Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hannibal33

    újonc

    Sziasztok!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hol is kezdjem...
    Van egy DELL gépem, Inspiron 15 (M5010). Kaptam hozzá 2011-ben 3 év garanciát, amit szépen kis is használok. Úgy kezdődött, hogy néha becsíkozódott a képernyő, kifakult, de a képernyő mozdítására helyrejött. Nem sokra rá odajutottam, hogy be se kapcsolt a gép. Akkor elkerült a gép a garanciás szervizbe, a CHS Szervizbe. Ügyesen megcsinálták, alaplapcsere volt a megoldás. Mikor visszakaptam már bekapcsolt, de a képernyő probléma még mindig fennállt, igaz, valamivel ritkábban jelentkezett.
    Egyből vissza is küldtem, mondván, hogy az egyik probléma még fennáll. Kicserélték a hűtést. Nem kell mondanom, hogy semmit se segített, mikor megkaptam, ugyanúgy megvolt a bibi.
    Na ez későbbre odáig fajult, hogy elindult a kifehéredés valamelyik sarokból, kimerevedett a képernyő, és kb fél percre rá már csak egy fehér pacát láttam a kijelzőn. Megint elküldtem, hogy valamit kezdjenek vele, mert már unom, hogy 5 percenként mozgatnom kell a fedelet, hogy lássak valamit.
    Készségesen kicserélték benne a kijelzőt. Minden szép és jó...lett volna, ha a kibontásnál nem fedeztem volna fel egy pofás karcot a képernyő közepén. De ez a kisebbik probléma. Laikus létemre igyekszem érthetően megfogalmazni: bizonyos szintű vibrálást tapasztaltam az egész képernyőn. Fehér háttér előtt látható is volt, hogy "szaladgálnak a csíkok", és rövid időn belül fejfájást, szemfájást okozott.
    Nem vártam, már aznap szóltam nekik, hogy hoppá, karc, és hoppá, vibrálás. Megint elküldtem...
    Az újbóli intézkedés: újabb alaplapcsere, és újabb kijelző csere. Utóbbi viszont gyanús nekem egy kicsit, mert még mindig vibrál bizonyos szinten. Egyáltalán nem olyan "érzés" a gép előtt ülni, mint a szervizelés előtt volt. Nagyon gyorsan elfárad a szemem a kijelző előtt, és a fejfájás sem utolsó. Ha a kijelzőt nézem, mélyen függőleges csíkok fedezhetőek fel, leginkább kék háttér előtt. Meg olyan "káprázó" érzés, mert mikor mozgatom a szemem a kijelzőn, kicsit mintha pixelesedne, mint mikor alacsony a képernyő-frissítés a régi monitorokon. Na most a felbontás maxra van állítva, a képernyő frissítés fix 60Hz-en, a driver pedig friss. A képminőség pedig számomra rosszabbnak tűnik. Kicsit mintha a részletek elmosottak lennének, mint fényképen, mind filmen. A munkahelyemen is szinte egész nap gél előtt ülök, illetve a szerviz előtt a Dell-t is használtam itthon rendesen, szóval nem hinném, hogy bennem van a hiba.
    Nem szeretném annyiban hagyni (főleg, hogy januárban lejár a gari). De kíváncsi lennék valaki hozzáértő véleményére is, hogy így, a leírtak alapján mi lehet a probléma. Nem hinném, hogy valamilyen szoftveres, vagy beállítási probléma lenne, de tény és való, nem vagyok szakember. Viszont ha már írnék megint a szerviznek, jó lenne valami konkrétumot leírni, hogy mit is tapasztalok, mint probléma.
    Előre is köszönöm a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák