- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz
Csabahun #1196 üzenetére
ez a 60 vs 150 néhol nagyon nem igaz. pl 1-2 multi játékban neten nem mindegy, hogy hány fps-ed van. pl counter strike-okban 100fix kell ahhoz hogy valósan folyamatos képet láss, ilyen az engine. annó Q3-ban de asszem cod4-ben is van egy bizonyos fps szám, amire ha beállítod a max fps-t és az nem csökken le soha alá, akkor nagyobbat ugrasz, picit gyorsabban mozogsz stb. szóval aki neten multizik annak nem mindegy mennyi fps-e van. amúgy meg én már nem költök a gépre százezreket, elmúlt már az időszak hogy 1 hét alatt vettem 13 vga-t 4 procit stb. már nem érdekel, pont ma adtam el a 9600gt-met, mert nem játszok.
-
schwartz
addikt
válasz
Csabahun #1195 üzenetére
Nem mondom, hogy minden cuccom filleres kacat, de soha nem vasaroltam esz nelkul. (vagy csak nagyon a PC-vel "ismerkedes" kezdeten ). Tisztaban voltam vele, hogy ha monitort valtok, elobb utobb jon a VGA csere is. Mostansag kevesebbet jatszom s ugy iagazan csak egy par jatek erdekel, de ha az nem fut ugy ahogy szeretnem akkor nincs kompromisszum. Sokaknal latom, hogy szeretnek jatszani s vesznek is Q(X) procit de VGA-ra mar nem futja. Na ja, a 3DMark 06-ban utos a quad es a "joarertekmutatosvga". (ha mar rogton szoba jon a ponthajhaszas is ha valaki csucs VGA-val szemezget
)
-
Csabahun
senior tag
válasz
schwartz #1194 üzenetére
Na igen aki nagy monitort vesz játékra annak alap a csúcs vga mivel akkora felbontásban szinte csak azok futatják jól a játékokat.
De gondolom te belekalkuláltad a monitorvételnél ezt a dolgot is!!
Ja és ha nagy monitorod van akkor sem feltétlen a Nativ felbontásban kell használnod,jó igaz úgy a legszebb a képe de ha értelmes fps-t akarsz akkor vagy csúcs vga,vagy a felbontás lentebb kell venni.És aki meg vesz nagy monitort és nem vesz alá megfelelő VGA-t az meg megérdemli ,hogy 25fps-el játszon!!
-
schwartz
addikt
válasz
Csabahun #1190 üzenetére
Es mi van a full HD gaming-el? Ha 1920x1200 vagy nagyobb felbontasban szeretnek jatszani, sokra megyek az ar/ertek mutatoval. (ATI kartyak legtobbet hangsulyozott elonye, LoL )
S nagyon nem tetszett, hogy monitor csere utan 1920x1200-ban a HD3850-el 20-25FPS kozott szaladgalt a R6Vegas-2. -
schwartz
addikt
válasz
proci985 #1181 üzenetére
"csak húzott quadok alapján olyan 100-150m3/h alatt ~150W felett is túlmelegedés lép fel"
Igen, de a GPU-k nagyobb homersekletet is kibirnak s lassan a 100 celsius fok se lesz meglepo. Mas kerdes, hogy birja-e majd a PCB es a ra integralt cuccok. Szamomra csak a zajszint az egyetlen ami miatt kihagynek egy ennyit zabalo VGA-t. Ha megoldjak, hogy csendes legyen felolem fel is forrhat a GPU.
-
diegho
nagyúr
válasz
Csabahun #1190 üzenetére
amíg az nvidia pénzeli a fejlesztőket, addig ez lesz... mindig lesz 1-2 olyan játék amik csak az aktuális csúcshardveren fognak futni, sőt egyre rosszabb lesz a helyzet. az meg, hogy ki mire költi a pénzét, megint csak értékrend kérdése, hiszen van akinek az a legfontosabb, hogy 150fps legyen az xy játék, van akinek meg a család, egy külföldi egzotikus nyaralás stb.
-
Csabahun
senior tag
Abban igazad van ,hogy ha a hobbid a PC olyan szintem,hogy 150eft-ot képes vagy kiadni egy VGA-ra akkor nincs ezzel semmi gond.(max rájössz ,hogy teljesen értelmetlenül adtad ki a pénzt hiszen a régi is jó lett volna)
De érdemes elgondolkodni rajta,hogy van egy játék ami min. 60fps-el megy(ugye ez az érték már bőven folyamatos játékot biztosít) Pl:8800GT-vel ,akkor mi értelme van az összekuporgatott pénzünket elkölteni egy 2-3x annyiba kerülő VGA-ra amivel 100fps-el megy??
Hiszen fél év múlva úgyis fele annyi lesz,és nem lessz olyan játék ami katasztrófálisan menne addig a 8800GT-vel.
Persze mindenki arra költi a pénzét amire akarja,de nem árt ha egy kicsit gondolkodunk a vásárlás előtt.
A VGA nem olyan mint a processzor,ami jóval tovább kitart.
Szerintem meg itt egy összeesküvés folyik a vásárlók ellen,mert ha jól optimalizálnának a programozók akkor nem kellene olyan sűrűn váltani VGA-t.
És az a baj,hogy a programozók is inkább az új VGA-ban biznak.
És ha az Nvidia nem szólna bele mindenbe(Assasins Creed,ha jól emlékszem) talán akkor is előrébb lennénk.Szóval mindenkinek az ajánlom,hogy a nagy csábítás ellenére csak ÉSSZEL a vásárlással!!
Köszönöm
-
janos666
nagyúr
Vannak úk jutyub videók az nvidia Physx demójáról, de nem linkelem, mert nekem azt írja privát videó (nem játsza le). De itt beszélnek róluk: [link]
-
keIdor
titán
válasz
Bluegene #1183 üzenetére
Bizony ezzel tisztában vagyok...
sajnos így van. Én igazából nem szoktam nézni TV-t, mert a Mónika Show, Balázs széfje, Győzike stb. nem érdekel. Egyszerűen évek óta nem köt le a TV, mert sok a hülyeség. Amikor TV-t nézek akkor is vagy híradó megy, vagy a National Geographic Channel, Animal Planet, Discovery stb. (meg most a foci EB) de a többi degradált hülyeségre nem vagyok kiváncsi. Én játszom TV nézés helyett, jobban leköt és ezért is költök rá ennyit, mert hobbi meg mert szeretem és nincs más. (otthonra) Munka után meg otthon szeret lenni az ember (gondolom nem vagyok egyedűl)... na mind1, kicsit behúzom a kéziféket és kevesebbet költök gépre. Meglátjuk mi lesz...
Nah befejezem az OFF-ot.
-
keIdor
titán
válasz
Csabahun #1178 üzenetére
Tudom, hogy menni fog minden gyönyörűen minden 8800-on idén, csak ez olyan, mint a drog. Nehéz letenni. Nekem hobbim ez, (az autók mellett) csak sajnos szánalmas irányba halad, ezért kéne letenni végleg. Bár aludtam erre és arra jutottam, hogy lejebb viszem a lélektani határaimat... VGA-ért eddig max 100k-t adtam ki, ezt most leviszem 70-80k-ra és egyelőre cska ATi-t veszek. Meglátjuk így mennyire lesz értelme.
Egyébként meg van már 1-2 hónapja PS3-am, egy gondolom van vele: költséges a fenntartása... (nincs warez)
-
subpixels
tag
GeForce GTX 280 2 and 3 Way SLI card photos tri-slinél enyhén nagy a zsúfoltság, GTX 280 drops to $499 és elvileg újabb áresés nv-nél. (Remélhetően egyik sem volt még).
-
Bluegene
addikt
Azt hiszem inkább minden pénzemet az erősebb hobbimra költöm, mégpedig a kocsikra... az úgyis kevesebbet fogyaszt lassan... azt meg kell tanulni h az életben mindennek ára van, ha akarsz jókat játszani a géped előtt és jókat szórakozni bezony pénzbe kerül, nem kell megvenni a legújabbat hisz egy 8800GTS vagy hasonló mindent visz 1280/1440-es felbontásban maxon, az már elég szép nem? ha meg igényes vagy és X FPS-sel vagy 1920-as felbontáson szeretnéd tolni akkor annak ára van, ingyen nem adják oda a dollármilliárdos fejlesztésüket
a kocsi meg akár tetszik akár nem sokkal, de sokkal több pénzt visz el akkor is ha csak egy lada, úgyhogy olcsóbb a sz.gép, szal költsd a kocsikra a pénzed kábé rámegy havonta a fél fizud(attól függ persze)
sztem egy ati 4870-ért 60K nem sok 1,5-2 hét alatt dolgozol érte, egy autóért mennyit gürizel? most mit vársz? legyen 6000Ft?
ha nem tetszik vegyél egy xboxot 50-60K-ért és ne pampogj(sztem rá lehet kötni egy sz.g. monitorra), és akkor nincs gond
a fogyasztás pedig alapon ezeknek a kártyáknak nem sok és jobbat nem tudnak hisz konkurenciaharc van, szal kár kiakadni ez van csinálj jobbat ha tudsz -
proci985
MODERÁTOR
aaaa (szedegeti össze magát, kicsit sokkolódott).
e?!
300(?!) W? uramatyám borogass. nekem a komplett gépem eszik kb annyit terhelés alatt. 300Wre meg hiába a háromslotos hűtés, akkora helyen annyi levegőt egész egyszerűen nem lehet kipréselni (jelenleg a kétslotos hűtések akár 15m3/ht is képesek mozgatni -3870 gyári@100%@~50db+ 13.6 körül van-... ez szép meg jó, csak húzott quadok alapján olyan 100-150m3/h alatt ~150W felett is túlmelegedés lép fel). illetve ki lehet, de nem hinném, hogy csak süketeknek akarják majd eladni a kártyát. marad a víz (meg minimum egy két, de inkább háromradis hűtés csak a gpunak). második verzió a bővítőkártyák elfeledése, csúcskategóriás silverstone/lian-li fejjellefelévanazalaplap ház, felül pedig ipari (min2500fordulatos) ventik. vagy a duplamotoros 120x50es Delta, 300m3/h teljesítménnyel, 65dbn. esetleg gáz kikötése, konvektor radiátorára rádobni a gépet, örülni, mert télen megvan a fűtés.
a dolgot az alapján mondom, hogy a q6600asoknak 95Ws TDPje van (G0 széria), és alapvetően légen nem az FSB wall szokott végetvetni a tuningnak, mindinkább az, hogy a hőt nem lehet egyszerűen elvezetni. és azért azok 150-200W fölé nem mennek sűrűn (légen legalábbis). na most képzeljük el ugyanezt, kisebb áteresztésű helyen, másfél ekkora hőleadás mellett. viszont kisebb csík, kisebb melegedés (legyünk optimisták, csak ugyanannyi hőt kéne lehúzni, mint mondjuk egy 3.8on járó quadról), de akkor sem direktbe fogja egy 120as venti teljes felületen hűteni a bordákat, mert három slotnyi helyre akkora hőleadó felületet képtelenség beaplikálni. vagy víz, vagy peltier, vagy alaposan átdolgozott alaplapi elrendezés. a jelenlegi elrendezés mellett ez emberi körülméynek között kivitelezhetetlen. még ha drasztikusan javul a hatásfok akkor is.
és igen, én is egy-kétévente akarok tápot cserélni, mert annyi időnként jön egy új, az eddigivel nem kompatibilis szabvány/csati.
és a bónusz: kijön a crysis szellemi utódja (optimalizálni minek értelemben) és ugyanúgy fog szaggatni, csak nem 1024ben, hanem 1650ben
bár ez inkább siralmas (érdemes figyelni bench közben a terheléseket... egyik pillanatban gpu, következőben cpulimit, miközben a másik henyél... ehhez képest a Stalker pl nyílegyenes 100%os GPUkihasználást csinál).
azt hittem, tanult az NV is a 2900xtből. meg a d805ösből. mindkettő az a határ volt, amin egész egyszerűen nem szabadna továbblépni.
konzolon én is gondolkodtam. aztán rájöttem, hogy konzolon nincs pár program, amivel foglalkozni szeretnék (nem játék), fps és rts pedig felejtős... és olcsóbban megúszom a dolgot, ha veszek egy vidkarit is a quad mellé. médiacenterként a gép funkcionál -dupla monitor -augtól ha minden jólmegy lesz tévémis-, rendes hangcucc/füles/hangkártya-, az ATI meg egyre fejlődik videolejátszás terén az utóbbi három generációban... képminőségen mindenesetre egészen remekül javít. az NV ebben pl eléggé le van maradva, többek között emiatt vettem 3870est, amikor a 88gt is ugyanannyiba fájt. márcsak a BR olvasó kell (valszeg nyár végére normalizálódik az ára, ha nem, marad a karácsony), és kész is a komplett nextgen médiacenternek is használható munkapécé
teszteket meg várjuk meg, amíg kijönnek a kártyák. a jelenlegi benchek eléggé bűzlenek (a Vantage kapcsán nekem konkrétan eszembe jutott a szépemlékű FX5x00 széria... bár csalások a 8800as szériánál is voltak -crysis, supcom lemaradó textúrák-, érdekes módon az exeátnevezés az elsőt megoldotta).
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Csabahun #1178 üzenetére
Neheze szánnám rá magam egy ütős konzol szettre (konzol, hangcucc, TV, nem melleseg a kezelőszerv megtanulása, hozzászokás...)...az is sokba kerül meg a játékok is...és hiányozna az ügyködés körülötte, a fizikai kapcsolat a hardverrel...de amit mondasz az úgy van
sry for offing
-
Csabahun
senior tag
Jó lenne ha nem csak te és én jönnénk rá erre a dologra,hanem mindenki.
Szivatják itt a jónépet ezekkel a VGA-al,meg 5 féle GTX 280,sc,ssc,Hiper clocked(+10Mhz) meg ilyenek.
Ez egy nagy etetés,és sajnos mi meg bedőlünk nekik.
Én már kiszáltam ebből ,pedig gépet akartam tavaszra de szerencsére megjött az eszem és másra költöttem el.
Mellesleg a 8800-as szériával még igen jó darabig jó fog menni minden,és amikor már nem ,akkor már a GTX 280 is fele annyiba fog kerülni.
Persze a pontvadászoknak megint jót tett az Nvidia. -
Crytek
nagyúr
"Elég szánalmas kereskedés... érdekes, Ati jobb irányba halad"
Attól még hogy olcsobb valamivel ugyanugy akadnak rajta a techdemok mivel ezek arra jók hogy megmutssák mit lehet vele.De ilyen grafikájú játék nem igazán lesz sajnos
Mert eköré még felépíteni mindent megse moccanna!
-
keIdor
titán
Nem akarok össze-vissza panaszkodni (meg amúgy jó napom volt) de ha ez bekövetkezik akkor kiszállok. [link] Nevetséges...
Azt hiszem inkább minden pénzemet az erősebb hobbimra költöm, mégpedig a kocsikra... az úgyis kevesebbet fogyaszt lassan...
Def26: Elég szánalmas kereskedés... érdekes, Ati jobb irányba halad.
-
keIdor
titán
válasz
biggamer #1159 üzenetére
Érzem, hogy lassan érdemes lenne kiszálni ebből az egész PC-s dologból... ittvan egy 1,4 milliárd tranyós, baszott nagy, forró kártya nagy, forró GPU-val, több, mint 1TeraFlops-os szar és 10 meg 17FPS-el megy ez a demo? Hova jutunk? Komolyan mondom szánalmas ami itt folyik, egyszerűen hülyítik az embereket össze-vissza drága és mégis lassú szarokkal. És félévente meg cserélj is... undorító. Eddig azt hittem az M**P-nél nincs undorítóbb társaság, de látom, hogy az Nvidia übereli őket!
-
biggamer
veterán
Most megy a TV2-ön a Szemtől szembe című film.
Ha valaki akar király filmet látni az ne habozzon, nézze meg. -
Henk
veterán
-
biggamer
veterán
Már nem sokat kell rá aludnunk.
Legyünk optimisták ... aztán vagy összejön vagy nem.Ja, ezt majd elfelejtettem :
GT200 medusa tech demo high res shots [link]
A 2.-at érdemes nagyítani, elég ütős.
-
janos666
nagyúr
Nvidia changes GT200 dates again. Also changes prices and adds a PhysX driver.
Megint előbbre hozták egy nappal.
-
biggamer
veterán
GeForce GTX 280'nin Standart ve Overclocklu 3DMark Vantage Skorları [link]
Na, még valamit kiturkáltam.losi73
Kérdezz bármikor, szívesen segítek.nygma
Azért nem bántam meg, hogy 3 hónapja nem cseréltem le a gépemet. -
nygma
addikt
válasz
biggamer #1139 üzenetére
A megvárom-míg-olcsóbb-lesz
A megvárom-míg-olcsóbb-lesz vásárlónak soha a büdös életben nem lesz
számítógépe. Az adott idoszakban megvárja, mikor lesz az összes alkatrész a
legolcsóbb. Amikor ez az ido bekövetkezik, akkor kerül éppen piacra a
következo generáció, aminek következtében a már kifutott, olcsóbb
alkatrészeket már nem érdemes megvenni. És ez így megy éveken át, a
megvárom-míg-olcsóbb-lesz vásárló végtelen ciklusba kerül, amelybol nincs
kiszállás...Szvsz egyszer neki kell feküdni és összerakni azt a gépet...
-
biggamer
veterán
" For The Win "
Az EVGA tízféle GeForce GTX 200 piacra dobását tervezi [link]
KDavid17
Köszi, még nem voltak.
Az új híreket, teszteket mindig szívesen fogadjuk. -
KDavid17
aktív tag
[link]
remélem még nem volt... -
Szatesz
őstag
válasz
biggamer #1139 üzenetére
Hát igen bar az nvidia chipsetbol nem olyan surun van ujitás ..Esetleg biosokban...
Hát ha aztnezed hogy 2db 8800gt ha ugyes vagy veszel 55 ért és a 9800 gtx et veri minimum 20% al nagyobb felbontasban meg 50% al azért az nemmind1...
Késöbb esetleg az áruk fog lejjebb menni de ujak szentem egy jodarabig nemjonnek ki.
Hát igen jelenleg 69k a legolcsobb 790i xfx... Jah a ramkezelésük páratlan...Szerintetek mennyivel lessz erosebb az uj gtx280 mint a 9800gtx sli?
-
biggamer
veterán
válasz
Szatesz #1138 üzenetére
Én is ezt fogom választani, azt hiszem.
Már egy csomó infót gyűjtöttem róla, nagyon jónak tűnik.
Azt hiszem 70.000 körül már meg is lehet kapni.
A ram támogatása miatt is tetszik.Mondjuk egyre több deszka fog megjelenni a közeljövőben, nem akarom elkapkodni.
Úgy volt, hogy mostanság cserélem le a régi gépemet egy újra / gaméra kihegyezve / de azt hiszem megvárom az év végét / fájó szívvel/ .
Addigra sok jó dolognak lemegy az ára és jönnek ki fejlettebb cuccok is. -
-
losi73
senior tag
üdv mikor jönnek az uj nv ill ati kártyák?
-
nygma
addikt
válasz
raskolnikoff #1120 üzenetére
Reméljük...
-
keIdor
titán
-
janos666
nagyúr
válasz
biggamer #1105 üzenetére
Nem gatyáznak, kimondják amire mindenki gondol: "Szark kártya lesz ez a GT280, nekem asztalláb kitámasztónak se kéne ezután. Mi az hogy csak 1920x1200-as felbontásban viszi a Crysist 4xMSAA mellett, a 2560-as felbontáshoz és 2xAA-hoz már kettő is kell belőle. Ugyanmár"
Azért szivesen venném én ha itthon Very High 1920x1200-ban tolhatnám a Crysist 2xAA-val. A mostani gépem még 1440-ben se vitte el AA nélkül -
depzoo
tag
Látom kezdődik itt is az amiért az rv770 topikot is lockolták
-
biggamer
veterán
Csajok !
A PROCIS topicot is bezárták ?
Vagy én tévedtem el.
-
Gnoome
csendes tag
kedves einstein:
néz játék tesztet.
egy e8400,szarrá veri z összes quadot(kivéve qx9770),és akkor egy E8500?
és mér ne hajtanám 3ghz fölé?
haveromnak 3,9 en megy.........
és a 9800gtx et tökéletesen kihajtja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest