- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Winne #144250 üzenetére
Nincs olyan jogszabály, ami kötelezővé tenné a független eszközök értékesítését, más előírás van emögött. A kötelezően elvégzendő függetlenítést előíró jogszabály miatt kezdtek független telefonokat árulni, hisz’ így nem kell később foglalkozni vele (sokkal inkább felhasználó barát is ez, plusz a szolgáltatónak sem teher).
A Yettel is független telefonokat forgalmaz, mi több: a One is (az egy szem kivétel az iPhone, amit valami megmagyarázhatatlan okból, a piacon egyedüli szereplőként csak a One függően értékesít).
-
EmberXY
veterán
válasz
Winne #138034 üzenetére
Ha csak az nem számít bűncselekménynek, hogy visszaélnek a telefonszámommal...
De nyilván ez elhanyagolható, mint ahogy az a kellemetlenség is, amikor magyarázkodnom kell, hogy én bezzeg nem kerestem az adott illetőt.
Természetesen a feljelentéssel semmire nem mennék, ez tény, ennél komolyabb ügyekben sincs értelme nekimenni, nem hogy ebben. -
tibike8
őstag
válasz
Winne #137978 üzenetére
Na igen, ott dolgoztam én is vagy 8 évvel ezelőttig.
Csak idegesítő az ellentmondásos tájékoztatás. Chaten szoktam intézni a dolgokat mert azt a legegyszerűbb elmenteni. Volt, hogy mondja az üszis srác este 9-kor, hogy 90 perc múlva írjak megint mert be vagyok lépve online. Na most 22 óráig van üszi... Aztán mikor az SD jegyet vette fel egyikük, mondja a 72 órát meg, hogy a chaten érdeklődjek. Később más már 2 hetet írt és majd kapok SMS-t... Ez az igazi ügyfélélmény... -
domper2015
senior tag
válasz
Winne #137183 üzenetére
Nálam is csinál ilyet a céges korlátlan, valamikor 30 perctől az órákig terjedő időszakban semmi net, néha csak segélyhívás. Aztán egyszer varázsütésre..
Ott ahol a Telekom csoport is van Pl. Románia, Szlovákia, Lengyelország. Ausztriában nem ennyire kiszámíthatatlan. A privát Dominó kártyával ritkábban illetve rövidebben szokta ezt előadni. -
4Grider
félisten
válasz
Winne #137181 üzenetére
Magyarországon sok esetben elkényeztetnek a szolgáltatók, és elég sok helyen több 10 Mbps sebesség van. És közben Európában rengeteg helyen ha 10 Mbps-ot ki tudsz hozni az adott helyi szolgáltató hálózatából, az már jónak számít. Ezért javasolják a szolgáltatók a manuálisan választott másik szolgáltató tesztelését is...
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Winne #136578 üzenetére
Nem rég költöztem ide, majd ezután lesz (másik szolgáltató által) net.
(Még majd megérdeklődöm üzletben, de az oldal szerint erre nincs kiépített Telekomos vezetékes hálózat. Ami gáz, mert akkor valahova le kell passzolnom az otthonit…)Szóval jelenleg nem, de holnap délutántól fogom használni a VoWifit.
Csak fura, mert “pénzes” környék, csupa új építésű lakásokkal/házakkal. Azt hittem, hogy itt jobb lesz az infrastruktúra.
Nahde nem baj, majd megoldom okosba. -
Aaron14
őstag
válasz
Winne #136551 üzenetére
Igen, de valószínű az ügyintéző nem fog ugrani, ha kap készletértesítőt, hogy gyorsan megrendelje nekem, főleg ha ez olyan időszakban történik, amikor nem is dolgozik.
Amúgy kemény mennyire érdektelen a Telekomnál szinte mindenki a témával kapcsolatban. Én is emberekkel foglalkozom, nem könnyű, de 0 hajlandóság bármilyen alternatív megoldásra nem egy ügyfélközpontú hozzáállás.
-
Aaron14
őstag
válasz
Winne #136522 üzenetére
Nem vagyok hűségben és személyesen nem lehet megvenni az iPhone 15 Pro-t, csak és kizárólag online.
Ismert a fent említett hiba, Facebook is tele van olyan kommentekkel, hogy nem tudnak online semmit intézni, mégis leszarják.
Sajnos máshol drágábban jönnék ki, szóval nem tudom felmondani az előfizetésem.
-
AnonymusX
őstag
válasz
Winne #136508 üzenetére
Érezhető bevételkiesés esetén úgy gondolom, már javították volna, vagy ha nem lehet javítani, akkor valami riasztást dobhatna a folyamat a megfelelő csoportnak elakadás esetén.
A tapasztalatom az, hogy ilyenkor az ügyfélnek kell könyörögni az eszközért és ennek hatására szedik ki tetszhalott állapotából a megrendelést, egyébként semmi nem történne vele.
Általában a hűséggel történő rendelésekkel van probléma, ami pont a Telekomnak lenne jó, szóval érthetetlen számomra, hogy az én esetem után 5 évvel még ilyen megtörténik.
-
MadMancs
veterán
válasz
Winne #131011 üzenetére
Nem csak ott. Telekomnál az összes, de samsungok pont mindháromnál minimum 3 éve gyári függetlenek mindenhol. Párom családja telekomosok elsődlegesen, mi Voda, édesanyámék Telenor/Yettel.
Voda, csak Samsungok 2019 óta, függetlenek.
Telekom: Huawei-ek, iPhone-ok, samsungok 2018 óta, függetlenek (iPhone csak 12 től).
Yettel, samsungok 2017 óta, függetlenek.Azóta 98% ban mindháromnál függetlenek a telók, de samsungokkal kezdték elég régen. Sőt 2 éve eljutottunk oda samsungokkal hogy csak Telekomnak van csak saját szoftvere, Voda és Yettel már gyári független (XEH) szoftverrel árulja őket.
-
kory24
őstag
válasz
Winne #126432 üzenetére
Nekem egyik multisim tabletben van másik pedig okosórában.
Könnyebb átláthatóságért (meg mert volt rá lehetőség) eszerint adtam nekik nevet, hogy miben vannak.
Azonban az órából átkerült a sim telefonba, ezért ha lenne rá lehetőség átnevezném, de mivel annyira nem zavaró ilyen aprósággal nem fogom az ügyfélszolgálat idejét rabolni...Na meg mennyi idő míg chaten elmagyarázom mit szeretnék és mennyi idő lenne online felületen átnevezni, mint régen lehetett?
Tehát saját időmet is pazarolnám...
Elvileg a telekomnak is célja, hogy tehermentesítse az alkalmazottjait, terelve ügyfeleket online felületen történő vásárlásra (online kedvezmény, wanda), erre ki vesznek ilyen alap opciókat vagy mint pl a hátralevő részletek befizetési lehetőségét (igen tudom le volt már itt írva lehet átutalni, aminek egyébként plus díja is lehet), de biztos emiatt is kapnak megkeresést ügyfélszolgálatosok = plussz meló lett nekik emiatt is....
Ha nem is vicc, de mindenképpen érdekes az irány amerre "fejlődik" a webes felület. Apró, de hasznos funkciók tűnnek el mégha csak "valami hiba" miatt is
-
-
válasz
Winne #125111 üzenetére
Éppen írni akartam, hogy a héten volt egy érdekes tapasztalatom listaáras vásárlási kísérlettel, érdekes kifogásokkal hajtottak el. Nyilván az volt az érzésem, hogy ebből nincs jutalék, nem akarják erre feláldozni a készletet (annyira átlátszó volt a kifogás, hogy még az is megfordult a fejemben, hogy bepanaszolom a partner üzletet a szolgáltatónál, de végül úgy voltam vele hogy erre most nekem nincs időm).
-
Kaba
veterán
-
Kaba
veterán
válasz
Winne #124789 üzenetére
Kötbér fizetéssel természetesen mindent lehet,még a szerződést is fel lehet mondani,erről volt szó,a 124723 és 124724-es hsz.alatt.
Az eredeti kérdezőnek azért javasoltam,hogy 11 napot várjon még,akkor nem bonyolódik a vásárlása kötbérteherrel és a teljes kedvezményt is megkapja. -
4Grider
félisten
válasz
Winne #123765 üzenetére
Igen, mert az L-ben a belföldi irányok felé indított hívás ingyenes. Ha EU roamingban vagy vele, akkor az EU-s szám hívásának díja a belföldi más mobil irányú alapdíjas hívás díja lesz (annyiért hívsz egy olasz/horvát/francia/német/görög számot, amennyiért itthon hívnál egy hazai Vodafone-ost).
-
4Grider
félisten
válasz
Winne #123751 üzenetére
Az eu-s roaming jóval korábban lett szabályozva eu-s jogszabállyal mint az eu-n belüli hívások. Ezért van az, hogy alapesetben olcsóbban hívsz eu-s roaming közben eu-s számokat, mint itthonról eu-s számokat. De idővel utóbbi is utól fogja érni a roaming árszintet (néhány év kérdése a dolog).
-
m1lan
őstag
válasz
Winne #122928 üzenetére
Még a Telekomnál dolgoztam, amikor bevezették ezt a kedvezményt. Akkor az első fél évben csak a kötbér kinullázása után lehetett újra szerződni 2 évre. A weboldal termékismertetője szerint jelenleg is így van, konkrétan ez olvasható ott:
Ha van is valami "technikai" kerülőút, hivatalosan egészen biztosan nem lehet.
-
m1lan
őstag
válasz
Winne #121499 üzenetére
A fórumtárs új előfizetést kötött, ilyen módon bárki bármikor tud készüléket vásárolni. Az üzletben viszont félreinformálták, mivel a linkelt oldal alapján a Telekom Készülékkedvezmény továbbra is érvényben van, szóval a 6 hónap leteltével a másik előfizetésére/előfizetéseire is tud újabb 2 év hűség vállalásával vásárolni valamit.
-
válasz
Winne #121005 üzenetére
Mert bár régóta itt lakunk, az ismerős lány csak most szánta rá magát, hogy eladja ezt a lakást és megvehessük.
A távolból csak végszükség esetén kértük volna, hogy váltsunk időközben szolgáltatót, mivel vidékre költözött és néhány ügymenet bonyolultabb és hosszabb így, bár mindenben maximálisan segítőkész volt eddig is.
Mobilos fronton mennyivel egyszerűbb minden...
A vezetékest is lemondhatja ugyan telefonon vagy vidéken személyesen, de az eszközök meg itt vannak, azokat külön kell eljuttatni a szolgáltatónak - a Telekomnál ezzel kapcsolatban van korábbi negatív tapasztalatom, nem tudom a Vodafone miként áll majd hozzá.
De mindegy, már folyamatban a lakás adásvétele, amint a nevünkre kerül, jöhet a Telekom optika és a Magenta 1.
Kíváncsiságból megnéztem a vidéki címet is, ahol a családi házam van, majdnem elsírtam magam, ott horror áron van semmi kis szolgáltatás. (Kb, annyiba kerül ott a 30/5 Mbps net, mint itt az 1000/1000 Mbps)
Az Magentában sem lenne ott buli csak azért, hogy a mobilos előfizetésem némi előnyhöz jussanak, szóval eddig nem lett volna értelme, na de majd itt. -
válasz
Winne #121003 üzenetére
A maradással nincs gond, 24 - 23 - 22 éves előfizetéseim vannak mobil fronton, azóta folyamatosan ezen szolgáltatóinál - illetve korábban jogelődeinél - vagyok.
Más kérdés, hogy jó ideje nincs hűség egyiken sem, mert egyszerűen nem éri meg mostanság készüléket vásárolni a szolgáltatónál.
A Magenta 1-et nézegetem, mert most Vodafone vezetékesünk (koax) van, de van itt Telekom optika (meg DIGI - bár az nem optika - és Flip is, így a Telekom is jelentősen olcsóbb, mint ahol nincs megfelelő konkurencia), amin jobb szolgáltatást adnak, jóval gyorsabb netet, több HD csatornát...stb., de a készülékkedvezmény még Magenta 1 esetén is annyira kevés, hogy inkább csak 1 év lesz aláírva, ha arra kerül a sor. -
törölt tag
válasz
Winne #120715 üzenetére
Nem tudom: utoljára 2006-ban vettem vodától egy GX17-et
De az apróhirdetéses oldalakat elnézve, inkább függő készüléket árulnak még manapság is.Én törvénnyel tiltanám a függő telefonok értékesítését, ugyanúgy, ahogy a szolgáltatói rom-os készülékeket is. Valahogy így: [link]
-
törölt tag
válasz
Winne #120711 üzenetére
Lehet, hogy bővebben kellett volna kifejtenem az indoklásom, de megteszem most.
Ha valakit untatot, elnézést kérekde lesz benne hasznos infó is.
Hogy miért alakult úgy ahogy, az mindegy is (nem tudatos döntés), de minden családtagom vodafone-os.
Van egy olyan csomagom, amivel korlátlanul hívok vodásokat + 100 percet más hálóba, ha ezek elfogytak 10 Ft a percdíj. Havi szinten több100 percet beszélek voda irányba.
Ha csak a készülék árát nézném, és a telekomtól vennék telefont, úgy korlátlan csomagggal tudnám kiváltani a jelenlegit, a több100 perc miatt, ami havi szinten 9180, vagyis 7.680 Ft többletkiadás.
Vagy megtartanám a vodás előfizetést is, és megvenném a legkisebb telekomos előfizetést(3390), amit utána nem használnék (pénzkidobás).
Tehát itt jön elő az, amit korábban írtam: ha az ember tudatos, akkor bizony a felhasználói szokásához mérve a teljes költséget nézi 2 évre: készülék ár + havi díj.
Ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha valakinek inkább telekomos ismerősei vannak (és ezekkel beszél havi több100 percet): miért menne át vodához Go Talk+-ra (7990) amikor a telekom Mobil M+4GB is kiszolgálja (5090) az igényeit.
Amikor azt hallom/olvasom, hogy egyik/másik szolgáltatónál olcsóbb a telefon, akkor igyekeszem ezekre az érvekre felhívni a beszélgetőtársam figyelmét, mert ami kezdetben olcsóbb, az a hűség végéig mégis több lehet.A másik dolog: a készülékvásárlási szál a feltöltőkártyás ártól indult el, ami azért megállja a helyét az összehasonlítás terén, hiszen fogod az újonnan kapott pre-paid simet, eldobod, és használod azzal a szolgáltatói SIM-mel, amivel korábban.
Harmadik: korábban vettem egy samsung készüléket telekomtól, TMH-s rom van rajta. Külföldre mentem és akármilyen magyar voda simmel próbáltam csak 0,2Mbps-es sebességet produkált.
Hónapokban tellt, mire rájöttem, hogy "véletlenül" ki van felejtve a TMH-s romból a voda helyes roaming profilja.Végszónak:
- soha nem vennék telefont vodától, telenortól havidíjas csomagban, mert csak hűség végén függetleníthető
- feltöltőkártyás voda/telenor készüléket csak akkor vennék, ha nincs rajta szolgáltatói ROM
- soha nem vennék olyan telefont telekomtól, amin nem a gyári ROM van, hanem szolgáltatói (tudom: cseréljek romot...stb-stb, inkább nem sz*rakodok ilyennel)
De a fentiek az én igényeim, és elfogadom, ha másnak mások az igényei, ha másnak tökéletesen megfelelnek a szolgáltatói ROM-os készülékek.
UI: most egy LG G7et használok, amit telekomtól vettem 80.000-ért listaáron (kifutó modell volt, a korábbi 240.000-es árról ennyire vitte le a telekom, ilyet vodától ne várj
): tökéletesen működik vodával, mert nincs rajta szolgáltatói ROM.
-
válasz
Winne #120711 üzenetére
Én csak szimplán egyéb kedvezmények nélkül számolgattam neki. azt a feltételét nézve, hogy "egyformán megfelel".
Nekem pl. Magentám van, a 2 évnyi a havidíj így 467.520 helyett csak 327.264 lenne, meg hát igen, arra is rárakhatnám a 2 évet még egy kis extra készülékkedvezményért... -
törölt tag
-
Marci112233
addikt
válasz
Winne #120557 üzenetére
Ezt a szöveget dobta ki ( A személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány a megadott adatokkal érvényes.) , de abban biztos voltam hogy érvényes a személyi mert 19-ben készült. Sőt a jogsit is ellenőriztem és arra is ezt dobta ki.
#120556 kovacsmi_74
Ez sem jött be. De mint írtam, az összes adatomat pirossal keretezi be, és épp ezt nem értem miért. -
zzola
titán
válasz
Winne #120322 üzenetére
Van egy privát Telekomos kártyám, azzal van VoWifi menü ki/be opció. Ha nincs térerő, vagy nagyon gyenge, akkor átvált wifire. Készülék (mármint a sajátom) ki is jelzi, amikor wifin kapcsolódik. Tehát - elviekben - mindig elérhető vagy. Nekem ez jól jön, mert valamiért csak 1-2 rublikát jelez a készülékem a lakásban.
VoWIFI (Voice over Wi-Fi): hanghívás Wi-Fi hálózaton keresztül
Működése:
A technológia biztosítja a mobilhálózat jobb lefedettségét, alacsony/hiányzó jelszintű (térerő) VoLTE/4G területeken is. A telefonhívás ilyenkor a felhasználó által kiválasztott Wi-Fi hálózaton történik.
Előnyei:
Kültéren vagy beltéren VoLTE/4G hálózat hiányában, vagy alacsony mobil jelszintnél (térerő) is folyamatos a szolgáltatás, hívást kezdeményezhetünk/fogadhatunk, SMS-t küldhetünk/fogadhatunk. A beérkező hívások által használt hálózat típusa látható (Wi-Fi vagy 4G/LTE, roaming esetén 2G/3G hálózaton keresztül érkezett-e az üzenet/hívás). A hívás az interneten keresztül titkosított csatornán jut el a mobilhálózatához, így nyílt internet használat esetén sem lehet lehallgatni. (Pl. reptér, pláza, hotel, étterem nyílt Wi-Fi hálózatnál is biztonságos a hívás/kapcsolat). A felhasználó zavartalanul élvezheti az internethasználati előnyöket a hívás ideje alatt. Kristálytiszta hangzás. A funkció használatával a mobil díjcsomaghoz tartozó adatkerete nem csökken.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest