Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
válasz Atlantisz48 #25497 üzenetére
Vedd ki azt a ramot amit pluszba beletettek.
"Ez a hibaüzenet általában akkor jelenik meg a telepítés során, amikor a rendszer kernel üzemmódban túl magas IRQL szinten kísérelte meg lefoglalni a lapozható memóriát. Ez a hiba rendszerint akkor lép fel, ha egy illesztőprogram helytelen memóriacímet használ. Okozhatja a problémát az is, hogy valamely eszközillesztő nem kompatibilis, netán általános hardverprobléma lépett fel, esetleg valamelyik szoftver nem kompatibilis."
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
Van egy piros autóm. Nem indul. Mi a baja?
Komplett konfig leírás nélkül esély sincs tippet adni...
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
haypro
senior tag
Úú kék halál, we meet again...
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
A következőben szeretnék segítséget kérni, adott egy Pc Windows 7-el, az utóbbi napokban olyanokat csinált, hogy ment-ment, és hirtelen kikapcsolt, utána felajánlotta hogy Windows csökkentett módba indítsa, vagy normál indítás. És utána eljutott a bejelentkezésig, és aztán megint újra indult, és sokszori próbálkozás után sikerült bekapcsolni, és addig ment amíg le nem kapcsolt. És aztán ment elejétől.
Viszont ma már be se lehet jelentkezni, egy kis időre se, mert elkezdi tölteni a Windows-t és mikor oda kerül sor, hogy bejelentkezzek, akkor ezt a szöveget írja ki, és ott alul elszámol 100-ig, utána újraindul.
Régebben ez a gép volt "tuningolva" (Nem tudom, hogy mivel volt tuningolva, gondolom tettek bele még rammot.) és utána egy ideig ment, de utána nem volt bekapcsolva kb 2 hétig, és most itt tartunk.
Hogyha valamilyen információt nem írtam le akkor szóljatok, és máris írom.
Segítséget előre is köszönöm.Üdv
Zoli -
ész ventura
aktív tag
válasz pruzsi #25495 üzenetére
Köszi a választ!
Másik alaplappal működik a 8800Gt.
Ezt már egy éve csinálja egyik napról a másikra történt a dolog. Azóta még tartja magát az alaplap, de köszi a figyelmeztettést.Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
-
pruzsi
őstag
válasz ész ventura #25494 üzenetére
Szia! Szerintem a pcie foglalattal lesz baj,hasonoló problémám volt 2 gigabyte alaplappal is!
Én kipróbálnám másik alaplappal...(megjegyzés nekem egy idő után kinyírta az alaplap a vga-t) -
ész ventura
aktív tag
Sziasztok!
A következő a problémám, eddig nem találtam rá megoldást, egyedi eset lehet.
Bekapcsoláskor nem érzékeli a VGA-t a gép, ezáltal nem küld jelet a monitorra csak ha "vakon" bemegyek a biosba és F10+enterrel újraindítom, valamint ha már bent vagyok a windowsban akkor is újraindításnál semmi gond.
Biosban beállítottam, hogy először PCIE-re bootoljon be, elemet kivettem visszaraktam, másik vga-t is használtam, újratelepítettem a gépet a 0-ról, másik monitort is használtam egy szóval mindent kipróbáltam, mégis megmaradt a hiba.
Van egy S3 Trio pci-s kártyám, ha azzal indítom a gépet akkor egyből felismeri azt, csak a pcie-s kártyával nem akar beindulni.
Szerintetek mi lehet a gond?
alaplap: gigabyte P35-Ds3
vga: 8800Gt másik kártya HD6850
proci: E8400
memo: 2*2 gb CorsairÜdv
AndrásAzt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Vismajor01 #25483 üzenetére
Visszatolni a próbagari alatt azt a
SeggsziklaAsrock lapot a vérbe.AMD Phenom 9650 HD9650WCJ4BGH: ez AM2+ CPU, tehát AMD csipes AM2+ és AM3-as Giga vagy Asus lapokban gond nélkül fog menni.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
tdkink
újonc
válasz IstvánLászló #25490 üzenetére
Úgy vettem át a cuccokat,hogy "minden be van állítva"
A sok fail után természetesen piszkáltam kicsit a biost,tiltottam az IGPt (semmi hatás) levettem minden boostot hátha (semmi) nyomtam defaultot...aztán minden vissza az "eredetire". Anno a 2.8as bartont felhúztam 3.2re de az is csak arra volt jó,hogy nyáron a 40 fokos szobában 42 legyen...Komolyra fordítva a szót,a tápomnak bírnia kéne ha minden igaz,ez volt az első félelmem,nincsen elég kraft. Ha a 6os pin nem adna eleget gondolom a lapátokat se forgatná a VGAn fagyásnál. 6pin/2x molex csatlakozót megpróbálom ha valaki ad infót melyik 2 az ami ellátja ezt a feladatot normálisan.
Ha esetleg a lappal van gáz azt ki tudom szűrni valahogy szoftveresen?
Most utolsó próbának nézek win 8.1et hátha,de nem nagyon reménykedem benne.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Vismajor01 #25486 üzenetére
Kolégának igaza van amit neked irt.
A procinak elég hütésnélkül kb10 másodperc hogy fel melegedjen.
Kézzel fórrónak kellet volna érezned ha hibátlan.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Vismajor01
addikt
válasz Vismajor01 #25485 üzenetére
Megcsináltma, kb 1 percig tartottam rajta az ujjam de jéghideg volt. Gondolom 1 perc elég ehhez?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
berzebub
aktív tag
válasz Vismajor01 #25483 üzenetére
Procihűtő nélkül indíts rá pár másodpercre(hűtő lekap,paszta letöről,egyik ujj a procin,másik kézzel indít...ha forró akkor táp kihúz) ,ha nem melegszik a proc akkor halott a lap.
[ Szerkesztve ]
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok
Már megint ugyanaz...
Új alaplap(használtan vettem) mindent összerakok, minden felpörög, de nincs kép.
A lap amit vettem:
Asrock n61 ps.
A proci amihez vettem:
AMD Phenom 9650 HD9650WCJ4BGHBelerakom a procit, vga-t (van benne alaplapi), 2 ramot(4gb összesen ddr2)
Rányomom a 12 és 4 pines csatit. Vganak nem kell külön kakaó.
Csavarhúzóvól elindítom(asztalon van összerakva) pörögnek a ventik, kép nincs. Alaplapi VGAra dugva sincs.Legutóbb mikor gépet vettem tök ugyanígy jártam. Ott az lett a megoldás, hogy régi a bios a lapban, ezért frissíteni kell.
Viszont ezen oldal tanulsága szerint ezt a procit alapbiossal elviszi a lap. Úgyhogy a bios frissítés(ugye?) nem lehet megoldás.
Ja a ramokat is próbáltam, kicseréltem őket, illetve csak egyikkel indítani. Ugyanaz.Meg van halva a lap? három napos próba gari van rá, de próbálnám megjavítani.
-
pruzsi
őstag
válasz JSHammer #25479 üzenetére
Kipróbáltam most proci nélkul de a proc hűtőt megdugtam és nem megy a cpu fan-ban egy másikban igen lehet hogy emiatt nem megy az egész a bios letiltja mivel ott nem érzékeli hogy bedugtam a proci hűtőt bár az elemett kivettem de ha ez alapbeállítás akkor meg vagyok lőve.
-
tdkink
újonc
Sziasztok!
Win7 install ha bent van a VGA még a nyelv választóig se jut el,vagy újraindul a gép vagy simán black screen. VGA nélkül simán nélkül felment. Játszottam/filmet néztem/tömörítettem nem volt gond,éjszaka viszont újraindult (nem futott semmi,kb 12 órája ment a gép) Sajnos nincsen senki a közelemben akinél ki tudnám próbálni az alkatrészeket.
Hosszú pályafutásom során még sose volt ilyen gondom (286os korszaktól ) tehát lövésem sincsen lehet e valahogy szoftveresen tesztelni a lapot/procit/ramot esetleg a tápot (táp műterheléssel megoldható lenne de az eszközök nem adottak)
Recskátol vettem a cuccokat (lap/ram/proci/vga) aki elvileg megbízható csak most nyaral,nem akarom folyton cse**tetni.Giaga B75M D2V
I3 2130
Samsung 4GB 1333MHz
Giga GTX750 ti 2GB (dupla ventis)
Chieftec GPS-400aa-101-a 400W
Seagate 500GB
Win7 ulti 64Segítséget előre is köszönöm
-
JSHammer
tag
válasz pruzsi #25474 üzenetére
Sajnos ilyen messzeségből, lehet más a gond, de miel a cpu nehezen "hal meg" így gyanús lehet...
sajna az asus 775 szériában voltak érdekesek!
nekem a szekrényben 865 chipsetes p5 szériásból van vagy másfél tucat rossz
MINDEN PROBLÉMÁNAK VAN EGY EGYSZERŰ ÉS EGY ROSSZ MEGOLDÁSA!
-
JSHammer
tag
válasz pruzsi #25466 üzenetére
Sajnos az smd körül látható furcsaság...
egyébként az alaplap tokjában nics lábelhajlás???
tisztaszesz, aceton, és az smd lába közt ki kellene pucolni, mert valami nem stimmel ott....
itt alink így kellene kinézni a cpu-nak
http://hardwarelogic.com/articles/reviews/processors/INTEL_E6600/base.jpg
[ Szerkesztve ]
MINDEN PROBLÉMÁNAK VAN EGY EGYSZERŰ ÉS EGY ROSSZ MEGOLDÁSA!
-
JSHammer
tag
-
JSHammer
tag
-
pruzsi
őstag
Sziasztok pár napja raktam össze egy gépet,most este indítanánk és semmi az alaplapi led világít, a proci táp egy éb ventik kicsit megpörögnek és ennyi mit történhetett?
-
crysis88
tag
válasz Gyufaaa #25454 üzenetére
Hardveres inkompatibilitás így is jelentkezhet? nem csak úgy hogy egyáltalán el sem indul a lapban a kártya?
Amúgy nem lenne furcsa az inkompatibilitás ha a lap is és a kártya is Asus?Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
crysis88
tag
válasz Gyufaaa #25452 üzenetére
Legalább 10 fele drivert kipróbáltam mar whql-t is és beta-t is.
A wint is újraraktam vagy háromszor úgyhogy nem hiszem hogy a driver maradékok kavarnának be.
Processzor max 48 fok. Scythe Ninja 3-al hűtöm. ( most csak alapon megy)
A VGA is max 68-70 fokos , kertestem teszteket a neten ott is ennyi korul voltak[ Szerkesztve ]
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
Gyufaaa
veterán
válasz crysis88 #25449 üzenetére
Drivert cseréld le. Nem biztos, hogy az új smakkol vele. Szedd le driver sweeperel (többször megismételve a törlést) maj tegyél fel egy régebbit. Hőfokokkal hogy áll a gép? Processzorra értem.
(#25450) dvdbackuper: Corsair 600w?? Max meghalt, de akkor hamarabb jelentkezne anomália.
[ Szerkesztve ]
-
crysis88
tag
válasz dvdbackuper #25450 üzenetére
Nem hiszem.
1. A régi phenomom (húzva volt) többet evett mint az i5 de nem voltak soha ilyen problémáim.
2. Az MSI GTX 560 TI Hawk próba kártya többet eszik mint a GTX 660 és mégsem fagyott.
3. A tápomnak egyben van a 12V-os ága es 48A-t tud rajta leadni.Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
crysis88
tag
Sziasztok.
Adott a következő helyzet:
Nemrég lecseréltem a Phenom II X4 955 procimat és az MSI 870 C-45 alaplapomat egy i5 4690k-ra és egy Asus Z97-A lapra. A csere óta valami nem stimmel mert minden játékom hosszabb rövidebb idő után lefagy.(mind eredeti játékok)
Kipróbáltam a walley benchmarkot és az is lefagyott , volt hogy 5 perc után volt hogy majdnem egy óra után.
A videokártya egy ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5 [link]Először kipróbáltam a prociba integrált VGA-t és több óra játék után sem fagyott le, ebből arra következtettem hogy az Asus VGA a ludas. két havertól kölcsönkértem 2 kártyát ( MSI 560 Ti Hawk , Sapphire HD 7770) és mindkét kártyával hibátlanul mentek a játékok , nem fagyott egyik sem. Ekkor mar biztos voltam abban hogy az én kártyámmal nem smakkol valami de ekkor támadt egy olyan ötletem hogy elviszem a VGA-t a haverhoz akitől kölcsönkértem a HD 7770-et , betettük a kártyámat a gépébe és több óra játék után sem fagyott le!
Na most akkor mi a bibi???
Ha egyszer más gépébe hibátlanul megy a kártyám és más kártya is hibátlanul megy a gépembe akkor mivel van a gond?Nem szívesen vennék egy másik VGA-t ha egyszer másnál ez is tökéletesen működik
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
MRProff17
csendes tag
válasz ebegab92 #25443 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Megnéztem az alaplapot nem láttam rajta púpos kondit, na aztán(nem nagyon értek a számítógéphez ezért lehen nagyon hülyeséget csináltam) elindítottam 1 furmarkot 7-8 percig ami azt írta hogy 99%-on van a gpu és az aida is azt mondta hogy 100%-on van a cpu... Mivel azt mondtad elég neki x W-nyi terhelés is de nem indult újra.
Egyébként a konfig:
Asrock h61m-vs
Intel g630
Geforce gt430
2x2 gb kingmax ram
1tb wd blue(1 hónapos)
Logic atx 420W
nemsokkal több mint 2 éves a masina[ Szerkesztve ]
-
IstvánLászló
senior tag
-
IstvánLászló
senior tag
válasz MartinHU #25441 üzenetére
Cseréldki a tápegységet újj megbizhatóra.
Tápfeszültségeket instabilan adjale,ne kisérletezzél vele mert simán gépedet tönkrevághatja elviszi egész konfigodat magával.
Láttam már régebben emiatt több configot szétégni vagy elszáni is.
Döntés joga a tiéd.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
ebegab92
senior tag
válasz MRProff17 #25440 üzenetére
Első körben másik táppal nézném meg a gépet, illetve az alaplapon megnézném, hogy van e púpos kondi (ha nem szilárd elektrolitos típusú). Ha pl. a táp halódik, nem kell túlmelegednie, elég neki egy x W-nyi terhelés, már instabillá válik. Ahogy öregszik egy táp, úgy csökken a hatásfoka a tápnak, annál kevésbé bírja a terhelést.
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
MRProff17
csendes tag
Sziasztok!
A számítógépem magától újraindul és nem tudom miért...
Ha Játszok akkor magától újraindul a gép 10 perc után ha közben TS-re is felmegyek akkor 5 percig se bírja de ha csak netezek akkor nem indul újra ,mitől lehet ez a különleges eset?
A túlmelegedést már ki is zárnám mert egész nap nem ment a gép bekapcsolom és egyből ezt csinálja+ megnézem a hőfokot...Üdvroff
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Vismajor01 #25436 üzenetére
- FX-6300-ra legalább egy 7K-s közepes hűtő kell, akkor nem fog zajongani. (A 965BE hűtője igaz, hogy rézmagos és hőcsöves, de mégiscsak kicsike hűtő.)
- A betegeskedő gépen kéne egy BIOS resetet tolni (a BIOS reset jumpert másik állásba helyezni kb. 20 sec-ra, aztán vissza az eredeti pozícióba.) Csak az alaplapi VGA-val próbálj ezek után a BIOS-ba belépni (a VGA kártya természetesen legyen előzőleg kiszerelve), majd itt tiltsd le az alaplapi VGA-t - ahogy a kolléga mondta az előző hsz.-ben - és próba a diszkrét VGA kártyával.
NV csipes olcsó lapokat gyűlölöm, egyre több a háklijuk, ahogy öregszenek.
-
Vismajor01
addikt
válasz Zsivaagoo #25435 üzenetére
Köszönöm kérdésed, a konfig hibátlanul üzemel. Bár még mindig nem volt érkezésem lecserélni a hűtőt amit adtál(965 amd?) és néha aggódom a nagy turbinahangok mellett, hogy a gép helyből felszáll. Ja és az RPMet random ugráltatja 2000 és 5000 között, 3x volt újrapasztázva, próbáltam venti szabályzó progikat de semmi sem segített. Látszólag semmit sem csinál a gép, vagy teljesen ugyanazt, és néha 2000et forog, néha öt ezret...A konfig ami gyökérkedik:
Amd phenom 9600 x4
Asus M4N78 SE
A videókártya khm... Asus x1600x talán?
Memóriából 2 GB van benne, ddr2, ennyit tudok róla.
A tápegység annyira noname, hogy még cégnév sincs rajta, de évek óta ellátja a feladatát gond nélkül, és chieftec CTG 500 is volt benne, nem segített.
Hm a HDD egy samu ide, SP0802N.
a vinyó pedig tényleg véletlen húzódott ki, egy fos sata kábellel volt bekötve, ami attól is elenged magát, ha rászáll egy légy. Ezt nem tudtam még akkor...[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Vismajor01 #25434 üzenetére
Talán ha esetleg leírnád a konfigot, amiről szó van, akkor akár még segíteni is tudnánk.
------------
Működik még a BIOS frissített lapod az FX-6300-al, aminek én egyengettem ki a lábait? Vagy már túl régi ez a project?----------
" Véletlen kihúzódott." -- hogyne, persze. Mindig véletlenül történnek meg a dolgok.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok
4 évig hibátlanul használtam a gépem. Aktívan izzasztva játékokkal, etc.
Oda adtam anyukámnak. Hosszú leírni, mindegy miért, de a végén úgy volt rákötve egy HDD a gépre satávla, hogy nem volt bent rögzítve csak a tetején volt. Véletlen kihúzódott.
Nah a satás vinyót ezentúl nem volt hajlandó felismerni a gép. A vinyót beraktam az én gépembe, kifogástalanul üzemelt.
Jó, meghalt a satavezérlő a lapban, rakok bele IDE-s vinyót. Raktam is bele, be is bootolt, raktam rá windwost etc.
Viszont azóta random működik a gép: Vagy bebootol, vagy nem.
Három lehetőség van:
Bekapcsoló gombra felzúg etc, de semmi sem jelenik meg a kijelzőn, a monitoron lévő led néha kigyullad és úgymarad, néha sötét
Bekapcsoló gombra bekapcsol, BIOS kijelző bejön de itt lefagy
Simán bekapcsol.Na most egy ezer+1 éves IDE vinyót raktam bele, ezért azt hittem az a felelős, és majd ha veszek egy másikat(vagy sata vezérlőt) akkor megoldódik a probléma.
A gond az, hogy ha lehúzom a vinyót, akkor ha olyanja van akkor se jön be a bios, csak a fekete képernyő. Memóriákat cserélgettem, slotokban, tápot cseréltem, vga-t cseréltem, semmi.
Meghalt volna az alaplap teljesen, vagy még van valami amit kipróbálhatok?Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
haypro
senior tag
válasz _XXXXX_ #25430 üzenetére
Na megvan, kivettem az egyik memóriamodult, és működik a gép... Aztán visszaraktam egy másik sínbe, és így is működik. (Fordított helyzetben kell belerakni a memóriákat ebbe a lapba és a régimbe, és én a "régi módon próbáltam beleerőszakolni, ezek szerint nem kellett volna)
Azt hogy tudom beállítani, hogy a 8GB RAM-ból mind felhasználható legyen? Mert most azt írja, hogy 6,92GB felhasználható. (gondolom az integrált VGA miatt, de nem azt használom),,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz haypro #25431 üzenetére
A BIOS resethez nem is kell. BIOS reset
-
haypro
senior tag
válasz _XXXXX_ #25430 üzenetére
Gyufaaa
Megkapta, persze, 8 pint. 2 memória modullal próbáltam.CoolMan81
Még a BIOS-ig se jut el, egyáltalán nem jelenik meg semmi a monitoron, mert hamarabb leáll a gép._XXXXX_
Rendben, kipróbálom az integrálttal is, bár nem hiszem hogy a VGA a hibás. Nem jut el a sípolásig. Memória nélkül még nem próbáltam...[ Szerkesztve ]
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
haypro
senior tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek. Újítottam kicsit a gépemen, és most nem indul be. A gépem:
- Asrock Z68 Pro3 Gen3 alaplap (most vettem, használtan)
- i5 3470 CPU (szintén, a lappal együtt vettem használtan)
- Artic Cooling Freezer 7 Pro rev.2 (most vettem iPon-ról)
- 2x4 GB Corsair Vengeance 1600Mhz CL9 DDR3 (Low Profile) (2 éve vettem az iPon-tól)
- FSP Raider 550 (1 éve vettem iPon-ról)
- Gigabyte GTX 650 Ti Boost 2GB WF2 (most vettem apróról, még 2 év PCX garancia van rá)
- Sharkoon Vaya ház (2 éves)Minden jól be van kötve, a bekapcsgomb megnyomása után felpörög a gép, de kb. 10mp után (mielőtt megjelenne a kép a monitoromon) egyszerűen leáll. (majd megint megpróbálja, bekapcsol, de ugyan így leáll)
Minden áram alatt van. Az alaplap és a CPU az új beszerzés, rájuk gyanakszom. (előtte X4 965 + Asrock 970 Pro3-mal tökéletesen működött 2 évig)
Van valami ötletetek? Segítsetek kérlek!
Köszönöm!,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
krisztian7
tag
válasz ebegab92 #25412 üzenetére
Még nem volt időm kipróbálni, de a másik gépben is ugyanolyan típusú/sebességű Kingmax ram van/volt, szóval semmiben nem volt eltérés. Most van még egy hibátlan ram-om, de nem merem beletenni a hibás gépbe, mert nem akarom, hogy esetleg tönkretegye azt a ramot, is, ha ez történt. Tud egyáltalán ilyet csinálni az alaplap, hogy tönkreteszi a ramot?
-
htc07
addikt
válasz tornas #25424 üzenetére
szerintem elég lesz a paszta is, ha belegondolok jó két éve már hogy pasztázva lett..
A ventivel meg szerintem semmi baj nincs, ugyanolyan fordulatszámon pörög mint mindig, csak gondolom ez a hőhullám mostanság sok neki. Kibír még egy pár hónapot, aztán úgyis érett már egy teljes
felújításcsere. -
tornas
őstag
Szerintem olyan 60-65 foknál ne legyen magasabb terhelés alatt. Még nyáron sem...
Egyébként lehet vannak kifejezett CPU/GPU hőfok-monitorozó, loggoló progik is. Csak én nem ismerek egyet sem mert nem használok ilyet. Megoldás lehet még az Aida64 "stress testje" is, amit elindítasz és közben folyamatosan figyeled a CPU hőfok változásokat, így megfigyelheted hogy közelítőleg mekkora hőfokon kapcsol le.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
htc07
addikt
Sziasztok, pár napja írtam, hogy random kikapcsol (NEM újraindul) a gépem a játéktól kezdve a youtubeozás alatt is (üresjáratban 3 órán keresztül hagytam itt, videót streamelt netről a chrome).
Eseménynaplóban semmit nem találtam, ami a hibára utalna, csak hogy A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
A tápra gyanakodtam, de ma szereztem egy másik tápot, és azzal is ugyan ez a helyzet.
Egy Athlon 5200+ proci, Gigabyte M61PME-S2 lap, 3GB RAM, meg egy Sapphire HD5670 duruzsol benne, Win7 32bit.
Mit gondoltok, ki lehet a hunyó? (A videokarira gyanakodtam hogy túlhevülne esetleg, de csutkára állítottam a zalman ventit rajta, és még így is kikapcsolt.)
-
roland091
senior tag
sziasztok
kész lett az új konfigom és olyan problémába ütköztem h a bios félig látja és félig nem a hdd-ket kiírja h vannak de se boot prioritást nem enged és mikor telepíteni akarom a win7et akkor meg egyáltalán nem látja.
konfigom a következő:
asus h97m plus alaplap
intel 4590 cpu
fsp raider 550w táp
kingstone hyperx blu e. 2x 4gb 1600mhz
a hdd elég öreg de eddig előző gépembe használva voltakelőre is köszönöm !
-
csuri01
újonc
Sziasztok,
Probléma: A napi első bekapcsolásnál (8-10 óra állás után) 2-3 órát szenved azzal, hogy felálljon a rendszer bekapcsolás után.
A bios képernyőig sem jut, hanem csak fekete képernyő látszik, ami ritkán fel-fel villan.Sípolás nincs.
A hdd led villog néha. Mikor nagy nehezen bejön, utána nincs semmi probléma egészen addig, amíg nem áll megint hosszabb ideig.Tehát a videokártya szerintem nem rossz, mert utána működik rendesen.Hozzáértők véleményét szeretném kikérni a hiba eredetét tekintve.
Táp? Alaplap? -
Adebayor
aktív tag
üdv.
Ha a bios jön be bekapocsolás után, akkor mi lehet a probléma? (sajnos nem az én gépemmel van a baj, tehát nemtudom hogy konkrétan mit ir ki, ha egyáltalán kiir valamit. Kilép a biosbol, utánna bejön a windows.
tehát akkora nagy probléma nincs, viszont idegesíti a felhasználót amugy meg rohadt lassú a gép...
kösziKonfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
ebegab92
senior tag
válasz krisztian7 #25410 üzenetére
Az a másik új talán, azért nem ment, mert a másik lapban más órajel volt belőve az abban lévő memóriának. CMOS reset után próbáld meg indítani a memóriamodulokkal a másik lapban.
(#25411) bajtokarpi: A bekapcsgombot gyanítanám. Ha lehúzod az alaplapról a csatlakozóját (POWER SW), és pl. grafit ceruzával, kulccsal, csavarhúzóval indítod a 2 tüske zárásával, akkor is csinál ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mégpedig abban, hogy a kedvesem gépe egyik pillanatról a másikra magától kikapcsol ( rendesen leáll a windows, mintha manuálisan kikapcsolnánk). Van úgy, hogy visszakapcsol, van úgy, hogy nem. Vírusirtót lefuttattam, nem jelzett problémát. Mi lehet a probléma?
Köszönöm
battletag: bossi#2666
-
krisztian7
tag
Kezd bonyolódni, szereztem egy új kingmax memóriát a régi helyett (ugyanolyat, azt letesztelték és rossz volt) és azzal se indul, áttettem ezt az új ramot egy másik gépbe és ott se jó. Az lehet, hogy tönkreteszi a memóriát a gép alaplapja, mert most az újjal se kapcsol be, vagy már eleve rossz volt és az alaplapnak semmi köze hozzá?
Már nem merek beletenni másik ramot (még van egy otthon), de az is lehet, hogy kifogtam 2 rossz kingmax ramot, ráadásul az egyik teljesen újonnan rossz?? -
törölt tag
Sziasztok GURUK lenne egy problémám.Kérlem segítsetek nekem. Adott egy konfig:Asus P8 Z77M, i5 3470 proci, 8gb corsair ram, Asus GTX770 VGA, és egy Chieftec CTG550-es táp.Az a gondom a géppel,hogy nagy gépigényű játékok esetén pl Crysis 3 amikor a grafikát Very High-ra rakom akkor a pálya betöltése után azonnal leáll a gépem majd azonnal újraindul.Amikor a grafikát LOW-ra állítom akkor hiba nélkül megy a gép és a játék.Metro Last Light-nál ugyan ez van.Hőmérsékletek rendben vannak több programmal is mértem.Olyan is előfordult,hogy gép bekapcsoláskor a monitor nem kapcsolt be,csak a 3-4 újraindítás után.Tehát azt vettem észre,hogy ha magasra van állítva egy játékban a grafika akkor indul újra a gép.Szerintetek ez a táp miatt lehet?Köszi előre is.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz krisztian7 #25406 üzenetére
Szerintem a lap adta meg magát. Kell venned egy lga1155-ös lapot.
Asrock lapok az alsó árszegmensben nagyon gyehenna szarok, Asus/Giga sokkal jobbak, még a nagyon óccsók is.
-
ebegab92
senior tag
válasz krisztian7 #25406 üzenetére
Próbáltad másik memóriamodullal? A Kigmaxok mostanság nem az igaziak, szeretnek megpusztulni elég hamar. A foglalatnak nincsen baja, hacsak nem DDR2 modult próbált bele valaki rakni vagy nem öntöttek bele valamit
-
krisztian7
tag
A gépem megadta magát Elindul 5 másodpercet fut és utána rögtön újraindul. Memória nélkül elindul, de nem ad képet. Memóriát kicseréltem ugyanaz a hiba, slot csere sem segít. Néha jó, de akkor is csak egy darabig. Gondolom az alaplapi memória slot-tal lehet probléma (természetesen most járt le a gari is).
Asrock h61m-hvs- g530-4gb kingmax-fps táp -
Ðávid
aktív tag
-
ztomi
csendes tag
Pontosan arra gondolok, hogy bekapcsolom-kikapcsol, bekapcsolom indul.
Eddig ezt nem csinálta, és szerintem ez nem normális. -
ffodi
veterán
Ha itt arra gondolsz, hogy áramtalanítás után a bekapcsoló gomb megnyomását követően a gép bekapcsol-kikapcsol-majd ismét bekapcsol és csak ez után indul a rendszer, akkor az tekinthető teljesen normális működésnek.
Ha zavar, akkor bárminemű spread spectrum opció, valamint az ErP (ha van) kikapcsolásával megpróbálkozhatsz esetleg.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
spidersoft
senior tag
Az én netezős (#1) gépem újkorától ezt csinálja: az alaplapon nem töltődik fel valami kondenzátor (vélhetőleg a VRM-ek környékén) addigra, mire ráadod a terhelést (bekapcsolod). Bedug, elszámol 5-ig (10-ig), és csak utána power gomb. Ha megoldotta, akkor vélhetőleg ilyen töltődős bajság lehet. Ha így se jó, akkor más bibi van.
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
válasz run4fun #25399 üzenetére
Valóban, ajánlott tápnak számított annak idején a prohardveren... nekem is olyan a nem-hekkelt táp Egyelőre még műköszik, bár kicsit karattyol benne a csapágy, lehet kérne egy kis zsírt.
Update: egyelőre úgy fest, hogy stabil a gépem az átdugott memóriáktól... próbaképp visszadugtam az első két slotba is, ott ugyanúgy nem jó, szóval valószínűleg nem csak megmozgatós baja van (vagy a vezérlő döglött le, vagy valami kondi száradt ki, vagy forrasztási hiba -- amíg ebben a bankban jól megy, addig marad így).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Windows 10
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Hálózati / IP kamera
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) +Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 +Új 32GB hűtőbordás DDR4! GAR/SZÁMLA
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- IMac 24 Zöld
- Gamer PC: Ryzen 5 5600X // RTX 4060 Ti // 32Gb Ram // 1Tb SSD
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest