez mindent kihajt és majd a téli játszadozásra veszek mellé mégegyet. Persze mákom volt 15Kért eladtam a DS4et és 20Kért megvettem egy P45ös lapot.
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
Fogyiban 20W nem döntő egy gamer PCnél. Akkor már sokkal inkább számít az, hogy SLInél CF sokkal jobban skálázódik, vagyhogy 4870nél nem kizárt egy olyan driver amit 3870 is kapott, hogy hirtelen +20% fps. Persze a CF, meg a driver téma se érnek sokkal többet mint a 20W.
GT nem lesz agusztusban 55nmen, talán szeptemberben. A 9800+ az igen. De az nem ellenfele se GT260nak se 4870nek.
-
Dare2Live
félisten
Szerintem most, hogy kb egy árban vannak nagyon nehéz dönteni.
-Mert ugye a GT260 jobban húzható vs DX10.1 az kb egál. (Ha mondjuk DIO3/SC2 fontos akkor 4870.)
-Érdemes még megnézni, hogy a gamek amikkel játszol azokkal, hogy megy egyik másik.
-Esetleg még az dönthet, hogy egy 20Ks P45 ben szépen megy a CF és késöbb ha kevés a 4870 mellé raksz még1et. Bár SLI se sokkal macerásabb de a P45 az P45.Az egyéni izlés dönt szvsz, hogy ki mit vesz, más nem td helyetted dönteni.
-
Chalez
őstag
válasz
janos666 #3565 üzenetére
Jó, nem azt mondom, hogy nem lehet meglátni, hanem azt, hogy nekem inkább noAA és 200FPS mint pl 4xAA és csak 100 pl a GTR2-nél, amit online bajnokságban nyomok.
Szeretem, ha "folyik" a grafika. Persze mindenkinek más és más az ízlése...
Egyébként az LCD monitor 60Hz vs 60FPS - így a tökéletes - ez rossz felfogás, ugyanis pl frapssal mérve látványos különbség van a 60 és a 160 FPS közt. Bizton állíthatom, mert nagyon sokat próbálgattam.
Na de ez már nagyon off.
A kérdés, továbbra is az, hogy 4870 vagy 260GTX...
Ja mellesleg az nV karit xarrá is lehet még húzni, rettenetesen nagy tartalékok vannak benne. (azt mondják)
Az amitől én tartok, hogy jön ki 1-2(3-4) game 10.1 támogatással és kb 2x nagyobb sebességgel fognak futni a 4870-en mint a 260-on. ...de ne így legyen! -
janos666
nagyúr
Nekem kéne ecsetelni, sokat próbálgattam és nekem jobb fix 66 FPS-el játszani a 66-tickrates CSS szerveren mint szabadoneresztett 150-300 FPS-el. De a hl2 motor az egy dolog, tudom van ahol számít. De ahol számít ott se amiatt mert azt veszed észre mennyi az FPS, hanem előjönnek bizonyos bugok, vagy másképp dolgozik a játékmotor ilyen FPS-en, attól még nem látsz több képkockát mint amit a monitor kirajzol. (és 60Hz-en 60-at rajzol ki, sőtt LCD-nél sose lehet tudni)
MOD: Én 1920x1200-ban még a játék hevében is meglátom a 0 vagy 2x AA közti különbséget, de játéktól függően még a 2x és 4x köztit is, a 8x-nek viszont már tényleg nincs értelme ekkora felbontásban, akkor is felesleges lenne ha nem lenne lassabb mint a 4x.
-
Chalez
őstag
válasz
janos666 #3560 üzenetére
Én úgy vagyok vele egyébként, hogy ilyen magas felbontásoknál az AA már szinte felesleges erőforrás pazarlás, a fenti hsz-emben említem, hogy csodálkozni, meg nézegetni tökéletes, de a játék hevében már nem nézegetem, hogy 4x vagy 8x az AA.
Egy 2x még elmegy, de a többi már csak csökkenti az FPS-t egy bonyeszebb grafikájú játékben. Persze ez csak magánvélemény...
Nagyon a 260GTX felé hajlok, szerintem még mindig az nv diktál, és csak akkor lesz átállás - de már dx11-re - amikor ők mondják. Addig meg eltengődöm a kis 260-as karival.
Gianni megjön szabiról, asszem egyből intézem magamnak a Giga 260GTX-et 52k ért.
Milyen érdekes, az év elején 65k-ért vettem 88GT-t, most már 30k-t nem adnak érte, ez meg olcsóbb már nála, miközben a teljesítménye "hangyányit" magasabb. -
Chalez
őstag
Igen tudom, viszont azt is tudom, hogy kompromisszumok nélkül szeretnék játszani a leendő év játékával.
Bár ha belegondolok, pl most sem volt szükségem dx10-re, pedig a gépem alkalmas lett volna rá, de mégis - dx9-el is maximálisan meg voltam elégedve, nem nyújt semmilyen progi extra nagy élményt azáltal, csak mert dx10-ben fut. Szvsz amikor "akció" van az ember nem azt figyeli, hogy mikor és hogyan csillan meg a napfény a fák lombjai közt. Persze csodálkozni, meg képeket nézegetni jó a dx10, de egyébként meg
A lényeg az FPS. Persze van akinek 30+ már tökéletes, de én simán különbséget teszek a 100 és a 200FPS közt. Aki oline játszik, annak nem kell ecsetelni... -
manokaki
addikt
szisztok !
miért van az hogy huzva gyengébb pontszámot érek le a 3dmsrk06-ban mint ha hagyom alapon a karit GTX280 ( Q6600 huzva 3,3Gb ) XP, ???
segitsetek !
Attiola
-
janos666
nagyúr
Hát attól függ milyen DX 10.1 featureket használ majd játék. Lehet hogy a látvány teljesen azonos lesz, csakis a teljesítmény javul 10.0-hoz képest. (de ahogy selytem ilyen játék esetén mindegy lesz mert még fele ekkora kártyával is játszható lesz max grafikán) Vagy ami legvalószinűbb hogy az élsimítás lesz gyorsabb és jobb minőségű. (de kielégítő lesz 10.0 alatt is mert a kis gépigény miatt lehet neki tolni magas mintavétel számot) Vagy esetleg némi plusz látványjavító effekt is lesz ami csak 10.1-es káryákon kapcsolható be. (de nem vennék rá mérget hogy az nem olyan lesz mint crysis esetén hogy egyszerűen csak nem engedi átrakni a menü veryhighre, de ha kézileg átírod a cfg-t akkor megoldódik a gond és előbukkannak az effektek 10.0 vagy akár még 9.0c alatt is)
Ja, és ahogy előttem is írták ide inkább egy erős CPU-ban gondolkodj. Nem feltétlen quadban, de egy jól meghúzott 2 magos E8x00.
MOD: Most nézem a géped. Mondjuk a Q6600 is biztos elég lesz ha megrántod 3,6-ra kipörgeti a játékot rendesen. (a monitor frissítési frekijével egyező FPS tuti meglesz) -
janos666
nagyúr
XP alól DX 9.0c, DX 9.0b, DX 9.0, DX 8.1, DX 8.0, DX 7.0, DX 6.0
Vista alól DX 10.1, vagy DX 10.0, + a fent felsoroltak
Amit tud épp egy windows az a maximum, és addig fut el a skálán míg a hardver tudja.
Szóval lesz DX 10.0-ád geforceval és vistával, de 10.1-d csak radeonnal, de mindkét kártyával csak dx 9.0c-d XP alól és 7.0-ás Windows 98 alól. -
Chalez
őstag
Én hatalmas Diablo fan vagyok, viszont a 260-as GTX kártyát már igen jó áron adják...
Viszont ha pistán szeretném majd futtatni, akkor lemondhatok teljesen a dx10-ről a proggiban??
Vagy most hogyan van ez...? -
válasz
janos666 #3549 üzenetére
"Ha az eleje nem lenne tündérmesébe illő hát ez nyilvánvalóvá teszi hogy kamu:
Cannot support D10.1 .10.0/SM4.0 - Nem "képes" támogatni? Talán nem "fogja" vagy "nem akarja" lehetne a helyes ide, de nem a "képtelen"."Nem biztos, hogy ilyen szinten lehet alapozni a hardspell-esek angoltudására
-
manokaki
addikt
szisztok!
melyik drivert ajáljátok a GTX280 -hoz Xp-re ( 32Bit ). ???
Atttila
-
biggamer
veterán
ECS kündigt GeForce 9800 GTX+ Hydra SLI an [link]
-
janos666
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #3548 üzenetére
Ha az eleje nem lenne tündérmesébe illő hát ez nyilvánvalóvá teszi hogy kamu:
Cannot support D10.1 .10.0/SM4.0 - Nem "képes" támogatni? Talán nem "fogja" vagy "nem akarja" lehetne a helyes ide, de nem a "képtelen".
Sokak szerint (és a hozzáértők magyarázatai alapján szerintem is) már a GT-200 is képes lenne a DX 10.1-re. Sőtt, szabványon kívül meg is engedtek benne néhány DX 10.1 újítást. Vagyis lehet hogy néhány 10.1-es effektben erősen meglassulna amiben a radeon remekel, de olyan szintre hozhatták volna a dolgot hogy rábélyegezhessék a dobozra hogy dx 10.1, de inkább szopatják az AMD-t. Megmondták hogy nekik nem kell DX 10.1, most megmutatják hogy már csak azért se támogatják ha úgy néz ki mégis lenne rá igény. Így hogy visszatartják a DX10.1-et, egyre furább lesz a helyzet, mert akik már 3870-est is azért vettek hogy "de jó lesz majd a DX 10.1", azok kiábrándulhatnak hogy már 4870-est is cserélni készülnek majd mire látnak dx 10.1-et. Erősíti a feelinget hogy "AMD=örök várakozás a szép igéretekre" - csodadriverre meg csodamotorokra amik kiaknázzák a dx 10.1 lehetőségeit. ->máig nincs hivatalos driver 4870-hez, pedig aki emailben érdeklődött annak azt írták vissza hogy tuti lesz már a héten. -
cowboy_bebop
őstag
Érdekes lesz, pláne a 2.8 milliárd tranyó miatt.
NVIDIA GTX 350
GT300 core
55nm technology
576mm
512bit
DDR5 2GB memory, doubled GTX280
480SP doubled GTX280
Grating operation units are 64 the same with GTX280
216G bandwidth
Default 830/2075/3360MHZ
Pixel filling 36.3G pixels/s
Texture filling 84.4Gpixels/s
Cannot support D10.1 .10.0/SM4.0Forrás: [link].
-
korcsi
veterán
-
Redy
tag
válasz
juliabrilke #3536 üzenetére
MOHA-ban csak a menüben, játék közben nem.
-
Henk
veterán
válasz
juliabrilke #3536 üzenetére
Nekem a 88gtx csinálta ezt,de az load mindig.Inkább éles sípolásnak nevezném mint ciripelésnek.
-
biggamer
veterán
PoV GTX280 OC, Tests, Benches, Verbrauch, Biosflash ... [link]
Találtam egy jó oldalt, csomó okosság van benne.
-
Redy
tag
ahh... megtaláltam ezt a vsync-t a játékon belül...
Na a lényeg az hogy bekapcsoltam és azóta a kari meg se nyikkan -
r-chee
őstag
-
maszat
senior tag
Ezek szerint jól kicentizik az alkatrészeket. Mert az én Asus EAH3650-emen (nem mondható rá, hogy sokat zabál) három kockacukor nagyságú fekete alkatrész közül az egyik ciripelt. Közelebbről megnézve picit ki volt folyva a lakk alatta és így rés volt közte meg a nyák között. Szerencsére garanciában cserélték.
-
-
Redy
tag
Sziasztok!
1 napja van gtx260-as videokarim és egy olyan kérdésem lenne hogy játék közben nektek is sipol a kártya? tehát pl ha a nfs carbonnal játszok vékony hangon... de ha a pro streetel akkor ahogy a menüben lépkedek és változik a kép (előjön vmi) akkor mindig másféle vékony hangon sipol... elég idegesítő... ez mitöl van vagy ez ilyen? -
vers
tag
-
Relic81
tag
NVIDIA GTX 350 ES!? - [link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kb. ez is lesz a trend... A DX10.1-et elsősorban a jobb, gyorsabb Deferred Rendering-hez használják fel. De tulajdonképpen ez realizálható, hiszen ép ésszel átgondolva lényeges előrelépés itt történt. Ezenkívül a DX10 használata is egy kicsit meglendül majd. Valszeg több helyen használnak majd Particle GS-t, megnő egy picit az ALU:Tex arány, és remélhetőleg látunk majd egy kis Indirect Lightning elvű feldolgozást is.
-
-
Mans20
addikt
Valaki tud valami linket ahol a gtx260 nak a hőmérsékletét is leírják?mármint hogy mennyi alapon és terhelten.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Manli GeForce RTX 3070 Ti 8GB GDDR6 VGA!
- GIGABYTE GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 (GV-N166TGAMING OC-6GD) Videokártya
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF 24GB GDDR6X Graphics Card
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest