Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djdaniel
senior tag
Sziasztok,
az a problémám lenne a géppel hogy random üres járatban felpörög a videokártya ventilátorra és elmegy a kép, montitor energia takarékos módba vált.
Jelenleg egy sapphire HD 5850 kártya van benne, de tapasztaltam ezt a problémát egy gainward 8600GT-vel is. Viszont tegnap nyúztam a gépet 3órán keresztül prime 95-el és furmarkal, semmi probléma nem volt, játékoknál sem. Nem tudok rájönni mi baj lehet.win10
alaplap: asus m5a78l-m le
táp: corsair cx430 bronz
cpu: amd x3 455 ( 4ik mag feloldva)
ram: corsair vengeance
ssd: Kingston HyperX Fury SHFS37A/120GEsemény naplóban ezek szerepelnek
-
djdaniel
senior tag
Sziasztok!
Az alaplapon ( asus m5a78l-m le) található hangszóró kimenetre rá van dugva a fülhallgató, és néha csak az egyik fele szól, de miután ki húzom majd vissza dugom akkor jó, egyébként több fülhallgatóval is próbáltam ugyan ezt csinálja, amúgy az összes fülhallgató hibátlan.
elképzelhető hogy az alaplapi hangszóró kimenet sz*rakodik ? -
djdaniel
senior tag
Szia!
Az adatlapomon található számítógéppel az lenne a problémám, hogy gondol egyet és újraindul, nettezésközben tapasztaltam megint ez a hibát, terhelés alatt nincs vele semmi gond, néha elégé belassul 1percbe bele telik mire megnyitja a windows intézőt.
Gondoltam meg igazítom a kábeleket hátha valamelyik meglazult, 24 pines atx csatit is kihúztam, le poroltam utána vissza dugtam, és nem akart elindulni a gép, ventilátorok max-on pörögtek, tápot ki kapcsoltam majd vissza 5x-re sikerült elindítani a gépet.
valakinek valami ötlete ? hol érdemes keresni a hibát ?[ Szerkesztve ]
-
djdaniel
senior tag
válasz dvdbackuper #23108 üzenetére
alaplap hibánál is fagyhat...
-
djdaniel
senior tag
akkor nyilván megrepedhetett a golyózás a gpu alatt, nézd meg hogy melegszik-e a kártya gpu körül.
másik gépbe próbáld ki esetleg videokártyát, ha biztosra akarsz menni.szerintem amíg le nem telik a 8 nap, állj el a videokártya vételétől és nem kell heteket várnod a garanciális ügyintézésre...
-
djdaniel
senior tag
válasz modecom1994 #22649 üzenetére
ha a mesttest nem talál hibát, kérj valakitől kölcsön egy minőségi tápot és próbáld ki azzal a gépet.
fisherx ; semmi értelme nem volt erre konfigra költeni, főleg új sima ddr ramot venni és agp kártyát, tiszta pénz kidobás az egész.
Témához vissza térve próbáld meg hogy mindent lehúzol a lapról, ram, hdd, odd..stb, csak a cpu a lap és a vga maradjon.
kondi alatt ilyen ? [link][ Szerkesztve ]
-
djdaniel
senior tag
válasz LonelyMaster #22553 üzenetére
Szia!
az a legegyszerűbb ha leveszed az oldalát, és nézd meg hogy megy-e az összes ventilátor. -
djdaniel
senior tag
válasz FIREBLADE78 #22483 üzenetére
húzd le a hdd-ét, és nézd meg hogy simán csak az ssd-vel indul-e a gép, vagy fordítva.
a 2 közül az egyik tönkre mehetett, vagy a hdd-é vagy az ssd-é, én az utóbbira szavazok.
egyébként a lapon levő sata csatlakozók bármelyikére rá dughatod a sata kábelt. -
djdaniel
senior tag
válasz FIREBLADE78 #22474 üzenetére
pedig jobb lenne kölcsön táppal kipróbálni, mert ha kiderül hogy mégse a tápod rossz akkor fölöslegesen vettél egy újat, legtöbb bolt nem veszi vissza, kivéve ha neten vetted mert van elállási jog...
Próbáld meg hogy mindent lehúzol a lapról, vga, hdd..stb
és nézd meg hogy úgy elindul-e, ha nem akkor vedd ki a ramokat és úgy próbáld meg.
Egyébként milyen konfigról van szó ? -
djdaniel
senior tag
válasz FIREBLADE78 #22472 üzenetére
elképzelhető, egy kölcsön táppal próbáld ki.
másik topicba pont most olvastam, egyik tagnak volt hasonló gondja, ott a por okozta a problémát [link]
-
djdaniel
senior tag
válasz Csontoshun #22365 üzenetére
Videokártyát próbáld ki másik gépben, valószínűleg hibás.
-
djdaniel
senior tag
válasz misjoy #22163 üzenetére
szerintem rosszul írtad ki dvd-re, tehát nem bootolható lemezként.
fogj egy min 4gb-os pendrive-t, töltsd le a Windows 7 USB-DVD Download Tool-t és itt le van írva hogy hogyan kell feltelepíteni pendrive-ra Windows ISO írása flash vagy pendrive -ra:
ui; windows 7 usb dvd tool ( vista iso fájlt is kitudod vele írni)
[ Szerkesztve ]
-
-
djdaniel
senior tag
válasz nagyszegi #21918 üzenetére
első körben én is vga-t mondom, mert írtad hogy terhelés alatt fekete képernyő vagy kék halál ez gpu hibára utal általában.
Egyébkét a vga húzva van ?
FurMark-t futtasd legalább min félórát,
options-nál, burn-int és az xtreme burn-int, pipáld be és katt a burn in testre. -
djdaniel
senior tag
válasz quailstorm #21605 üzenetére
ne adj neki ötleteket!
szerk; nekem múltkor jó adag rá ment a lapra, vagy félórát pucoltam.
[ Szerkesztve ]
-
djdaniel
senior tag
a processzor kupakja sérült ? vagy csak én látom rosszul ?
lefogató keret sérült ahogy látom a képeken, gondolom nem feszült rá a hűtő a processzora, és túlmelegedett.
Bár ahogy így elnézem főleg a hűtő alját, az biztos nem por a paszta körül, ha nem a nagy hőtől elszíneződött a borda. -
djdaniel
senior tag
válasz kjani18 #21564 üzenetére
nálam pár éve olyan is volt hogy a monitor táp kábele sz*rt be egyik napról a másikra.
már épp a kukába akartam le vinni, mondom megpróbálom másik kábellel mielőtt kidobom, hát majdnem anno kidobtam egy jó monitort a kukábaBár fogalmam sincs hogy egy sima egyszerű tápkábel hogyan szarhat be.
-
djdaniel
senior tag
ha nem akar elindulni a gép, akkor elég valószínű hogy a táp elromlott.
Én első körben, kipróbálnám a konfigot egy másikkal.
Lehet hogy kifogtatok egy rossz darabot néha megesik az ilyen, bár milyen táppal elfordulhat legalább is szerintem.
Egyébként nekem is corsair tápom van, Corsair CX430 bronze
-
djdaniel
senior tag
válasz bajtokarpi #21532 üzenetére
tiltsd le firefox alatt a hardveres gyorsítást, szerintem egy próbát megér.
eszközök/beállítások/speciális/ hardveres gyorsítás használata, ha lehetséges, vedd ki a pipát. -
djdaniel
senior tag
válasz Blindmeplz #21525 üzenetére
pár ezres noname tápot, jó hogy nme cseréli ki neked ráfizetés nélkül egy minőségire ez érthető.
Szerintem vegyél bele egy minőségi tápot, és megszűnik a fagyás.
nem kell 500-600 wattos szerint sőt talán még egy minőségi 400-as is bőven elég a konfigodhoz.Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t
-
djdaniel
senior tag
válasz Blindmeplz #21523 üzenetére
"600W táp ezelőtt 500W volt"
Mi a típusa ? fogadni merek hogy HKC vagy társai -
djdaniel
senior tag
válasz homeless09 #21520 üzenetére
Írd le a géped adait.
Hányat sípol, vagy folyamatosan sípol ?
minden biosnak a hangjelzési le vannak írva;
bios beep codes -
djdaniel
senior tag
válasz Terminator17 #21486 üzenetére
ezt így konkrétan nem lehet megmondani.
más játéknál is kifagy ? illetve küldtél már a kártyára teszt programot ? pl ; furmark, 3dmark ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest