- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jimy83
aktív tag
Üdv írok ide is hátha másnak is volt hasonló gondja mint most nekem.
A dolog a következő tesóm vett IPON-tól egy ilyen típusú notit [link]
Van rajt még másfél év gari , mindössze fél éves asztalon volt használva , fólia még rajta van.
Egyik pillanatról a másikra a következő hiba történt az lcd kijelzőn:El is lett küldve az MSI szervizbe / nem az ipon végzi a garanciázást../ Akik kedvesen közölték hogy :
A kijelzőn látható hibát az LCD panel törése okozza. Az MSI szabályzata alapján a törés kimeríti a „nem rendeltetésszerű használat” fogalmát, ami miatt az alkatrészt nem cserélhetjük garanciális keretek közt.
Az árajánlat áttanulmányozása után szíves visszajelzését kérjük mailben.
Egyéb esetben, ha az árajánlatban lévő fizető javítást nem kérné, akkor fél óra bevizsgálási díjat számolunk fel: bruttó 4065,-.
Az LCD cseréje munkadíjjal a noti jelenlegi árának a fele lenne .
Beszéltem az IPON-al akik szerint érdemes lenne a kermivel megnézetni , mivel külső behatás nem érte még egy karcolás sincs a kijelzőn . Viszont ha a kermi is azt mondja amit a szerviz az megint + xxx ezer FT kidobás.
Mi a véleményetek mi a teendő ilyenkor ? -
sagvary
aktív tag
Notiknál mennyire számít az, ha a leirás szerint 266-os ramot használ és helyette 333-ast vagy 400-ast tesznek bele. Megy ilyenekkel, vagy az lutri.
-
neshshop
csendes tag
*Erről a kártyáról van szó ATI RADEON MOBILITY HD 3650 256Mb DDR3
-
ther
aktív tag
Hát az általad említett oldalon és nem tudtam értelmesen keresni (nem adott semmit), a regisztrációs oldal be se jött, meg amúgyis nagyon lassú volt. Néztem én hpshop.hu-n meg máshol ezeket, viszont ott inkább 10-12k-s árak voltak. Az egyik hivatalos hp márkaszervíz pl 15ért adná. De ha valahogy tényleg működésre lehet bírni a swisspartsot, és van náluk ilyen töltő ennyiért az nagyon jó lenne.
Hallottam olyan emberről, aki univerzális töltőt használ, erről van e valami tapasztalatotok?
-
neshshop
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég szereztem be egy ilyen VGA-t (Acer 5720ZG) laptopomba, csak van vele egy kis probléma... Miután feltelepítettem a Mobility Radeon Catalyst 10.12-es drivert a rendszerre(Vista/Win7) minden játékom akadt, kb ilyen 0,5~0,2 fps szinten, még a menüben is! Win7-nél az asztal is akadt. Már próbálkoztam a Catalyst beállításaival is, de semmilyen pozitív eredményt nem hozott. Ha valaki esetleg tudná erre a problémára az orvosságot, az kérem jelezze!Köszi szépen előre is!
-
ther
aktív tag
Sziasztok!
Egy HP Compaq 6510b-s notebookot használok, kizárólag hálózatról, az akkumulátor ki van véve. Tegnap este át akartam rakni az asztalról a komódra (pár méter), ahogy viszem át, közbe húztam a földön az adaptert is, egyszer csak kikapcsol. Gondolta, hogy szétjött valahol a kábel, ugye akksi nincs benne, biztos azért kapcsolt ki. Ellenőriztem, mindenhol össze volt dugva, viszont bekapcsolni nem tudtam. Észrevettem, hogy az adatper viszont halk vinnyogó hangot ad ki. Kipróbáltam ma is (többször), adapter vinnyog, notit nem tudtam működésre bírni. Most viszont bedugtam ismét, nincs vinnyogás, és működik.
Ez mitől lehet? Esetleg ahogy húztam, és beütődött valahova, és kontaktos lett benne valami? Ha továbbra is működik használjam így, lehetnek veszélyei?
üdvözlettel:
ther
-
sagvary
aktív tag
Itt is megkérdezem, mert nem tudom igazán hova való a problémám.
Pár napja vettem egy FS C1110 notit. Egy idő után XP-ből végzetes hiba miatt kilép és újraindul. Utána látszólag minden rendeben, majd kiszámíthatatlan módon újra ugyanazt tesz. Mi a baja? A rajta levő XP lehet a hibás, vagy a mem, vagy mi?Ui: A vinyón 1 bad szektor van, a mem 266 helyett 333-as.
-
magua.
tag
válasz
Kareszovics #3181 üzenetére
Valószínű, alaplaphiba lesz. De még a memóriát lehet, hogy érdemes lenne megnézni. ha két memóriamodul van benne, vedd ki az egyiket és indítsd úgy, ha nem jó cseréld meg őket.
Ez a művelet nem kerül semmibe és ha a memória a ludas, olcsón megúszod. -
válasz
Kareszovics #3182 üzenetére
VGA kimeneten ad jelet? Ha igen, akkor a monitor a ludas, ha nem, akkor valami más lesz.
Pontos típus? -
Kareszovics
addikt
UP! SOS
-
Kareszovics
addikt
Üdv Mindenkinek!
A következő probléma merült fel MSI laptopunkkal:
- feleségem simán úgy kapcsolta ki a gépet, hogy csak lecsukta a gép tetejét és az szépen magától kikapcsolt
- 2 óra múlva szépen hazajöttünk indította volna be a gépet és sötét képernyő fogadott minket
- eddig hálózatról üzemeltettük, a kábelt szépen lehúztuk a vasról; nem segített
- kivettük az akkumulátort is (teljes áramtalanítás jegyében); nem segített semmit
- rákötöttük csak hálózati kábelre nem működik
- elindítottuk csak akkuról, nem működik.Gyakorlatilag totális feketeség fogad minket, még a BIOS-t sem tölti, pedig a a procit forgatja mint a barom, a vinyó is felvillan.
Arra is gondoltunk, hogy a monitor rossz, de attól még hallanunk kéne azt, hogy bebootol gép, Wiindows, minden.
Próbáltam Insert-es vészindítással is az sem segített.
Gyakorlatilag totálisan tanácstalan vagyok, pedig szerintem elég sok mindent kipróbáltam diagnosztizálás céljából.
Kérlek segítsetek!
-
BluEyes
őstag
IBM r51e (Ati csippszetes)
Bekapcsoláskor négy rövid csippantás, semmi több. Bios kódok szerint ez System timer hiba. Mi okozhatja, ill. van-e valami típushiba ezeknél a gépeknél, aminek ez a jelensége, és egyszerűen javítható? -
stratova
veterán
válasz
#40629504 #3175 üzenetére
Asztali Ati Radeon 9600-nál találkoztam ugyanezzel a hibával még XP alatt. Végső esetben megnézheted a laptop2go-n, mi a legutóbbi hozzá való driver, de ha eleve azzal is rosszul működik amit mellékeltek hozzá, akkor a kártya ugyanúgy hibás mint az említett Ati volt.
-
Hát ha le van harcolva és ráadásul a zsanér is szarakodik,akkor lehet nem érdemes.Úgy kellene számolni ha az alaplapi tápot kell csak javítani az 20+áfa,de ha elvitte a hiba az északi vagy a déli hidat is akkor az meg 30+áfa.Nézzél meg egy notebookbontót,hogy mennyiért vennék meg, gondold el melyik jobb neked
-
törölt tag
Van egy albacomp m66sru laptop.
Benne egy nvidia 8400m g videókártya. Letöltöttem az nvidia honlapjáról a drivert. Win 7-et használok x32-t. Hivatalosan win7 drivert találtam.
Amikor feltelepítem, szétesik a kép. Csináltam egy prt sc-nt, de driver eltávolítás után megnézve a képet, akkor mint látható, nincs vele gond.
Segítsetek kérlek! -
-
Atimester
aktív tag
Köszi!
Gondoltam, hogy nem egy doboz. Pedig úgy is megoldhatnák, és akkor könnyű lenne javítani, viszont akkor kevésbé lehetne levenni az embereket.
Azért kérdeztem, mert még nem kaptam szét az egészet. Láttam olyan acer alaplapot is, amelynek a tápcsatlakozó körüli része egy külön panelon van néhány chippel, és egy csatlakozó soron keresztül kapcsolódik az alaplaphoz. Más típusokon meg közvetlenül az alaplapon van a tápcsati és körülötte a tápegység áramkörei. Az enyémet még nem ismerem.Ma megint érdekes volt! Elsőre bekapcsolt, ahogy kellene (csak akkuval). Majd kikapcsoltam.
Újabb próbálkozásra szintén egy gombnyomás, és megint rendesen bekapcsolt.
Mi van? Megjavult?
Kivettem az aksit, bedugtam a tápot. Újabb bekapcsolás: semmi.Megint a régi jelenség. Aksi vissza, de úgy sem indul. Aztán fél óra múlva szintén egy gombnyomásra indult. Aztán meg nem. Akkor működik rendesen, amikor kedve tartja…
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok:
Kedvesemnek egy éve van egy lenovo n 500as notija és pár napja a következő furcsaságokat csinálja:
- időnként rövidebb-hosszabb időre becsíkozódik a képernyő (van hogy csak úgy magától, van mikor a képernyő szögének állításakor)
- többször fagyott rajta a win7, egyszer csak kimered a kép és annyi...semmire nem reagál, csak a power gomb hosszan nyomvatartva kapcsolja ki
- ma bekapcsolásnál kék képernyő a win7 betöltése alatt, de mire elolvastam volna mit ír ki, újra is indult (mostanra az automatikus újraindítást kivettem)
- a ventillátor hol eszméletlen hangosan felpörög percekre, hol teljesen lekapcsol--- lehet hogy a túl melegedés az oka a képernyő csíkozódásának és a fagyásoknak?
Előre is köszönöm a segítő tanácsokat! -
Halfer
tag
Üdv! Segítséget kérnék, hogy milyen hibára gyanakodjak. Acer Aspire 5536G notimon a fekete színek helyett piros szín és néhol mozgó (vibráló) pixelek jelntek meg. Múltkor egyik bekapcs után nem volt gond, most ismét jelentkezett. Egyből grafikus kártya driver hibájára gondoltam, de nem oldotta meg a gondomat a frissítés. Mivel egyik napról a másikra "jó" lett, így nem gondolom, hogy a kijelző lenne hibás. Mire gondoljak? Gari persze lejárt
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
kohi
tag
Üdv!
Adott egy msi 1632 laptop. Eléggé le van már harcolva szegény, a kijelző zsanérja is beállt már. A gond amiért írok az az, hogy már be sem indul.
Hibajelenség:
-power gombal elindítva meg se mukkan nincs bios hang nincs kép a ventik se röppennek fel csak villog a power on gomb és a gép elején lévő suspend és power on led.Próbáltam kivett akkuval, ugyanez az eset. Kikapcsolni csak hosszas gomb nyomas után lehetséges vagy áramtalanítással (ha nincs benne akku)
Mit javasoltok? én döglött alaplapra gondolok de ez csak egy tipp.
Köszönöm a segítséget előrre is.
Üdv
-
Atimester
aktív tag
Szia Atos23!
Köszi az ötleteket. Végig próbálom.
1. Akku nélkül próbáltam már. Ha csak a táp volt bedugva, nem tudtam elindítani. Bár csak egy-két percig próbáltam nyomogatni a Power gombot, de megnézem még egyszer, hogy úgy egyáltalán nem indul, vagy csak próbálkozni kell még vagy 50-szer.2. Másik töltőm sajnos nincs. De a sajátja mindig rendesen feltölti ¾ óra alatt 100 %-ra.
Ha működés közben kiveszem az aksit (táp csati bedugva), akkor rendesen tovább működik a tápról is.3. Biost letöltöttem a honlapról és windows alól frissítettem. (Ez sajna nem segített.)
4. A bekapcsoló panelt már néztem. A nyákon csak 3 LED és a kapcsoló van.
5. Ramokat már kivettem, és vissza. De még egyszer kiveszem, ha a procit is kikell vennem. (Memória teszt fél óráig futott. Hibátlan.)
6. Megpróbálom mozgatni a kijelzőt bekapcsolás közben.
Ha készen vagyok, megírom, hogy mire jutottam.
-
kalló
aktív tag
húúúúú, ilyen az ha alvafórumozok.
Tehát a laptop ventije kerreg, minden indításnál, restart után faszán lehalkul. A ventit kiszereltem, semmihez nem ér hozzá, illetve kapott olajat. Ha megint hozzám kerül a lapos, egy bios resett próbálok, hátha valami hülyeség miatt csak a bios pörgeti fullon a ventit. De minden más építőjelegű ötletet várok. -
Atos23
senior tag
válasz
Atimester #3156 üzenetére
1. Próbáld meg akku nélkül
2. Próbáld meg akkuval, de másik töltővel
3. Bios frissítés feltétlenül.
4. Vedd ki a bekapcsolópanelt, tisztítsd és igazítsd meg a csatlakozóit. Utánna vedd ki, és igazítsd meg a CPU-t és a ramokat is.
5. Ha mindenképpen resetelni akarod a BIOS-t, akkor az elem a memóriacsatlakozóktól balra van a készülék lapjának sarokpontjában. Forrasztva van.
6. Mozgasd a kijelzőt bekapcsolási próbálkozások közben. Nem-e egy zárlatos display kábel miatt tilt a táp?Ha ezek nem jönnek be, akkor már biztos az alaplapi tápegység áramkörök hibája.
-
Atimester
aktív tag
Szia!
Jogos a kérdés! Bevezető hozzászólás: #3146
Nálam a beindul/nem indul azt jelenti, hogy ha megnyomom a bekapcsoló gombját (Power Button), akkor nem csinál semmit. Minden sötét és csendes. Ha a sokadik megnyomásra elindul, akkor meg azonnal világít a Power gomb zölden, és mellette a vincsi visszajelző LED-je is villog zölden, bejön a kép és boot-ol... (Feláll a rendszer, és minden tökéletesen működik.)
A Power gombot megnyomva azonnal kikapcsolható, de nem kapcsolható be egyből, csak a sokadik próbálkozás után! Mindegy hogy mennyit várok az utolsó kikapcsolás után. Volt, hogy néhány perc nyomogatás után bekapcsolt, de volt hogy csak másnap az újra próbálkozáskor.
Míg újra indításnál vagy a készenléti állapotból mindig gond nélkül feláll.
Ha gyorsan nyomogatom a bekapcsoló gombot (2-3 kapcsolás/sec.) akkor a billentyűzet alatti visszajelző LED-ek közül a villanykörte szimbólummal jelzett LED villog 3-at (vagy négyet?). Persze utána semmi, nem indul, csak van egy ilyen visszajelzése is a gyorsan nyomogatott indítási kisérletnél.
Tanácstalan vagyok!
-
kalló
aktív tag
Sziasztok!
adott egy asus pro31u laptop.
Minden bekapcsolásnál hangosan kerreg mint valami porszívó, második,harmadik indításra elhalkul. Kitisztítottam faszán levegőfúvó sprayel ki is szedtem, nem ér hozzá semmihez és egy kis motorolajat is kapott.
Van valakinek ötlete mitől lehet ez, mert nekem már lassan semmi sincs. -
Athiss
csendes tag
Hali!
Pákám van Hako de Bga forrasztáshoz ugyse jo.. Aoyue hőlégfuvon gondolkodok már lehet kapni 20 környékén is online boltokban.A zselés flux használatát mennyire tanácsolod? Multifix 450 márkáju van nekem. vagy esetleg más tipp?
Amugy sose értetettem a régi pentium 1 es laptopjaim mai napig üzemelnek, még akksirol is . van amelyik 14 éves. A mostani uj gépek 2 évet ha mennek az már jo..
Kész pazarlás
-
Atos23
senior tag
válasz
Atimester #3146 üzenetére
Mit jelent a beindul/nem indul?
- Be sem kapcsol, nem reagál a gombokra semmit, vagy
- Bekapcsol, világít, ventillátor pörög - De nem ad képet?Ezt mindig meg kell kérdeznem, mert sok Usernél tapasztaltam, hogy szerintük már akkor sem kapcsol be a gép, ha nem indul el a Windows, csak próbálkozik
-
Atos23
senior tag
válasz
sittes79 #3150 üzenetére
Elméletileg a fénycső vásárlása megoldaná a dolgot. De már tárgyaltuk itt a fórumon, hogy:
- Senki sem fogja neked a kijelzőt szétbontani , mert több réteg vékony üveglapból áll, veszélyes meló, pepecselős, bizonytalan eredménnyel,
- Összerakás után a kijelző foltos, nagyságrendekkel rosszabb képű lesz.Ha vállalja is valaki, az nem lesz olcsó. Én pl. egy használt kijelző áráért kevesebbet tuti nem kérnék érte, ha hozzám hoznának ilyet javítani.
Jobban jársz másik kijelzővel. Sajnos ezt nem fogod 5-6 ezer forintból megúszni, ezt tudomásul köll venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen processzort vegyek?
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tesla topik
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Drón topik
- További aktív témák...
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest