- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Értékesítené a nemrég felvásárolt ZT Systems gyárát az AMD?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen processzort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Serpenthelm #14223 üzenetére
Hi
Szerintem kb tök mind1
Ha optibay-t használsz akkor bármikor ott van a HDD
Ha usb-s akkor meg a kezedbe van, s ha használni akarod rá kell dugni.Úgy összegezném, hogy ha az SSD-n minden elfér ami kell a mindennapokban akkor USB-s ház, ha nem akkor keretecske
(nincs terhelve annyit a hdd, csökken a fogyasztása a gépnek)
-
spyduck
nagyúr
válasz
Serpenthelm #14220 üzenetére
⁃ kevésbé melegszik a háttértár
⁃ nincs rezonancia
⁃ a mozgó alkatrészek hiánya miatt kisebb a meghibásodás esélye
⁃ kisebb energiafogyasztás = nagyobb akkumulátoros üzemidő
⁃ a HDD maximális 150 folyamatához képest az SSD akár 100.000 folyamatot is el tud végezni egyszerre
⁃ a HDD 17ms-os válaszidejéhez képest az SSD 0,01ms alatt reagál így szinte semmire nem kell várnunk.Trabantból Ferrariba
CPU igényes feladatoknál nem lesz sebességnövekedés, viszont az összes többinél 5x gyorsabb lesz minden.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Serpenthelm #14217 üzenetére
Szerintem ne foglalkozz vele és örülj, h a 2,5GHz-et tudja tartani. Amíg nem látsz ilyet, addig nincs gond: [link] - Ez egy 330.00Ft-os gépnek a hűtése, de most néztem egy 400k-s gépet ami itthon van, annak még rosszabb. Persze ezekben jóval több erő van. A Turbo-nak amúgy se az a szerepe, hogy sokáig tartsa az órajelet egy ilyen gépnél. Azt ilyen pár másodperces számításokra találták ki. Nyilván aki éjjel nappal renderel és CPU igényes feladatokat hajít végre szüksége van rá, de nem is annyiba kerül mint egy G580
-
spyduck
nagyúr
válasz
Serpenthelm #14214 üzenetére
Milyen OS van a gépeden?
-
spyduck
nagyúr
válasz
Serpenthelm #14212 üzenetére
Lekapcsolja a Turboboost- ot. Sztem ezzel semmi gond nincs. G580 a laptop? Elvileg van vmi kezelo szoftvere. Fel van rakva egyaltalan?
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Serpenthelm #14210 üzenetére
1. Elindítod a HWinfo-t Sensors-only pipa s run
2. Start Aida64 madj system stability test
3. Bal oldalt minden pipálva, s alul start gomb
4. Menjen egy ideig utána, úgy, h mind a (2 progi látszik) küldesz ide, 1 printscreen-t -
spyduck
nagyúr
válasz
Serpenthelm #14197 üzenetére
Ez sztem Lenovo-s fjúcsör. Inkább a TurboBoost leszabályzása mintsem a Throtling.
Futass kérlek egy Aida64-et és mellette a HWinfo-t mint én így, megnézzük: [link] Neked elég csak az Aida64 mindent bepipálva terhelve és a HWinfo. -
mezis
félisten
válasz
Serpenthelm #14199 üzenetére
Ahogy _Berci_ írta, a un. hőcsöves hűtés van a laptopokban. Ez úgy mőködi, mint régen az abszorpciós hűtőszekrény működött. Amíg el nem szökött a rendszerből a gáz.
Ha gáz nincs, akkor gáz van. -
_Berci_
aktív tag
válasz
Serpenthelm #14199 üzenetére
nem, pont úgy jó ahogy van
Direkt így kérdeztem -
_Berci_
aktív tag
válasz
Serpenthelm #14197 üzenetére
Próbálj meg vmi notebook hűtőt alá pattintani
Am előfordulhat, h elfáradt a hűtő rendszerMsconfig/Rendszerindítás/Speciális beállításoknál, mi van kipipálva?
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Serpenthelm #14186 üzenetére
40°C az teljesen rendbe van
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Serpenthelm #14183 üzenetére
Szia
nem pasztázták újra (pedig külön kértem előtte) mert a "gyári a legjobb".
Ezek atom sík hülyék!
Ismerőseimnek is mondom, nagyon max 2 évente pasztázni kell, mert megszárad a paszta és akkor kb semmit nem ér!
65-70°C nem olyan vészes, de egy pasztázástól nem fog megsértődni a gép
Esetleg meglehetne másik adapterrel is próbálni, mert ha nem ad elég áram erősséget az is okozhat ilyet, h nem megy a TurboBoost -
mezis
félisten
válasz
Serpenthelm #14183 üzenetére
Üdv.!
"A port már néztem, amit találtam benne, azt kiszedtem."
A szöszöket még csak el tudom képzelni, de az apró porszemeket legfeljebb kifújni lehet. Akkor is maradnak makacsul lerakódottak.
(Én csak olyan porszívót veszek, aminek a csövét fújásra is át lehet dugni, mint anno a Rakéta-nál. (Pakema)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- OLED TV topic
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Motoros topic
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Hp laptoptöltö eladó.(230w)
- HP Elitebook 755 G5 15.6 AMD Ryzen 5 Pro 2500U / 8GB / 240GB SSD/win 11 pro aktív/ használt laptop
- Gyors Fujitsu Lifebook U727 Full HD üzleti laptop i5-7300U 8GB RAM, 256GB SSD, jó aksi,Win10,kamera
- Lenovo E15 Gen4, Ryzen 7 5825u, 40gb ram, 1tb ssd 990 samsung
- Lenovo ThinkBook 14 G4 ABA Ryzen 7-5825U / 16GB RAM / 256GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Fotó állvány eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest