Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Teclast Tablet Topic
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mochi
csendes tag
válasz Vakegérke #26197 üzenetére
Szinte gondoltam No errors.... egész éjszaka ment (olyan 7-8 órán keresztül), aztán semmi.....
Úgyhogy gondolom akkor RAM hiba kilőve , nem ?!
Jah meg megnéztem nem rég( csak ezt kihagytam valahogy) ,hogy Aida ( még a Speccy is) csak 798 MHz-et jelenít meg [Max sávszélesség : PC3-12800 (800 MHz)] ...beléptem BIOS-ba ott meg minden normálisan értéken van :
system m. multipl. : 1600 MHz /Auto/
ram freq.: 1596,6 körül
DRAM voltage : 1548
Cas L : 11
trcd : 11
trp : 11
tras : 28
CL9-es a RAM esetén az oké,hogy itt 11 ? Lehet buta kérdés,de nem értek ehhez annyira, nem szoktam belenyulkálni a BIOS-ba...[ Szerkesztve ]
-
DR|FT3R.
csendes tag
Szevasztok!
Segítségeteket kérném, mert hogyha berakom a gépemet alvóba, akkor ha "fel akarom kelteni" csak fekete képernyő, és semmi egér. Ez az óta van amióta beszereztem belé egy GTX 650-est. Gép specifikációk:
Intel (R) Pentium E5300 2,6 GHz
3GB (2GB Kingmax(1066MHz) + 1GB Samsung(1066MHz))
ASUS DirectCU GTX 650 1GB
És egy brand Lenovo alaplap.Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv!
-
Mochi
csendes tag
Jó Estét mindenkinek !
Remélem tudtok segíteni,vagy valami táppontot adni mégis mi lehet a gond :
Olyan 2 hete történt ez első eset,hogy amikor bekapcsoltam a gépet, akkor normálisan felpörgette a vinyót, minden oké, majd amikor már beadná a Gigabyte logót ,akkor semmi sem történik, olyan mintha üresjáraton menne, majd hirtelen önmagától újraindult.(Szokásos egy sípolás) Aztán ekkor már bejött a Giga logó, de lefagyott , majd MEGINT újból újraindult , aztán innetől minden ment normálisan....
Aztán most keddig (21.) nem volt semmi gond a géppel, szinte egész nap járattam a gépet. Szétszereltem hátha felvannak púposodva a kondik az alaplapon, vagy esetleg valahogy meglazult volna a Sata kábel, de semmi.
Aztán amikor bekapccsoltam a gépet, is hasonlóan zajlott le. A Vinyó felpörög,ok, majd sötét képernyő,halk ventillátor hangok, a vinyón lehet érzékelni,hogy megy. Majd 3. próbálkozásra, bejön a Gigabyte logó lefagy ---> megmozdítom az egeret--> elpixelesedett a kép az egér mozgatotott helyén,majd újraindult.....Aztán megint megy normálisan a win.
Na persze nem maradt ennyiben a dolog. Tegnap filmet néztem, épphogy kitettem volna teljes képernyőre, a másodperc töredéke alatt lefagyott az egér, kékhalál bedob, majd újraindul.
Most csináltam egy BIOS( Uefi) resetet....jelenleg még most jó. Meg átettem másik slotba a ramot, billentyűzetet és egeret is átettem másikba...
Jah igen,amikor egy fél nap járatás után bedobta a kékhalált, majd leállítottam,rögtön szétszereltem,hogy megnézzem nem e valami gyanúsan melegszik, de nem igen találtam gondot. ( A táp "jéghideg" volt, meg előtte is néztem Aidaval és átlagban minden 25-35 fok körül volt.)
HDD sentinel sem talált gondot. A Memtest86-ot még nem volt időm lefutattatni.Konfig :
Gigabyte ga b85m d3h
wd caviar blue 1 tb
kingston 4gb hyperx blu
chieftec ctg 500 80p
sapphire r7 260x
intel pentium g3420
és eredeti win7 home.(nem netes "eredetinek" titulált)
Gép életkora : kb 2 hónapos (Van rá bőven garanciáztatás, csak nem mindegy mikor adják vissza a gépet, mivel informatikából érettségizem, gép nélkül meg nehéz felkészülni rá)Hőmérséklet alapjáraton:
alaplap 28
CPU 30-35
vga 35-40
hdd 25Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Árpi001
senior tag
Sziasztok.
A következő problémával fordulnék hozzátok:a gépem napjában többször is lefagy,újraindul kékhalállal.
Újra lett rakva Windows ,alaplap 3 hónapja cserélve. Videokártyára gyanakszom mert kékhalál előtt egy fél másodpercre szürkés,vagy szürkés-és színes csíkos lesz monitor,utána jön a kékhalál.
Csak nem 100% sajna ,így nem mer az ember kártyát cserélni...
Valakinek ismerős esetleg vagy van ötlete?
Előre is köszönöm!A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
Builder
csendes tag
Sziasztok.
Nem rég vettem egy ilyen kártyát. De azóta folyamatosan fagy a gépem. Már többször is újra raktam. Legtöbbször elindításkor fagy le, de van mikor használat közbe is úgy dönt, hogy lefagy.
Esetleg valakinek erre van valami tippje? Esetleg a tápom lenne kicsi hozzá ?
konfig.
Amd Athlon x4 750K
ASRock FM2A85X Extreme4
4GB Ram
chieftec 500w
és a kártya ASUS 7790 2GB 128bit DDR5
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv -
endruboy1
senior tag
válasz trancemusic #26190 üzenetére
1333-ra vannak állítva persze. Az a fura hogy eddig mentek, de szétkapom majd teljesen és visszarakom, hátha. A slotolás is jó ötlet.
-
trancemusic
senior tag
válasz endruboy1 #26187 üzenetére
2*2gb + 4gb ha jól értem?
Más gyártótol ugye?
A három modult kipróbálod egyessével az összes slotban.
Ha külön mind jó minden slotban,akkor 1.: lemondassz vmelyik márkájúról,eladod havernak.
2.: rászánsz fél napot,hogy az összes létező variációban kipróbálod őket.
3.: ha elég 4gb,2*2 kingstone válaszd,dual chanel ben (1-3,2-4 slot álltalában)
4.: nem elég 4gb,vesszel ugyanilyen geilt,szerencséd lesz megy dualban,a kingstont eladod havernak.
4*1 gb val jártam így: slot átpakolgatással 15% tuningot is elbírt, ha más sorrendben raktam akkor alapon is random fagyogatott.
Jó próbálkozást!
Most látom:mhz sem egyforma két memonál ajajaj!
1333 mhz-re állítsd a biosban.Ezek eggyütt nem igazán frankó...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #85154688 #26188 üzenetére
Ha virágbolti a játék akkor az a baja, vagy maga a Driver lehet. Ha más játékban nem jött elő ez a fekete-fehér villogó jelenség, akkor maga a játékkal van a baj.
Mondjuk 1-2 régebbi driverrel kilehet próbálni.
Emlékszem nekem is volt 1-2 ilyen játék, háttérben a textúrák szépen ugráltak, szóval nem hinném hogy VGA hiba lenne. -
törölt tag
Sziasztok! Adott az adatlapomon lévő gép. Az lenne a gondom,hogy a Call of Duty Ghosts nevű játékot kezdtem el játszani ami tökéletesen ment, viszont tegnap a játék vége felé jött az utolsó pálya és rögtön a pálya betöltése után fekete-fehér villogó textúrák jelentek meg olyan a kinézetük, hogy fehér foltok jelennek meg a foltok közepében pedig fekete kockák vannak. Amikor kilépek a menübe és újra nekiállok a pályának akkor meg nincs ez a jelenség, de harmadszorra is eljátszom ezt akkor újra előjön. Driver a legfrissebb van fent.Szerintetek mi a hiba oka?Köszi előre is....
-
endruboy1
senior tag
Hello!
Adott az alábbi asztali gép:
AMD Phenom II X4 965 BE és hűtése: EKL Cold Tower | MSI R7870-2GD5T/OC | 2x2GB Kingston NANO DDR3 1600MHz és 4GB Geil Value Plus-1333 | Samsung 840 Basic 120GB SSD és 1TB HDD | Asrock M3N78DProbléma: Néha fogja magát és teljesen kifagy. Van hogy hetekig nem csinálja, de ha egyszer rájön akkor utána áramtalanítás után is egyből bootolásnál akár kifagy megint. Aztán többszöri újraindítás után megint jó egy darabig.
Eddigi tapasztalatok: videó kártya kizárva szerintem, mert az most lett kicserélve és előtte is csinálta ezt a gép.
Bónusz infó, hogy az OS sem lehet a gond (win7 64 bit), mert tegnap megcsinálta, hogy BIOSban kifagyott...Én alaplapra vagy procira vagy memóriára gondolok. Szerintetek?
-
Ðávid
aktív tag
-
remus600
újonc
Sziasztok ! Tegnap írtam , hogy nem indul a gépem az új i7 4790 3,6ghz -es procival. Sikerült megoldanom a következő képpen. Régi procit visszaraktam, windows reinstall, driverek feltelepítése, auto update , majd windowson keresztül ASUS progijával BIOS update ( NEM JÓ EZEKNÉL A HASWELL PROCIKNÁL USB STICK-BIOS UPDATE), és vissza az új proci. Egyből elindult a gép vele. Köszönöm szépen a segítségeteket !!
További szép napotÜdvözlettel : remus600
-
trancemusic
senior tag
Memóriát rakd át másik slotba,ha több modulod van egyesével próbálgasd ki minden slotba.Ha mindíg lefagy a bios,akkor reseteld a bios chipet az alaplapon.
Kézikönyvben le van írva.
( Durr bele megoldás: kiveszed az elemet néhány másodpercre az áramtalanított lapból. )
Szerintem memória beállítás problémád van.Nekem volt olyan,hogy a win telepítés vége fele mikor már a vkarit,monitort telepítette,akkor dobott kék halált.
5* csinálta ezt ugyanakkor,ekkor a cmos clear segített.
Utána egyből felment a win.[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni mert már kicsit tele van a hócipőm.
Összeraktam egy PC-t családnak, elkezdtem rá Wint telepíteni cd-ről és amikor még csak töltötte be a telepítőt dobott egy kék halált.
Azóta azt csinálja hogy bekapcsolom, egy pitty, alaplap logó megjelenik, utána ő pár mp-ig.(BIOS nem) majd újra egy pillanatra alaplap logó, végezetűl Reboot and Select proper Boot deive..
Be tudok lépni a BIOS-ba de a BIOS kezdőképernyőjén úgy lefagy hogy nem reagál semmire.Előre is köszi!
Üdv!
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
shatterer
újonc
Hello.
Most raktam össze az új PC-met, viszont nem indul el. Hibajelenség: bekapcs, felpörög a táp, aztán 2mp múlva újraindul. Néha eljut odáig, hogy a CPU ventije is felpörög 1mp-re.
Mi okozhatja? Az én tippem, hogy nem bírja a táp.
Config:
MB: asus h97 plus
GPU: msi gtx 760
CPU: Intel I7
2x 4gb ram
Kingston SSD
Táp: Zalman ZM500-LX -500 wattKöszi elöre is a segítséget!
-
Vakegérke
félisten
válasz remus600 #26175 üzenetére
Egy kósza ötlet.
A működő procival indítsd a géped, lépj be a BIOS-ba, és állítsd be a PCIe foglalatot elsődlegesnek, vagy tiltsd le az integrált VGA-t.
Vagy valami ilyesmi.Utána kikapcsolás, proci csere.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
remus600
újonc
Üdv. A régi procival sikerült a biost frissítenem. Visszapakoltam az új procit, de a problémám továbbra is a régi, nem kap jelet a monitorom. Ötlet ?
-
remus600
újonc
Sziasztok ! Tegnapi nap megjöttek az új cuccok a gépembe. A régi gépből maradt az alaplap ,memória, hdd, meg dvd olvasó. Ami új lett az proci, videókari, gépház táp. Összeraktam a gépet, indítanám, minden szép és jó, pörögnek a ventik, zakatolnak a winyók ahogy kell, de nincs egyszerűen jel, nemlátok a monitoron semmit sem. Check Signal Cable - problemet ír a monitorom. Kivettem a videókártyát lefújtam a pci slot foglalatát, az alaplapon is lefújtam ,ugyancsak semmi. Visszaraktam a régi videókártyát, azzal is ugyan ez a probléma. Tápot kap rendesen. Videokari nélkül is próbáltam elindítani, alaplap-ra csatlakozva dvi -vel, és vga-val is ,de ott sincs jel. Mi lehet a probléma ?? Configom : Gépház: Cooler master silencio 550, 600 w-os cooler master táp,zsír új, alaplap: Asus B85M-G, memória Kingston Hyper x8GB, videókari Asus Strix GTX970 4GB, proci Intel i7 4790 3,6 Ghz.
-
kisbuli75
újonc
Üdv!
Van egy wyse X90LE gépem,és sajnos nem indul csak a bekapcsoló gomb világít,és a bekapcsoló led,meg a wifi led.Mi lehet a baja?Talán alaplaphiba?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
efegyke
tag
Sziasztok!
Probléma adódott a gépemmel.A következő a helyzet.
Windows 8 alatt amikor leállítom van hogy kimerevszik a gép és úgy marad.
Ugyanez a helyzet Youtube nézegetés közben vagy játék közben is,de ott a hang is megakad és úgy marad az éppen aktuális zaj amit hallok.A kép nem esik szét darabokra.
A gépemben minden alapbeállításon van,semmi tuning.
Futattam 2 Memtestet a legújabb verzióval. Az alapbeállításokon végigfutott hiba nélkül.
Hibamentes tesztviszont ha bekapcsoltam a többszálas tesztet akkor kétszer is ugyanott 7:03nál megáll és a Memtest feliratban villog a piros + jel de megáll a dolog
teszt ami nem sikerülA cuccok Gigabyte 970A-UD3P,Athlon X3 450,Ati 68501GB.64GB Samsung SSDn van a win 8.1 64bit.
Köszi a segítséget,remélem van megoldás...
-
trancemusic
senior tag
Vga nincs a gépben,na akkor is működnie kell!
Jelezhet hibát (pl.csipog).
Ha fennál így is a hiba:akkor más a hiba oka.
Meghajtókat húzd le az alaplapról tápról: lehet vmelyik zárlatos.Ezekután se jó,akkor memóriát vedd ki.
Na ha ezekután sincs változás,na akkor kezdhetsz izzadni:táp,alaplap vagy proci rossz!
Másik táppal se jó,esetleg a procit még kipróbálhatod másik alaplapban.Hátha az ok.
Legelőször kábeleket húzd ki majd vissza az összeset,hátha csak kontakthiba -
Vakegérke
félisten
válasz dellfanboy #26165 üzenetére
Akkor tessék szépen megcsinálni. Ha lehet, akkor a VGA-t is pasztázd.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
dellfanboy
őstag
Vakegérke, Tiger.huhhhh az alapos tisztítás megvolt, az újrapasztázás még nem,
köszieladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Vakegérke
félisten
válasz dellfanboy #26162 üzenetére
Egy alapos takarítás, proci pasztázás nem ártana.
-
törölt tag
válasz dellfanboy #26162 üzenetére
Lehet tápegység, memória, vga, melegedés és végezetül az alaplap, hdd annak adat kábele.
Valószínűleg a játékok túlterhelik valamelyik alkatrészed-hardvered, s az túlmelegszik. Első körben melegedést ellenőrizz, csinálj nagy hűtést, vedd le a ház oldalát és tegyél oda egy ventilátort. Iléletve fúvasd ki a portól.[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
van egy asztali pc-m ami már nem mai darab, de még elfut rajta 1-2 régebbi játék. viszont mostanság azt vettem észre, hogyha játszok akkor időközönként újraindul/lefagy. mi lehet a probléma? azokkal a játékokkal játszok, amivel pl. tavaly, akkor semmi baja nem volt... jah és ha netezek akkor semmi, napokig elmenne.
ötletek? terhelés alatt kezd meghalni?meg lehet javítani ? szoftverek közül semmi változás nincs rajta, ugyanaz a win7 van rajta fenn, max annyi, hogy már 1x újratelepítettem, mert azt hittem azért csinálja mert ele van szeméttel, de nem oldotta meg a problémáteladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
törölt tag
Az új proci és az új lap szeretik egymást? Proci nélkül pörög végtelenségig, ha indítani akarod?
Vagy BIOS frissítés kéne (szervízben), vagy kifogtál egy rossz lapot, esetleg CPU-t. A sokpines mellett a négypinest is rá kell dugni, anélkül se megy.
Más lehetőség nincs.
U.i: az alaplapra legyen rádugva hangszóró. Hátha ad hangjelzést, hogy mi baja. Memóriát, VGA-t ne tegyél rá. Csak a proci és a hűtője legyen csatlakoztatva[ Szerkesztve ]
-
wsvap
csendes tag
válasz #10726912 #26157 üzenetére
Megpróbáltam másik házban is, meg a bekapcsoló jumpereket rövidre zárva is, de megint csak ugyan az. Bekapcsol, 2őt pördülnek a ventik és utána leáll, semmi. Már csak a videókari maradt mint gyenge láncszem. Van valami lehetőség, trükk tesztelni, hogy tényleg azzal van-e a baj? Vagy szerezzek be egy újat (ezt szeretném a legvégére hagyni ? Köszi!
Wsvap
-
sphe
senior tag
válasz berzebub #26156 üzenetére
MEGVAN. Szétszedtem a gépem, összeraktam. Hdd led nem volt bekötve és működött. Aha. Bekötöttem a hdd ledet, újra nem tudott leállni. Bekötöttem kíváncsiságképpen a power ledet az alaplap hdd led csatlakozójához, a power led villogott vígan amikor dolgozott a hdd, a kikapcsolás is működött, aztán vissza bekötöttem a hdd és power ledeket a helyükre és minden működik! Érdekes, hogy a hdd állt le leghamarabb, amikor hiba volt, a ventik pörögtek tovább. Mindez a ledekkel állt ez kapcsolatban. Valaki megmagyarázná? Lehet, hogy az alaplap töltődött fel elektrosztatikusan?
Amikor még fennállt a probléma, nagyobb másolás, vagy fél gigás frissítés közepette néha lefagyott a gép és az egér képernyő is. Ekkor csak a power gombot hosszan nyomva tudtam leállítani.
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
Csak egy kósza ötlet. Húzd le a power (bekapcsoló gomb) kábelt a lapról, és fém tárggyal hidald át egy pillanatra az érintkezőket. Ha indul, akkor a gomb érintkezője korrodált.
-
wsvap
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérnék, a problémám: bekapcsolom a gépet, a táp, proci, videó kártya ventilátora egyet fordul, leáll, és utána semmi. Vettem új alaplapot, procit, tápot és még mindig ez a hiba. Kicsit kezdek megkattanni. Természetesen már szétszedtem darabokra, vinyó, ssd, ram, videokártya minden ki, aztán egyesével be, de semmi. Mindig ezt csinálja.
Ha valakinek van bármilyen ötlete légyszi mondjátok!!!
Elvileg simán alaplapban a procival, videó kártyával (és semmi más) nem kéne elindulni a gépnek? Alaplapi biosnak nem kéne bebútolnia és persze szólni, hogy nem lát ramot, vinyót?
Előre is köszi!Wsvap
-
-
Gaborka30
aktív tag
Ha úgy fagy le a gép, hogy nem ír ki semmit ( konkrétan becsíkozódik a képernyő), akkor újraindítás után meg lehet nézni valahol, hogy esetleg mivel volt probléma?
-
sphe
senior tag
Sziasztok!
I5-3470
Asus p8b 75-v
Wd 1 tb winchester
Zalman z9
Kingston 4gb hyper x fury
DVD író
Mind friss, garis.A gépem nem tudom kikapcsolni.
Amit próbáltam: Windows beállításoknál minden rendben, alaplap settings reset volt BIOS - ban, semmi eredmény. Kilép a Windows, majd kikapcsol a winchester (hallom), de a ventilátor mindenhol tovább pörög. Resetelni, újra indulni tud a gép BIOS - ból, ekkor a ventilátorok is egy pillanatra leallíthatók.
Friss Windows 8 telepítés után néhány alkalommal nem volt gond, majd sokadik alkalommal, más oprendszer (xp) telepítés után sem működik a teljes kikapcsolás. A processzor alig ment 30 fok fölé, még megprobálom, hogy mit tud, ha kiveszem, vagy formatálom a winchestert. -
Vakegérke
félisten
válasz Saphirahick #26141 üzenetére
Először is nincs mit.
Tudásom véges, így amondó lennék, hogy itt is tedd fel a kérdést. Ha pedig lapcserére kerül sor, itt érdemes érdeklődni.
-
Saphirahick
tag
válasz Vakegérke #26139 üzenetére
Átraktam másik slot-okba a memóriákat és csináltam egy bios update-et. Utána 2x újraindult a gép mikor bejött a windows indítása kép, egy pillanatra valami kék is felvillant... nem túl ígéretes. Utána biosban storage config-ban beállítottam az ahci módot és most elindult... hát nem tudom. Meglátjuk, pár indítás után mi lesz. Ha alaplap hiba, mit tudnál ajánlani max 30k-ig, ami a fenti konfiggal vígan muzsikálna?
Köszi szépen!Thinking sucks.
-
Vakegérke
félisten
válasz Saphirahick #26138 üzenetére
"CMOS clear után miért tűnik úgy, mintha minden rendben lenne?"
Lehet, hogy a BIOS-ban a memória beállítások károsak voltak. Túl nagy feszültséget kaptak, vagy a csuda tudja.
-
Saphirahick
tag
válasz Vakegérke #26137 üzenetére
Azt még nem volt időm megnézni, de nagyon valószínű, mivel a múltkori 2 memória is ezt csinálta. Igazából kérdés, hogy lehet-e, hogy az alaplap és a memóriák egyszerre voltak szarok, mert ugye vmiért csak kicserélték a RAM-ot. Lehet-e hogy másfél nap alatt a lap kinyírta az új memóriákat? Ki nyírt ki kit először? Az eredeti memóriák a lapot, vagy a lap az akkori memóriákat? CMOS clear után miért tűnik úgy, mintha minden rendben lenne?
What the hell???Thinking sucks.
-
Vakegérke
félisten
válasz Saphirahick #26136 üzenetére
A másik két bankban is ezt csinálják a RAM-ok?
-
Saphirahick
tag
Sziasztok!
Régebben már írtam ide. Röviden: nem bootol a gép, hanem hármat sípol. Elvileg azt jelzi, hogy memória nélkül indul a gép. Csináltam memória tesztet, azt mondta, hogy rosszak a memóriák. Elvittem szervizbe, kicserélték őket. Pénteken raktam be őket. Most vasárnap reggel megint sípolt. Kizártnak tartom, hogy megint a memóriák legyenek (vagy hogy az alaplap annyira szar legyen, hogy másfél nap alatt kinyírja őket.)
CMOS clear után megy a gép gond nélkül, de gyanúm szerint pár indítás után megint sípolni fog.
Kérdés: mennyire esélyes, hogy az alaplap foglalata rossz?
Bármi más javaslat? Hozzáteszem az alaplapon és az egyik HDD-n kívül minden más relatíve új, gariidőn bőven belül van...
Köszönöm előre is!Konfig:
Asrock 970 Extreme3
AMD FX-8350
Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Black HX318C10FBK2/8
FSP Raider 550W
Asus GeForce 750Ti-OC-2GD5
2x1 TB HDD
OCZ Vertex 3 SSD 120 GBThinking sucks.
-
Vakegérke
félisten
válasz #10726912 #26134 üzenetére
Stimmel. Viszont ha utolsó leheletével még feláll a winyó a porból, akár még a klónozás is sikerülhet.
Mondjuk én a friss telepítésben hiszek, meg a Macrium Reflect által létrehozott fájlokkal a tároló winyómon.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
-
törölt tag
válasz bicajoskema #26130 üzenetére
Telepítő lemez kell neki, el kell indítani a telepítést és a javítás, vagy frissítés funkciót választani. Ha a HDD rossz, akkor arra hiába próbálsz javítani, nem fog működni. A másik HDD-re újra kell telepítened az OP rendszert, egyébként nem működhet. Magyarán: új HDD-re kell teljesen friss telepítést csinálnod.
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz bicajoskema #26130 üzenetére
Klónozásban nem vagyok járatos, de ezen az oldalon biztos megtalálod a szükséges információt.
A szimpla átmásolás nem megoldás.
-
Vakegérke
félisten
válasz bicajoskema #26128 üzenetére
Azért kéri a lemezt, mert valamelyik fájl megsérült, és helyre akarja állítani. Szóval igen, (elméletileg) rendbe hozná a rendszert.
Ami meg a winyót illeti, ez a progi megmondja, hogy milyen állapotban van.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
bicajoskema
tag
Sziasztok
Egyik napról a másikra, nem akar bebootolni a gép és kéri a windows 2000 telepítőlemezt helyreállításhoz. Ez HDD hiba lehet? Illetve ha belerakunk egy win 2000 es telepítőt akkor az ideiglenesen helyrehozná?
Illetve egy olyan programra is szükségem volna amivel egy HDD -t át lehet klónozni egy másikra.
üdv[ Szerkesztve ]
-
Gaborka30
aktív tag
válasz dvdbackuper #26126 üzenetére
Hát.. most alapon van és így is random fagy... Most kikapcsoltam minden ilyet és meglátjuk
-
dvdbackuper
őstag
válasz Gaborka30 #26125 üzenetére
kapcsold ki mindet, akkor tuti jónak kell lennie, aztán egyenként vissza... ahol nem jó, azt kell kikapcsolva hagyni nincs tuningolva, mert nem kell, igaz vízzel van hűtve, nem nagyon megy 40 fokra sem fel full terhelésen nekem E5450 van, az L-es procik csak alapon esznek kevesebbet, ha húzod, akkor tökmindegy
-
Gaborka30
aktív tag
válasz dvdbackuper #26124 üzenetére
Írtam, hogy benne vannak a microcode-ok Akitől a procit vettem, elkészítette nekem a friss biost is
Azt meg köszönném, ha megnéznéd ezt az energiagazdálkodási izét. A procid tuningolva van egyébként? Esetelg tudsz ötletek adni ebben is? -
Gaborka30
aktív tag
válasz #10726912 #26122 üzenetére
A legfrisebb bios van meg és benne van ennek a procinak a mikrocode -ja is. Fogyasztásra pedig kb 2/3-ada az előzőnek.
Előfordulhat, hogy a buiosban levő , úgymond, energia takarékossági funkciók(EIST, C1E) okozzák, amik elvileg automatikusan állítják a processzor teljesítményét és fogyasztását a használat függvényében?[ Szerkesztve ]
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A gép adatai:
alaplap: Gigabyte EP45-DS3P alaplap,
memória: 4*2 giga kingston ddrII 1066-os memória
processzor: Xeon L5420 2,50 GHz / 12 MB / 1333 MhzEz a processzor lett most bele téve: előtte egy E6400 intel volt benne.
Mióta kicseréltem a procit, furcsa dolgokat csinál a gép: időnként újraindulé. Nem kékhalál, "csak" újraindulás.
Bekapcsoláskor 2-3-szor is ujra felpörög, mire továbbmegy és elindul. Azaz: bekapcsolom, elkezdenek felpörögni a ventik, majd leállnak mintha áramtalanítanám, aztán újra.. 2-3 alkalom után beindul. Van mikor telejsen rendben működik órákat.
A proci nincs húzva, teszt programok, amik rendben lefutottak:
Aida 64 stabilitás teszt (3 óra) valamint a Linx. Ez utóbbi is hiba nélkül. Esetleg van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja ezeket a jelenségeket?Köszönöm!
-
Vakegérke
félisten
válasz trancemusic #26119 üzenetére
Először is: nincs mit.
A privit megkaptam, válasz is ment.
-
guftabi96
addikt
válasz Pazolini #26117 üzenetére
Hát ha legközelebb is előjön, akkor majd visszatérhetünk rá, azóta újraraktam a gépem.
Csak kicsit érdekes volt, hogy kétszer is ugyan az a hiba előjön úgy, hogy semmi vírus nincs a gépen.
Legalábbis semmi nem talált semmit.
És tökéletesen működik, és egyszer csak elromlik. Nem tudom miért van ez.
Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy mi okozhatta másodjára is ugyan azt a hibát.
Semmi előjele nem volt, és a rendszerben sem vettem észre ezeken a hibákon kívül rendellenességet.#KeepFightingMichael
-
Pazolini
senior tag
válasz guftabi96 #26088 üzenetére
Ha minden oké a rendszerrel, csak két program szarakodik, akkor ez könnyen lehet, hogy csak vírusírtós mizéria, sem nem sw-, különösen nem hw-hiba.
Rendszerújratelepítés előtt, mindenképp megpróbálnám:
1. Legyalulni a vírusírtót, és egy 7végén tesztelgetni a 2 progit.
2. Ha működik, akkor a vírusírtót feltelepítem, és kivételekhez teszem az említett dll-fájlokat. (Kérdés, hogy ezek a windows rendszerfájljai, vagy a programhoz tartozó fájlok.) -
Vakegérke
félisten
válasz trancemusic #26115 üzenetére
Vezérlőpult, Energiagazdálkodási lehetőségek. Amit ott "bepöttyöztél", Séma beállításainak módosítása, Speciális energiaellátási beállítások módosítása. PCI Express, Kapcsolati állapot energiagazdálkodása, ezt állíts "Ki"-re.
Csak blöffölök, de egy próbát megér.
-
trancemusic
senior tag
Sziasztok!!!
Ez kb. a tizedik topic ahova írok,még nem tudtak segíteni.
Asus gtx 770 alvó módból nem ébred,ujrainditásnál szintén nem ad képet.
Áramtalanítás utáni hidegindításnál minden ok.
Indítási javítás futtatása óta ilyen.
Állítólag asusoknàl ez a hiba előjöhet.Eddig ezt írták a problémámra. -
T.Peterka
csendes tag
Sziasztok!
Nálam is volt egy kis gond.
Épp játszottam, (Skyrim), illetve vettem fel videóra a játékmenetet, mikor szó nélkül leállt a gép.
Utána már nem indult el egyáltalán, mintha nem kapott volna áramot. A tápegységre gyanakodtam, mert próbálgattam, és mikor áramtalanítva volt a gép pár percig, mikor utána visszakapcsoltam a tápot, és megpróbáltam elindítani, egy tized másodpercre felvillantak a ledek, meg a ventillátorok is pördültek fél fordulatot, de vissza leállt. Próbáltam úgy is hogy kihuzigáltam az extra ház ventilátorokat róla, hátha úgy megy, de nem.
Viszont azért írom ezt múltidőben, mert ezen hozzászólás közben, megpróbáltam megint, és most hiba nélkül elindult teljesen a gép. Lehet hogy csak egyszeri gond volt, de azért kiváncsi lennék, szerintetek is a táp volt-e vagy mi? Fura, mert azért nyáron ugyanez a rendszer volt sokkal jobban is megdolgoztatva, maxon pörgő ventilátorokkal, és sokkal durvább játékok alatt. Fárad a tápegység? -
havri1
félisten
Üdv!
Hoztak egy gépet..már vihetnék is szívem szerint.
Packard bellAMD Athlon 4000+
Fogalmam sincs milyen alaplap, gyári cucc, sehol nincs rajta típusjelzés
DDR2 1gb
160gb Sata
Codegen csodatáp 480WNem indl, se kép se hang. Megnéztem, tápot egyből vágtam is ki belőle, de chieftec-el sem indul.
Meg se nyikkannak a ledek, ventik.
Darabokra szedtem, ott se megy. Mi a fene lehet még?
alaplap..?[ Szerkesztve ]
havri
-
sptkyle
senior tag
válasz donatello870 #26108 üzenetére
Win hibanaplója ír bármi értékelhetőt?
Temp-Monitorozó app van fent? Ha nincs akkor érdemes feltenni, had fusson a háttérben. (ha van lehetőség rá, akkor had naplozzon)"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
donatello870
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van,hogy ha elkezdek játszani(5évnél nem régebbi játékkal)kis idő mulva egyszerüen lefagy a gép.Ujrainditás után ugyan ugy elkezdek játszani és megy minden (általában).Régebben is volt ilyen probléma, akkor kiderült hogy a táp venti nem forog és valszeg az melegedett túl.
kapott egy új ventit, igaz az állandó fordulatszámon van.Egy ideig megszünni látszott a probléma de mostanában megint elkezdte.Mi lehet a baj?más baja is lehet a tápnak vagy más okozza?Nincs kékhalál meg semmi ilyesmi csak megáll és kész.config:
Alaplap:
ASUS m3n78
Proci:
QuadCore AMD Phenom X4 Black Edition 9850, 2500 MHz (12.5 x 200)
Videokártya:
Gigabyte gts 250 1Gb
Memória:
Kingmax 2x2Gb 1066mhz ddr2
Merevlemez:
Kingston 120gb ssd
WD 1Tb sata 2 (HardDiskSentinel 52%-osnak irja)
(Modellszám: WDC WD10EARS-00Y5B1)
Táp:
Spire 650WElőre is köszi a tippeket!
-
sptkyle
senior tag
válasz berzebub #26105 üzenetére
Szia.
Köszi a választ.Bios 1.90. A jelenlegi legfrissebb.
VGA-t nincs sajnos lehetőségem kipróbálni másik gépben jelenleg, de az előző setupnál "H67M-ITX + Gigabyte GTX 560 Ti OC" is teljesen ugyanez volt a helyzet. Akkor másik lapban a kártya tökéletesen működött. Ennyiből gondolom, hogy a kártya most is jó.
Vagy én baltázok el valamit nagyon a beállításokban, vagy amit még el tudok képzelni, hogy a tápom nem egészséges. Bár papiron simán el kellene vinnie ezt a setup-ot, illetve próbáltam a gyári 2*6pinról, és molex-6pin átalakítókról is, továbbra is ez a közös pont.Akkor marad a HW cserebere, és a HW hibalehetőségek szűkítése.
"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
vhw
addikt
Ma reggel böngészés közben egyik pillanatról a másik elszállt a gép; a monitor kiírta, hogy alvó módba kapcsol - kép nincs, a gépben pörögnek a ventik...
Adatok között a konfig (op rendszer: win7 sp1)Na most azt sejtem, hogy a videókártyával van a probléma; többszöri újraindításra sem akart betölteni a rendszer, egyszer kék képernyővel indult újra magától. A bejelentkezésnél a windows logo hol rózsaszín pixeles, hol zöld - csökkentett üzemmódban viszont elindult, amennyire megfigyeltem nem volt pixeles a kép.
Intel igp-ről most már probléma nélkül indult a rendszer.A kérdésem; a videókártyának reszeltek?
Nem rég, kb 1 hónapja került a gépbe, nagy terhelésnél játékokban a tápból jól hallható elektromos búgó hang hallatszott - 2D-ben, asztalon, böngészés közben nem. De eddig semmi hasonló kellemetlenség nem történt, több óra játék után sem. Egyébként tegnap már megrendeltem a tápegység utódját, egy erősebb darabot; esetleg "rendbe jön" ezután, vagy már mindegy lesz ennek a kártyának?"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
sptkyle
senior tag
Sziasztok.
Nem találtam jobb topicot a kérdésemnek, így hát ide írom (bár a gépem indul)
A gépem sehogyan sem hajlandó felismerni az újonnan bekerült VGA-t. (eddig integráltat használtam)
Venti pörög, de a kártya képet nem ad, csak az integrált HDMI-n, a kártyáén nem, win nem látja az újonnan bekerült kártyát (Win 8.1 Pro Legal)A lap (jelenleg) egy B75 Pro3, a kártya egy ZOTAC GTX 560.
(előtte H67M-ITX + Gigabyte GTX 560 Ti OC -vel teljesen ugyanez volt a helyzet... ott még azt hittem alaplap hiba, mert volt más nyűgje is annak a lapnak)2*6pin a kártyán... de próbáltam 2db molex->6pin átalakítóval is, hátha a tápomnál van a bibi.
Eddig 2x bios load default, és 2x cmos elem kivétellel biosreset.
(meg mellesleg számtalan restart, egyéb próbálkozásoknál)A konfig további részei: intel G2130+gyári hűtő, FSP HEXA 500W, 500GB WD Blue 2.5", Kingston V300 120GB, optikai meghajtó, 1*90mm házhűtő venti alaplapról, 1*20cm venti molexről.
Bárkinek bármi ötlet/varázsbeállítás?
(biosban tiltani az integrált vga-t nem lehet, az elsődlegesnek be van állítva a PCIE)[ Szerkesztve ]
"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
cocki
tag
Üdv mindenkinek,
Bár nem mai a vas de nincs otthon másik gép amivel az otthoniakkal skypolni tudnék
és sajna bedöglött.Asus P5QE
Core 2 Duo 4400
Plextor px 716A
Chieftech 500W táp
Gigabyte Radeon 4650A hiba annyi hogy bár az több oldalról le lett ellenőrizve delejt kap a gép de csak annyi csinál hogy párszor felpörög a táp ventilátor de utána semmi még a Post képernyő sem jelenik meg, valahol zárlatos a rendszer merre keressem?
Halál a hamis császárra,az épelméjűség a gyengék útja, te is hallod a hangokat, szólítanak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC: Ryzen 5 5600X // RTX 4060 Ti // 32Gb Ram // 1Tb SSD
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest