Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
Egyik ismerős mondta kérdezzek rá, hátha találkozott már valaki ilyennel. Msi noti, amd 690 chipset, integrált x1250. DOS alatt nincs kép, win betöltődik, majd felismeri a vga-t, aztán a kijelzőt, megy szépen, ujraindítás, DOS nincs kép, win betöltődik, majd újra felismeri a vga-t, aztán a kijelzőt, megy szépen. No ez ismétlődik végtelen ciklusban. Volt bios frissítve a lapon, nem oldotta meg, lett próbálva, hátha hotkey-el elbabrálták a kijelző választást, de nem.
-
törölt tag
Sziasztok! Vettem egy Acer 5742-es notit aminek a teljesítményével meg vagyok elégedve, de azt vettem észre, hogy a kijelző bal szélén függőlegesen a káva mellett olyan 0,5 cm-es sávban halványabb a kép (egyenletesen halványodik a káva felé), nem olyan éles mint a jobb oldalon, vagy fent és lent. Ez főleg fehér képernyőnél látszik és amióta észrevettem nagyon zavar, folyton oda téved a szemem. Ezen az oldalon egyébként melegszik is kicsit a kijelző (máshol egyáltalán nem), de ez lehet hogy normális, nem értek hozzá. Szerintetek ezzel érdemes szervízhez fordulni?
-
NEMO1968
őstag
válasz
drankenhal #3488 üzenetére
Szia!
Ha sikerül képet varázsolnod,és akkor viszont tökéletes,nem sárgás,nem halvány,nem gyengébb valamelyik oldalon,akkor inverterre tippelnék.
Sztem vidd el valami szervizbe,ahol díjmentes a bevizsgálás,és ott mondjanak tuti tippet inkább. -
indian007
csendes tag
Sziasztok.
Van egy TG Averatec 7100-as laptopom. Ez egy Dél-kóreai gyártmányú lapos, adatai:1.6MHZ-es/3000+/ proci, 60GB HDD, ATI Radeon Xpress X700/128MB VGA, 17" Wild screen WSXGA+LCD kijelző, DVD ROM. A gépet 2007-ben vettem. XP-s rendszer.
A problémám- és ehez kérnék segítséget- a következő: néhány hónapja nem akart beBOOT-olni, többször újraindítottam, majd elindult. Egy kis ideig /néhány hétig/ működött rendesen, majd kiírt egy hibaüzenetet hogy hiányzik egy képernyőillesztő. Ezután mikor bekapcsoltam a gépet a képernyőn 1x1 cm-es pixeles felbontásban volt minden / a parancsikonok is hatalmasak voltak/. Kikapcs-bekapcs és a vinyó ledje nem villogott, nem akart beBOOT-olni. Többször újraindítottam, de semmi. Néhány hétig nem próbáltam elindítani. Most a bekapcsolás után a képernyő a négy széle felől a közepe felé el kezd kifehéredni.
Most sem boot-ol be.Bocs a kicsit hosszú bevezetőért, de nem tudom mi lehet a probléma.
A segítséget előre is köszönöm.
indian007
-
peppekiraly
csendes tag
Köszönöm a választ, erre gondoltam
-
Z86
őstag
válasz
peppekiraly #3491 üzenetére
Ha huzamosabb ideig hálózatról használod akkor nyugodtan kiveheted, sőt ha pl. nagyon melegszik a géped akkor ezt ajánlott is megtenni, mert az erős hő árt az akkunak.
"De azt se szabad, hogy csak kis időre dugom rá akksival ugye?"
Mármint hogy akkuról használod aztán rádugod töltőre valameddig? Ezzel sincs gond, az új litiumos akkuknál ez nem jelent problémát. -
peppekiraly
csendes tag
Oké, hülye volt a kérdés
Szóval, ha hálózatról szeretném működtetni huzamosabb ideig, akkor nem szabad kivenni? De azt se szabad, hogy csak kis időre dugom rá akksival ugye?
-
Z86
őstag
válasz
peppekiraly #3489 üzenetére
Természetesen ne, hiszen éppen azt töltöd.
-
peppekiraly
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha töltöm a laptopomat, akkor ne vegyem ki az akksit ugye?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
drankenhal
csendes tag
Sziasztok.
Egy Acer 5050-sel az a problémám van, hogy időnként eltűnik a kép (teljesen fekete lesz a képernyő), ám ha jól megnézem, ott a kép, csak nagyon-nagyon sötét. Ha nyomok két FN+F6 (screen on-off) billentyűkombinációt, akkor van, hogy percekre újra megjelenik a kép, de van, hogy csak bevillan és eltűnik.
Külső monitorral van kép. Először azt gondoltam, hogy a videokábel gyengélkedik és kicseréltem, de a baj még mindig fennáll. Gondolom, csak két dolog maradt hátra: az inverter vagy a fénycső. Rendelnék egy invertert, mert könnyű kicserélni, de biztosra szeretnék menni, hogy ne költsek fölöslegesen.
Még egy adalék: ha épp van kép és maximálisra növelem a fényerőt, akkor szinte biztosan eltűnik a kép: nem bírja maximumon; illetve, minimális fényerőn sanszosabb, hogy bejöjjön a kép.
Szal mi lehet: az inverter vagy a fénycső? -
todie
tag
sziasztok!
van egy toshiba satellite l500-14z notebookom, ami elkezdett teljesen random leallni.
random alatt ertem, hogy nem terheles fuggoen, vagy tulmelegedes eseten, mert van amikor win boot kozben kikapcsol.
az biztos, hogy nem akksi, mert halozatrol is csinalja.kerlek benneteket, hogy segitsetek, mert nem tudom mi lehet a baj!
elore is koszi!
-
gepetto86
tag
Hali mindenkinek.
Az lenne a kérdésem hogy mit lehetne csinálni a laptoppal, ha a kijelző hátulján kapott egy erősebb ütést és nagyon homályos lett a kép.Mi lehet a megoldás?Javítható vagy kijelző csere?
-
sagvary
aktív tag
Elképzelhető, hogy ha a notiba nagyobb HDD-t teszek(40-ről 160-ra), akkor nem bírja árammal, a Sentinel ezért hibát találhat az adatátvitelben?
-
Brianiac
aktív tag
válasz
NEMO1968 #3477 üzenetére
Wáááá
El se hiszem, tényleg csak driver baj volt, ezt nem gondoltam volna, főleg hogy a Win7 ált. felismer mindent, meg a frissítésekkel leszedett valami hangkártya drivert is és külső eszközökre is adott hangot, így már majdnem biztos voltam benne hogy hardveres gond van. Aztán most kerestem egy drivert és 5 perc alatt sikerült megcsinálni.Köszi még egyszer!
-
NEMO1968
őstag
válasz
Brianiac #3474 üzenetére
Jah,a szétszedést hagyd utoljára
.
A csatikra csak saját példámon okulva tippelek.
Szétkaptam a gépem procicsere céljából.
Utána jöttek a gondok.
Írás közben tapipad lefagy.Már majdnem szerviz lett a dologból.
Szétkapom mégegyszer,kábel a helyén,csak a rögzítő pöcök nincs rátolva.
Gépelés közben megmozdult a kábel,és már jött is a fagyás.
Erről csak ennyit,de aki dolgozik,az hibázik is.
-
Brianiac
aktív tag
válasz
NEMO1968 #3471 üzenetére
Köszi a tippeket
. Ma vagy holnap nekiesek, hátha nincs nagy baja, szét szedni még eddig nem volt kedvem de lehet muszáj lesz. Mert épp másik hangszóróm is lenne bele, csak ez pont az a típus ami nagyon hülyén van össze rakva és szanaszét kell bontani, szóval egy félnapos meló. Remélem csak driver hiba lesz.
-
nfsfalcon
csendes tag
Sziasztok!
Vettem fél éve egy Asus K50I Series nevezetű laptopot.
Eddig nem volt szükségem dvd/cd írásra, de most szükségem lett rá.
Filmet szeretnék írni vele még hozzá dvd-r minőségbe.
Elindítom az írást...de a végén kiírja hogy a " A lemez lezárása sikertelen".
Próbáltam már minden író programmal...de semmi
Tudtok rá valami megoldást?
Köszi
nfsfalcon -
NEMO1968
őstag
válasz
Brianiac #3470 üzenetére
Szia!
Azért én újraraknám azt a fránya drivert.
Ki tudja!!!
Másodszor lejátszás közben megkocogtatnám kicsit a masinát.
Lehet egy kontakthiba,vezetéktörés,stb.
Harmadszor megnézném-kérdezném,nem-e volt valamiért megbontva a masina.
Esetleg nem rakták vissza a hangszórócsatit. -
Brianiac
aktív tag
Erre valaki?
-
Geby
senior tag
Sziasztok!
Mostanában vennék notebookot, és hallottam ilyenekről hogy egyik másik VGA szeret kiolvadni. Tudtok erről valami okosat mondani? Konkrétan egy nvidia geforce g 310 lenne a mostani kiválasztottban.
Előre is köszönöm.
-
Most volt nálam egy Acer gép ugyanezzel a hibával,kijelzöt kellett benne cserélni
-
válasz
zoltanveber #3463 üzenetére
Memória tesztet tessék csinálni
-
mongi
senior tag
Kérdések:
Acer gépben az MXM-II-es vga kártya bármilyen más MXM-II -es kártyára cserélhető, vagy csak olyanra, ami benne volt?
Ha cserélhető másra, akkor az eredeti hűtési rendszer megfelelő ehhez (közel azonos-e a kategórián belüli hőtermelés), vagy azt is cserélni kell?
Illetve honnan lehet leszedni a notebook típushoz tartozó vga BIOST, ha hozzá kell flashelni a géphez a vga-t? -
zoltanveber
csendes tag
Sziasztok
Adott egy Fujitsu Siemens ESPRIMO MOBILE V5535 noti. Tönkrement benne a merevlemez, újat raktam bele.
Felpakoltam rá egy win xp sp3-at. 2 napig ment rendesen utána folyamatosan kékhalált kapott. Leformáztam újraraktam az xp-t 3 napig ment tökéletesen, annyi gondja volt hogy újraindítás után "se kép se hang". Kikapcsolás utána rendesen indult a rendszer. Ma reggel kapcsolnám be,de az xp töltése közbe kifagy. Sehogy se megy tovább.
Teszteltem a merevlemezt hdd sentinellel semmi hibát nem írt ki. -
NEMO1968
őstag
válasz
kotovics #3459 üzenetére
Szia!
Folyadék vagy pára inkább sötétebb foltokat okoz.
Elképzelhető hogy eltűnik,de nem valószínű.
Azt felesleges tisztogatni,mert az üveglapok között van.
A világosabb foltok oka valszeg az,hogy azokon a pontokon kicsit megnyomódott a kijelző vagy elölről,vagy a hátlap felől.
Nem fogod tudni eltüntetni,csak kijelzőcserével,de ha nem nagyon zavaró,ítéletnapig elmehet úgy a kijelződ,nem fog rosszabbodni. -
NEMO1968
őstag
válasz
kotovics #3453 üzenetére
Hello!
Fénycső vagy inverter a ludas.
Invertert tudsz cserélni.Ha marad a hiba,akkor fénycső.
Ebben az esetben egyszerűbb,és néha olcsóbb az egész kijelzőt cserélni.
Nehéz olyan szervizt találni,akik vállalnak fénycsőcserét,és ha mégis,akkor olyan áron,hogy inkább kijelzőt veszel.
-
Brianiac
aktív tag
Sziasztok!
Van egy FS Amilo Pi1505 notebookom, olyan hibával hogy a beépített hangszórói nem szólnak valamiért, külső hangeszközre viszont ad hangot, szóval gondolom nem driver hiba
A gép mielőtt hozzám került úgy egy hónapot állt, tehát nem használták azelőtt, viszont szóltak rendesen a hangszórói, de nálam meg sem mukkan.
Van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond??
-
mongi
senior tag
Kérdések:
Acer gépben az MXM-II-es vga kártya bármilyen más MXM-II -es kártyára cserélhető, vagy csak olyanra, ami benne volt?
Ha cserélhető másra, akkor az eredeti hűtési rendszer megfelelő ehhez (közel azonos-e a kategórián belüli hőtermelés), vagy azt is cserélni kell? -
kotovics
tag
Helló mesterek
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Acer Aspire 3100 készülék. Hiba induláskor 1-2 másodpercig van kép, de a bal alsó sarokban jóval sötétebb, majd teljesen elmegy a világítás, de ha rávilágítok lámpával, látszik a kép. ha azt a pici pöcköt(ami lecsukásnál kikapcsolja az lcd-t)megnyomom-elengedem, szintén 1-2 sec van kép
Valakinek ötlete? -
mongi
senior tag
Üdv mindenkinek!
A páciens: Acer Extensa 5620G (T5250 - 1,5ghz, 2x1gb ddr2-667, mxm-2 radeon HD2400XT 256mb, 160gb hdd, dvd-rw)
A tünet: ahogy bekapcsolom a gépet szépen elindul ahogy kell, majd a win betöltése után (függetlenül hogy xp vagy vista or win7 )kis idő múlva mintha reset gombot nyomtam volna egy asztali gépen, kikapcsol ill. restartol, a win nem BSOD -zik hanem úgy veszi, mintha nem rendesen kapcsoltuk volna ki.
A gép nem tudom mióta ment úgy (a volt gazdájánál), hogy a hűtőlamellák és a hűtő között laza 3mm vastag filcréteget képeztek a szöszök.Ezt kitakarítva, valamint mindent újrapasztázva, összerakva az alapjárati hőfokok(everest és rightmark cpu clock util szerint is):
CPU: 53-56C
CPU1: 53-55C
CPU2: 52-54C
GPU: 49C
HDD 36CAmint felrakom a vga drivereket azonnal jön a "reset" véletlenszerűen. A hűtő ventillátor össze-vissza megy, hol beindul, hol teljesen áll. a Hőfokok sajnos a terheletlen állapotot mutatják, terhelten mértem a cpu-nál már 85C-t is
Kérdés:
Okozhatja-e a fenti jelenségeket a VGA totális meghibásodása, vagy inkább tápellátási gond lehet-e?
Esetleg igényel-e egy komplett hűtőrendszer cserét a gép?Sajnos mivel külföldön vagyok így a próbaalkatrészek beszerzése bajosan menne
A ram és hdd hiba már kicsukva, azokat kiteszteltem/cserélve is ugyanez a hiba. CPU teszt majd ha szétkapom a másik lapost, abban ugyanilyen cpu csücsül.
-
hart
csendes tag
Üdv.
Van egy Acer 7520s noti ami bekapcsolás után folyamatosan kikapcsol és újraindul mihelyt áram alá teszem(akksival is). A kijelző folyamatosan sötét még meg sem villan ,a ledek villognak és nem tudom lekapcsolni csak ha kihúzom az ac-t. A venti a gép indításakor felpörög.
1.Lehúztam a kijelző kábelét ami az inverterre megy rá majd rácsatlakoztattam egy külső monitort. Továbbra is ugyan az....
2.Kondikat ellenőriztem ott sem találtam semmit.Valakinek valamit ötlet?
-
NEMO1968
őstag
Szia!
Ez bizony az így jártál kategória marad.
Két üveglap közül bajos lesz kipréselned azt a habot.
Fújogasd nyugodtan tovább.
Lehet hogy még tudsz rajta javítani,de teljesen eltűnni sosem fog.
Esetleg papírzsepivel óvatosan simogatva a széle felé még lehet hogy tudsz egy kicsit kiterelgetni belőle. -
kirkri
addikt
Sziasztok!
Ma reggel megtisztítottam a Vaoi-m képernyőjét. Sajnos úgy tűnik, hogy a tisztító spray habja befolyt a képernyőnél valahova ahová nem kellett volna.
Most lett egy folt a képernyő jobb alsó sarkában. [link] (remélem látható a folt)
Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy ez az így jártál kategória marad? Horror árú javításba nem mennék bele, mert nem zavaró túlzottan a dolog. Reménykedtem benne, hogy majd elpárolog onnan, de már el kellett volna tűnnie ennyi idő alatt.
-
válasz
freeknight #3430 üzenetére
Ha behozod a szervízembe ingyen kifújom neked a notit ide kell hozni
-
sagvary
aktív tag
A lemezprogi kiírta, hogy az adatkábelt cseréljem ki (Sentinel). Mennyire lehet igaza, hiszen adat áramlás hibát a memória is okozhatja?
-
freeknight
őstag
aha köszi, már értem.
No akkor majd hnap veszek sprayt és kipróbálom
-
Z86
őstag
válasz
freeknight #3428 üzenetére
Elvileg a ventilátor nyílásának azon a részen kell lennie, ahol a hő távozik, attól néhány centire befelé, csak alul. Egy vékony csavarhúzóval, vagy egy gemkapocs drótjával le tudod fogni.
-
freeknight
őstag
kösz a gyors választ!
A kialakítása elég érdekes, a kivezető nyílás a hátulján van, a bevezető nos pedig lehet h a ramoknál van, vagy pedig a gép elején, a touchpad alatt. Le tudnád írni, h pontosan h fogjam le a ventit, mert a kivezető nyílás le van rácsozva. (bocsi ha nagyon alap kérdéseim vannak, de sosem volt még laptopom, és nem nagyon értek hozzá).
-
Z86
őstag
válasz
freeknight #3426 üzenetére
Nem tudom pontosan milyen a kialakítása, de én ezt úgy csinálnám, hogy lefognám a ventit pl. egy csavarhúzóval (hogy ne pörögjön) aztán a szellőzőnyíláson befújnék a sűrített levegővel. Aztán ugyanezt a kivezető nyílás irányából.
-
freeknight
őstag
Hello mindenki!
Van nekem egy Acer 5542G notim. Eddig semmi baja se volt, mostanában viszont játék közben kb 20 perc után elkezd akadozni, majd kikapcsolja magát. A probléma valszeg a benne felgyülemlett por lehet. Egyszerűnek látszik a megoldás(takarítás). Csakhogy. Még garanciás, és nyilván nem lehet szétszedni csak úgy.Csehországba a szervízbásisba beküldeni nem akarom, mert használom tanuláshoz is a gépet és 10 napig nem tudnám nélkülözni(meg ez sztem nem garanciális probléma). Mit tegyek? Olvastam, h sűrített levegővel a gép szétszedése nélkül is ki lehet portalanítani, de elképzelésem sincs, ezt szétszedés nélkül hogy lehet megcsinálni. Vmi ötletetek van?
Előre is köszi! -
Hangszoros
csendes tag
IBM T 21 valószinű eeprom csere. Valaki vállalja ?
A 0175 hiba: Bad CRC1, stop POST task—The EEPROM checksum is not correct.
Az EEPROM ellenőrző összeg hibás. A bekapcsolás utáni önteszt futtatását leállítja.
Virus okozhatta ?
elemcsere volt
Ha müködik magyar klaviaturát is keresnék
http://hangszoros.hupont.hu/ -
Battle
csendes tag
ha a torrent letöltés megy, de a böngészés nem, akkor lehet DNS probléma is. mert a torrent kliens korábban már feloldotta a hostokat IP cimekke, de a bongeszo meg gondolom nem tudja. router mogott vagy? dns automatikus? ha nem az akkor ellenorizd le, valtozott-e?! ujra inditottad a routert, dsl modemet?
-
satz
csendes tag
Helló!
Nekem az a problémám, hogy működik az internet, pl megy a torrent letöltés, de nem tudok semmilyen böngészővel sem megnyitni egyetlen honlapot sem teljesen tanácstalan vagyok, remélem valaki tud segíteni. Remélem ezzel nem offoltam nagyot, de végül is ez egy laptopon lévő hiba, szóval nem nagyon tudtam hova máshova írni. -
netzoli
tag
Van itt olyan valaki, aki Szeged közelében foglalkozik notebook javítással?
-
csetlet
csendes tag
Hello!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy tegnap előtt vettem egy Dell N5010 típusú laptopot. Feltettem rá a Win7-et. Minden driver-t letöltöttem a dell oldaláról neki, de a videó kártya valamiért nem akar rendesen működni, mert amikor bekapcsolom az aero-t, akkor bepontozza a tálcát, meg az ablakok tetejét is. Emellett még bármilyen videót, bármilyen programban lejátszva villódzik a kép, csak teljes képernyőn működik rendeltetésszerűen. Tud még olyat is, hogy kikapcsolja a kijelzőt és újra kell indítani a laptopot. Nem volt a dobozán feltüntetve, hogy ilyen extrák járnak hozzá és az sem, hogy nem egyszerű megszabadulni ezektől!
Próbáltam különféle driver-eket, letöltöttem az ATI oldaláról a legfrissebbet, próbáltam többféle képen telepíteni, de nincs siker.
Remélem tud valaki valami okosat mondani!
Köszi! -
G4m3b0y
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus F5LV notebook-om. 2 éves eddig hibátlanul működött. A következő lenne a problémám: a gép bal alsó sarkában a touchpad melletti részen érintkezési hibája lehet. Amíg egy bizonyos ponton nyomás éri azon a részen tökéletesen működik de amint el van engedve mintha meghalna minden. Lefagy, Total Commanderrel leáll a másolás, egér megáll stb..amint ismét nyomás éri működik. Találkoztatok esetleg valami hasonló problémával? Ha tudtok létszíves segítsetek. Válaszotokat előre is köszönöm.
Game
-
DJ Diablo
tag
Sziasztok!
Van egy HP Pavilion DV6000-esem. Tudom, hogy szériabetegség nála, hogy elindul, de a kijelző fekete marad, de ez csak annyit csinál, hogy a bekapcsológomb megnyomása után felvillannak a ledek, majd 3 másodperc múlva elalszanak. Ventillátort, Hdd-t nem hallani.
Ezeket a jelenségeket is okozhatja a VGA probléma, vagy máshol kutakodjak?Video: http://pictures1.uw.hu/DSCF0748.avi
Előre is thx!
-
hunited88
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali médialejátszót?
- Xbox tulajok OFF topicja
- iPhone-t használók OFF topikja
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Gyúrósok ide!
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Újszerű ERŐMŰ Lenovo P1 G3 (Intel Core I9 10885H 32Gb 1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- MacBook Air 2020 13" Retina I3-1000NG4 1 8GB/256G SSD, HUN BIll, 100% akku, üzletből, garanciával
- DELL Latitude 5550 15.6" FHD IPS vPRO Ultra 5 135U 12 Mag 24GB RAM 512GB NVME SSD Dell Gar: 2029.12
- MSI GE66 Raider 11UG i7-11800H, RTX 3070, 48GB RAM, 2560 1440 QHD 165Hz
- Asus Zenbook 14 OLED Intel Ultra 9 285H // 32 GB DDR5 // 1 TB PCIE 4.0
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3111
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest