Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz st3v3np3t3r #18132 üzenetére
Esetemben consumer kategóriás notiról van szó. Amúgy Acer aspire 5755g, i5-2430m, gt-540m. És épp tisztítás utáni stress tesztet akartam csinálni.
A 9 év alatt legalább 3-4000 üzemórát rotyogott játékok alatt 90-95 fokon a gpu és ezeknél ugye 1 hűtőegység van kialakítva úgy, hogy 1 hőcső indul a cpuról, mellette a második a gpuról és a cpunál csatlakozik a másikhoz, tehát ez utóbbi mind a kettőről von el hőt ha tudna. Csak hát ha a gpu 90 fokos, akkor már inkább átadhat hőt és így a cpu is 90 fokon üzemelt játékok alatt.
3D tervezés vagy épp 720p videóvágás+renderelés alatt sose ment 70 fok fölé.Amúgy mivel szinte mindig külső bill+egeret használtam, nem csak hogy nem tűnt fel hogy egyáltalán melegszik a gép, hanem az sem hogy a saját billjei sorban haltak meg, mivel a gpu ezen 2 elszállt tápfetjénél van a szalagkábel. Most ez a szalagkábel rendesen át is égett.
Egyelőre gondolkodom a gép felújításán, mert a bill mellett a touchpad+usb3+bt modulok is elszálltak az idő során és ha a javításhoz még ezek cseréjét is hozzáveszem már nem 2 fillér. Aztán a végén lenne egy gépem amire pár hete még 40k-t írtak használt piaci árértékre 240ssd+750hddvel, 30 perces aksival, 2x4gb memóriával. Javított alaplappal valszeg még annyit sem érne, mivel nem lehet biztosra menni hogy nem fog valamikor megint elszállni valami elöregedett alkatrész.
Aztán az 1 dolog hogy a 2. genes proci a benne lévő igp-vel még megbírkózik tecső FHD videókkal 24 colos külső monitoron, de a webfejlesztők folyamatosan azon dolgoznak hogy hiába lenne elég az erőforrás, tutira cserélni kelljen.
Most hogy van asztali munkaállomásom amúgy is keveset használtam már, inkább csak meló miatt volt jó hurcibálni, amihez amúgy akksit is cserélni kéne benne ami még 7król indul.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- T14s Gen4 27% 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 7840U 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- ZBook Studio G3 27% 15.6" FHD IPS i7-6820HQ M1000M 16GB 512GB ujjlolv gar
- Asus 19V 1.75A (33W) 4.0x1.35mm gyári új töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest