Új hozzászólás Aktív témák
-
coconut
csendes tag
Sziasztok lenne egy kérdésem, hátha valaki tud segíteni!
ASUS X38 chip készletű alaplapban, bármelyik foglalatba érdemes betenni a VGA kártyát, egyforma erősek a Pciex foglaltok? Hely hiány miatt nem az 1-esbe tenném.
Esetleg 1-es a gyorsabb?Valaki tudna ebben segíteni?
Előre is köszönöm! -
biggamer
veterán
KOOLANCE VID-428 GEFORCE 280 AND 260 GTX WATER COOLING [link]
-
Dare2Live
félisten
Szerintem a középkategóriában a 4850/4870el már az ATI nyujt jobb ár/értéket innentől ő a jobb. Ha NV keménykedik max lejjebb rakja a 4870árát neki még mindig megéri.
Az R700al meg a felsőkategória is egyértelműen elveszik.
A kérdés nekem csak annyi, hogy most fordula kocka és 1-x évig ATI lesz e a jobb vagy van NV tarsolyában vmi ... -
Dare2Live
félisten
Nyereség? Innen az NVnél minden kártya eladása veszteség. Gondolom nem akarnak túl nagy piacot veszíteni, vagy nem akarják hagyni, hogy az ellenfél összeszedje magát anyagilag vagy egyszerüen csak legyártottak már x darab chipet és jobb azokat eladni mint raktáron hagyni őket. ....ezek kombinációja.
Kiváncsi vagyok mi lesz az NV köv lépése én az 55nmes GT is csak akkor lesz árban esélyes ha nyákot is lehozzák gddr5el 384bit alá. Izgi lesz mindenesetre ami a tuti, hogy NVt nem kell félteni.
-
válasz
Firestormhun #3487 üzenetére
igen, ez realisztikus kép, bár az is kitűnik belőle, hogy a kedves játékgyártók nagy ívben sz*rnak az optimalizálásra.
viszont válasszunk szét két dolgot: egy from scratch DX10 engine teljesen más tészta, mint egy engine, amiben van DX10 / 10.1 codepath, limitált extra tartalommal. csak feltételezni tudom, hogy az év végén közelítő DX10.1-es játékok elsősorban a korrekt AA miatt foglalkoznak 10.1-es codepath kiépítésével, és ezt leszámítva igen hasonló lesz a DX9-es image quality is.
sidenote: miután gyanítom, hogy ez lesz az első adag olyan játék, ahol a 12x10 mellé már amúgy sem fog beférni az élsimítás a 96GT-nek, különösebben nem aggaszt az nVidia VS DX10.1 kérdés
tzsolesz: egy ideje az az érzésem, hogy a grafika javulása többé-kevésbé kifutotta magát, mint a játékélmény növelésének eszköze. ha input fronton nem lesz valami drasztikus újítás, akkor hiába lesz 86MPixelen 160M poligonod, sokkal nem leszel előrébb vele. SZVSZ.
-
PPSH
őstag
az igen gyerekek
Giga GTX260 brutto 52e ft
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Firestormhun #3487 üzenetére
Ezekszerint a rossz időzítések miatt (Xbox360, és a PS3 megjelenése miatt), a DX10 a süllyesztőben fog kikötni, és már csak a DX11 lesz az áttörés? Ez azért egy kicsit elszomorít. 2009-ben jön a DX11 állítólag, de még DX10-es játékokat sem láttam igazán.
Azért a DX7 és a DX9 közötti váltás nem ilyen volt emlékeim szerint. A DX9 nagyon sokáig fennmaradt, és még ma is ez a meghatározó a játékok alatt. Pedig hogy várta mindenki. -
Firestormhun
senior tag
Mintha a kedvedért tették volna fel ezt a kérdést.
COD 5 interjúból részlet:
[I] PCGH: From a developer's point of view, can DX 10 be seen as a milestone in game development?
Cesar Stastny: Nope. The reason is that no major consoles including XBox 360 from Microsoft supports it's API. For cross platform developers like Treyarch it doesn't make sense to use DirectX 10 since it is not portable to consoles like DirectX 9 is for Xbox 360. [/I]
S ez már a sokadik ilyen válasz sokadik embertől. Pár ember itt azt hiszi PC-n kívül nincsen élet és csakis a galád nv tehet arról, hogy nincsenek normális DX10-es programok.
Nem fognak a fejlesztők ground up DX10 engineket irogatni amikor a sokkal jövedelmezőbb konzolok nem tudják azt. Ha nem fizet nekik valamelyik gyártó, akkor tesznek magasról DX10-re. Ideje lenne már ezeket felfogni. -
vers
tag
válasz
Dark KillerX #3485 üzenetére
olvasd el ezt , és gondold át ujra
[link] -
Dark KillerX
addikt
Call of Juarez 9.0C-vel gyönyörő volt,de utána az Ati tech demója meg egyenessen brutális.Sztem azóta se csinált senki olyan szép D10 játékok.A Crysis ezzel szemben nem D10-es játék,mert Xp-n is ellehettet érni a D10-es látványt,ami azért érdekes.Összeségéban jött már azóta pár D10-es játék
evil May Cry,CoH OF,Bioshock,Gears of Wars,Lost Planet,de ezek ki sem aknázzák a D10 lehetőségeit közel sem.Akkor hol van még ehhez képest D10.1,lehet kérdezni,ha D10-et sem használták ki.Főleg a Microsoft tólja a D11 pezentációját ezerrel,sztem a játék fejlesztők nagyon nehéz helyzetben vannak mostanság,mert az Nv a D10-et erőlteti,az Ati D10.1-et,de játék fejlesztők feje előtt ott lebeg,mikor megjelenik az új játékuk,akkor már lehet,hogy új Windows és új DireckX Api lesz.
-
válasz
Dare2Live #3483 üzenetére
én két dolgot látok, ami komoly különbség lehet a DX10 javára:
- korrekt AA deferred rendering mellett (ehhez kellene legalább egy játék, ahol ez kimutatható szép screenshotokkal)
- geometry shader nincs a DX9-bensztem a GS-t még csak kóstolgatja mindenki, néhány érdekes techdemon kívül komolyabb alkalmazását még nem láttuk.
vszleg hasonló a helyzet az ígérgetett teljesítménynövekedéssel is - miért nem adott ki egyik IHV sem egy olyan techdemot, ahol az azonos eredmény mellett a DX10-es codepath 20-30%-kal gyorsabb?szóval, ha csak valaki nem húz elő valami igazi killer applicationt a kabátujjból, akkor ez egy lassú móka lesz...
-
Dare2Live
félisten
válasz
schwartz #3482 üzenetére
amíg nincs értelme lassú az átállás. Most, hogy NV is tolja vmennyire DX10 szekerét és úgy alapból is jön pár DX10.1 gyanus játék majd gyorsulnak a dolgok.
De uez lesz DX11el is.Ettől még mindenképp előny, ha a kari tudja a DX10.1et aki most cserél gépet az nem akar ti4200 modjára Doom3azni, illetve SC2, DIO3azni és emiatt fél év múlva újra VGAt cserélni. Persze akinek nem probléma félévenként az új VGA kari.....
-
biggamer
veterán
válasz
South Velen #3474 üzenetére
Nincs mit.
Én pedig köszönöm boogie84-nek aki feltette a topicba. -
biggamer
veterán
válasz
South Velen #3472 üzenetére
Itt nézelődhetsz : [link]
-
South Velen
addikt
Meg tudja valaki mondani mennyit fogyaszt idle-ben a GTx260 és a 4870?
Előre is thx.
-
biggamer
veterán
Jó lenne, ha abbamaradnának a személyeskedések vagy privátban folytatódna a bírkózás, itt senki nem kiváncsi rá.
Köszönet.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
tzsolesz #3461 üzenetére
utána én is írtam miután te is javítottad, és 3 tré márkal játszol? van ahhoz erőd meg pénzed hogy megoldott a cpu limitet ha meg nem akkor minek killodni vele, persze amikor kész a gép egy adott gép tiszta az os én is futattok egyet, aztán az úgy pont elég is.
nygma:hát ha találsz egy 5.5-6GHz példányt simán, de egy 3,4-4GHz közti Wolfdeal vagy egy +150Mhz-vel nagyobb órajelű teljes értékű conroe is elég.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VR6-Fan #3460 üzenetére
Egyébként amikor írtam a fenti hsz.-t, először nem írtam le mindent, csak utána, de akkor t emég nem javítottál.
természetesen nem 1024, meg 1280-ra tervezték ezeket a karikat, ennyi.
Csak a 3Dmark06 tesztek fognak furcsán alakulni, mert alapbeállításon mindenki CPU limitbe fog ütközni. és nagyon sok esetben nem jön ki a VGA-k közötti nagy különbség majd.
-
VR6-Fan
veterán
-
VR6-Fan
veterán
a plusz memoria miben befolyásolja a kihajtást?
(válaszolni tessék, eddig még soha nem válaszoltál nekem
)
max ha a GPU bírja még akkor a felbontás nővelést befolyásolja(ha ugyan olyan segbeségüek) ami meg csökkenti a cpu limit fent állásának lehetőségét.tzsolesz:nézzük már meg a felbontást meg a látvány javítokat, ha van valakinek esze akkor nem egy 17-es TFT-hez vesz 4870X2/CF-et.., na ez már mindjárt jobb
1650X1080 8x AF és 16AF és már meg is van oldva bőven a dolog.
-
tzsolesz
nagyúr
Egyik ma lévő proci sem fogja 100%-ig kihajtani a 4870 CF-et.
Akkor mi lesz a 4870X2-vel?
Ebből kiindulva egy 9800GX2-őt sem lehet ezekszerint 100%-ig hajtani? Igaz ez 1280x1024-re vonatkozik, és a megoldás kulcsa bő 1680-as felbontásban keresendő.
-
nygma
addikt
válasz
ludasmatyi #3452 üzenetére
És milyen proci fogja kihajtani 100%-osan?
-
ricsy888
senior tag
válasz
ludasmatyi #3447 üzenetére
'a DirectX csatolófelület 10.1-es változatát is támogatja'
A DX mióta csatolófelület?Vagy csak én értelmeztem rosszul?
-
Gyusz
őstag
-
biggamer
veterán
válasz
ludasmatyi #3447 üzenetére
A parsztvakítás megindult már látom.
Mit lát a lúzer, fú 2 GB akkor ez kell nekem. -
ludasmatyi
tag
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
ludasmatyi #3441 üzenetére
Üröm az örömben, hogy az akció kizárólag az Egyesült Államok és Kanada lakóira vonatkozik. Mi tehát ismét kimaradunk a jóból, és távolról figyelhetjük az XFX jóságát.
Eből csak az derül ki, hogy Európa mint piac, jelentéktelen az XFX számára?
-
juliabrilke
veterán
válasz
ludasmatyi #3441 üzenetére
Hopp. Túl jól hangzott, hogy igaz legyen Európára is. Azért még így is nagyon korrekt hozzáállás.
-
ludasmatyi
tag
-
Ribi
nagyúr
válasz
boogie84 #3439 üzenetére
Nemaztmondtam, hanem azt hogy csak azert nem fognak tomegesen gepet venni hogy ezzel a jatekkal jatszanak, mert dx10 nelkul is el fog futni. Blizz sosem csinalt olyan gamet ami csak maxos gepen fut. Tehat az hogy most mindenki CSAK ezert vesz Atit, egy orbitális baromság.
-
válasz
Dare2Live #3433 üzenetére
Koreában egyes nagyvállalatok számolnak a Starcraft 2 megjelenésével a várható tömeges szabadságramenések miatt.
Gub3ra: a Techreport fogyasztásos teszttel vmi nem stimmel, nézd meg a GTX280 vs GTX280SLI fogyasztási adatokat, az szimplán irreális - innentől a többi szám is kétséges.
-
Dare2Live
félisten
válasz
boogie84 #3430 üzenetére
SC2 szerintem pont úgy mint DIO3 ugyanaz mint volt.
SC2 mikro-makro game, DIO3 "mész varázsolsz gyaksz....." SC is ez volt és Dio1-2is. Persze mindezt blizzardosan egy hihetetlen jól eltalált környezetben, storyval, a mai napig több tizmilliós rajongó táborral van ahol nemzeti sportként megélve.Koreában (és pár helyen a világon) több millió!!! gépben fognak SC2 megjelenésével vga kártyát cserélni és ha SC2 DX10.1es lesz akkor olyat. (Ezután pedig a köv 10-500évben SC2öt játszanak.
)
Én nagy SC fan vagyok és nálam (is) ez eléggé döntő szempont.
-
Dare2Live
félisten
válasz
boogie84 #3421 üzenetére
?
Megmutatod nekem, hol 51.000ft a GT260? Mert 4870et annyiért adnak boltban 3év garral. ABU meg arra célzott, hogy a 4870 jövő állobb ami nagyon nem mindegy, lévén, hogy én pl nagyon várom pl az SC2őt + a DIO3 idejében se árcsökkentő hatása lesz a DX10.1nek.Egyárban kb okés lenne egyik picit ebben jobb amásik abban, de nincs az a jóisent, hogy 51K helyett 67et adjak érte.
-
boogie84
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
boogie84 #3420 üzenetére
Ebből a tesztből az jön le, hogy a 4870 jobb vétel. Főleg úgy, hogy a jövőben a programok felépítése inkább a Call Of Juarez-re és a Company Of Heroes-re fog hasonlítani, mint a Crysis-ra. Meg eleve ott van, hogy a DX10.1-ben van Multisample Acces és LOD Ins, amivel nem kell lemondani az AA és az AF szűrésről sem.
A pöttyök DX10-ben vannak, mert az AMD folyamatosan kísérletezik a kártyák paraméterezhetőségével. Három hónap alatt a Lost Planet közel 90%-ot gyorsult, míg az egyéb játékok is átlagosan 25-30%-ot profitáltak, most kezdik érezni az R600 működésének lényegét. Anno amikor kijött a G80 ugyan ez volt 5-6 hónapig tiszta bug volt a driver aztán minden javítva lett.
Év végére pedig kb. egy tucat DX10.1 gama jön ki, mert az AMD Game csoportjának is több pénz jut a lehetőségek kiaknázására.
-
keIdor
titán
válasz
tzsolesz #3417 üzenetére
Az nem bejelentés, hanem egy pletyka...
boogie84: Ugye azt vágod, hogy az egy gyárilag tuningolt kártya.
Alapórajel vs. alapórajel lenne a korrekt. Azaz FTW kártya amúgyis +10-15k az alaphoz képest... tehát 75-80k biztosan van. Az a Crysis fehér pöttyözés nálam érdekes, hogy nem jelentkezik... talán azért, mert nem engedem a kártyát 75°C fölé... tudtommal aki azt tapasztalta, annak 90°C volt a kártyája...
-
juliabrilke
veterán
Ez az XFX-es "cash back !" azért nem semmi.
Nagyon korrekt cég, jó egyéni ötletekkel. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
biggamer #3407 üzenetére
A második link az tetszik. Hát igen, végül is jogos lesz a többi forgalmazónál reklamálni a hihetetlen nagy árcsökkenés miatt. 30-40ezer forint egy-két hét alatt azért engem mellbevágna.
De ha én közte lennék azoknak akik 120K-ért vettek GTX280-at, esetleg többért, és kiderül hogy valójában 1-2 hétre rá 40K-val kevesebbet ér, elgondolkoznék rajta, hogy a jövőben melyik gyártótól veszek majd VGA-t.
De hát kellet ez, ez van.
-
DEJVID
őstag
válasz
Dark KillerX #3403 üzenetére
"az Intel Skulltrail platformban újra fogja alkalmazni" skulltrail már ven egy ideje
ráadásul a crossfire is működik benne. és nem értem hogy mi hátránya lenne az atinak ebből a deszkából mikor kb 1000 embernek lesz ilyen -
Mans20
addikt
Ja még mindig 60 fölött van a gtx260,ez akar lenni a drasztikus árcsökkentés?
már csak vga kell a gépembe úgyhogy az nvidia csinálhatna valami jóárasítást végre,
mondjuk ha 45-50 lenne akkor végre vennék 1et. -
Dark KillerX
addikt
Az Ati szekere igaz hogy jól megy,de egy nagy baj van, hogy az ő társ cégének az AMD-nek meg nem igazán megy.Következmény:lehet hogy az Ati mostanában sokat kaszált,de mivel az AMD csak szerencsétlenkedik akkor valószínű,hogy az Ati bevételeinek egy részét átvonják az AMD-hez,hogy újabb fejlesztésekre költsék.Más részről meg, az Intel Skulltrail platformban újra fogja alkalmazni az sli-t,ami azért nem rossz az Nv-nek,és az is lehet hogy így a Crossfire technológia háttérbe szorul,persze nem bíztos.Sokan temetík az Nv-t, de nem kell félteni a céget, volt már rsszabb helyzetben is(Anno FX5800 Geforce-ok korszakában)
-
r-chee
őstag
válasz
Dark KillerX #3400 üzenetére
Majd akkor fogja magát összeszedni, ha kiad egy új generációt, kisebb csíkszélességen, kisebb tranzisztorszámmal, kisebb fogyasztással. Az jó hír, hogy tovább esnek az árak, na de ki vesz meg egy ilyen órmótlan, zabáló szörnyet, mint amilyen a GTX 280...?? 260-at meg nem érdemes sztem venni, inkább körül kell nézni az ellentábor választékában (persze azoknak, akik nem elvetemült fanok
).
Új hozzászólás Aktív témák
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hálózati / IP kamera
- World of Tanks - MMO
- RAM topik
- Yettel topik
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Stellar Blade
- Zelda Játékok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest