Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
whitezo88
nagyúr
elmesélek egy kis történetet, a fiú lány barátságról, végén tanácsot kérek.
volt egy lány általános alsóban. neki én mint gyerek csaptam a szelet, persze semmi se lett belőle, szerintem észre se vetteaz a lényeg hogy ő volt a gyermekkori szerelmem. 4. után elköltöztek, és elég hamar elfelejtődött, de utána évekig néha eszembejutott. aztán eljött egy bizonyos este másfél éve, ahova Ő is eljött. órákig beszélgettünk, semmi se volt, de így is fantasztikusan éreztem magam, és megfogott benne valami. Nagyon közvetlen és jól érzem magam a társaságában. Gondoltam itt a lehetőség, utána kicsit elkezdtem több felé terelni a dolgokat, de hamar levágta mi a helyzet és elmesélte hogy ő nem képes komolyabb kapcsolatra, nemrég szakított barátjával (az este folyamán is többször feljött ez, mivel 2-3 hete majdnem megkéselték a cigányok a barátját, és ő is ott volt), és neki ez gyors lenne, sajnálja stb. Nem vagyok harcias ezügyben, tudomásul vettem. Utána nem is beszéltünk sokat és szépen elfelejtettük egymást és túltettem a kosaron. kb 3 hónapra rá iwiwen látom hogy összejött egy sráccal, ez kicsit feltépte a sebeket, de semmo komolyab trauma nem ért
utána megint semmi. Viszont most másfél év után összefutottunk ismét. Történetesen oda jár aerobozni ahova én gyúrni a vasat. Nagyon kellemes találkozás volt, kicsit zavarba is hozott mert rögtön mondta hogy húúú, mennyire megemberesedtem, meg hogy jó izmos vagyok stb stb
. rövid hazaút alatt sajnos nem tudtunk beszélgetni sokat.
Most az a gondom, hogy mivel úgy érzem, nem tekint többnek mint jó barát, hogyan tudnék most továbbjutni a dolgokban? Most ismét szingli, olyan 2 hónapja. Soha sem fogott meg úgy lány mint ő, valami van benne amitől teljesen kész vagyok. Arra gondoltam elhívom egy sétára, mert olyan rég beszéltünk stb stb, szerintem bele is menne.
-
törölt tag
válasz
heihachi #10095 üzenetére
hát ilyenkor jönnek jól a barátok. a melót is a társaság miatt csinálom (hírportálra irogatok elég sokat), a terembe is ők vittek le, és a tanulás is miattuk megy. én azt éreztem/érzem hogy szétvet az ideg, pörög az agyam mindenen és ezt nem akarom. amikor tanulok/dolgozok akkor legyilkolom az agyam, az edzések alatt meg a tesztemet nullázom le. másképp én aludni sem tudnék... az elején csak ültem de hajnali 4 kor elaludtam és 6 kor keltem...
aztán rájöttem hogy ha minden szinten kinyírom magam akkor valamennyire rendben leszek. persze ez annyiban könnyebb nekem hogy nem engem tettek ki hanem én mondtam hogy akkor lehet költözni, az a vicc hogy még akkor is szerettem, sőt utána is még vagy 3 napig filóztam hogy jogos volt e... aztán jött egy telefon és utána iszonyat felhúztam magam, tomboltam kb 3 órát, utána leültem egy sör mellé (nem iszok egyébként
) és azt éreztem hogy vége, felszabadultam, egy kicsit sem fáj. most sem Ő hiányzik, hanem maga a szeretet, a kedvesség, stb. nehéz előről kezdeni ennyi idő után, főleg hogy sokan nem azt látják ami vagyok hanem amim van.... és ezt nem nagyon tudom tolerálni...
szerintem keríts egy fanatikust magad mellé, mi is 5-en járunk le, aztán indulhat a durvulás
198 centi vagyok, 90 kilóval, a cél 110 kiló szálkában, és 50-es kar
nem ma lesz de megcsinálom
-
Kokkantas
senior tag
válasz
Cs.Orsolya #10076 üzenetére
"Majd azt is, hogy a legjobb barátaid, azok, akiket legjobban szeretsz, mert rengeteg szeretetet kaptál tőlük, hogyan értékelnék ezeket a pillanatokat."
Nincsenek barátaim, ilyenek tuti nincsenek.Köszi egyébként.
-
heihachi
addikt
válasz
#56573440 #10094 üzenetére
Én épp ellenkezőleg. Semmi energiám, semmihez. Tudom mit kéne csinálni, de egyszerűen képtelen vok... A cuccom már összeszedtem, hogy vissza megyek kondizni, de nem visz rá a lélek, tanulni sem bírok, a meló is csak alig megy.
Pedig lehet jót tenne, ha a teremben kidühönghetném magam.
-
törölt tag
válasz
heihachi #10092 üzenetére
nem hittem volna hogy ide is belépőt nyerek, de a bkv sztrájk okozta ezt is (itthon voltunk suli helyett). evvan. nem bánkódok annyira, szar persze, de a végén feltette a pontot az i re és utána mintha elvágták volna...
most annyi energiám van hogy azt el sem tudom mondani. elkezdtünk gyúrni kollégákkal, vizsga tanulás, meló, és még keresem mit tudnék beszúrni5 évig kockultam itthon a gép előtt és a házban, most kinyílt a világ
-
Bibby
addikt
válasz
jjanos #10090 üzenetére
Szerelemről beszélni nem sok értelme lenne... de ha egyszer szeretsz vele lenni, meg jó volt együtt, sőt azóta másra sem gondolsz akkor talán vesd fel neki a lehetőséget hogy kicsit jobban összemelegedjetek. De ne a suli folyosóján hanem szépen hívd el valahova ahogy illik.
-
jjanos
csendes tag
válasz
whitezo88 #10087 üzenetére
Hát énse tudom, nem tudok mit kezdeni most ezzel a helyzettel. És kéne valami jó ötlet, hogy tudom kiverni végre ezt a fejemből. Amúgy meg mellékesen a csaj még az eset előtt kb 1 órával összeakart velem jönni, +még ami cinkes, hogy közbe a csajnak meg van barátja aki „álitolag nem szeretni”… hát én nem tudnák nem tudnák megbízni benne
De egyszerűen szinte más nincs is a fejembe, nem tudok semmi másra koncentrálni -
jjanos
csendes tag
Sziasztok, egyik haverom beszélt a forumról és azt mondta itt nagyon segítőkészek
Nyáron leszek 17, péntek – szombaton volt osztálykirándulásunk és hát jó páran becsiccsentetünk és hát az egyik csajjal volt ez az. Akivel én nagyon jobba(voltam?) sokat hülyéskedtünk meg ilyenek mindig, de most ez valahogy furcsán jött ki, mintha azóta nem akarna hozzám szólni meg kerülne. Németen előttem ül, ott beszéltünk egy kicsit ma.
Olyan furcsa volt pedig direkt előtte mondtam is neki, hogy én nem szeretnék haragot másnap. Ö is mondta, hogy dehogy lesz meg minden, erre most meg itt van.
És ami a legidegesítőbb hogy azóta csak ezen birok gondolkozni, akármit csinálok, de közbe meg nem tetszik a csaj. Tehát nemtudom mit kéne csinálnom, mert akármit csináltam ma is mindig valahogy újra ezen kezdek el gondolkozni.Tudom, hogy nagyon hülyén fogalmazok, de azért örülnék, ha adnátok valami választ
-
törölt tag
válasz
whitezo88 #10083 üzenetére
én 5 év után most szembesülök azzal hogy milyenek a csajok
öt évet húztam le boldog kapcsolatban, ebből egy évet összeköltözve külön kecóban mint boldog vőlegény. aztán ez is véget ért, és most hogy körbenézek... háááát pedig egyetemre járok még, és hasonló nyalánkságok, de egyszerűen kétségbe vagyok esve. vissza azért nem táncolok de a "felhozatal" egyelőre kritikán aluli
-
orbano
félisten
válasz
mindfreak #10080 üzenetére
de bazz legalább 4 évig majdnem minden nap több órát töltöttetek ugyanabban a helyiségben... nekem is van olyan volt osztálytársam, akivel nem igazán beszélgettünk soha, de attól még emlékszik rám, hogy ki voltam, sőt, mindenki emlékszik mindenkire. na mindegy ez nekem fura, csak ezt akartam jelezni...
-
mindfreak
őstag
válasz
orbano #10079 üzenetére
Nem, annyira öreg még nem vagyok, csak négy éve fejeztem be a gimit.
Az igazság az, hogy nem sokat beszélgettünk egymással, nem nagyon lett volna közös témánk. Ő olyan volt amilyen, én meg megint más világ voltam/vagyok. Annyira nem lehet h*lye, hogy elfelejtsen. Inkább az, hogy észre se vett...
-
mindfreak
őstag
válasz
whitezo88 #10069 üzenetére
Mondjuk ez szerintem normális reakció, ha valami ismeretlen ember zaklat MSN-en, akiről azt se tudod, hogy kicsoda... a nők egyáltalán nem szokták megjegyezni azokat, akik elmennek mellettük, főleg, ha nem is tartják őket "érdekesnek". Pár hete futottam össze egy volt osztálytársnőmmel még a gimiből (ő volt a leg-leg csaj az oszátályban szerintem, ennyit elég róla tudni) és megkérdezte a nevem, mert már arra sem emlékezett... nc. Vajon mire emlékezett volna belölem, ha csak évfolyamtásam és néha elmegy mellettem a folyosón?
-
orbano
félisten
válasz
Cs.Orsolya #10075 üzenetére
ez kérlek szépen szemléletes fogalmazás. azt hiszem allegóriának hívják.
nekem minden nő azt mondja, hogy nem a szöveg a lényeg, hanem a fellépés. eddig akárkinek elmondtam ezt, nevetett rajta. tehát ha "előadom", és mindezt úgy, hogy elveszem a dolog élét, akkor miért ne sülhetne el jól?
és nem, nem lehet vele fölszedni senkit. de egy beszélgetést, vagy táncot kezdeményezni nagyon jól lehet így. -
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Kokkantas #10070 üzenetére
Azt kellene csinálnod, hogy leülsz, és alaposan végig gondolod, hogy a saját értékítéleteid alapján, szerinted mit csináltál meg jól, milyen eredményeket értél el, mikor álltál helyt bizonyos helyzetekben. Aztán gondold végig, hogy eza szüleid általái értékítélet, vagy tényleg a sajátodé. Aztán azt is gondold végig, hogy a társadalmi normák mit ítélnek meg erről. Majd azt is, hogy a legjobb barátaid, azok, akiket legjobban szeretsz, mert rengeteg szeretetet kaptál tőlük, hogyan értékelnék ezeket a pillanatokat. Legjobb, ha életed legfontosabb, vagy legkritikusabb helyzeteiről írsz egy listát, és aztán 1-100-ig pontozod őket. 50 pont az, amit egy átlagos ember is meg tud tenni. 0 a teljes bukás, és kudarc, ami egyenlő azzal, hogy nem tettél meg semmit a helyzetért. 25 az, amikor megtetted, de az ellenkezője sült ki belőle, mint szerettél volna, 100 az, amikor mindkét fél elégedett volt a dolog kimenetelével, és 75 az, ami vagy neked, vagy a másiknak volt jó csak. 75-nél érdemes azt is kiírni, kinek lett jobb akkor. 25-nél meg azt kiírni, hogy mitől lett az ellenkezője a hatásnak, mint amit szerettél volna. Pl. önmagadnak lett rosszabb, vagy a másiknak.
Utána, ha lepontoztad mind a ssaját, mind a szüleid, mind a normák, mind a szeretett emberek szemszögéből az életed ilyen pillanatait, kapsz egy reálisabb képet arról, hogy milyen értékek mentén mozogsz te bizonyos helyzetekben. Egy aktuális történést tekintve éppen kinek az értékei irányítanak, vagy állnak közel hozzád. Ha ez megvan, akkor elkezdhetsz gondolkozni azon, hogy vajon miért nézel a másik szemén keresztül. Pl. azért, mert ő már volt ebben a helyzetben, és ő tudja jobban. Azért, mert félsz tőle, és nem is gondolkodtál azon, helyes dolgokat tanít. Azért, mert szereted őt, és nem akarsz neki csalódást okozni, és így tovább. Sokféle variáció létezik.
Ez egy hosszú, és sok munkát igényló folyamat. Ezen keresztül viszont, ha kitartóan végigmész mindezen kérdésken keresztül, végre reálisabb képet kapsz majd magadról.Ha elmennél pszichológushoz, ő ezeken a kérdéseken dolgoztatna, hogy reális énképed legyen. Amint reálisan látod magadat, az önbizalmaddal kapcsolatos kételyeid és problémáid elkezdenek feloldódni. Azért vagy abban a helyzetben, amiben vagy, mert nem annak látod magadat, aki valójában vagy. Nem reálisan ítéled meg önmagadat, és ezért mások ítéletein keresztül, mások véleményén keresztül rángat téged az életed. Ezt megszüntetni, és elvágni a zsinórokat nehéz, és sok munka. A végén viszont a szabadság és a boldogság vár.
Így kell levenni a szemüveget. Mert tudom, hogy már rég levetted volna, ha tudod, hogyan kell. A fenti, csak egy kezdő formája. Viszont nagyon hatékony. Ha így sem változik meg semmi, akkor jöhet a következő fejezet. Ezzel el lehet lenni legalább fél-egy-két évig is. Szóval, itt a lehetőség, most akár el is kezdheted, hogy boldoggá tedd magadat.
-
orbano
félisten
válasz
Blaise #10064 üzenetére
Hát ez nem egyszerű eset. Semmiképpen sem levágósat, tehát a szerenád és a "nem ismersz, de amúgy mizu?" nem feltétlenül a legjobb. Próbálj valami semleges, de frappáns közös témát kitalálni, és lehetőleg nagyon alapozd meg az alibidet arra, hogy miért írsz neki, hogy még csak véletlenül se legyen az az érzése, azért írsz neki, hogy ismerkedjetek...
-
orbano
félisten
válasz
Cs.Orsolya #10067 üzenetére
IQtól függetlenül működik, egyébként pedig nem szoktam hülyékkel kezdeni
Nem kezelem hadviselésként, ne olvass felületesen.
-
Kokkantas
senior tag
válasz
Cs.Orsolya #10044 üzenetére
Kiskoromban sosem feleltem meg a szüleimnek. Akármit is csináltam az sosem volt jó. Lehet, hogy ők ezt nem úgy gondolták, hogy rosszul fog hatni a későbbi személyiségemre.
Szóval vegyem le az a k... szemüveget. -
proof88
addikt
válasz
Blaise #10064 üzenetére
Én két módszerrel próbálkoznék:
1.- írsz neki üzit iwiwen, hogy te ki vagy, egy suliba jártatok, ő most hol van, mi van vele...
Aztán válaszol, vagy nem. Ha válaszol, akkor a többit tudod.
2.- ha publikus elérhetősége van, pl msn-cím, akkor szó nélkül felveszed msn-re, és ott mondod el a fentit... ebben az a jó, hogy ha nem akar majd veled beszélni, akkor letilt... a lányok ezt előszeretettel csinálják, hogy szó nélkül tiltanak le úgy, hogy előtte beszélgettetek már... legalább mondanák meg, h bocsi, nem vagy az esetem, etc. Tisztelet persze a kivételnek, durván általánosítottam, azért van több lány ismerősöm, aki nem ilyen. -
Cs.Orsolya
senior tag
-
Blaise
veterán
sziasztok !
Ti hogy közelednétek (pl iwiw-en) egy olyan lány felé, akivel egy középiskolába jártatok, és maximum a folyosón látott, tehát nem ismer személyesen ?
-
-
ladybug
őstag
Fiúk, ez már kezd kissé gyerekes lenni. Ennyire ostobának se nézzetek már egy nőt. Valami egyszerű, de nemtúl láma kérdést tegyetek fel.
-
orbano
félisten
válasz
Cs.Orsolya #10042 üzenetére
Ha már szóba került: utcán/közlekedési eszközön/közértben mivel lehet "hatékonyan" megnyitni egy nőt, megtörni a védelmét?
-
ladybug
őstag
válasz
Cs.Orsolya #10044 üzenetére
A pesszimizmus és a teljes önbecsülés hiánya?
Egyébként egyetértek.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Kokkantas #10043 üzenetére
Ez butaság. Kitől tanultad ezt a kapcsolataidban először? Ki az, akinek sosem tudsz megfelelni a családodban? Kitől tanultad azt meg, hogy sosem csinálhatsz semmit sem jól, és minden a te hibád?
Nem hiszem, hogy az exedtől ezt tanultad volna. Az exed maximum ráerősített erre a mintára. De ez hülyeség, úgy ahogy van. Szóval, itt az első körös feladat, hogy ránézz végre önmagadra józanul, és reálisan, nem azon keresztül, amit a kapcsolataidból hibásan veszel ki... -
Kokkantas
senior tag
válasz
Cs.Orsolya #10040 üzenetére
Azt tanultam, hogy nem vagyok képes egy kapcsolatra, akármit teszek nem jó (pontosabban lehet, hogy jó, de nem nagyon lett mutatva ), mindig minden az én hibám. Ez a lényeg lényege.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
norbiphu #10041 üzenetére
Szívem. Elmész sportolni, moziba, színházba, koncertre. Beülsz valami szórakozóhelyre, beíratkozol egy tánctanfolyamra, vagy egy nyelvi tanfolyamra (javaslom a franciát
). Lemész sétálni a parkba, kölcsönkéred a haverod kutyáját, és kipécézel egy kutyás csajt a szomszédból. Liftben, lépcsőházban, parkolóban a szupermarket előtt. Boltbana sorban. Elmész teljesítménytúrázni, kirándulni. Bemész mondjuk egy tametikus fórzumra, csatlakozol a témához, ahol sok csaj beszélget, lelkizel velük, majd randira hívod őket.
Egyelőre elég? -
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Kokkantas #10035 üzenetére
Nem csak a végéből, hanem az egészből.
Nem merülni minél jobban a szarodba, mert nyakig ülsz benne, és fuldokolsz. hanem végre szembenézni azzal, hogy nyakig ülsz benen, és rendesen fuldokolni tőle. Nem pedig úgy csinálni, mintha nem nyakig ülnél eleve a szarban, hanem csak úgy lógatod a lábadat a pöcegöödörbe. Mert az van, hogy az ember vagy nyakig ül a szarban, vagy elkerüli azt. A kettő közötti állapotok meg olyan gyorsak, hogy csak úgy lógászni a lábunkat a redvába, nem szokás. Lélektanilag abszurd dolog. tetszik érteni?
Szóval, az van, hogy tessék már végre megkínlódni tisztességesen ezt a dolgot! Utána tudsz majd tovább lépni. Ez nem pusztán a Te kudarcod. Nincs olyan, hogy kudarcos egy kapcsolat. Először is, mert egy kapcsolathoz két ember kell. A végéhez is. A kínlódáshoz is ketten kellenek. Szóval, lehet, hogy szeretted, és lehet, hogy százmillió dolgot hiszel arról, mit jelent ennyire szeretni valakit, és milyen lénynek kell lennie ahhoz, hogy ennyire szeretni tudd. De lásd már be, hogy a szereteted tette azzá ezt az egészet, nem pedig a lány valódi minőségei! Aztán tekints bele a kapcsolatotok azon felébe, ami konfliktusos volt. Nézz rá melyikőtök mennyit tett azért, hogy működjön, és melyikőtök mennyit azért, hogy maradjon ez a csikicsuki helyzet. Ő hogy ment el, hogy zártátok le, hogy engedted el, és ha nem engedted el, miért nem.
Aztán kismillió kérdést kellene átbeszélnünk, mert hogy ez nem egy fórumos téma, és az "Igen, de.." játszmához én most halálosan türelmetlen vagyok. -
Tim82
félisten
Mindenki Koki ellen!
Persze, van, aki érte van ellene.
-
Bibby
addikt
válasz
Kokkantas #10035 üzenetére
Te már rég elmerültél a szarban. Nem tudom hány éve ugyanazt tudod csak írni... egyáltalán nem értem miért akarsz olyan görcsösen nőt magad mellé? Szerinted fenn tudnál tartani egy egészséges kapcsolatot? Barátaid vannak? Sőt, van akit szeretsz? Mert magadat biztosan nem.
-
orbano
félisten
válasz
Cs.Orsolya #10023 üzenetére
Nekem ez egyáltalán nem nyilvánvaló önmagában attól, hogy csajozni akar(na).
-
Kokkantas
senior tag
válasz
Cs.Orsolya #10034 üzenetére
A végéből mit tanultam?
Btw, most túl korán van vagy túl késő?
(#10016) Cs.Orsolya:Itt meg lenni az a lényeg, hogy merülni én minél jobban bele a saját szaromba?
-
Kokkantas
senior tag
válasz
Cs.Orsolya #10025 üzenetére
Bukásnak könyvelem el. Az okát privátban leírhatom.
-
Majstor
senior tag
válasz
Cs.Orsolya #10025 üzenetére
Igaz, nem hiába az idézőjel.
A múltat elkel fogadni, olyannak amilyen > nem szabad, sem csúfítani, sem túlszépíteni... olyan amilyen > de a jövőt/lehetőségeket nem szabad végleg eltemetni. SOHA -
Majstor
senior tag
válasz
Cs.Orsolya #10023 üzenetére
Szerintem meg nem. Ha valaki komolyan úgy érzi, hogy tovább tud lépni, annak nem igazán ajánlatos az előző „bukásaira” emlékeztetni... ha pedig látni, hogy ténylegesen erőlteteti, akkor meg más a helyzet.
"Nem kéne erőltetni, ami nem megy" - ebben 100%-ig egyetértek -
orbano
félisten
válasz
Majstor #10020 üzenetére
Azért ha mér valaki eljutott oda, hogy az ellenkezőjét "erőltesse", arra nem feltétlenül állnak Oris előbbi megállapításai. Ha Kokkantás is úgy jönne ide, hogy "Na srácok, hol lehet a legkönnyebben csajokat felszedni?", akkor nem lenne túl célravezető azt mondani neki, hogy "Te inkább húzódj meg a sarokban és sirasd csak az exedet"
-
Majstor
senior tag
válasz
Cs.Orsolya #10019 üzenetére
Szerintem is... csak sokan sajnos pont az ellenkezőjét erőltetik, ami semmiféleképpen nem nevezhető megoldásnak.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Majstor #10018 üzenetére
Nos, amiről beszélek, az két dologból áll. Egy paradox indukcióból, hogy szenvedésre bíztatunk. Másik, hogy ha nincs feldolgozva egy veszteség, akkor muszáj feldolgozni. De azt úgy nem lehet, hogy közben valami mást csinálunk, és látszólag lépni karunk tovább. A lélek máshova néz, nem előre. Akkor a viselkedést is ehhez kell igazítani.
Orbano: Ehh, biztos, hogy így akarod szívatni magadat?;o))
-
Majstor
senior tag
válasz
Cs.Orsolya #10016 üzenetére
"Ne nézz hátra" kontra effektusra gondolsz?
-
orbano
félisten
válasz
Cs.Orsolya #10016 üzenetére
Én hatásosabbnak találnám akkor már, ha valamelyikünk felszendé az ex barátnőjét
Egyébként értem, amit mondasz, kipróbáljuk
szegény Koki...
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
orbano #10015 üzenetére
Nem. Azt kell neki mondani, hogy úgy jó, ahogyan van. Csinálja azt, amit most csinál, de akkor elkötelezettebben. Ne is próbálkozzon mással. Pl. azzal, hogy barátnő után néz. Zárkózzon be, és tisztességesen adjon a tömegiszonyának is. Azaz nehogy kimenjen emberek közé, meg ilyesmik. A lányokat csak a számítógépen keresztül nézze, de ha teheti, még úgy se, mert akkor még véletlenül eszébe jut a csajozás gondolata, az meg nem illik hozzá. Szedje elő a volt nőjének képeit, és tegye vele teli a szobáját. Minden egyes napot töltsön el azzal, hogy róla ábrándozik, és sajnálja, hogy nincs vele. Eméssze magát, és sírjon is, jó sokat ha kell. Aztán előbb-utóbb talán megunja ezt is, és lép. De még erre van szüksége, hát, bíztassuk, tegye azt, amire szüksége van. Mert ha másra volna szüksége, mást tenne. Mindenkit arra kell biztatni, amire szüksége van. És ez egyáltalán nem vicc, nem gúny. Ezt most nagyon komolyan mondom.
-
orbano
félisten
válasz
Cs.Orsolya #10014 üzenetére
ez a kacsintás a végén...
És hogy/mivel nem szolgáljuk ki Koki hülyeségét? Közösítsük ki?
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
orbano #10013 üzenetére
Hohó, ha egyben nézed a kiemelt idézeteket, nagyon is a Kokkantas-féle problémakör!
Kokkantas azt játsza, hogy mindig talál kifogást arra, miért kínlódjon. Ezt Berne "Igen, de..." játszmának nevezte el. Ha abbahagyná ezt a játszmát, akkor végre felismerné, hopgy ő a felelős a múltjáért is, a jelenéért is, és a jövőjéért is. ha ezt felismerné, akkor rádöbbenne, hogy mitől nem változik semmi. ha felismerné a változatlanságot, felismerné, hogy halálosan unja azt, ami van, ezért játszmázik. Ha fel tudná áldozni az unalmat a szabadságáért és a boldogságáért, akkor végre jutna valahova. de mivel nem tudja feláldozni, így felmerülnek kérdések, hogy miért is nem. És akkor jönnének azok a válaszok, amikkel nem szívesen néz szembe. S aztán a válaszokra megoldást kellene kerítenie, ami megint újabb nehézség. Ezt tudat alatt tudja is, és le is írja, újra és újra leírja ide, nekünk. Csak éppen nem lép ennél tovább. Mert mi kiszolgáljuk a játszmáját, és csapdában tartjuk továbbra is. Így mi is felelősek vagyunk. És akkor innen indul a saját körünk, ami Kokkantáséval hasonló, de mindenkinek másról szól.
-
orbano
félisten
válasz
Cs.Orsolya #10012 üzenetére
Na jó, lehet rosszul fogalmaztam. egyetértek vele, csak szerintem nem jön a Kokkantas-féle témához közvetlenül. Mérmint felismerni azt, hogy egy helyzetben igenis mi vagyunk az okozók és nem vagyunk kiszolgáltatottak, nem ugyanaz, mint ha beleesünk az idézet által felvázolt csapdába (amit volt szerencsém megtapasztalni, bár eleddig soha nem gondoltam bele).
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
orbano #10011 üzenetére
Az egyetértést a tapasztalat hívja életre.
Én 13 éve forgatom ezt a könyvet. mármint ahonnan az idézet való. Mindig megdöbbenve tapasztalom, mennyi bölcsességet tartalmaz, amiket az évek során halmoztam fel magam is.
Pont ezért, az idevonatkozása is tapasztalatfüggő. Talán maj pár év múlva többet gog jelenteni Neked is. De a párkapcsolatokhoz ezek alapvető igazságok. Az már egyéni, ki hogyan ismeri fel őket, és alkalmazza az élete során. -
orbano
félisten
válasz
Cs.Orsolya #10010 üzenetére
Az első tételt értem ugyan, de nem feltétlenül értek vele egyet, ráadásul nem is a témához kapcsolódó jelenséghez van köze, legfeljebb az írott alakjuk hasonlít.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
orbano #10008 üzenetére
A
legkönnyebb
elkerülni a felelősséget,
ha kijelented: "Enyém
a felelősség."Életutadon
A benned élő, tanuló lény vezet,
a játékos szellem,
aki
igazi önmagad.Ne fordulj el
a lehetséges jövőktől,
mielőtt meg nem bizonyosodtál, hogy nincs
mit tanulnod belőlük.
Szabadságodban áll
meggondolnod magad. Választhatsz
másik jövőt, vagy
másik
múltat.Nem kél
olyan vágy benned, melyhez
ne kelne erő is benned
valóra váltani.Meglehet,
hogy azért meg kell
dolgoznod érte.Azért,
hogy szabadon, boldogan élhess,
fel kell áldoznod
az unalmat.Nem mindig könnyű
ez az áldozat. -
orbano
félisten
válasz
Cs.Orsolya #10005 üzenetére
De olyan jók azok a tévhitek. Lehet sajnáltatni magunkat, plusz mentesülünk a felelősségtől, hogy rajtunk múlik találni egy újat...
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
norbiphu #10006 üzenetére
Ez mindenkinél változó.
Általában ahhoz a témakörhöz csoportosulnak, hogy mit hiszel a szerelemről, mit hiszel arról, hogy egy párkapcsolatban minek kell jelen lennie, mit hiszel arról, hogy a másik a társad, miben a társad, mi az, hogy lelki társ, hány életben gondolkozol, mi az életed célja, és ilyesmik. Mert ezekre a kérdésekre adott válaszok határozzák meg, mit hiszel arról, milyen könnyű társat, vagy szerelmet lelni.A szerelem valójában olyan, mint a kisgyerek lelkesedése minden új iránt. Teljesen odaadja magát a dolognak, szinte megszállottan foglalkozik az újdonsággal, napokig dédelgeti, kötődik hozzá, és addig játszik, tapasztalja az adott dolgot, míg mindent meg nem tanul róla. Egy gyerek tudata feltétel nélkül nyitott még az új dolgokra, ezért gyorsan tud rajongani, és gyorsan ki is tanulja arajongása tárgyát. Egy felnőtt már a hiedelmein, elvárásain keresztül tanul, és lesz nyitott mindenre, így a szerelmére is. Ezért tud tovább szerelmes lenni, és hosszabb időszakig tanulni a dologból. Ráadásul, mivel egy társ általában egy másik emberi lény, aki szintén változik, és bonyolult, így nehezen megismerhető, így egy életen át nyújthat újdonságot, felfedezni vágyást. A kapcsolatok halála általában a kisgyerek unalma. Meguntuk a másikat, megismertük, már nem tudunk örömöt lelni a jelenlétében, sőt, gyakran terhes is a jelenléte, vagy akad más dolog, ami fontosabb. gyakorlatilag eldobjuk magunktól, mint egy megunt játékmackót. persze, ezt próbáljuk elegánsan, felnőttek módjára tenni, ezért bonyolítjuk a kérdést, és nem vagyunk olyan szívtelenek, mint a játékmackóval,de a lélektani állapot gyakorlatilag ugyanaz.
Persze, egy másik emebri lény révén mi is sokat fejlődünk, tanulunk, tudunk meg magunkról. Hálásak vagyunk a tőle kapott szeretetért, figyelemért, elfogadásért, és azért a tükörért, amibe ha belenézünk, valaki jobbnak látjuk magunkat. Emiatt mindig valahol szeretni fogjuk a másikat, és kötődünk hozzá.
Ezek nem kérdéses dolgok. Az a kérdés, vajon elhisszük-e, hogy jön valaki más, aki tud iylen tükröt tartani, vajon jön-e valaki msá, aki izgalmas, és érdekes, és szeretetre méltó, akin keresztül oylan világ tárul elénk - hiszen egy emberi lény külön Univerzum -, ami tetszik nekünk, és fel szeretnénk fedezni, elkalandozni benne, és abban a világban ragadni jó hosszú időre. A kérdések mindig ezek köré csoportosulnak. A kérdés pedig kételyt tud szülni. A kétely félelmeket. A félelem bizonytalanságot, és tehetetlenséget. És ha ez előállt, akkor az adott illető inkább az ismerten, az elmúlton rágódik és időzik, mert az már megtaapsztalt, ismert, bizonyos, így könnyebb is...Lehetne még részletezni, tovább vinni..
-
norbiphu
őstag
válasz
Cs.Orsolya #10005 üzenetére
és melyek azok a tévhitek?
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Kokkantas #9990 üzenetére
Miért van tömegiszonyod? Azt tényleg kezeltetni kellene, nehogy agorafóbia legyen a vége...
A lányokat tekintve, meg az önismeretet tekintve csak rajtad múlik az egész. Mindenki fél, és görcsöl, nem csak Te. Az a kérdés, hogy ezzel szemben mit tudsz megtenni.
Nekem is voltak olyan helyzetek az életemben, amikro nagyon szorongtam a másik miatt. Mindenki másképpen reagálja le ezt, de a vége úgyis az, hogy nagy levegő, bátorság, és lesz, ami lesz. Eddig túléltem. Pedig, néha szentül hittem, hogy nem fogom. És hidd el nekem, hogy a párkapcsolatok még a könnyebbik fele az életnek. De ha a rokonaidról van szó, azt egyszerűen ott sem tudod hagyni anélkül, hogy ne cipelnéd magaddal egy életen át. Egyesek szerint több életn át is.;o) Szóval, mindenki fél, és mindenki kínlódik, és nehezen lép.
Amikor kamasz voltam én sem kezdeményeztem, és alapvetően inkább állandóan pörögtem, és programokat szervezetem csak hoyg ne kelljen mélyebb kapcsolatokat létesíteni másokkal, viszont meglegyen annak élménye, hogy kapcsolatban vagyok az emberekkel. De belül nagyon visszahúzódó voltam, és nem nyíltam meg másoknak igazából. Aztán lettek barátaim, és ők segítettek abban, hogy ez változzon.
De ha megkérdeznéd az exeimet, akikkel mély és szoros kapcsolatom volt, hogy mit kezdtek velem akkor, amikor "eltűntem" pár napra, mert éppen introvertált voltam, és nem volt kedvem senkihez, akkor tudnának mesélni arról, hogy szerintük nekem mekkora szociofóbiám van.A tömeget amúgy én sem szeretem. De ezzel semmi gond nincsen. Az emberek büdösek, és tahók, bunkók és figyelmetlenek legtöbbször. Sok tolerancia kell hozzájuk. Ám, ha kedves vagy (azaz van kedv-ed hozzájuk), egy idő után azt tapasztalod, hogy ők is kedvesebbek, figyelmesebbek, és hozzád igazodóbbak lesznek. Rajtad áll.
A gondodra egyetlen megoldás van: BÁTORSÁG. Nincs más.
Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- További aktív témák...
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest