Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Ezt még nem is hallottam. Ha 66 helyett 220-on hagynám szaladgálni az FPS-t az csökkenthetné a monitorom inputlagját?
Én most még azon parázok hogy vajon egy 16x AF és 4x MSAA szűrés okoz-e ms-umokban mérhető lagot szűrésmentes állapothoz képest? (csak a supersamplet tudom elképzelni hogy ott okozna 2 FPS késést 2:2-es supersample, és 6-ot a 4:4-es...)
-
janos666
nagyúr
-
janos666
nagyúr
válasz
boogie84 #3657 üzenetére
Igen, részemről a DX 10.1 volt az egyetlen érv a 4870 mellett GTX-260 helyett. Előbbin gyengébb a gyári hűtés, és hűtőcsere meg voltmod után is kissebb a tuningpotenciál mint utóbbin gyári állapotban. (és azt is lehet még vmodolni, mert annak a gyári hűtőjét is meg lehet butítani egy nagy ventilátorral, nincsenek lezárva a lamellák felülről mint a radeonon) ÉS nem kell 1 hónapot várni ha egy driverben nem klappol valami.
-
janos666
nagyúr
válasz
tzsolesz #3652 üzenetére
CPU-nál pont a presscott volt az ahol megfeneklettek és már csak 2 maggal tudtak továbbmenni. De ne feledd hogy jobb esetben (mikor a program is maradéktalanul többszálúsítható és úgy is írták meg) is ~80%-al gyorsabb a 2x2Ghz-es magpáros mintha lekapcsolnád az egyik magot és a másik 4Ghz-en futna. És ma már egy peryn proci egyik magja is gyorsabb mint egy presscott (főleg tuningolva).
Az nem tetszik hogy pont most állnak át minimálchipek összefoltozgatására mikor ekkorát ugornak a csíkszéllel hogy nem lenne rá szükség. Most ~250mm2 méret mellett maradnának, aztán amíg nincs hova tovább a csíkszéllel addig az azt követő generációk már több magra alapoznának. Mondjuk úgy hogy akkor csinálnának 150mm2 körüli magot (addigra tovább finomítva a belső felépítést) és abból szerelnének össze 2-t.Nameg azt se kár észben tartani hogy az AFR-t erőltetik, ami nem túlzottan DX 10 barát technika, pedig már DX 10.1 miatt veszünk Radeont. Szóval épp a leg rizikósabb időszakban kényszerítik ki az átállást dualchipre mielőtt maradéktalanul kiforranák magukat a CF tecnikák. + a előző bekezdés, hogy még nem lenne muszály.
Ha már CPU: olyan ez mint a Core2Quad. Felőlem elférnek a Qx9xxx procik is 100k feletti áron, sőtt, 2 CPU foglalatos alaplapok is, akinek kell és van rá pénze vegye meg, de legyen mellette magas órajelő 2 magos is amit én is hajlandó vagyok megfizetni és az árához mérten még kielégít engem is.
-
janos666
nagyúr
válasz
Dare2Live #3642 üzenetére
Az is túlzás és erőlködés amit az nv csinál 500mm2 feletti méretekel, de az RV770-et azért nem lehet túl nagynak nevezni, bőven lehetne ~250-270mm2-es a következő GPU-juk is, minden fontosabb elem számát vagy teljesítményét duplázva. Akkor megint lenne egy fasza 1GPU-s kártyájuk ami még mindíg elég olcsón adható nyereség mellett is (50-60k körül).
Rendben hogy nem járható az az út amit most játszik az nv hogy mindenáron beletömi a tranzisztort a chipbe, kerül amibe kerül, lesz amekkora lesz és fogyaszt amennyit nem szégyenl, az egy dolog hogy nem kéne 300mm2 fölé menni, de amíg nem muszály addig nem kéne előgyártott darabokból kirakni a monolitikusan is elkészíthető chipeket. Erre mondtam hogy átesnek a ló másik oldalára. Azt mondják milyen jó lesz hogy ők öszetokoznak 2-4 kis magot egy bazinagy helyett, de amíg korlátok közt tarthatnák a méretet a csíkszélesség-faragással és hatékonyabb egybe kinyomni (mármint teljesítményben nem kell CF) addig nem kéne ezt erőltetni.
Nekem nem fekszik az az ötlet hogy ha valami ételmesebb VGA-t akarok majd venni 60+/-10k környékén akkor vagy dual/quadchipes megoldások közt kéne keresgélnem vagy lemondok az olyan featurekről amit, ha nem lenne geforce akkor 1, így hogy van meg 3 újabb generáció múlva használ majd valami (ala tesszelátor). Ha tényleg ezt a minimál-chip dolgot lövik el a következő VGA-m megint Geforce lesz, akkor is ha ~10k-val drágábban viszi ugyanazt 1 chippel mint a konkurens radeon 2-vel és 2x annyit fogyaszt mellé.Nade mindegy, majd meglátjuk.
-
janos666
nagyúr
Naigen, most épp jó passzban van az ATI, erre átesik a ló másik oldalára. Nem hogy ismét megdupláznák az SP-ket, és akkor azzal a 40nm-el még mindíg kissebb lehetne valamivel a chip mint az RV770-es. Nem, inkább csak miniatürizálnak, és így már csak a dual-chipes szarságait (vagy rögtön egy tucatnyi kis kártyát) éri majd meg hazahozni 4870 helyett is, nemhogy az nv új kártyája helyett.
-
janos666
nagyúr
GT-200al is lehet AA-t csinálni defferend renderingre, nem? Csak nem DX10.1 alól hanem egyénileg, de ezzel nem lesz gond ha ott ülnek az nv programozói a játékfejlesztők mellett. Sőtt, én úgy sejtem ugyanaz lesz a módja csak nem az API-n megy át hanem közvetlen a drivernek adja ki a játék hogy AA-t kér.
-
janos666
nagyúr
Nekem kéne ecsetelni, sokat próbálgattam és nekem jobb fix 66 FPS-el játszani a 66-tickrates CSS szerveren mint szabadoneresztett 150-300 FPS-el. De a hl2 motor az egy dolog, tudom van ahol számít. De ahol számít ott se amiatt mert azt veszed észre mennyi az FPS, hanem előjönnek bizonyos bugok, vagy másképp dolgozik a játékmotor ilyen FPS-en, attól még nem látsz több képkockát mint amit a monitor kirajzol. (és 60Hz-en 60-at rajzol ki, sőtt LCD-nél sose lehet tudni)
MOD: Én 1920x1200-ban még a játék hevében is meglátom a 0 vagy 2x AA közti különbséget, de játéktól függően még a 2x és 4x köztit is, a 8x-nek viszont már tényleg nincs értelme ekkora felbontásban, akkor is felesleges lenne ha nem lenne lassabb mint a 4x.
-
janos666
nagyúr
Hát attól függ milyen DX 10.1 featureket használ majd játék. Lehet hogy a látvány teljesen azonos lesz, csakis a teljesítmény javul 10.0-hoz képest. (de ahogy selytem ilyen játék esetén mindegy lesz mert még fele ekkora kártyával is játszható lesz max grafikán) Vagy ami legvalószinűbb hogy az élsimítás lesz gyorsabb és jobb minőségű. (de kielégítő lesz 10.0 alatt is mert a kis gépigény miatt lehet neki tolni magas mintavétel számot) Vagy esetleg némi plusz látványjavító effekt is lesz ami csak 10.1-es káryákon kapcsolható be. (de nem vennék rá mérget hogy az nem olyan lesz mint crysis esetén hogy egyszerűen csak nem engedi átrakni a menü veryhighre, de ha kézileg átírod a cfg-t akkor megoldódik a gond és előbukkannak az effektek 10.0 vagy akár még 9.0c alatt is)
Ja, és ahogy előttem is írták ide inkább egy erős CPU-ban gondolkodj. Nem feltétlen quadban, de egy jól meghúzott 2 magos E8x00.
MOD: Most nézem a géped. Mondjuk a Q6600 is biztos elég lesz ha megrántod 3,6-ra kipörgeti a játékot rendesen. (a monitor frissítési frekijével egyező FPS tuti meglesz) -
janos666
nagyúr
XP alól DX 9.0c, DX 9.0b, DX 9.0, DX 8.1, DX 8.0, DX 7.0, DX 6.0
Vista alól DX 10.1, vagy DX 10.0, + a fent felsoroltak
Amit tud épp egy windows az a maximum, és addig fut el a skálán míg a hardver tudja.
Szóval lesz DX 10.0-ád geforceval és vistával, de 10.1-d csak radeonnal, de mindkét kártyával csak dx 9.0c-d XP alól és 7.0-ás Windows 98 alól. -
janos666
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #3548 üzenetére
Ha az eleje nem lenne tündérmesébe illő hát ez nyilvánvalóvá teszi hogy kamu:
Cannot support D10.1 .10.0/SM4.0 - Nem "képes" támogatni? Talán nem "fogja" vagy "nem akarja" lehetne a helyes ide, de nem a "képtelen".
Sokak szerint (és a hozzáértők magyarázatai alapján szerintem is) már a GT-200 is képes lenne a DX 10.1-re. Sőtt, szabványon kívül meg is engedtek benne néhány DX 10.1 újítást. Vagyis lehet hogy néhány 10.1-es effektben erősen meglassulna amiben a radeon remekel, de olyan szintre hozhatták volna a dolgot hogy rábélyegezhessék a dobozra hogy dx 10.1, de inkább szopatják az AMD-t. Megmondták hogy nekik nem kell DX 10.1, most megmutatják hogy már csak azért se támogatják ha úgy néz ki mégis lenne rá igény. Így hogy visszatartják a DX10.1-et, egyre furább lesz a helyzet, mert akik már 3870-est is azért vettek hogy "de jó lesz majd a DX 10.1", azok kiábrándulhatnak hogy már 4870-est is cserélni készülnek majd mire látnak dx 10.1-et. Erősíti a feelinget hogy "AMD=örök várakozás a szép igéretekre" - csodadriverre meg csodamotorokra amik kiaknázzák a dx 10.1 lehetőségeit. ->máig nincs hivatalos driver 4870-hez, pedig aki emailben érdeklődött annak azt írták vissza hogy tuti lesz már a héten. -
janos666
nagyúr
válasz
Bluegene #3376 üzenetére
Nekem van 4Gb RAM-om is, 32-bites XP-m és 64-bites Vistám is. És azt mondom a legjobb úgy tolni hogy Vista alól 64-bit, de -dx9 végű parancsikonnal DX9 módban indítva, XP-hez készült DX9-veryhigh konfig fileokkal high-ben. Így jobb mint XP alól, mert majdnem 2x annyi RAM-ot megtud zabálni a crysis.exe, ettől nem is annyira az FPS megy fel, de gyorsabban tölt be és nem akadozgat a kép mikor körülnézem, nem spawnol folyton. Szóval így már játszaható a játék majdnem-veryhighben, 1920x1200.
-
janos666
nagyúr
válasz
Bluegene #3368 üzenetére
Én most úgy fogom (először) végigtolni a crysist hogy -dx9 parancsikonnal indítom Vistából és belepakolom az XP-veryhigh modot. Így is gyors, szinte úgy néz ki és nem kell miatta felrakni 64-bites XP-t (mert a 64-bites exe sokkal több RAM-ot le bír foglalni, 32-bites XP-ben elmegy 980Mb köré, a 64-bites vistában a 64-bites exe már 1720-at is kiírt nekem és nem spawnolt soha többé mikor 360°-ban körbenéztem)
-
janos666
nagyúr
Olyan 2008.04.08 körül jött ki az AC, és rögtön tudta a DX10.1-et, 1 patch jött ami kivette (1.02-ne számozták de nincs 1.01 update).
De ez nem igazi DX10.1-es játék ám, csak a DX10.1-es SBAA-t tudja, azt se tökéletesen, azért is vették ki. Nézz be a logoutos AC szövegembe, hátha érdekes lesz...Jó ez a GTX-260 áresés, elgondolkodtató egy 4870 1:1 cserére.
A tesselátor meg csak egy kolonc az ATI GPU-kban, senki se kérte hogy legyen, nemhogy a DX10.0-hoz nem kellett, de a DX10.1-hez se, akkor miért pakolják bele 3 széria óta mindenbe? Jahogy mert azt hitték elitézheti hogy ezzel előnyre tegyenek szert az nv-vel szemben akinek eszébe se volt tesselátort csinálni mert még évekig semmire se kell?
-
janos666
nagyúr
Mikor 35%-ra tekerem a hűtőjét kb olyan meleg a GPU mint a 8800GTS-en (G80) volt gyári szabályzással, és így még halk.
Amúgy szerintem is jobb kártya a GTX-260 mint a 4870, csak épp annyival drágább mint jobb, és ami miatt jobban fájt volna a fejem hogy dísznek sincs benne DX 10.1 támogatás.
Az idle feszt/órajelet meg a 4850-en is kidás után javították BIOS frissítéssel, az lesz majd 4870-hez is. -
janos666
nagyúr
Milyen intel chipseten van hivatalosan SLI? (mert nem hivatalosan mindegyiken amin van 2 hosszú aljzat...)
-
janos666
nagyúr
Én csak GTX-260ban gondolkotam, a 280 se éri meg a felárát a 260 mellett és én is kínzok egy 4870-est immár 3 napja, de én se vágtam tőle hanyatt magam, csak mikor felpörgött 100%-os fordulatra a ventije.
Viszont én is azt mondom jó kis kártya, nem gondolkozom még az eladáson. GTX-260 volt már nálad?
MOD: AMúgy nem szép dolog ilyen felbontásokban tesztelni, a radeonok kevésbé lassulnak ahogy nő a felbontás, és gondolom te se 1280-ban játszol, hanem natívban. Meg arra is vigyázz hogy az AA BOX módban legyen, a narrowtent meg ilyesmi olyan mint gef-eken a CSAA, felszorozza...
-
janos666
nagyúr
A 2.0-ás x16 és x8 közt még nem akkora nagy így a különbség, hisz csak crossfireben/SLI-ben kell 16x alá menni, a többkártyázás meg úgyis erősen driverfüggő is, nem azért nem lesz 2x-es a teljesítmény mert 16x helyett 8x lesz a 2.0-ás, ez inkább ot érdekes ha 1.1-es lapon 8x-et képzelünk a 16x és 4x-et a 8x helyére. Vagyis van némi kis teljesítményesés ha nem 2.0-ás lapban használunk egy 9800GX2 szintű kártyát. És még ott ha valaki 1.0ás lapban akar SLI/crossfire mókát játszani.
-
janos666
nagyúr
A fegyvereltűnés- és árnyékbug az új 177.xx driverek hibája.
De ezen a screenhoton olyan mintha direkt cloak módban lennél a nanoruháddal.Nem az én dolgom, de ilyen VGA mellé miért nem újítasz be egy Full-HD monitort? Már 90k körül találsz SPVA-val -> aláírásomban is olyan van.
-
janos666
nagyúr
válasz
DeSanto #2209 üzenetére
Nah, megpróbáltam mindent, kár tovább erőlködni, G8x-el és G94-el meg kell várni a következő verziós PhysX drivert.
- Rivatunerrel beállítottam egy nem létező ID-t, device managerből 8800GT-ként felismertetve telepítettem a drivert. (a Vista 8800GT-nek látta, de a grafikus driver úgy döntött valami undetermined Tesla kártyám van épp)
- Átírtam az ID-t BIOS-ban hogy eleve nv féle referenci 8800GT-nek lássa a Vista. (a driver rájött és G80-nak ismerte fel)
- Átírtam a BIOS-t nem létező ID-re, rivatunerrel még rázavartam és felrőszakoltam a drivert, a változatosság kedvéért 8800GTS-512ként. Ezután megint valami Cnemtomhanyas Tesla kártyának hitte a control panel.
Így se ment a PhysX.Jah, és nekem nem kell PCI kártya, nem basztam még el BIOS flashelést, de ha mégis sikerül vakon is vissza lehet flashelni a backupot.
Amúgy a Havokkal az a baj, hogy tudtommal minden eddigi játékban csak CPU-t használó verzió fut, és ennek megfelelően a játékok sem viszik túlzásba a fizikát, mert nem bírná a CPU. Ha ma kijönne a HD-s radeonokhoz egy driver ami támogat GPU-s havokot akkor egyrészt patchelni kéne a játékokat is hogy keressék a hardveres gyorsítót, másrészt nem nyújtana többet, mert eddig is a CPU-ra volt méretezve a játékok erőforrásigénye, nem lenne se szebb, se gyorsabb, csak a jövő játékaiban amit eleve a GPU-s havokkal írnak.
A PhysX-et kevesebb játék használja, de már ma is vannak köztük nagy nevek, és amint felrakod az nv PhysX drivert máris rákapnak, mert eddig is keresték a PhysX hardvert. És ezek a játékok már most nyújtanak némi plusz látványt ha hardveres módban futnak.
És erősen úgy sejtem a közeljövőben sok PhysX-es játék jön majd ki, mert a Geforce gyorsítás révén kiszélesedett felhasználói réteg miatt hasznosnak találják majd a fejlesztők hogy élethűbb fizikát programozzanak. A GPU-s havok 1 évig még biztos igen nagy riztkaság lesz, és utánna is csak lassan veheti át a vezetést. (de szerintem addig behozza a vásálási árát a PhysX)
Én pl. azt tervezem hogy megtartom a 8800GTS-em PhysX kártyának, és veszek egy 4870-es VGA-nak.
-
janos666
nagyúr
válasz
Firestormhun #2201 üzenetére
Mindíg van valami kis üröm a dolgokban, mindjárt jól felismertetem a kártyám G92-es GTS-nek, hátha úgy ráharap a PhysX driver.
-
janos666
nagyúr
Letöltöd akár a 177.35, akár a 177.39-es drivert, winrar-al kibontod, notepaddal megnyitod az nv_disp.inf-et, megteszed ugyanezt egy másik driverrel ami támogatja a kártyád, és 2 bekezdésben is találsz devideID-ket meg kártyaneveket, na ott átmásolod a rági driverből az újba a saját kártyád és felrakod. Aztán PhaysX install és reboot.
Vagy a laptopvideo2go.com-on találhatsz moddolt inf-et készen. 177.35Nekem tegnap óta fentvan a 177.35, de nem működik a PhysX, szerintem a 64-bites Vista áll az útba (ezzel másoknak is akad gondja)
Még azzal tudnék variálni hogy hátha a 177.39-es megoldja a gondot, de abból csak a 64-bites Vista verzió az ami mindenhol hibásan van fent. -
janos666
nagyúr
-
janos666
nagyúr
válasz
Firestormhun #2156 üzenetére
Hmm. Mint azóta kiderült elég ha a gyorsabb 177.35-ös drivert megtartja az ember (ha azt már felerőszakolta korábban moddolt INF-el.)
Akkor már csak a PhysX drivert kell feltenni.Kíváncsi vagyok VGA driver nélkül is felmenne-e a PhaysX, akkor tuti semmi gondom nem lenne azzal hogy egy 8800GTS legyen a PhysX kártyám és egy 4870-es Radeon a VGA-m.
-
janos666
nagyúr
-
janos666
nagyúr
Crysisről dobsz két ilyet ha sikerül beüzemelni?
1920x1200, 2xMSAA, 16xAF, minden Hihg XP alól? -> Kíváncsi vagyok ilyen kártya viszi-e már így ezt a játékokot.
Ha lesz Vistád ilyen is érdekelne: 1920x1200, noAA, 8xAF, minden Veryhigh. -> ez szerintem már ilyen káryával se játszható élvezetesen, de kitudja... -
janos666
nagyúr
Akinek már van kártyája az nekieshet a Vmodnak.
[link]
-
janos666
nagyúr
válasz
T.Peter #1979 üzenetére
downloads.guru3d.com-ról, de egy nvidiás FTP-ről linkelték oda...
-
janos666
nagyúr
Hmm. 15 perc erejéig játszogattam a Medusa techdemóval. 1920x1080-ban (csak 16:9-ben renderel) AA nélkül egész tűrhetően vitte még a hőzott 8800GTS-em is. Persze akadt rendesen, de élvezhető sebességgel zajlott a vetítés. Gondolom GTX-260on már nem is nagyon akadozna így AA nélkül. Egész szép is volt, egyáltalán nem hiányoltam róla az élsimítást, sehol se csíkozódtak az élek (nem kamu hogy tényleg baszottsok háromszöggel dolgozik).
Érdekes kis demó, ha tényleg használ Geometriai shadert is, meg kevert módban sugárkövetést is akkor nem olyan halott a G80 GS-ben se. (nem lassult be mégjobban mikor elkezdett kővé válni a harcosbácsi, pedig elvileg azt GS-es csinálták)
Szép kis demó, egyetlen amit furcsáltam hogy ahelyett hogy ruhát adtak volna rá inkább gyerekrajzfilmes módon rajzolt, bimbó nélküli mellei voltak a medúzának. -
janos666
nagyúr
Mert egy GPU-val hozza a G80 dupláját?
Ha berakom a gépbe nem látom mekkora szilíciumlapkát raktak rá, még azt se mekkora hűtőt, de gyosrnak gyors, és még emberi a fogyasztása -> nemmintha figyelném a villanyórát, csak nem kell tápcsere <-. (most GTX-260 és 8800GTS összevetésében beszéltem, a csúcskatgóriában ez amúgyis is tökmindegy, csak a teljesítmény számít, és egy darabig tartja majd a csúcsot, az 1 GPUsat talán több mint 1 évig)
Egyetlen szépséghibája ennek a szériának, hogy túl jó lett a 4870-es radeon (elvileg, mert még nem jelent meg hivatalosan) amin dísznek ottvan a DX10.1 is. És hogy volt egy 9800GX2, és így nem tűnik fel hogy duplázódott a teljesítmény.
Ha erre is rávésték volna hogy DX10.1 akkor könnyen GTX-260am lenne 4870 helyett. (főleg mert talán hamarabb megvehetném) -
janos666
nagyúr
A Guru3D-s cikk nem kamu. Szerintem reális, ha eltér más oldalak tesztjeitől akkor inkább hiszek Hilbertnek, normális hardware és software körítéssel, rendes driverrel tesztel, rendesen beállítva (drivert meg játék opciókat is), nem csak bezúzza a VGA-t a gépbe, felkúr valami drivert és nekiesik a játékokat futtatni anélkül hogy az élsimításon meg a felbontáson kívül másra is figyelne. És szoktak ott Radeon tesztek is lenni mindenféle lehúzás nélkül, nem is kimondottan elfogultak (lehet jobb szeretik a geforceokat - mint legtöbb helyen - de azért mert mikor kitesztelik jobb kártyának találják, nem előítélet miatt)
Ha olyanon akadsz ki hogy ebben több FPS-t ad a 9800GTX mint egy régi tesztben pont a fent leírtak miatt lehet, mert ebben a tesztben a 9800-ashoz is ugyanazt a drivert tették fel mint a GTX-280hoz. (csak ki kell egészíteni az inf-et és felmegy az a 177.34 Geforce 256-ra is) -
-
janos666
nagyúr
Az se rosz. Amúgy én is úgy gondolkozom most kipróbálom majd a 4870-est, aztán ha nagyon nem jön be akkor cserélem GTX-260ra.
Az a 22"-os samsung ami nemsoká jön és 1920x1200? (csak mert ebben a Lenovoban ugyanaz a samsung panel van mint abban lesz, ezt már most megveheted
)
A felezett memória már nem nagyon jön nálam számításba 1920x1200hoz.
-
janos666
nagyúr
GTX 200 finally officially priced
o GeForce GTX 280 - $649
o GeForce GTX 260 - $399Mondtam én az elején hoghy úgyse lesz 100k felett a 260-as, hanem inkább 70-80k lesz az...
Ez kevésbé jó hír annak aki 260-ast akar venni:
The GeForce GTX 280 will be available in quantity on Tuesday, June 17th, 2008. The GeForce GTX 260 will be available the following week on Thursday, June 26th, 2008.
-
janos666
nagyúr
Hogy magam idézzem a "másik" topicból:
Kamu. Amúgy is hülyeségeket ír ebben a cikkben az INQ. Mi az hogy: "Ne a legújabb driverrel teszteljetek, az tuti ki van már hegyezve a 3DMark-ra" - A későbbi driverek méginkább kilehetnek majd, ennyi erővel tegyetek rá 50.12-es detonator drivert 2003-ból, az még tuti nem vantage meg 06 optimised.
Vagy hogy: "Biztos trükköznek majd a PhysX-el, hisz övék az API" - Mért is baj ha kihasználják ezt az adottságuk hogy övék az egész API és jobban fog futni a PhysX jobb driverrel? Megint hülyeség, elvileg ingyen odaadják akár az AMD-nek is ha kéri... -
janos666
nagyúr
válasz
biggamer #1201 üzenetére
Na azért ne essünk át ló másik oldalára hogy a 9800Pro is mindent visz Crysisen kívül. SM2.0-val már biztos nem volt HDR vagy motion blur se a játékokon, előbbi szerintem elég jó látványfokozó elem. És az 1280-hoz is gondolom inkább medium/low detail társult néhány játékban és ha AF volt is AA már sehol. (Én min. 8x AF, 2x AA nélkül, vagy natív felbontás alatt inkább el se indítanék egy játékot, inkább kikapcsolnám a gépet vagy mással játszanék ; kivétel mikor laptopon CS:S-zek, ott nincs AA a 17"-os 1680-as monitorra mobil 8600GT-vel...)
Én annak örülök hogy 1 évig minden gyönyörűen futott a 8800GTS320-amon amit 70k-ért vetem, és még most új Full-HD monitorral is lazán kihúzom majd vele míg nem jönnek ki az új kártyák.
Egyszer raktam eddig össze jó ár/értékes gépet (F5800 hasraesés után meg prescott időszakban csak egy 6600GT-re voltam hajlandó pénzt adni, meg Athlon64 procira...), az 1 évet se húzott ki és úgy szabadultam meg tőle hogy azon is arányaiban épp annyi pénzt buktam, addig se élveztem igazán míg megvolt, és már alig tudtam játszani azzal amivel akartam mire kijött az új generáció.
-
janos666
nagyúr
Vannak úk jutyub videók az nvidia Physx demójáról, de nem linkelem, mert nekem azt írja privát videó (nem játsza le). De itt beszélnek róluk: [link]
-
janos666
nagyúr
Nvidia changes GT200 dates again. Also changes prices and adds a PhysX driver.
Megint előbbre hozták egy nappal.
-
janos666
nagyúr
válasz
biggamer #1105 üzenetére
Nem gatyáznak, kimondják amire mindenki gondol: "Szark kártya lesz ez a GT280, nekem asztalláb kitámasztónak se kéne ezután. Mi az hogy csak 1920x1200-as felbontásban viszi a Crysist 4xMSAA mellett, a 2560-as felbontáshoz és 2xAA-hoz már kettő is kell belőle. Ugyanmár"
Azért szivesen venném én ha itthon Very High 1920x1200-ban tolhatnám a Crysist 2xAA-val. A mostani gépem még 1440-ben se vitte el AA nélkül -
janos666
nagyúr
válasz
szacsee #1066 üzenetére
Én ugyan keveset konyítok a grafikai programozáshoz (kicsit tanultam róla egyetemen, meg hobbiból olvasgatok néha itthon így VGA-k választása kapcsán), de tudtommal nincs olyan hogy Shader Modell 2.0-ás textúra. Az én kis laikus fejemben a shader az "valami a geometriai alakzatra feszített textúra előtt, amitől térbeli hatású meg 'csilivili' lesz". A textúra az egy kép, amit megnyithatsz photoshopban, és rajzolhatsz rajta, a shar meg egy programkód, karakteres szerkesztőben módosíthatod (mint ha egy C++ progit írnál) és azzel írod le hogy pl. miként tükröződjön a textúra előtti réteg...
De cáfoljon vagy erősítsen meg valami programozó. -
janos666
nagyúr
Jaja, elnéztem, csak már lejárt a szerkesztés...
-
janos666
nagyúr
válasz
raskolnikoff #964 üzenetére
Tessék, itt egy 3DMark pöttöm betűkkel, de nagyítva olvasható:
GeForce GTX 280 and 260 benchmark chart
34697 3DMark06 pont
-
janos666
nagyúr
A crossfire és SLI támogatás egy olyan lapon ami egyiket tudja már csak papírforma. Moddolt driverrel lehet SLI-zni intel chipsetes lapban is. (fordítva nem tudom, de valószinűleg igencsak, legfeljebb a catalystok kevésbé modder-barátok és emiatt nem oldotta még meg ezt senki, vagy nem is akarta)
Nekem korábban mikor a P35-ről és X38-ról olvasgattam még a megjelenés előtt úgy tűnt inkább az nvidia az aki nem akarja hogy hivatalosan működjön az SLI intel chipseten, mert így több nforce lap kel el. (nem egy ördöngős elképzelés amiatt se hogy jelenleg --pl. míg nincs larabbe-- talán az intel szivesebben támogatná az nvidiát mint az AMD-t...) -
janos666
nagyúr
Mióta megjelent az a ph-s teszt azóta mindenki ezzel dobálózik. Pedig én kommentek nélkül végiglapoztam a grafikonokat és az jött le hogy a crossfire jobb, de nem annyival amennyivel illene. Konkrétabban: Az ATI ezentúl eleve csak 2GPU-s kártyákkal akar majd alkotni high-endben, az nvidia meg nem épp GX2-re szánta a GT-200-ast. Szóval az nv nyugodtabban hanyagolhatja az SLI témát, mert most ez is elég ahhoz hogy jó legyen a 9800GX2 a 3870X2-hez képest, de a következő generációban kevésbé lesz fontos. (aki képes lesz 2db GTX-280-ast a gépébe pakolni annak már mindegy lesz mennyit gyorsul, csak gyorsuljon és döntse meg a kedvenc fórumának a 3dmark listarekordját...)
-
janos666
nagyúr
Hááhá, hááhá. Nembaj ha már épp a játszhatóság határát súrolná, mert jön a Crysis 2 (Warhead), ez majd beakasztja a GTX-280 Tri-SLI-t.
-
janos666
nagyúr
Ja, 18.-a szerintem sincs mesze ahhoz hogy megvárd az új kártyákat. Bár lehet hogy lesz abból hó vége mire hozzájutsz egy GTX-260hoz és akkor is drágább lesz valamivel mint a 9800GTX, de ezt kihozhatod ha csak Q9300-ast veszel és megéri majd az árát.
Nem dobb az a cache annyit ameivel drágább a 9450-es, húzni meg azt se igen lehet tovább, sőtt a kissebb cache miatt léghűtéssel tovább is juthatsz a 9300-al és öszességében gyorsabb lesz...
Nézted már a CoolerMaster Hyper 212 hűtőt?
Én a magam részéről amúgy már félnék DX10.0-ás kártát venni, de 60% az esélye hogy jobb vétel lesz a GTX-260 mint a 4870, a 4870x2 meg majd csak nyár végén jön, addig meg nem érdemes várni ha már ma szeretnél vásárolgatni... Én 6 éve szakadatlan Geforceval tolom, még FX-ek alatt is 5800-am volt, most mégis 4870-est fogok venni. - És szerintem meg is fogom bánni, de a multkori rizokós korszakban az FX-re tettem, most a másik oldalával esett le az érme - Azt igérte az AMD jókat virít majd Full-HDben is az új kártya, nekem meg pont az új 1920x1200-as monitorom miatt lett kicsi a 320Mb-os GTS, és a mai tesztek alapján eddig is jobban tűrték a radeonok a felbontás növelését, sőtt sokszor utolérték a geforceokat 1920-ban vagy afölött, ha erre most direkt rákalapáltak...
Ajánlom még hogy talán ne MSI lapot vegyél, ha az ASUS nem fér a keretbe vagy nem tetszik nézd meg a Gygabyte lapjait.
És még ajánlom hogy vegyél inkább 2db kissebb winchestert (pl. 2x160-250Gb) és rakd őket RAID0-ba kis csíkszélességgel (ha már ottvan az alaplapon az intel RAID, nekem bevált...)Amúgy nem látok előcsillanni fémet a hátsó műanyagborító alól? Csak műanyag borda fogja hűteni a DDR3-as RAM-okat?
-
janos666
nagyúr
válasz
KillHates #719 üzenetére
Van aki ilyeneket kimér hogy mennyit eszik a gép VGA nélkül és VGA-val? (remélem így mérte ki, nem bedrótozta a PCI-E foglalatot és lehúzta a tápdugaszt...) Aztán 10W-okon gondolkozik?
Lehet hogy beújítottak olyasmivel hogy nem csak az órajelet és feszt veszi vissza, de kompletten lekapcsol pár shadrblokkot is? -
janos666
nagyúr
Elég fémszinű téglát tart a kezében. Biztos nincs már rányomva egy szép nagy fémkupak a chip tetejére mint a G80-éra (pl úgy mint a core2-eskre is ráforrasztják a sapkát)? Tudom hogy ettől még igen szép darab lesz, de ne a GT-200 fémkupakját vessük már majd össze a csupasz RV770-el...
Az árakról meg annyit hogy szerintem is 100k alatt fog beállni a GTX-260 ára, de nem biztos hogy egy éven át ezzel akarnak kiálni a radeonok ellen, nsugodtan tervben lehet akár 3 hónapon belül egy kissebb kártya ami épp csak ráver a 4870-esre, de pl szűkebb busszal gyártják és 55 vagy netán 45nm-es chipekkel amiben épp csak annyi tranzisztor van amennyi ehhez a teljesítményhez kell. És akkor ezekből a chipekből lesz a 4870 ellenfele, a GTX-280 meg a 4870x2 ellen megy. (vagy majd egy GTX290 ami ultra szerűség lesz egy frissített 55nm-es GT-200 chippel) Ezek a kártyák meg arra kellenek hogy addig is legyen valami amíg nem készül el valami értelmesebb radeon ellenfél. (nameg jó tapasztalat lehet még ez Tesla kártyát gyártani).
-
janos666
nagyúr
válasz
TazLeacher #408 üzenetére
Szerintem is csak a GTX-280 lesz 100 fölött és már 80k körül meg lehet majd kaparintani egy olcsóbb márka GTX-260-asát. (megjelenés után pár hónappal, nem frissen)
-
janos666
nagyúr
Hát ha úgy nézzük mégis az, hisz ugyanúgy DX10.0-ás, ugyanaz a felépítés, csak épp minden a duplája 1 darab 1 chipes kártyán GX2 helyett (csak így hatékonyabban). Szóval ha úgy nézzük G80=G92, 2xG92=GT200 vagy ha úgy jobb 2xG80=2xG92=G200.
És igen, most kicsit csalódtam az nvidiában hogy nincs DX10.1, csak dupla G92, mégha hasít is majd mint a szar, de mire fel... (csak a crysis akad G80-on, de elképzelhető hogy tényleg az se ilyen lenne ha nem így írják meg...) Most megveszem majd életem első radeonját, pedig én az FX5800-assal is boldog voltam annakidelyén. (most a 8800GTS-el meg főleg) -
janos666
nagyúr
Az FX5800-asnak is volt bordázat a hátoldalán, a RAM-ra elég a passzív borda ha szellőzik a ház, meg valamelyest vezeti a hőt a csavar meg maga a nyák is.
Emlékszem, alap órajelen is olyan forró volt nyáron játék közben hogy kényelmesen megsült volna rajta egy tolyás (nem bírtam pár mp-nél tovább fogni) ;-;de azért szerettem azt a kártyát, régi szép idők;-; viszont arra nem emlékszem memória is volt-e alattuk mert azt nem szedtem szét egyszer se. (nem cseréltem hűtést...) -
janos666
nagyúr
válasz
Laraxior #312 üzenetére
Najó, de az kéne hogy még további 1-1,5 évig ne legyen dx10.1-es játék...
Mikor kijött a 2900XT tudtam tök mindegy hoyg melyik mennyire DX10-es; mikor a 3870 DX10.1-el jött már elkezdtem gondolkodni, de mint látjuk ez se okozott még gondot. Viszont most már erősen veszélyesnek ítélem a helyzetet és kacsintgatok egy 4870 felé, még akkor is ha mai játékokban lassabb lesz mint a GTX-260. -
janos666
nagyúr
Lehet olyasmit írnak körbe ezzel hogy pl. optimalizálták a ciklusvezérlést, nőtt a cache, vagy javult az elérési idő, kiiktattak néhány bugot, stb. és ezért azonos órajeleken azonos mennyiségű stremprocessort bekapcsolva egy G92-ben és GT-200ban utóbbi 50%-al jobban teljesít...
-
janos666
nagyúr
Nem, akkor éri meg várni ha már nincs olyan mesze az új tipus megjelenése hogy addig vegyél egy használt kártyát a mostaniak közül és pár hónap múlva elpasszold, vagy ha jelenleg úgyse gépezel sokat.
Én pl. most félek elhozni a Full-HD monitort amit kinéztem mert míg 320Mb-os GTS-em van nem tudom mit szólnának hozzá a játékok. De végül is mindegy, mert egyenlőre keveset vagyok az otthoni gép előtt, mire hazaköltözöm nyárra már csak hetek kérdése lesz az új kártyák megjelenése és addig végignézem a SW meg mátrix trilógiát 1080p-ben (meg mindent amit fellelek ilyen minőségben) -
janos666
nagyúr
válasz
Bundás22 #236 üzenetére
Az igaz hogy filléres dologok a sorozatgyártás alkatrészei. Viszont tetemes összeget nyelnek le a kereskedők mire a felhasználóhoz kerül, sokba kerül a szállításra, raktározásra, stb. költött mellékes költségek. Szóval tényleg töredéke legyártani 1 VGA-t annak amiért mi megvesszük, de a negyedév végére kicsi lesz rajta a gyártó haszna, így a filléres apróságok is számítanak, hogy 1,5x annyi kopik-e el egy nyersanyagból...
-
janos666
nagyúr
Ígyvan, megint nvidiát éri majd hazahozni. Annyi a különbség hogy most már beláthatóbb közelségben van a DX10.1, de lehet kijön a következő széria mire ez gond lesz.
Jó kérdés, egyenlőre én 4870-re pályázok, de ha sokat késik és erős lesz a GTX-260 de mégis 85k körül beszerezhető lesz egy olcsóbb márka akkor mégse szakítom meg a teli-geforce múltamat. -
janos666
nagyúr
Szerintem a 4870 és GTX-260 közt inkább megéri gondolkodni, mert kb. ezek lesznek közelebbi árban. (illetve kb. annyival lesz drágább a GTX-260 mint amivel gyorsabb a 4870-estől)
Szerintem mejetek aludni ha már gépelni se tudtok. Még a végén úgy jártok mint az a kis smile aki elveszti karjait a billentyűzettel vívott reménytelen küzdelemben.
-
janos666
nagyúr
Szerintem se lehetetlen a 2 darab GT200-al szerelt tégla.
Olyan GPU-kat tesznek rá amik kissebb feszen is bírják a GTX-280-éhoz közeli órajeleket. Letesznek a 2Gb-ról, megfelezik a memóriát 512-512Mb-ra hogy az se fűtsön fölöslegesen.
Fogják azt a felépítést mint a 9800GX2, ha kell kicsit nagyobb távolságot hagynak a két nyák közt és nem ilyen kis alumínuim cuccot tömnek közé hanem masszív, hőcsövekkel tarkított rézbordával lenne tele az egész. Esetleg ha ez még nem elég akkor megintcsak marad a kétnyákos tégla, közé be egy nagydarab rézbordázat, plusz 4, 5 hőcső még kilóg egy plusz külső bordázathoz a 3. slot helyére.
Így lenne egy nehéz 3 slotos kártya, de működne. Ha muszály...
Vagy kompakt kis vízhűtés, nemrég láttam talán a Cooler Masternek van olyan hogy magába a rézblokkba van egy kis szivattyú és egy PCI slotba elfér a radiátora. Ezzel is megoldható 3 slotnyi helyre és akkor nem kellek leválogatott GPU-k se és az órajelek is maradhatnak, vagy akár nőhetnek ha az kell.Egyébként ezesetben szerintem is inkább lenyelné az nv hogy fél évre az ATI nyert. Vagy kihozná azokat a leválogatott GPU-kat egy rézhűtő alatt magas órajeleken. Amolyan GTX 280 ultraként, tényleg alaposan megemelt órajeleken amikkel már utoléri a 4870X2-t, mert ez szerintem nem lesz nehéz a mai játékokban.
-
janos666
nagyúr
Egy érdekes táblázat a másik topicból:
[link] -
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest