- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
HofiZoli #24348 üzenetére
Próbáld a memóriákat, igen. És a VGA-t se feledd. És a BIOS resetet se feledd el. S addig minek rendelsz bármilyen HDD-t, amíg a BIOS-ig nem jutsz el?
S a csere tápegységet használd, mert tönkre mehetett anak hibája miatt az alaplap vagy bármi és most rossz tápegység mellett van pl rossz alaplapod, kicseréled az alaplapot és azt is tönkre vágja..
-
HofiZoli
senior tag
Mivel már megrendeltem egy új hdd-t,pontosabban ssd-t, megvárom az érkezést és próba azzal.. Ha úgysem akkor passz.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
#10726912 #24347 üzenetére
Tápegység csere, hdd, optikai meghajtó lehúzása (ezek nélküli indítás is)megvolt. Csatlakozók átmozgatása, ki be húzogatása szintén. Azért szeretnék (?) eljutni a biosig, mert akkor már tudom hogy nem a lap halott. Proci csere kb 2 hete volt, egyedül a memóriák mozgatása maradt ki. Próbáljam memória ki-be játékkal?
-
törölt tag
válasz
HofiZoli #24346 üzenetére
Húzd le róla a cuccokat, indítsd a VGA-egy ram-cpu össze állítással, semmi egyéb ne maradjon rajta, ha nem megy, mehet másik ram, tedd arrébb a ramokat, ha így se jó, szerezz másik tápegyéget, vga-t próba erejéig. Csinálhatsz egy BIOS resetet is. A biosig minek akarsz eljutni? Ha addig eljutsz, akkor már eljutsz tovább is, az oprendszer, meg a hdd hiba miatt nem indulás már adja magát...
De így elsőre RAM hibát jósolok.
Ha beindul, de a hdd hibát jelez, cserélj adat kábelt.
Ja és mindent szedj ki, mozgass meg vissza rakáskor, a VGA-t is, a CPU-t is. (kontakt hiba ellen) -
HofiZoli
senior tag
Sziasztok!
Olyan gondom támadt, hogy a reggel még működő gépem este már nem kapcsol be. Azaz bekapcsol, csak nem tölt, nem villog a "piros" led. Ventik mennek, de semmire nem reagál. Még a bios képernyőig sem jut el..
Reggel kért egy merevlemez ellenőrzést amit hagytam hogy végigcsináljon (mert hibát észlelt), majd újraindítottam ahogy szerette volna. Utána kapcsoltam ki és azóta se kép-se hang.. Lehet a merevlemeztől, vagy alaplap hiba? Egyáltalán hogy tudnám életre kelteni annyira hogy biosba benézhessek?
Válaszokat előre is köszönöm! -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Ronak8409 #24341 üzenetére
"Bios reset pontosan hogy?" --> Vedd ki az alaplapi elemet kb. 10 percre.
Vagy még BIOS reset (avagy Clear CMOS). A kézikönyvben megtalálod melyik jumpert kell ideiglenesen rövidrezárni. Ezután el fog indulni a gép, de a BIOS-ban mindent újra be kell majd állítanod, ha ad képet.Amúgy mégis milyen típusú tápod van?
-
Ronak8409
csendes tag
Sziasztok!
Összeraktam egy gépet itthon, szülőknek netezésre.
De egyszerűen a vga nem kapcsolja be a monitort!
Mi lehet a baj?Alaplap: Asrock g41m-vs3 r2.0
Proci: Pentium DualCore E2160 1.8Ghz
Memória: 2Gb Kingston ddr3 1333mhz
Vga: csak az alaplapi
Táp: egy régi 250W (Erre gyanakodtam, de kipróbáltam egy 400Wal is, és úgyse működik)Válaszokat előre is köszönöm.
-
CoolMan
MODERÁTOR
Kérdezd meg a Valami baja van a tápomnak...? topicban is.
-
feco1
csendes tag
Senki sem tud egy kicsi segítséget adni?
-
feco1
csendes tag
Járt már így valaki tápegységgel?
"-Ha áramtalanítás után indítom a pc-t, normálisan elindul a táp.
-Ha kikapcsolás után indítom(nincs áramtalanítva), akkor elsőre csak felpörögnek a ventilátorok,villan a visszajelző led,majd megáll, s csak másodikra indítja el a pc-t a tápegység.
A táp egy Corsair CS750M. Ha felpörög , teljesen rendben működik, de egyszerűen nem hajlandó elsőre elindulni." -
Shade45
senior tag
Sziasztok!
Található a szekrényem mélyén egy 2005 körüli évjáratú konfig vinyó nélkül. Annak idején azért lett száműzve mert nem kapcsolt be, nem reagált semmire... Még ezek előtt átesett egy táp és alaplap cserén, de az újbóli hiba után a szekrényben végezte.
A minap a kezembe akadt és gondoltam helyrepofoznám, amúgy is kellene egy internetezős/filmnézős gép ismerősömnek, ilyen régi géphez meg az alkatrészeket már fillérekért láttam!Szóval a lelke:
- Alaplap: Asus K8N
- Proci: Athlon 64 3000+
- VGA: Inno 3D Geforce FX5700 LETehát a gond, hogy annak idején nem indult, nem reagált semmire. Ma viszont észrevettem, hogy a videókártyán az egyik kondi fel van púposodva és rá is folyt a nyákra.
Kérdés: gyógyszertári alkohollal letakarítható a kondiból kifolyt folyadék? Vagy mit ajánlotok hozzá?
Bár gondolom nem ez a fő probléma ami miatt nem indul a gép, de cáfoljatok meg nyugodtan! A procira is ráférne egy pasztázás... Egyébként magán a lapon szemre minden épnek tűnik, nincs égés stb. károsodás nyoma sehol. Valahol itt a fórumon olvastam aki hasonló gonddal küzdött, hogy a proci újra pasztázása és portalanítása segített a dolgon.
Várom véleményeiteket!
Még egy kérdés: A processzoron lévő pasztát leszedhetem gyógyszertári alkohollal? Vagy nálatok mik a bevett szokások?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Tegnap feltelepítettem a gépemre egy teljesen alalp win7-et, felraktam az alap programjaimat (Chrome, CCleaner, stb, ingyenes programok, tehát semmi warez, semmi crack, és mindegyiket a ''gyártó'' oldaláról töltöttem le)
Működött is minden, este nem is volt kikapcsolva a gép mert amíg aludtam letöltötte az általam készített képeket dropboxról. Tehát ismét semmi warez.
Ma reggel viszont ahogy odaültem a géphez megnyitom a chrome-ot, egy kis töltés majd semmi. Megcsinálom mégegyszer, ismét semmi. Próbáltam elindítani más programot is, de azok sem hajlandóak elindulni. Csak azokat sikerült valamennyire elindítani, amelyek alapból elindulnak, de ezek is lefagytak.
Mi lehet a probléma? Csökkentett módban is elindítottam a gépet, ott működött minden. Elindult a chrome is meg minden amit akartam.
Egyébként az induláskor semmit nem lehet észrevenni. Betölt normálisan, és gyorsan.
Mi lehet a probléma szerintetek?Gépem: Gigabyte 970A-UD3 alaplap, Fx 4130 processzor (ez tuningolva van, alapfeszültségen 4,4ghz-n megy. Hűtés renben van, játék közben sem ment még 50 fok fölé, prime 95-tel is volt terhelve. Nagyjából egy éve használom így. KINGSTON 4GB ValueRAM DDR3 1333MHz CL9 KVR13N9S8/4, SEAGATE 1TB Barracuda 7200.14 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003 merevlemez, FSP FSP400 60APN 85 táp.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
bela85 #24322 üzenetére
Csak a bios logo-ig jut el? TAB gombot lenyomva nem ír hibát? Próbáltad, hogy a vinyót lehúzod, meddig jut el a boot?
(#24321) Dollface: Okozhatja szoftver és driver is. Egy nyavajás vírus is. Futtass le egy írtót. Ha nem talál semmit, akkor tedd újra a rendszert. Esetleg CCleaner-t is próbálhatsz.
(#24323) akinem: Táphiba. Szerezz egy ismerőstő egy próba tápot, ha tudsz. Milyen táp van a vasban?
-
akinem
újonc
Üdv!
Nekem is hansnló problémám van. A számítógépem kikapcsoláskor valami memória hibát írt ki és azóta nem kapcsol be. Ha megnyomom a powe gombot néha villan egyet a gépház elején a led és ennyi, fel sem pörög. Az alaplapot lecsupaszítottam csak a procit hagytam benne de igy sem reagál. Alaplap, táp vagy esetleg processzor hiba lehet ?
-
bela85
aktív tag
Sziasztok!
Újabb segítség kérésem lenne..
Vadi új gép.. Core I3-ommal..
Feltelepítettem lemezről a windowst.. de mind hiába.. mivel mikor már winyóról kéne bootolnia.. nem bootol..
Bios logot mutatja, majd újraindul.. pedig érzékeli winyót..
Valakinek valami ötlete? -
norbi2010
őstag
Helló!
Tegnap volt felénk egy elég nagy vihar, ezért inkább kihúztam a gép kábeleit,de miután visszadugtam és bekapcsoltam, a monitorom csak annyit ír hogy "No Signal". Ezzel mit lehet kezdeni?
-
Dollface
tag
Sziasztok!
Olyat produkál a gépem, hogy bizonyos időközönként (van hogy bekapcsolás után pár perccel, de hosszabb használat után is random időközönként) 20-30 másodpercre "elkezd gondolkodni" a rendszer. Nem fagy le, csak épp forog-forog a Windows 7 kis kék "töltőkarikája" és addig nem hajlandó semmit sem csinálni a gép, egyszerűen nem hajlandó megmozdulni. Aztán egyszer csak magától helyreáll, eltűnik a töltőkarika és pörög tovább minden.
Szóval egyszerűen "beakad" a rendszer kb. fél percre.
Esetleg valami ötlet, hogy mi lehet ez? Hardver? Szoftver? Driver?
-
feco1
csendes tag
Hali!
Megjött a csere tápegység(ez már a harmadik), most a szerviztől, de sajnos ez is ugyan azt produkálja, mint az első kettő.
-Ha áramtalanítás után indítom a pc-t, normálisan elindul a táp.
-Ha kikapcsolás után indítom(nincs áramtalanítva), akkor elsőre csak felpörögnek a ventilátorok,villan a visszajelző led,majd megáll, s csak másodikra indítja el a pc-t a tápegység.
A táp egy Corsair CS750M. Ha felpörög , teljesen rendben működik, de egyszerűen nem hajlandó elsőre elindulni.
Lehetséges, hogy az alaplap(asus sabertooth P67) és a táp nem kompatibilis.
Vagy küldjem ezt is vissza, már ég a pofim kicsit.
Előre is köszi a segítséget. -
Robokutya
senior tag
Skacok van egy állítólag proci hibás pcm egy fujitcu scalejo l nevű szörnyeteg.
proci típust nem tudom de lehet cerka 2,6 egy asus alaplapon van 256 mega memoria 80 gb-s wd vinyó 300wattos táp cd olvasó
Szerintetek el lehet passzolni egy bontóban? 30 ezerért láttam s es-t vaterán Van értéke ennek a masinának mennyi az a pénz amivel nem rúgnak seggbe ha összeget kérnek egy ilyenért? tudom nem ez a megfelelő topik de nem taliztam ezzel a témában aktív fórumot. -
törölt tag
válasz
bela85 #24310 üzenetére
Akármi lehet. Szedj le az alaplapról mindent. Se ram, se semmi, vga se legyen.
Ha így sem indul, azaz csak az alaplap, cpu és a tápegység van együtt, de ez nem indul, akkor mehet egy bios reset, ha nem használ, akkor valamelyik hibás, csere darabokkal kiszűrheted, vagy szervíz.
Előzmény se ártana, mióta csinálja, meg pl egy konfig részletes leírás... -
bela85
aktív tag
Sziasztok!
Ilyennel találkozott már valaki és ha igen tudna rá valami megoldást, hogy mi a hiba?
Gép áramba bedug.. Power Gomb megnyom.. Power Led felvillan.. majd elalszik.. hallani is mintha indulna a gép..de aztán nem indul.. kis idő múlva nem nyúlok hozzá.. megint Led felvillan.. mintha indulna.. de megint nem indul.
TÁP csere megtörtént.. sajnos a helyzet változatlan.. Lehúztam dvd írót, winyót.. és a helyzet változatlan.. Alaplapra gyanakszom..Esetleg valakinek valami ötlete? (vagy hogy lehetne kimérni..)
Köszönöm!
-
Zhewarr
csendes tag
válasz
dvdbackuper #24307 üzenetére
nem.
Annyit változott a helyzet, hogy nem táp felkapcsolásra, hanem power gomb nyomásra csinálja... -
Zhewarr
csendes tag
válasz
dvdbackuper #24305 üzenetére
Igen, igen
Nem az átalakítót okolom, csak leírtam mint információt, biztos ami biztos alapon. -
Zhewarr
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon pang a topik gondoltam csinálok nektek egy kis munkát!
Hiba a következő:A tápegység fölkapcsolása után automatikusan elkezd egyszerre villogni a hdd és a power led, valamint kattogó hangja van a gépnek. Elvileg semmi nem megy benne sem vinyó, sem ventilátorok nem pörögnek.
- giga ma770-ud3
- Phenom II x2 560 BE
- 2x2 GB Corsair 1600
- HD7770 GHZ edition
- Chieftech CTG-400
- 3 vinyó(A probléma egy dvd író behelyezése után kezdődött, molex->sata átalakítóval.)
Köszi a tippeket előre is...
-
szallasi007
őstag
válasz
Storms #24301 üzenetére
Egyiket se, múlt hónapban vettem 2 helyen 2 különböző Chieftec-et (2 nagykerből, 1 iponból) mindhárom foshulladék - kettő 400-as 1 pedig 650-es. A 400-asok nem kapcsolnak be ha olyan kedvük van, a 650-es meg SÍPOL - ez jött iponból, aholis közölték hogy ez gyárilag ilyen!
Mondtam nekik, hogy örülök de én nem sípolósra vágyom és néhány gépet már összeraktam sípmentes táppal, úgyhogy most ott van garanciás ügyintézésen.
-
Gyufaaa
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Ryzen PC / Ryzen 7 8700 / RX 6900XT / 32GB DDR5 / 1TB Nvme
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- WORKSTATION - 3x RTX 2080 Ti / i9-10940X / 128gb RAM / egyedi EKWB vízhűtés
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest