Új hozzászólás Aktív témák
-
tserrof77
őstag
válasz
Clown-corp #15698 üzenetére
Ezekbe nincs dedikált vga. Egy másik proc/ram próbára, ha így se, akkor chipset hiba lesz.
-
Clown-corp
tag
Sziasztok. van nálam egy HP 6450B tipusu laptop. a Hiba jelenség a következö. Bekapcsol ,de épp nincs kép.. mármint a kijelzö felkapcsol,de nem látsz rajta semmi.külsö kijelzön is ugyan ez a probléma. mi lehet a gond?? VGA ? egy p6200 van benne
-
kreten67
senior tag
válasz
Tzoltan21 #15694 üzenetére
Igen a 765 vga zárlatos. Egyébként se nagyon szereti a Medion (ami MSI) a dell kártyát,de ez a hiba nem az eltérő vbios miatt van.
A gépedben egy 100 wattos vga is elindulna a tápoddal.
Esetleg a beszerelésnél is hibázhat aki nem eléggé jártas az upgrade-ben.
Az eredeti hűtőd nem passzol az eltérő vgádra és valahol testel egy kondinál stb .
Hűtő nélkül is próbáld ki egy pillanatra a gépet.A hűtő bekarikázott részén vannak kiálló alu tömbök amik az eredeti kártyán a fetet érinti gappadokkal hézagolva és az 765m nek lehet hogy ott pont kondik vannak és most testelnek a hűtővel.
Nálam nemrégiben pontosan ez volt a helyzet egy MSI GT70 -nél és le kellet reszelnem belőle 2mm-t hogy passzoljon az új kártyára. -
Tzoltan21
tag
Sziasztok!
Adott egy Medion Erazer X7813-as laptop:
Vettem egy GTX 765M VGA-t Alienware a gyártója. A kátya ha a gépemben van akkor a laptop nem kap áramot. Konkrétan a táp letiltja saját magát...Próbáltam hűtő nélkül, hátha az a gond, de ugyanazt csinálja. Visszaraktam a régi GTX 560M-et, tökéletesen működik. Vajon a GTX 765M zárlatos lenne és azért tilt le a táp? Megjegyzem a tápegység 180 wattos és kutya baja...TDP-ben a GTX 560M-el egálban vannak, sőt a 765M kevesebbet fogyaszt, ez nem lehet gond. Konkrétan, ha már bedugom a laptopba a tápot, már letilt a táp...Akkumlátorral is próbáltam bekapcsolni, és ugyanez a helyzet, találkozott már valaki ezzel a hibával??Ha nem lenne kompatiblis akkor csak képet nem adna, ugye? Lehet, hogy zárlatos a kártya?
-
L4ller
tag
Sziasztok!
Egy kedves ismerősöm kért meg, hogy pislantsak rá a laptopjára.
Acer V3-531
2012-es évjáratú laptop, szervízben még sosem volt.
A hiba a következő:
A bekapcsológombot megnyomva, az kéken világít, jelezve, hogy veszi az impulzust(Ezzel egy időben világít egy villanykörte formájú ikon a laptop elején, de az is csak addig, amíg a gomb nyomva van), de aztán semmi sem történik, konkrétan halott marad a gép. A bekapcsológomb csak addig világít kéken, amíg nyomva van tartva.
A töltést visszajelző LED nem világít töltőre dugva sem. Akksi nélkül semmi, még csak a gomb sem világít.Én a bekapcsológombra gyanakszom, valamilyen módon meg tudom kerülni? (Esetleg korábbi, vagy közel egyidős szintén acer laptop kapcsolója jó lehet próbálni?)
Köszi a válaszokat:
LAller -
válasz
Clown-corp #15681 üzenetére
Nagyon valószínű , hogy bga hibás a gép.
-
Sanya46
csendes tag
kérnék egy kis segítséget.Meggyült a bajom egy FS amilo xi2428 laptoppal.Win7 telepítés után még minden rendben megy, de a driverek telepítése után újra indításkor még rendben van, de a következő indításkor nem indul a windows,Csökkentett módban el tudom indítani és be jön minden rendesen ..Olyan, mintha a vid kártya nem indulna újra, vagy akad valamelyik driver. Előre is megköszönöm a segítséget.
-
Van egy PB Easynote laptopom. Proci: Amd A8 3520M, vga Ati 6620G, 4GB ram, 128GB-os ssd. Oprendszer: Windows 10 pro, naprakész, minden frissítést feltett. Hőmérséklet 60 fok körüli. K10Stat-tal kicsit alul van feszelve, max órajel 2.5Ghz 1.2V. Aida stabilitás tesztet bírta, anno valamelyik fórumonkon is írták hogy elég neki ennyi is.
Problémák: hdmi porton monitorral minden rendben, ténylegesen full hd felbontást ad. A külső monitor van beállítva alapértelmezettnek, a saját kijelzője kikapcsol. Felbontást nem mutat a win10, állítani sem lehet.
Van egy Philips tv-m, szintén full hd, de se hdmi se vga kábellel nem ad tényleges full hd felbontást a laptoppal. A tv állapotinfója szerint 1080p a felbontás, de mégsem. pl: az asztal nagyobb, alig fér el rajta valami, Aida mini alkalmazását kinyújtja, total commander is kitakarja az egész asztalt, monitorral meg nem... stb.
A felbontást nem engedi állítani a win10, se vga se hdmi kábellel. A tv-t meg a monitort is általános pnp képernyőnek ismeri fel. Tavaly nyáron meg jó volt például, akkor tényleg full hd-ben néztem a Trónok harcát tv-re kötve a gépet. A tv-n már raktam másik hdmi portra is, nem változott semmi.A másik: filmnézés közben a hang néha elmegy, lelassul, torzul, kép néha. A filmek hálózati meghajtón vannak, ami egy Xiaomi R1D router. Hardveresen biztos bírja, mert gigabites lanon 90MB/s-mal lehet róla másolni, kétmagos procija van.
A másik érdekes hiba: másolok fájlokat, és a youtube/winamp/vlc hangja torzul, belassul.
Ez a hangtorzulás órajel független, mindegy neki hogy mennyin megy éppen a proci, meg milyen a hőfoka. A hanghiba wifin keresztüli átvitelnél szokott előjönni. A laptopban cseréltem wifi kártyát is, most egy Intel 5100-as van benne, mert a gyári nem ismerte az 5ghz-es szabványt. Ezzel stabilan 30/30 megabitet tud két falon keresztül. Vlc-ben a hálózati lejátszásnál 10000ms buffert adtam meg.
Gigabites lanon filmnél nem tapasztaltam hang hibát, de winampnál meg youtubenál igen. Hát, nem egyszerű... Ezek nem nagy méretű filmek, 1-2GB a méretük.
Hangot jack kimeneten keresztül hallgatok. -
Clown-corp
tag
sziasztok adott egy Fujitsu amilo v2030 via chipsetes gép. a hiba a következö . telepités elkészül . driverek fenn. ujra inditom. és ahogy neki állok terhelni szépen lefagy. értek ez alatt egy böngészö megnyitás. probáltam már 2gb ram 1 gb ram 512 . mindegyik modulba es semmi. a hdd 100/100 os masik gépbe tesztelt. minden driver a helyen , de ahogy terhelés van megfagy..
-
koshmar
addikt
-
Ferelson
tag
Üdv. Mindenki!
Tanácsot szeretnék kérni! "Megörököltem" barátnőm laptopját, Samsung NP350E5X. A probléma a következő:
Eltörött neki a zsanér még régebben, és egy helybeli szakbarbár csak úgy tudta megoldani, hogy össze vissza csavarokat fúrt a gépház aljába ami így nem valami esztétikus, igaz működésben nem befolyásolja, és azóta is jó maga a gép. Érdemes lehet ezzel kezdeni valamit? Egyáltalán mi lenne a tanács? Teljesen új ház kellene hozzá? A válaszokat előre is köszönöm! -
kreten67
senior tag
válasz
koshmar #15676 üzenetére
A hibához a ddr ramnak semmi köze.
A T60 szériának az lcd átvezetőkábel szakadás és az nv gpu a gyenge pontja.
Nálad is ezekből lehet válogatni. Amennyiben a gpu a hibás akkor ennél a típusnál nem érdemes a javítással próbálkozni. Az alaplapcsere jó döntés,lehetőleg az nvidia mentes csak inteles verziót keress(nemrégiben 7000ft ért vettem ilyet bontva egy hirdetésből).
A hibakódok sípolása csak irányadó,sok esetben nem is jelentkezik a hiba ellenére se.
Az nv gpuk meghibásodása gyakran először csak a saját kijelzőn jelentkezik és egy ideig a külső kijelzőn még hibátlan képet mutat (ez átmeneti állapot).
Szerezz be egy kölcsön lcd kábelt,mert nemrégiben egy t60-és egy T61-es is ugyanilyen hibával a kábel csere mindkettőnél megoldotta,de a vga hibát se zárnám ki (bár a vga hibánál nem szokott a wifos betölteni). -
Schweini
tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire One notebook feltettem minden driverét, de mégsem tudok rá netet varázsolni.
Csatlakozik a WiFi-hez, azt írja kiváló a kapcsolat, de nem jön be semmi.
Természetesen net van, most is több eszköz használja, szóval sem a router, sem a szolgáltatás nem lehet rossz.Találkozott már valaki ilyennel?
Előre is köszi!
-
koshmar
addikt
Egyik se illik rá, csak egy beep van, de az bekapcsolás után olyan 15 mp-cel, és elvileg az a normális indítás jele.
Továbbra is lehet hallani a Windows hangot, ami az üdvözlő képernyő után jön, viszont a képernyő fekete, semmi villogás vagy halvány kép, csak a háttérvilágítás.
Mindenesetre holnap a saját gépemből kiveszem a 2 gigás RAM modult, és megpróbálom azzal is, hátha. -
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok!
Van itt egy HP 250 G1 laptop, ventilátor cserés lett mert zárlatos lett a gyári, lett bele rakva elvileg 4 tűs de szabályzás nincs pörög mint állat és a proci hőfokot sem jelzi az aida meg a venti sebességet se, valami érzékelő elszállhatott benne? -
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
koshmar #15669 üzenetére
Nem vagyok szervizes, csak ismerem valamennyire a Thinkpad-eket, így ezt nem tudom megmondani.
A GPU cserével kapcsolatban úgy tudom, hogy kissé lutri, hogy mennyi ideig jó.
A probléma a T61-ben is használt Nvidia GPU-k típushibája, nem csak a T61-et érinti, hanem a vele egy generációba tartozó szinte összes másik Nvidia GPU-s notit (pl. Dell Latitude D630/830, 2007-early 2008 MacBook Pro-k voltak ilyenek).
-
Tim82
félisten
válasz
koshmar #15665 üzenetére
Ez azt, hogy nincs IGP és 99%, hogy az Nvidia GPU hullott el. Lehet próbálkozni mindenféle reflow meg hasonló medzsikekkel, de az igazi megoldas egy alaplapcsere lenne, lehetőleg Intel GPU-s T61 alaplapra.
tserrof77: a T400 nem olyan, mint a későbbi Optimus-os modellek. Azt a VGA-t fogja használni, amire BIOS-ban be van lőve. A BIOS-ban három módot lehet állítani: Intel GPU-t, vagy a Radeont használja, vagy az oprendszer "döntse el". A harmadik esetben lehet a Lenovo Power Manager alól a Performance Mode (Radeon) és az energiatakarékos mód (Intel) váltásával manuálisan váltani a két GPU között.
-
koshmar
addikt
Benéztem (rosszul emlékeztem), T61-es Lenovo, és igazából nem tudom, hogy IGP van-e benne.
Sose néztem meg, a dedikált asszem egy 256-os Nvidia valami. Mit változtat ez a konkrét helyzeten?Köszi a tanácsokat, megpróbálom most őket!
szerk: meghajtogattam le-föl a kijelzőt, azt értem el vele, hogy most már háttérvilágítás sincs, teljesen korom sötét, viszont a gép ugyanúgy fut tovább, reagál pl. a bill. világítás bekapcsolására.
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Volna egy Dell Inspiron 7720 se laptopom, ugyan az felépítésben, mint a sima 7720. Az itt látható videó alapján lehet szétszedni, és 14:15 után látható a kijelző, és az azt védő műanyag egy fém tokozásban. A kérdésem az lenne, hogyha valaki találkozott már ilyennel ezt az egységet valahogyan szét lehet szedni?
A probléma az lenne, hogy mászott rajta egy kb. 2-3 pixel nagyságú bogár amit le akartam törölni, de utólag vettem észre, hogy a védő lap alatt van... Így összenyomtam a kijelző, és a lap között, most pedig olyan, mintha azokon a pontokon pixelhiba lenne.
Csak ezért kizárt, hogy kiadnék egy komplett új kijelzőre, és még akkor se lenne garantált, hogy az új jobban le lenne zárva.
A segítséget előre is megköszönném! -
tserrof77
őstag
Ha dupla vga-s, akkor alapból az igp-t kellene használnia, ergo hiába tiltod le az ati-t, akkor sem lesz jó... szerintem... ez lehet szalagkábel is, ahogy írtad, de akár kijelzőhiba is... ha külső monitorra van kép, az jó jel lehet, de egy kezdődő chipset hiba is csinálhat akár ilyet. Mindenesetre alapos diag kellene...
-
Tim82
félisten
válasz
tserrof77 #15656 üzenetére
Köszönöm, egyelőre a tulajra bízzuk, hogy ragaszkodik-e a géphez és akkor billentyűzetcsere lesz, vagy ha kér, akkor beszerzünk neki egy másik gépet. Elég régi már a Li3710, de arra, amire neki kell, még bőven elég.
Átmenetileg egy USB-s külső billentyűzettel van áthidalva a gond, mivel úgyis asztali gép helyett van használva a noti.
kaskader: a szalagkábelt legegyszerűbben úgy lehet megnézni, hogy ha hajtogatod a kijelzőt fel-le, akkor akár egy-egy pillanatra is, de ad-e képet.
Még annyit nézzetek meg, hogy amikor nincs kép, de háttérvilágítás van, akkor erős fénnyel (pl. jobb zseblámpa) a kijelzőt megvilágítva van-e halványan kivehető kép azon.
Ha GPU hiba és váltható VGA-s a T400, akkor érdemes lehet BIOS-ban letiltani a dedikált Radeon HD3470-et és csak az Intel 4500MHD-t használni onnantól. Azért ez tudomásom szerint annyira nem jellemző (ez nem az Nvidia GPU-s T61, az elődmodell), de volt már rá példa.
-
koshmar
addikt
Üdv!
Öcsémnek egy régi T400-as Thinkpadje van, és tegnap mikor bekapcsolta, nem volt adott képet.
A WIndows betölt rendesen, hallani lehet az üdvözlőhangot, a gép reagál is (pl. be lehet kapcsolni a billentyűzet világítását), viszont nincs kép, csak a monitor háttérvilágítása.Mennyire biztos, hogy ez GPU-hiba? (és akkor ugye chipset csere).
-
canopus
újonc
Sziasztok!
Adott egy thinkpad x260-as noti, teljesen új. Amikor felnyitom a képernyőjét, akkor rózsaszínes lilás lesz az egész kép(nem átlátszó, nem látok tőle semmit), ha várok egy kicsit elmúlik és tudom használni a gépet rendesen, nem jött eddig elő máskor.
Mit gondoltok mi lehet ez? Hardveres hiba?
Kösziönöm szépen a válaszokat előre is!
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Fujitsu Amilo Li3710 notinál megszűntek működni egyes billentyűkombinációk: konkrétan az AltGr és egyes betűgombok együttes megnyomására nem csinál semmit, úgy, hogy ezek a gombok (az AltGr és a betűgombok is) külön-külön jók.
Példa: AltGr + V -> nincs @; AltGr + B -> nincs {...
A hiba nem szoftveres, mert Windows 10 és live Linux (Fedora 25) alatt is csinálja. Külső USB-s billentyűzettel rendeltetésszerűen minden működik.
A kérdés az, hogy a billentyűzetcserén kívül van-e más megoldás, illetve ha nincs, akkor ez biztosan megoldja-e a gondot?
A segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó kiváló állapotú GIGABYTE g5 gamer laptop
- Lenovo ThinkPad T490 i5 8365U 8GB DDR4 RAM alaplap
- Laptopok bontás alatt (HP 650 G2, Lenovo 520S, Dell N5110, 3521, 2560P, 250 G8)
- Lenovo ThinkPad L580 Intel i5-8350 16gb ram 500gb SSD Windows 11
- HP ProBook 650 15col FHD Intel i5-7300 8gb ram 256gb SSD Win11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- PS3 Slim 4.92 HEN - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest