- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Bluetooth hangszórók
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
válasz
viktorhu #132833 üzenetére
Valószínűleg arra ha a címzettnek nem tudja kézbesíteni. Küldő oldalról nem értelmezhető, mivel eleve ha nem működik nálunk épp, vagy a címzett nem RCS regisztrált, alapból SMS-ként megy az üzenet.
Szokott rá néha példa lenni, hogy bár partner is használ RCS, valami miatt nem tudja nála kézbesíteni (kb fél percig küldés felirat látható) olyankor megkérdezi hogy el akarom e küldeni SMS/MMS. Nálam így van beállítva. Már csak azért is, mert ha kissebb a kép pl akkor ne küldjön MMS nekem. Nagyobb képek, videók hivatkozásként mennek Samsung szerverén keresztül , SMS-ben ilyenkor. -
-
Renwick
őstag
válasz
viktorhu #132306 üzenetére
Pontosabban kb 78%-ban a 4iG-é, 22-ben az államé. De ez az arány maximum 80-20 -ig mehet. Vagyis a Yettelnek kb. 20%-a van a 4iG kezében, a többi ha úgy tetszik állami tulajdon. Illetve vannak olyan pletykák, miszerint az egész 25%-os tulajdonhányad szépen visszavándorol majd az államhoz.
-
kchris78
veterán
válasz
viktorhu #130924 üzenetére
hát felkészülési idő nélkül nehezen megy.. ez nem úgy megy hogy kirohan egy rohamkocsi egy mobilcellával és bekapcsolja (főleg ha eleve volt már ott 3.6-os cella).. körbe kell nézni a környező cellákat, átkalibrálni.. hogy ne legyen rosszabb az eredmény mint lenne anélkül mintha hozzá se nyúlnának.. az nem 1-2 perc.
-
pitiless
senior tag
válasz
viktorhu #128306 üzenetére
Egyszer kaptam egy mailt a vodafone-tól, benne mobilos szerződéssel, név egyezett, meg az email, semmi más, tehát egyértelműen elírták az emailt. Felhívtam, bemutatkoztam hogy X. Y. vagyok (akkor még nem tudtam kivel állok szemben
) és erre közölte, hogy nem, mert X. Y. Beletelt egy kis időbe, amíg felfogta, hogy mást is hívhatnak X. Y.-nak.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
viktorhu #128034 üzenetére
a PTK szerint szóban is lehet szerződni (jognyilatkozat szóban, írásban vagy ráutaló magatartással tehető), csak a bizonyítás nehéz. Én is ugyan ezt írtam
, hogy szóban kötött szerződést nehéz bizonyítani, felvétel nélkül. Pl. videóbankos számlanyitásnál szóban kell szerződést kötni, amiről persze felvétel is készül, majd hiteles írásos dokumentum is.
Igen, itt a 2 utólagos “új” tulaj a károsult. Mint írtam, kimerítheti a csalás fogalmát, így érdemes lehet feljelentést tenni az eredeti tulajjal szemben.
-
kovacsmi_74
senior tag
-
MolTol
tag
válasz
viktorhu #127454 üzenetére
ez a történet valójában úgy hangzik, hogy abban egyeztek meg a csatornákkal, hogy egy fix előfizetői szám után fizetnek nekik, akár több előfizetőjük lesz akár kevesebb és senki nem hitte el, hogy össze tudnának hirtelen hozni annyi előfizetőt, így gyorsan rábólintottak, aztán az 1-2 év ingyenességgel olyan mennyiségű előfizetőt gyűjtöttek amire (rajtuk kívül) senki se számított, így akasztották meg a UPC addigi üzletmenetét elég rendesen, de ez már történelem...
-
válasz
viktorhu #127430 üzenetére
Érdekes ez a vowifi tiltás a Telekom részéről. A Diginél nincs ilyen. Akár Guatemalaból is telefonálhatsz wifin keresztül itthoni percdíjjakkal. Régebben a digimobilos fórumban valaki írta, hogy Chiléből telefonált haza és annyiba került, mintha a sarokról hívott volna valakit. Vowifin keresztül digis szám ingyenes, más irányba pedig vagy a 200 percbe belefér, vagy ha azon túlmegy, 4 forint/perc. 😁
-
TheMarci
addikt
válasz
viktorhu #125780 üzenetére
Nekem is van csomó dominós kártyám másnál, meg természetesen csak kötözködtem, sok más olyan dolog van az aszf-ben, amit megszegünk, és még csak eszünkbe sem jut.
Pár éve meg pont a telekomos ügyintéző javasolta -nyilván kifogásolható módon-, hogy kössem az alap biztosítást, és ha bármi lesz a telefonnal, én ejtettem le. (Persze nem lett semmi, el is felejtettem, hogy van rá biztosítás, és most mondogattam le 3 éves biztiket.) -
ANDROID???
addikt
válasz
viktorhu #125406 üzenetére
Nem szoktam mondani semmit a logaritmusnak köszi. Amikor próbáltam rávezetni is , hogy internet hiba, vagy mobil vagy valami ... Az igen és a nem kifejezésekre is visszakérdez.. Szánalom az egész, de ezt már kiveséztük., nem szoktam beszélni sem ahhoz, annyira szánalmas idegölő, hogy borzalom, amikro a hangot is meghallom...
-
sz.j
nagyúr
válasz
viktorhu #120136 üzenetére
Először is mindenkinek köszönöm az infókat.
@ viktorhu
Maga a számlázás folyamata a szamlazz.hu oldalán történne, tehát nem lenne a számlázáshoz semmi sem a telóra letöltve.
Maradna a kész e-számla elküldése az ügyfél e-mailjére.Mivel túlzottan nem szoktuk a netet használni (főképp térkép, keresés, stb) gondolom hogy talán így elég lesz a havi 4Gb.
-
MadMancs
veterán
válasz
viktorhu #119317 üzenetére
Ez az opció nem valószínű. Eleve a telefon se engedi ugyanazt a számot egyszerre 2x hívni ugyanarról a számról. Még konferencia hívásban se. Legalábbis samsung biztosan. De szerintem szolgáltatói oldalon se tudna ezzel mit kezdeni alap esetben a rendszer, valószínűleg bug volt.
-
törölt tag
válasz
viktorhu #118780 üzenetére
telen telefon volt, és kiderült, hogy ez volt a baja... az újnáűl talán már nem kellett, vagy már mivel korábban be volt másikon, lehet ezért tudt nem tudom.
De akkor jó tudni
" Beleteszed és kiválasztod melyik sim legyen az alap a hívásra, SMS-ra és mobilnetre. "
Ezt a részt ismerem - az előzőnél viszont még csak egy sim volt... lehet annél még más volt a helyzet. De akkor jó tudni. köszönöm a válaszokat"(#118783) viktorhu "
Hm, lehet a másiknál, ilyesmi volt, nem tudom Extreme Digitálból volt mind kettő. -
blackmajesty
aktív tag
válasz
viktorhu #118355 üzenetére
2 munkanap az amire te gondolsz, de az csak üzletekben működik. Online, vagy telefonon úgy működik, hogy a kártya kézhezvételétől számított 10. munkanap. Vagyis nem, nem lehet korábban. Ezt az online igény feladásakor is írja. Lehet választani kiszállítás időpontot és ahhoz fogja igazítani a számhordozás időpontját. Amikor le lett adva online az igény, ezt el kellett fogadni.
-
4Grider
félisten
válasz
viktorhu #118292 üzenetére
Ha ez Telenor oldali probléma, akkor az eredetileg Telenoros számodra sem kaptad volna meg az sms-t. Viszont megkaptad rá. Ebből az következik, hogy más útvonalon érkezik a hordozott számra az sms, de csak az egyik út fizet annak végződtetéséért. Ingyen pedig senki nem köteles ma Magyarországon sms-t végződtetni.
-
enginev3.0
félisten
válasz
viktorhu #117710 üzenetére
A majomkodás az az, hogy 2020-ban, amikor mindenhonnan az internet és az okostelefonok folynak, még 4gb netet adnak
és csak hogy tiszta legyen az elgondolás, mert tudom hogy egy szakmai fórumon, soha senki nem telefonozik naponta fél óránál többet, mindenkinek elég az 500Mb internet, (a fél napos akksi idő stb...) ezeket már megtanultam a különböző topikokban
Ami neked elég 4Gb az másnak nem, de ami másnak elég lenne ugyan ennyi pénzért, mondjuk 10Gb, az neked se fájna szerintem, a kecske is elfogyott meg a káposzta is jól lakott
ennyi. -
válasz
viktorhu #117396 üzenetére
70-nes de netje van
Ja OK, jogos! Nem esett le, gondolom eléggé megzavart a fenti kifejezés elemzése, először valami német szolgáltatóra asszociáltam, aztán leesett, hogy talán Vodafone lenne és a lényeg elsikkadt.
Az tuti, hogy ilyen kevés karakterben így még nem láttam két alap helyesírási hibát belegyömöszölni!70-nes de -
-
csacsi67
addikt
válasz
viktorhu #116454 üzenetére
Foglalkozatm pár ilyen üggyel azért ez a céges nagytételes vásárlásban sok esetben az ügyintézö is benne volt .Sok visszonteladótol meg lett vonva a forgalmazói jog. Ez nem csak a T-re irom ha nem a másik 2 szolgáltatóra is. Nem ide tartozik de sok esetben kihoztak 80-100 millás munkagépeket hajléktalanok nevére . Esetek 99 % ban a gép nem lett meg de sajnos az elkövetök sem nagy számban. Nem véletlenül vagyunk elökelö helyen a korupcios lsitában lásd a mostani példát Mozaik utca.
-
Winne
nagyúr
válasz
viktorhu #116425 üzenetére
Itt lejjebb azt írta valaki, hogy a havi számlát ha nem fizetik, akkor a szolgáltatást, majd később a telefont is felfüggesztik, de ha csak a részlet nincs fizetve, akkor semmi nem történik, járt így egy barátom, nem látta az appban a részleteit és üzletben nézette meg, akkor már 6 lejárt volt neki és semmi nem történt, mert a havi számlái fizetve voltak. Ezen a gondolatmeneten elindulva, ha a törlesztői már be vannak fizetve, akkor a maradék 2 hónap nem fizetett havi számlájával nem tiltanának imei-t pusztán a havi számlából kiindulva. Nem jól gondolkozom?
-
anglergab
addikt
válasz
viktorhu #115033 üzenetére
A torrent rövid időre is gond mobilneten, mint ahogy minden ami maximálisan használja a sávszélességet (pl. Speedtest, nagy fájl letöltése). Persze a rövid idő relatív. Illetve a Speedtest, nagy fájl letöltése annyiban jobb, hogy nem használ sok portot és mindkét irányt egyszerre.
-
Tompika777
senior tag
válasz
viktorhu #115030 üzenetére
Nem hiszem, hogy az szociális kérdés, ha 30-40-50milliós költözéstől tennénk függővé egy hálózati elérést...
Az volna a szociális probléma, ha valaki a havidíjat nem tudná fizetni... Azon meg átsiklottál, hogy maga a szolgáltató reklámozta a mobilnetet amivel bárhol bármikor korlátlanul használhatod a világhálót... A torrent dolgon meg lépjünk már túl, mert ahogy írták is rengeteg más is ki tudja ezt a hálózatot fektetni, csak pillanatnyilag nem az van korlátozva. -
enginev3.0
félisten
válasz
viktorhu #114797 üzenetére
Igen, tudom hogy a másik oldal sebessége is számít a válaszidőben
De úgy emlékszem hogy a speedtest képen ahol mérve volt az 5g, valamelyik magyar szerverre volt nézve, és úgy hatalmas a 10 fölötti Ping, mert nyakamat rá, hogy abban a pillanatban egy nem 5g nettel, hanem pl optikán én 1-2mset mértem volna (persze benne van hogy tévedek)
Meg is van
[link]És ez biztos hogy nem egy leterhelt 5g hálózat mellett lett mérve
-
enginev3.0
félisten
-
válasz
viktorhu #113583 üzenetére
Zseniálisan kiragadtál egy mondatot a hsz-ből, de amit írtam, hogy összességében a moduláris rendszere miatt szerintem sokkal jobb árai is vannak, azt tartom, persze itt ár/érték arányt értek főleg. Nem csak előfizetésre gondolok, hanem Dominora is természetesen.
Külön sajnálatos, hogy egy quasi kommunikációs topikban is ennyire nyögvenyelős a kommunikáció.
(ebbe beleértendő a kérdező hsz-e is persze)
Azt is írtam, hogy ha elemezve az adott igényeket, jobbat talál a másik szolgáltatónál, akkor azt kell választani. Ez nem is kérdés.
erre gondolok:
korlátlan duma, + 10GB net-et, 3500Ft.
Kicsit szkeptikus vagyok, hogy ez igaz lenne így, de legyen......
-
-
anglergab
addikt
válasz
viktorhu #113410 üzenetére
Így van, a lakossági vezetékes és mobilnet nem bérelt/dedikált vonal, hanem megosztott erőforrások.
Illetve a szektor/szegmens méret a mobil esetén jóval nagyobb, illetve a jel-zaj arány sokkal magasabb mint vezetékesnél, ezért a kapacitása is sokkal kisebb.Úgy lehet elképzelni, mintha az otthoni vezetékes wifi routered látna el egy szektort (körcikket), ami sokkal nagyobb mint a wifi hatótávolsága de a kapacitása nagyon hasonló.
-
anglergab
addikt
válasz
viktorhu #113402 üzenetére
Azt nem értem, hogy pl. van mondjuk pár extrém felhasználó (folyamatos használattal), akik kitöltik a teljes kapacitást. Ha közben folyamatosan jönnek be átlagos felhasználók, akkor arányosan csökken az extrém felhasználók sávszélessége hogy abból kapjanak az átlagos felhasználók kis ideig. Azaz a rendszer kihasználása végig 100%, de mégis mindenki kiszolgálható.
Ha mondjuk van 10 extrém és 60 átlagos felhasználó egy szektorban, akkor is marad 1 Mbps átlagosan mindenkinek. A valóságban több, mivel az átlagos felhasználók forgalma burst jellegű, ütemezhető micro késleltetésekkel egymás után. -
anglergab
addikt
válasz
viktorhu #113399 üzenetére
Ezt a bedugulást hogyan kell érteni?
Mert gondolom ahányan kérnek erőforrást egyszerre, annyi felé osztódik a kapacitás. Mondjuk van egy gyakorlati hasznos 90 Mbps kapacitása egy 150 Mbps-es szektornak, akkor azzal 9-en egyszerre letölthetnek 10 Mbps-kel, ha bejön egy 10. előfizető, akkor pedig mindenki 9 Mbps-et kap és így tovább. Még 50-60 egyszerre forgalmazó embernél is jut 1-2 Mbps mindenkinek. -
Tompika777
senior tag
válasz
viktorhu #113396 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek...
Elsején kipróbálom, hogy feloldják e a torrentre vonatkozó lassítást...
Viszont konkrét leírást, hogy mi számít majd extrém adatforgalomnak, azt nem ártana tudni,mert ez viszonylagos megfogalmazás csak, hiszen kinek mi az extrém ugyebár.... De lehet ezután nem büntetik majd, ha valaki 4-6 Mbit/s-al töltöget... -
kovacsmi_74
senior tag
válasz
viktorhu #113103 üzenetére
A "visszasírjuk" királyi többes akart lenni, az általános közvélekedés miatt.
Amennyit én hívom őket...Tavaly havidíjas-->domino váltásnál fiók probléma miatt kerestem őket, egyébként nem szokott gondom lenni a szolgáltatással.
Ekkor viszont hallgattam, lehet most is kellett volna?
Hiszek neked, legközelebb kipróbálom a módszered, remélem nem mostanában lesz. -
HellGreg
őstag
válasz
viktorhu #112438 üzenetére
Azóta én is lenyugodtam és sikerült beszélni velük, most már minden rendben van. Valami olyasmi volt, hogy "visszakapcsoláskor nem aktiválódott automatikusan minden szolgáltatás", ezt mondta a csaj. Hogy ez csak a kolléga hibájának a fedezése volt-é, azt nem tudom, de a lényeg, hogy most már minden működik. Panaszt viszont fogunk tenni, mert kellemetlenséget okoztak, nem is kicsit. A vodafone ennél kevesebbért is adott pénzbeni kompenzációt egyszer.
-
válasz
viktorhu #112309 üzenetére
Tökéletesen igazad van és ezzel egyet is értettem. Ezután sem szeretnék mobilneten torrentezni egy notebookra 250GB SSD-re, azt ezután is az otthoni desktopon fogom megtenni. Ha egy évben egyszer mégis megteszem, hogy leszedek egy 3,4GB-os iso 990-os napi nettel, csak nem én leszek a közellenség.
Azzal is egyet tudnék érteni, ha egyáltalán nem lehetne torrentezni a hagyományos módon ész nélkül, de ezt nem tehetik meg sajnos.
Szóval nekem semmi bajom a korlátozással, mint azt le is írtam párszor, egyszerűen meg szerettem volna kérdezni a szolgáltató erre a célra fizetett dolgozóitól, hogy amit tapasztalok, az normális-e. Ha azt mondja, hogy igen, ez így van, már nem is érdekelt volna tovább, de így, hogy félretájékoztatott, így órákat töltöttem a lehetséges hiba forrásának felderítésével, mert jártam már hasonlóan, mint írtam. Akkor is a kedves ÜSZ vezetett félre, szóval ha 3 munkanapom elment miattuk, jogosan haragszom, ha akármilyen okból is félrevezetnek!
-
válasz
viktorhu #112300 üzenetére
Super! Látom a szövegből nem nagyon szűrted le, hogy ez a szokásom, hogy a Linux iso-kat így kezelem, de természetesen nem mobilneten töltöttem őket eddig, hanem kábelen, csak ugye a megszokás, ha valamit 6 évig ugyanúgy csinálsz.
De egyébként akár fenn is hagyhattam volna, mivel szintén a szövegből kiderül, hogy egy napos korlátlan netet használtam! Mindegy nem rólam szól ez, aki életében talán másodszor torrentezik nagyobb állományt mobilnetről, hanem arról szól.....de ezt már 20x leírtam. Már nem is fura, hogy magát a problémát mindenki kerüli, csak papagájkodja, hogy juj a csúnya torrent. Az úgy látszik, teljesen normális, hogy intézményesen hazudnak az ügyfélnek.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
viktorhu #111458 üzenetére
Mivel európai piacra szánták a készüléket, így nyilván érthető. De a régiózárnak teljesen más jelentése van. Az első aktiváláskor indul a készülék jótállása,amihez elég kicsomagolni és bekapcsolni az eszközt.
Ha a samsung használna is régiózárat, azt a szolgáltató nem fogja tudni eltávolítani a készülékről, kizárólag a gyártó. Bár a több mint 10éves pályafutásom alatt egyszer sem találkoztam régiózáras telefonnal,pedig volt szerencsém nagyon sok féle márkához és típushoz.
-
Drughi
addikt
válasz
viktorhu #111319 üzenetére
Telenornál (flottás) 9 hónap került 16e ft-ba.
Még így is megérte, mert így tudtam készüléket venni, annyival olcsóbban.
Sejtem 3 hét nem lenne több, mint 3e ft, de majd bemegyünk inkább. Azt tudom hogy a telekom nagyon gusztustalan tud lenni, nekem nagyon sok ismerősömet elüldözték már.Akit most csábítok át még westel-es a sim kártyája :D
-
kchris78
veterán
válasz
viktorhu #110796 üzenetére
viszont nem fognak mindenhol 3Gt csinalni. en szerintem a 2G kevesbe maceras mint a 3G, 900-on kb sosem fogjak a 2G-t lekapcsolni. Segelyhivas pl... europaban azt lehet tudni 900-on van.. Megtartanak egy minimalis spektrum tartomanyt es kesz, nem fog az senki se zavarni. Kulon eszkozt se kell hozza fenntartani mert ugy mukodnek ezek mar mint a fizikai hoston a virtualis gepek.
-
-
vizslakutya
senior tag
válasz
viktorhu #110279 üzenetére
Igazad van, hirtelen kevertem Montenegróval, mindkét helyre sokat járok. Valóban az Mtel van az gyakorlatilag a Telekom.
[link]itt lehet tájékozódni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- One mobilszolgáltatások
- Futás, futópályák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- BestBuy ruhás topik
- Le Mans Ultimate
- OLED TV topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest