Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
bendegruz
őstag
Nem jó a matek.
Pl ha most vennék egy galaxy s20 ultra készüléket, 1890ft-os elofizuval, arra ugy 400.000 a forgalmi előleg.
Ugye a részleteket fizetem, mert a forgalmi elolegbol csak a számlát lehet.
Ha megszorzod 22-vel az 1890-et, az nagyon nem 400.000 :)
En nem értem kinek éri ez meg így. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
FireFox1996 #116193 üzenetére
Egyszerű...1414...
-
FireFox1996
őstag
válasz
st3v3np3t3r #116192 üzenetére
Nekem ezzel nincs semmi bajom. Inkább azzal, hogy nincs leírva fekete-fehéren, hogy mi lesz a fennmaradó előleggel.
-
Kaba
veterán
válasz
FireFox1996 #116189 üzenetére
A 1414-es automatát is meg lehet kerülni.Egy percig nem szólalsz meg,ezt követően már a telefonos ember jelentkezik élőben.
-
Kaba
veterán
válasz
FireFox1996 #116185 üzenetére
Jogos a kérdés.A mobilelőleg csak a havi díjra használható fel.A törlesztést külön kell fizetni.
-
Kaba
veterán
válasz
sifarr #116183 üzenetére
Igen,de a mobilelőleg nem használható fel a törlesztésre,tehát ha bekérik a készülék listaárát mobilelőlegként azt csak a havi díjra használható fel.A törlesztést külön kell fizetni.Például bekérnek 100000 előleget az bőven a 24*1860 felett van,amit ő nem használ fel két év alatt,ha nem termel költséget.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
sifarr #116183 üzenetére
A 2. opció tuti nem áll fent.
Én is legkisebb csomaggal (1890) vettem készüléket és az előleg 54 ezer körül volt, ami kb 27 havi előfizetési díj. És az előlegből a készülék törlesztőrészletét nem vonják, csak az előfizetés díjait. Tehát a 2 év hűség után még marad előleg, ha nem lépem át a limiteket. -
FireFox1996
őstag
válasz
sifarr #116183 üzenetére
Hát ez az, nekem sem volt világos
Tehát részletre venném, havi díj 1890 ft x 24 hó = 45360 ft.
Előleg kb. 71e ft, és oda van írva, hogy előlegből nem tudják fizetni/levonni a részletet, tehát a részletet mindenhónapban továbbra is kell külön fizetni.
Tehát nem jogos a kérdésem, hogy miért kell 71e ft?"Amennyiben az előlegfizetési kötelezettségnek eleget teszel, úgy az előleget befizetésként kezeljük, és a befizetést követően kiállított havi számlákon folyamatosan beszámítjuk az azon szereplő szolgáltatási díjak kiegyenlítésére. A készülékrészletekből az előleget levonni nem tudjuk, így kérünk, a készülék törlesztő részletét minden hónapban egyenlítsd ki."
[link] -
Kaba
veterán
válasz
FireFox1996 #116182 üzenetére
A chat az nem a legjobb megoldás.Előfordulhat,hogy ugyanazt a kérdést felteszed két különbőző chatesnek és eltérő válaszokat adnak.Űgyintézés vagy információ céljából a 1414 es ügyfélszolgálat ajánlott.
-
sifarr
senior tag
válasz
FireFox1996 #116180 üzenetére
lenne 1 kérdésem: az előleg összege nagyobb, mint a előfizu havi összeg x 24 hó összegénél.
Valami zavar van a fogalomhasználatodban.
Az előleg sohasem lehet több, mint 24-szer előfizetői díj. Ez jogilag kizárt. A szerződés időtartamán túlra nem kérhetnek előfizetési díjelőleget.Ha készülékvásárlással kötsz határozott idejű szerződést, akkor 2 eset lehet.
1. Kifizeted a telefont árát a szerződéskötéskor. Ilyenkor is kérhetnek előleget, de ez elméletileg nem lehet több, mit a kétévnyi előfizetői díj. Nem kérhetnek többet, mint ami a szerődésidejére jár (2 évnyi). Pár hónapnál többet nem is szoktak kérni.2. Részletre veszel telefont a szerződéskötéskor. Ilyenkor kifizeted a telefon első részletét (pl. a készülék árának 40 %-át) és kérhetnek az előfizetői díjra előleget. A kettő együtt (!) lehet több, mint a kétévnyi előfizetői díj. De ebben az esetben nem az egész összeg az előleg, csak egy része. Utána fizeted a készülékrészletet, és fizeted az előleg elfogyása után a az előfizetői díjat.
-
Kaba
veterán
válasz
FireFox1996 #116180 üzenetére
Visszafizetik.
-
FireFox1996
őstag
Mobil előlegről lenne 1 kérdésem: az előleg összege nagyobb, mint a előfizu havi összeg x 24 hó összegénél. ÉS 99,9%, hogy 24 hó után sem használom még el az előleg összeget. Akkor mi lesz az előleg fennmarafó összegével ha 24 hó után lemondom a előfizut? Visszafizetik? Vagy kénytelen leszek elhasználni utána is? Erről szoló infót nem tlaáltam sehol Ászf.ben, és online chat emberünk sem tudott mondani semmit erre.
-
MadMancs
veterán
válasz
jociolaszi #116177 üzenetére
Aktivan érkezik és GLS.
-
jociolaszi
tag
Sziasztok rendeltem egy domino sim kártyát amit kedden hoz a futár. Kérdésem az hogy aktív lesz a kártya vagy várni kell pár napot? Valamint melyik futár cég hozza? Köszi a válaszokat előre is!
-
válasz
enginev3.0 #116172 üzenetére
2 GB = 1290 Ft így 645 Ft/1 GB
3 GB = 1890 Ft így 630 Ft/1 GB
4 GB = 2390 Ft így 597.5 Ft/1 GBHa kinyírják a 3 GB-ot, akkor akinek kevés a 2 GB, de elég volt a 3 GB, feleslegesen fizethet többet, aki viszont kihasználja a 4 GB-ot, jobban jár kicsivel az ár-érték arány tekintetében.
-
AnonymusX
őstag
válasz
enginev3.0 #116169 üzenetére
Át fogja venni a helyét.
-
válasz
enginev3.0 #116169 üzenetére
Egyelőre csak a jobb ár-érték arány a 2 és 3 GB-hoz képest.
Nem lepődnék meg, ha később lenne valami csavar a dologban, kiiktatnák például a 3 GB-ot, vagy ilyesmi... -
SV21
tag
válasz
enginev3.0 #116167 üzenetére
Ez olyan, mint a 3 és 10 GB net, hang csomag mellé és önállóan is rendelhető, ennyit tudok én is.
-
gyuromoj
veterán
Azt amúgy lehet tudni, hogy a 0ft-os beszéd csomagot miért nem lehet a korlátlan mobil nettel használni, csak a 3/10 gigásokkal?
-
SV21
tag
válasz
vpanangin #116158 üzenetére
Épp nézelődtem a Telekom oldalán és bedobta a chatet, hát rákérdeztem
A honlapon 10-én jelenik majd meg, de kérésre be tudják kapcsolni már.
Ez is önállóan rendelhető lesz, mint a 3 és 10 GB (rákérdeztem erre is inkább, mert nem mindenhol volt egyértelműen említve). -
Lackooo84
nagyúr
Ezt figyeljétek. Dominót előfizura váltva ugye 18k lenne a cucc. Részletre kér 18 előleget. (Csak bankkártyával lehet fizetni, ami nem jó mert csak girocardom van). Ok, akkor kifizetem a cuccot egy összegben átvételkor (18k), és csak az előfizu marad. Erre nem még így is elkérne a cucc árán felül amit kifizetnék 10k előleget b+...?! Ja, és a dominón amit átváltanék is van 5 ezer.... Elmennek ezek a ... nagyon nem akarják, hogy vásároljak...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
bendegruz #116154 üzenetére
Mobilelöleg bekérés az alábbiaktól függ:
- Készülék listaár
- Felhasználható készülékvásárlási keret
- Választott tarifacsomag
- Éppen meglevő vagy lejáró részletfizetésekÁllítólag a fizzafizetett részletek ??%-a jóváíródik a vásárlási keret egyenlegen...
Előleget rendszerint akkor kérnek, ha a vásárlási lereted kisebb mint a választott készülék listaára! Az éppen aktuális készülékvásárlási keret egyenlegről a 1414-en vagy az üzletben tudtok infót kérni.
Ne kérdezzétek, hogy miért a listaárat nézik, erre az 1414-es ÜFSZ munkatárs sem tudott választ adni.
Ez a előleg rendszer szerintem otthoni előfizetésre is igaz lehet.
-
vpanangin
senior tag
Bekerült már az új 4 GB adat opció a díjcsomag összeállítás táblázatba? Nálam még nem látszik.
-
Nagy intervallumok között mozog az, hogy mire kell és mire nem előleg, és bár a felsorolt dolgok - elvileg - befolyásolják ezt, de a gyakorlatban azt tapasztaltam, hogy többszázezres laptopok vásárlásánál nem kellett fizetnem előleget (pedig azt nem is tudják letiltani), míg egy 50k-s twlefonnál elkértek 60k-t. Mindezt úgy, hogy 8 előfizetés van a nevemen és nincs elmradásom.
Nem sok logika van benne -
bendegruz
őstag
Nem értetted amit irtam.
Pár hete ugyanarra a készülékre ugyanazzal a csomaggal a harmada előleget kérték, mint most.
Nyilván evidens amit írtál.Sok minden függvénye az előleg mértéke.
Csak ugye ha be kell 100.000-200.000 körüli előleget fizetni, akkor értelmét veszti a reszletfizetés. -
Winne
nagyúr
válasz
Lackooo84 #116144 üzenetére
Pedig előfizetés nélkül nem lehetne nullára én úgy tudom, ahogy a fórumtárs is írta nem tudják milyen fizetőképes vagy.
Ismerősnél most pont fordítva volt, meglévő előfizetései mellé nézegetett egy telefont és eddig kért tőle előleget, ebben a hónapban meg már semmit. Meg is vette.
-
glacious
addikt
válasz
Össze-vissza van. Nekem anno a nokia 4.2-t nem engedte, pár nap múlva a novát pedig igen és úgy érzem jobban jártam vele
Persze valami bug miatt volt és rengeteget kellett telefonálnom utána, hogy egy számlára (a magentámba) kerüljön az egész a másik 6 előfizetés mellé.
Az s20+5G-m pedig március óta érkezik, pedig már rég átvettem, ezt még nem tudták megoldani, de van egy hibajegyem.
-
Zeki
nagyúr
Eléggé egyszerű lett a Telekom tv kínálata. Lg, Samsung uralom. Somy, Panasonic sehol.
-
-
Kaba
veterán
válasz
Az egyéni hitelkereted minden egyes szolgáltatás ill. készülékkihozatal után csökkenni fog a szolgáltatás és készülékár nagyságának függvényében.A novát még előleg nélkül kaptad,a következőért már 18 előleget kértek,a harmadikért már valószínűleg a listaárat fogják kérni.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Lackooo84 #116138 üzenetére
Az előleg pont fedezi a 10 hónap havidíjait, ha a legkisebb csomagot választod.
Most én is így vettem egy készüléket egy 2 hetes Dominó kártyával. A kért előleg nagyjából a 2 évnyi havidíjnak felelt meg, így gyakorlatilag végig csak a készülék törlesztőjét kell fizetnem.
Az 512 GB-os S10+ esetén már nálam is 100 ezer fölötti előleget kért. -
Lackooo84
nagyúr
Kíváncsi lennék mások hogy vásároltak pl. novát így, mert én most dominóról váltással sem tudok egy 10x3500-as terméket megvenni, mert kér rá 18000 előleget ez a fos rendszer....
-
Lehiñito
senior tag
válasz
blackmajesty #116136 üzenetére
Gyanítottam, hogy lesz egy ilyen turpisság a dologban, hogy régi szolgáltatást nem lehet bevinni magentába. Mindegy, felhívom holnap őket és megkérdezem milyen lehetőségeim vannak.
Ha nagyon drágán akarják adni az otthonit, akkor max marad minden így. Köszi Neked is az infót. -
blackmajesty
aktív tag
válasz
Lehiñito #116121 üzenetére
Azért mutat 25% kedvezményt, mobil előfizetésre, mert még 201809-nél régebbi az otthoni díjcsomagod. Ahhoz hogy ma ebből Magenta1-et csinálhass, át kell váltani 201909-esre. Új hűséget nem kell vállalnod az otthonira, csomagot váltani lehet anélkül is.
Kaba: a 25%-os kedvezményből amit a mobilra kap már össze van vonva a szolgáltatás, csak nem olyanja van, ami megfelel a Magenta1 követelményeinek.
V.Stryker: régen volt olyan (mix csomag ahogy írja más is), már több mint 1 éve nem lehet olyat kötni, akinek megvan még az a csomag, az használhatja, de már készüléket sem lehet hozzá venni. Ha korlát kell, marad a dominó és a töltögetés.
-
válasz
V.Stryker #116131 üzenetére
Most is vannak ilyen megújuló választható opciók, ezek 30 naponta újra automatikusan aktiválódnak, az tuti! De csak akkor, ha a feltöltött keret fedezi a megújítást. Ha nem, akkor nincs megújulás.
Csak az az egy védelmed van, hogy nem töltesz rá túl sokat, mert ha a gyerek ezeket elkezdi az Appban nyomogatni, hamar lepörög az egyenleg.
-
Nikaré
őstag
válasz
kovacsmi_74 #116130 üzenetére
Oké köszi, fiókban fogjuk megnézni.
THX -
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Azt tudja valaki, hogy Domino 5 az mennyi Ft a perc díja?
(Régi kártya az biztos) -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Jelenleg Domino csomagos gyereknek milyen opciók érhetőek el, ami ilyen fix, keretet nem engedi,hogy túllépje opciós? Vagy van valami ilyesmi? (magenta és mobil előfizunk van)
-
Winne
nagyúr
válasz
blackmajesty #116110 üzenetére
-
Kaba
veterán
válasz
Lehiñito #116121 üzenetére
Az otthonira nem vállalsz új hűséget marad a régi tarifa.A telekom fiókodban összevonod az otthonit és a mobil előfizetést.Automatikusan 30%-ot fogsz kapni mindenre,ha valamiért ez nem működne felhívod a 1414-et és az ügyintéző összevonja az otthonit és a mobilt magentába.
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Van 3 otthoni szolgáltatásom( tv, net, telefon) kb. 2éve nincs már rá hűség. Nem tervezem megújítani, mert jelentősen drágább lenne.
A napokban rendeltem egy telefont előfizetéssel 0perc és 3Gb net tarifával. 25%-al 1418ft a havidíj. Van arra lehetőségem, hogy Magenta 1-es legyek? De úgy hogy az otthoni szolgáltatásokat ne kelljen újabb hűséget vállalnom? Illetve van még a nevemen egy domino is. -
Zoty4
őstag
Srácok továbbra is 2500 a min feltöltés domino esetén ha 1 évig szeretném használni?
-
hellopeti
csendes tag
válasz
Hegyirabló #116113 üzenetére
Tökéletesen működik a VoLTE, VoWIFI, Hívásértesítő. iPhone 11 Pro, fizikai SIM.
-
-
anglergab
addikt
válasz
Hívás közben bejövő hívásokról lehet nem kapsz SMS-t VoLTE esetén, de azt úgyis mutatja a telefon, ha aktív a hívásvárakoztatás. Amúgy meg nem tud bejönni a hívás mert foglalt.
A lényeg, a nem elérhető esetén való hívásértesítő SMS működik.
Ha központilag nem volt beállítva, akkor pedig telefonon be tudod állítani az átirányításoknál.
Ha meg mindkét helyen be van állítva, az is jó -
válasz
Szia,
Több éve aktív az előfizetésen a VoLTE, használtam korábban Huawei, Samsung, most pedig iPhone (XS Max) készülékkel, minden rendben, az értesítéseket is megkapom.
-
Sziasztok!
Nagyon úgy néz ki, hogy jövök át Telekomhoz. Na most Telekom esküszik rá, hogy jelenleg hibátlan náluk a VoLTE, de azért belenéztem a topikba, és még húsvétkor is volt, aki arra panaszkodott, hogy nem kap hívásértesítő SMS-t, ha aktív a VoLTE. Ezért gondoltam megkérdezem, nektek mi a tapasztalatotok? Készülékem egy Apple 11 Pro.
Köszönök minden választ!
-
Fifi
őstag
válasz
kovacsmi_74 #116111 üzenetére
Köszönöm!
Király vagy! -
blackmajesty
aktív tag
-
Fifi
őstag
válasz
kovacsmi_74 #116107 üzenetére
Köszi, de telekom fiókban sem leltem
A fapados nem játszik, mert tőlem távol lévő idős rokonok kártyái vannak regisztrálva, nem ér annyit, amíg elmagyarázom nekik, hogy mit diktáljanak be. Megszokom az új sorrendet inkább ...
Szerk: Nem tudom, hogy mi volt ~1,5 hete, de az összes dominó előfizetésemnél kikapcsolt a roaming - gyerekeim meg is lepődtek, hogy nem tudják használni a telefonjaikat Ausztriában -, aktiválódott a kikapcsolt hívásátirányítás nem válaszol esetére és az appban a sorrend is felborult ... már csak ezt nem tudtam orvosolni
-
Winne
nagyúr
válasz
blackmajesty #116093 üzenetére
Köszi!
Az mondjuk vicces, hogy Mo-ról (ami EU) Németország az fizetős, Ausztriából Németország meg a 100 perccel kezd.
-
AnonymusX
őstag
válasz
csonkadavid #116103 üzenetére
Felhívtad a Sprintert vagy online próbálod megtalálni? Ha az elsőt nem tetted volna, akkor azt javaslom.
Nekem múlt héten simán megérkezett a csomagom 1 nap alatt pickpackra.
-
csonkadavid
tag
Sziasztok! Rendelt mostánában valaki pick pack pontra? Állítólag 3 napja átadták a rendelésemet nekik. A pickpack rendszerében persze nem látszik semmi. Ennyire összedőlt a szállítási rendszerük?
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Telekom alkalmazásban (verzió 16.8.1 (16818)) nem látok most arra lehetőséget, hogy az előfizetéseket számomra megfelelő sorrendbe rakjam. Régen biztos volt erre lehetőség.
Lehet nem jó helyen keresem vagy kivették ezt a featuret?
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Intel I5-8500T / Beszámítás OK!
- Intel I5-9500T / Beszámítás OK!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- EVGA SuperNOVA 850 G2 80+ GOLD 850W teljesen moduláris tápegység garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest