- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- HP notebook topic
- Home server / házi szerver építése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
Kiszeded a HDD-t és rádugod egy másik gépre amin van Hard Disk Sentinel. Ha az nem dob hibát, akkor kb 98%, hogy csak újra kell telepíteni. Persze épp ma volt egy olyan gépünk ami HDD hibás volt de egyik HDD ellenőrző sem dobott hibát rá. Ez viszont ritka. Első körben szoftveres hibára gyanakodnék, második körben pedig HDD hibára. Nagyon ritka esetek amikkel eddig találkoztam és hasonló hibát okoztak:
- hibás trackpoint átvezető kábel
- wifi kártya hiba
- bluetooth hiba
- lap hiba
- RAM hiba -
spyduck
nagyúr
válasz
Serpenthelm #14220 üzenetére
⁃ kevésbé melegszik a háttértár
⁃ nincs rezonancia
⁃ a mozgó alkatrészek hiánya miatt kisebb a meghibásodás esélye
⁃ kisebb energiafogyasztás = nagyobb akkumulátoros üzemidő
⁃ a HDD maximális 150 folyamatához képest az SSD akár 100.000 folyamatot is el tud végezni egyszerre
⁃ a HDD 17ms-os válaszidejéhez képest az SSD 0,01ms alatt reagál így szinte semmire nem kell várnunk.Trabantból Ferrariba
CPU igényes feladatoknál nem lesz sebességnövekedés, viszont az összes többinél 5x gyorsabb lesz minden.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Serpenthelm #14217 üzenetére
Szerintem ne foglalkozz vele és örülj, h a 2,5GHz-et tudja tartani. Amíg nem látsz ilyet, addig nincs gond: [link] - Ez egy 330.00Ft-os gépnek a hűtése, de most néztem egy 400k-s gépet ami itthon van, annak még rosszabb. Persze ezekben jóval több erő van. A Turbo-nak amúgy se az a szerepe, hogy sokáig tartsa az órajelet egy ilyen gépnél. Azt ilyen pár másodperces számításokra találták ki. Nyilván aki éjjel nappal renderel és CPU igényes feladatokat hajít végre szüksége van rá, de nem is annyiba kerül mint egy G580
-
spyduck
nagyúr
válasz
Serpenthelm #14214 üzenetére
Milyen OS van a gépeden?
-
spyduck
nagyúr
válasz
Serpenthelm #14212 üzenetére
Lekapcsolja a Turboboost- ot. Sztem ezzel semmi gond nincs. G580 a laptop? Elvileg van vmi kezelo szoftvere. Fel van rakva egyaltalan?
-
spyduck
nagyúr
válasz
Serpenthelm #14197 üzenetére
Ez sztem Lenovo-s fjúcsör. Inkább a TurboBoost leszabályzása mintsem a Throtling.
Futass kérlek egy Aida64-et és mellette a HWinfo-t mint én így, megnézzük: [link] Neked elég csak az Aida64 mindent bepipálva terhelve és a HWinfo. -
spyduck
nagyúr
válasz
attila1980 #13817 üzenetére
Nekünk most volt hasonló esetünk, HDD csere megoldotta a problémát.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Zsolti1987 #2018 üzenetére
Kétlem, h találsz ilyen oldalt
Amit belinkeltem azok a gépek több 10000 óra tesztperióduson mentek át. Sokkal kisebb az esélye bármilyen meghibásodásnak.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Zsolti1987 #2008 üzenetére
A második oldalon felsoroltam őket: [link]
-
spyduck
nagyúr
válasz
Blackdeath #1193 üzenetére
alaplap?
Még így látatlanban is elég valószínűnek tartom. -
spyduck
nagyúr
válasz
Blackdeath #1193 üzenetére
2x
-
spyduck
nagyúr
válasz
Blackdeath #1191 üzenetére
Én inkább azt mondanám:
"Nesze neked, kellett olcsó ACER-t venned
"
-
spyduck
nagyúr
válasz
MONITORCENTR #1066 üzenetére
FN + valamelyik "F" bill. Nézd meg hol van vmilyen kis képernyő.
-
spyduck
nagyúr
válasz
vadkörte #1025 üzenetére
Nekem a kistesója a Compaq EVO N810v volt. Nagyon szerettem de kiöregedett. Még régen le lett ejtve kb 1 méter magasságból kőre így lett rajta egy 1cm-es halott pixelsáv.
De még mindig működik és teljesíti szolgálatát az egyik rokonunknál.
A hibával kapcsolatban pedig a VGA-ra tippelnék. -
spyduck
nagyúr
ha nem értesz hozzá bármi lehet
Leírom mire figyelj telepítéskor amire nagyjábol emlékszem.
1:bios beállítás
2:XP telepítés, ha nem talál merevlemezes meghajtót problémaája van akkor olvasd el ezt: [link]
2: F8-at nyomd meg, elfogadja szerződést
3: ESC-javítás kihagyása
4: T: partíció törlése
5: L: partíció létrehozása (a legegyszerűbb ha nem csinálsz 2 partícióüt és ide beírod a maximális winyómérete megabájtban)
6: telepítés
7: formázza magát
8: telepíti a telepítő fájlokat
9: feljön a windows telpítő ablak (be kell majd írni a telepítő kódot meg ha vmit megkérdez akkor a továbbra kell kattintani)
10: xp-s driverek telepítése
A 2-es és 3-as pont között még van vmi de nem jut eszembe, nem egy nagy ördöngősség -
spyduck
nagyúr
válasz
Adrienn1984 #844 üzenetére
VGA beállításoknál vedd fentebb a fényerőt!
-
spyduck
nagyúr
-
spyduck
nagyúr
válasz
Marco_83 #824 üzenetére
Ja értelek! Nem ez kapcsolja ki a kijelzőt, akkor neked hardveres problémád van!
Képernyő jobb vagy bal alsó sarkában van egy pöcök ami megnyom egy gombot és az kikapcsolja a kijelzőt ha nincs pöcök akkor meg valószínűleg a zsanérban van vmi ami ha elér egy bizonyos pontot kikapcsol! Ha van még rá garancia akkor vidd vissza (szvsz)! -
spyduck
nagyúr
-
spyduck
nagyúr
[link] Nézz utána itt! Ha nem találsz semmit akkor küldj privátot azoknak akiknek ugyan ilyen problémájuk volt hátha ők megoldották, mert ahogy néztem sok embernek van ilyen problémája!
Az én sejtésem viszont az, h másik bios kell a gépre (az én HP-nál is ez volt a probléma, ott a 10/100-as lan kártyát nem ismerte fel!) -
spyduck
nagyúr
Szasztok! Nagy problémám van!
Van egy fujitsu-siemens amilo pro 3505-m!
2006 novemberében vettem a T-molie-nál. Az a baj, hogy amit adtak hozzá bluetooth és wifi drivert az 3 hónap után lejárt (azt mondja vegyem meg a teljes verziót).
Akárhogy keresgéltem sehol se találtam hozzá olyan drivert amivel működne!
Esetleg ebben tud nekem segíteni vki??? -
spyduck
nagyúr
Hali!
Baj van! Nincs meg a telepítő cd-je a notebookomnak és egy dolgot nem bírok feltelpíteni!
Háttértárolót nem ismeri fel! Fujitsu siemens 1650g
valósínűleg chipset driver kell neki de nem találok sehol ha vki tud segíteni írjon!!
köszi -
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Van a notimon egy beragadt pixel és nem bírok progit letölteni hozzá!NEM TALÁLOK!
1-et találtam de az meg nem indul el!
Ha vki tud ilyen helyet küldjön már nekem 1 linket!
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Nyaralás topik
- PlayStation 5
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HP probook 650 i5 8gen Windows 10pro
- Nagy Teljesítményű Acer Nitro Gamer Laptop 5 (RTX 3070) - GARANCIÁLIS 2026 VÉGÉIG!
- Prémium Hordozható Razer Blade Stealth Gamer Laptop 13" Karcmentes Állapotban
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K OLED 90Hz - Ryzen 7-5825U - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR
- Acer Aspire 3 15.6" A315-23-A8DS - AMD 3020e, 8 GB RAM, 128 GB SSD, Win 11 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2116, 100% Akkumul
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest