Hirdetés
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Logitech Z906
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- SSD kibeszélő
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- UHD filmek lejátszása
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ketabruce
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Gigabyte Z97M-D3H alaplap egy dupla Kingston HyperX KHX1600C9D3/8GX típusú RAM-mal (KHX16C9T3K2/16X), kb 8 éves konfiguráció.
Milyen jelenleg is kapható RAM modul párt (2x8GB) érdemes hozzá vásárolni?
Ha CL számban eltér (pl 10) az nagy gáz?Ezt ajánlanátok, fog működni az optimális beállításokkal?
https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/kingston/fury-beast-16gb-2x8gb-ddr3-1600mhz-kf316c10bk2-16-p690366873/Köszi!
-
Brekkk
senior tag
válasz fudi2002 #63495 üzenetére
Egyenlőre nem megyek DDR5-re. Az AM5 nem fogott meg annyira még.
Az intel vonal meg fogyasztás miatt nem tetszik jelenleg.
Bár az Intel most inkább tetszik mint az AM5.
Még megfelel az AM4 tudása is. B die akkor lesz, ha hozzájutok használtan olcsóért.Az létezhet, hogy a rendszert reszponzívabbnak érzem így CL 14-en?
Valahogy simábban megy a rendszer. Illetve mintha a minimum FPS-ek, egy 5800X3D mellett is nőttek volna.
Vagy csak örülök a beállításnak és többet látok bele, mint ami? -
Brekkk
senior tag
válasz fudi2002 #63493 üzenetére
Még samu "B" die nem volt a kezeim között.
De brutális lehet a teljesítménye memóriaintenzív alkalmazásokban.
Magas órajel alacsony TRFC
Legközelebb, ha gépet építek DDR4 vonalon bepróbálom.Annó láttam olyan táblázatot, ahol felsorolták, hogy milyen orajelhez kb milyen TRFC tartozik memóriatípusra lebontva.
Meg volt egy összefoglaló táblázat, hogy melyik memóriaparaméter milyen hatással van az összteljesítményre.
Ez annó benne volt az összefoglalóban, ha jól emlékszem és egy német oldal volt. -
Imike20
senior tag
Sziasztok. A következő lenne a kérdésem.
Rendelkezem a köv. konfiggal és szeretném ki is használni.
Jelenleg RAM-ok 2133Mhz/(1066) mennek. Ha BIOS-ba engedélyezem a XMP (D.O.C.P) akkor átálítja 3000Mhz/(1500)-re. Ezt nyugodtan használhatom? Köszönöm a válaszokat.
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Alaplap:
- ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero
Processzor:
- AMD Ryzen 7 5700X 8-Core 3.4 GHz + be quiet! Pure Rock
Memoria:
- 32GB G.SKILL Aegis DDR4 3000MHzXiaomi™ 13 Pro + Xiaomi™ Flipbuds Pro + Xiaomi™ Smart Band 8
-
Brekkk
senior tag
válasz fudi2002 #63477 üzenetére
Igen AMD-ről van szó.
Maradok 3200 Mhz-en csak kicsit szorítok a subtimeing-okon.
HW info alapján nem növekedett a fogyasztása a RAM-oknak ettől. Továbbra is 7 és 8 W közötti értéket mutat,
A bordák langyosak.Érezni a TRFC csökkentés jótékony hatását.
Egy kis TFAW és Trc szigorítást is kaptak a RAM-ok.
Kicsit pörgősebb a rendszer.Maradok szigorúan az
1 V SOC
1,35 V memóriafesznél.
0,9 V VDDP
0,9 V VDDG CCD és IODÍgy elvileg nem tud annyi energiát felvenni ami túlfűteni.
Ami ezekkel a beállításokkal bír annyit megy majd.
HW info alapján nem növekedett a fogyasztása a RAM-oknak ettől. Továbbra is 7 és 8 W közötti értéket mutat,Bár a Samsung "C" DIE gyári 416 TRFc értékét meg sem közelítem.
A progi amit használok a Samsung ram mellett 8,0-ás értéket adott, a Micron "E" DIE még így szigorúbb értékekkel is csak 7,86 körül megy. RAM gyári XMP értéken 7,78 körül ment.Tehát érezhető a RAM-ok közti differencia nálam az ősrégi samsung "C" DIE javára.
Bár a samsung meg melegedett nem kicsit.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz CJ4567 #63479 üzenetére
Kevesen tesztelnek tm5 anta777+furmark kombóval. Én teszteltem az elején a ddr5el. Aztán az adott trefi/trfc mellett már ismerem a hőfok korlátot, így már nem kell erre figyelni külön. Amúgy ram ocnál sztem nem kérdés hogy hűteni kell, az ember odapakol elé egy pressure optimized ventit. Pl arctic p14 ócó és überel minden gyagyiramhűtőt.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
CJ4567
nagyúr
válasz fudi2002 #63477 üzenetére
Nálam B-die-al volt olyan, hogy indult, de már AIDA alatt instabil volt, meg volt olyan, ami TM5 alatt stabil volt, ha nem fűtött mellé a VGA, de játékok alatt eldobta magát. Most a DJR-ekkel nincs tapasztalatom, nagyon durván nem nyomom ki a szemüket, mert 5800X3D mellett mennek.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Brekkk
senior tag
Mintha itt olvastam volna, hogy a TRFC állítása után nem kell tesztelni a RAM-ot, mert vagy elindul a beállított értékkel a gép, vagy nem.
Igaz ez? -
core i7
addikt
Hali! Kérdésem a következő : Az a jelenség minek tudható be ,hogy 800MHz nél az összes mag üzemel de ,ha 1066Mhz -re veszem az órajelket már csak 1 mag megy? Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Frissen lett összerakva egy Asus B760M Plus D4 alaplap és ebben 2db 16GB-os Kingston Fury 3600MHz RGB memória.
A gép indításakor 2660MHZ-re állt be a memória. Majd beállítottam a BIOS-ban 3600MHz-re, de kifagyott a Windows, kék halállal.
Azután beállítottam inkább 3200-ra most nem fagy úgy néz ki.
Hogyan tudom a BIOS-ban 3600-ra felvinni, hogy stabil is legyen a gép?Csak egészség legyen, meg térerő!
-
addikt
válasz fudi2002 #63466 üzenetére
Neked is mester, és ERROR-októl mentes, APEX-ban gazdag , boldog új évet
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
fudi2002
Topikgazda
Békés és boldog karácsonyt kívánok a topiklakóknak!
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Gépemben DDR4 Hyperx Predator van, 16GB 3600 Mhz. Elgondolkoztam 34GB-re bővítésen.
Mi lenne az ajánlott, még egy 16GB kit v cseréljem le 2x16GB kitre? Előbbi esetben mi lenne az ajánlott?The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
blendész
tag
válasz blendész #63445 üzenetére
Elbizonytalanodtam, hogy akarok-e szórakozgatni bármilyen plusz állítgatással, ha egyszer sima xmp-vel jól megy a két kit (2 db CL16 Kingston Fury Renegade KF436C16RB1K2/32). Végül nem bírtam megállni, megpöccintettem az órajelet, minden más beállítást, feszt békén hagyva. A 3800MHz-nél elindult a gép, de a tm5 hibát jelzett, viszont 3733Mhz-re állítva másfél órás antázás alatt eddig nem bukott ki semmi.
www.meszlenyiandras.com
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
megérkezett az új gép összes eleme, így össze is dobtam a gépet.
Alaplap egy [MAG B650 TOMAHAWK WIFI] + 7800X3D + [Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Vengeance Grey EXPO] amit a másik topikban ajánlottak.A gépet csak összeraktam, sem biosban, sem máshol nem állítottam semmit, de nekem úgy tűnik, hogy ez még nem a 6000MHz CL30-as beállítás...
[kép] TimeSpyExtreme futtatása után.
Szóval mit és hol kellene állítanom, hogy a memória a megadott 30-36-36-76 CL értéken és 6000MHz-en fusson? -
BugZ-e
csendes újonc
Sziasztok!
Ryzen 5 1600 és B350 kombóhoz maximum mekkora Mhz-es RAM-ot lehet passzintani? Azt olvastam, hogy minél nagyobb annál jobb, így egy 3733MHz-est néztem ki de attól tartok nem fogja tudni kihasználni a gép.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz B4ndiBuild3r #63453 üzenetére
4 modul problémásabb, de 6000mhz sztem menni fog alapból. Tévedés jogát fenntartom
[ Szerkesztve ]
-
blendész
tag
-
Bile Demon
őstag
válasz blendész #63445 üzenetére
Nekem is működött egy 16GB + egy 32GB kit együtt (auto - XMP). Aztán persze átraktam egy másik gépbe a 16GB kitet, nekem nincs szükségem annyi RAM-ra.
A 32GB-s kit fesz csökkentést is bír 1.26V-ig.
Túl sok tartalék viszont nincs benne , ha tuninolni akarnád.3800MHz még elérhető:
[link]Illetve a késleltetésből lehet kicsit lefaragni (61 -> 57ns). A Trfc nekem 230ns-ig csökkenthető, 240-en használom, kis tartalékkal.
Bruhe
-
B4ndiBuild3r
tag
Sziasztok!
Az alábbi memóriával rendelkezem a gépemben:
"Kingston 32GB/6000MHz DDR-5 (Kit Of 2) FURY Beast RGB (KF560C40BBAK2-32)"Az lenne a kérdésem, hogy ha vennék mellé egy pontosan ugyanilyen kitet, hogy 64GB legyen, akkor lesz bármi féle működési/kompatibilitási problémája a két kitnek?
Ez mennyivel rosszabb megoldás, mintha alapból már egy 64GB-os "Kit Of 4" csomagolású verzió vettem volna először?
(ASUS ROG Strix Z790-F Gaming WiFi alaplapban lennének)
[ Szerkesztve ]
„We all make choices, but in the end our choices make us.” Andrew Ryan (BioShock)
-
blendész
tag
válasz fudi2002 #63448 üzenetére
Bocs, valóban kevertem, mert futtattam mindkettőt gond nélkül, de a tm5-re gondoltam, kb 2 órát ment.
Előtte volt gondom ebből a Kingstonból egy kittel is, pár perc után hibát jelzett a tm5, illetve a windows saját memória diagnosztikája is, de szerencsére ezt a bios frissítés megoldotta, utána hiba nélkül futott le minden, így vettem azonos kódszámmal még egy 2x16-os kitet mellé és nagyon úgy tűnik, hogy stabil. Kapott azóta kb 2 óra aida stresszt, 2 óra tm5-öt, lefutott a win diagnosztika és pár render is gond nélkül.[ Szerkesztve ]
www.meszlenyiandras.com
-
blendész
tag
Sziasztok!
4x16 Gb CL16 Kingston Fury Renegade (2 db KF436C16RB1K2/32) DDR4 3600MHz CL16-20-20 1.35V XMP dolgozik B550 Tomahawk lapon egy 3900x mellett.
Az XMP szépen megy miután frissítettem a biost.
A kérdésem az lenne, hogy lehet-e egy kis tuningot remélni (ha igen, milyen értékekkel érdemes próbálkozni?) ettől a ramtól vagy felesleges nekiállni?
Ha érdemes lehet megpróbálni, van vmilyen módszer amivel el lehet kerülni a cmos cleart? (Régebben amikor két eltérő kit összehangolásával szenvedtem, sokszor nem volt más megoldás, mert egyszerűen nem indult a gép.)www.meszlenyiandras.com
-
zebra_hun
veterán
válasz feher94 #63441 üzenetére
Ez egy stressz teszt, természetesen durván melegít is. A 71C nagyon sok, abban a gépházban nem sok légáram lehet.
Ezt azért zárd ki legalább a teszt idejére. VGA tetejére ideiglenesen egy ventilátor.
Ha így nem hibázik, akkor ez ugyan félig jó hír.
A másik proci jobban érdekel, hogy ez most vajon azért megy, mert jobb imc, vagy esetleg csak elég volt egy kis fizikai mozgatás.
Mindenesetre a 6800 nagyon szép sebesség, ha hibamentesre tudod tenni, az szuper.Megj.:
HWINFO-t húzd össze, kisebb lesz a kép, máris olvashatóbb. PH csak 1080px-t engedélyez, felette lévő méretet leskálázza... Nem lehet olvasni.
Thx -
feher94
csendes tag
válasz zebra_hun #63425 üzenetére
Hali,
Köszi az infót, 6400mhz-n lefutott a TM5.
Kicseréltem a procit így már stabilabbnak tűnik a dolog 6800mhz-n ahoz képest hogy az első 5 percben a memtest86 már 100 hibánál járt
Viszont lefuttattam most 1 TM5 tesztet: Gyanítom az a 70+ fok is hozzá járult ahoz az 1 hibához.
Gondolom ez így nem túl jó igaz? -
jeni
félisten
válasz Streetwise #63439 üzenetére
sebességben így lehetnek változások,de letiltani sem látom értelmét így 20Gb ramod van a laposodban.
használatban nem veszel észre semmit se. -
Streetwise
újonc
Oh, értem. (Nem sokat maszatolok laposokkal, így ez az alaplapra integrált dolog nekem teljesen kimaradt. )
Viszont kérdés akkor még: Le lehet -e és van -e értelme letiltani ezt az alaplapra integrált 4 gb-ot a +16gb-s Ripsaw modul miatt? Gyorsabb lenne -e a kevesebb 16gb 1 modul magában, vagy nincs érdemi sebesség-különbség együtt, ezért több értelme van a 4+16 gb kombónak? -
jeni
félisten
válasz Streetwise #63437 üzenetére
alapból 4Gb memória rá van integrálva az alaplapra.
benne volt 4Gb ami gyárilag volt benne és így volt a 8Gb memória összkép amit a géped látott.
jelenleg 4Gb integrált memória chip ami el van dugva ha nem látod és a mellé betettél egy cserélhetős 1db 16gb-os Ripsaw modult (2400mhz) ramot.
a ram típusát elvileg megtalálod ,persze ha szétszeded,elvileg AIDA programmal is ki lehet listázni kinek a gyártó memória chip van ráforrasztva az alaplapra.[ Szerkesztve ]
-
Streetwise
újonc
Sziasztok!
Most jutottam el odáig, hogy párom laptopjába (Acer Aspire 5 515-44G) végre memóriabővítést hajthattunk végre - mint elő-karácsonyi ajándék. Viszont fura események sorozata kezdődött.
Vásároltam egy 1db 16gb-os Ripsaw modult (2400mhz), mivel a laposban csak 1 slot van, és korábban 8 gb-tal ment gyárilag.
Amikor viszont felnyitottam a gépet, döbbentem tapasztaltam, hogy a benne lévő memóriamodul csupán 4 gb-os - a rendszer mégis 8-ként kezelte. (Win10 és bios is!) Mindegy, kicseréltem a 16 gb-s modulra, most viszont mind a BIOS, mind a rendszer 20 gb ramot lát!!!!
Honnan a manóból van a +4 gb? A laposban (továbbra is Acer Aspire 5 515-44G) nincs több ram slot! Gyanakodhatok arra, hogy nagyjából 1 évvel ezelőtt, amikor elvittük alaposan kitakaríttatni egy "szerelőhöz", hogy az ő keze lehet bármilyen szinten a dologban? Illetve, ami a legfontosabb - hogyha ez valamiféle tárhelyből kezelt virtuális +4 gb memória - hogyan tudom megszüntetni?
A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm! (Pacsi!) -
fudi2002
Topikgazda
válasz Brekkk #63434 üzenetére
8w különbséget baromi soknak érzek csak memdifi miatt. Tuti nincs más körülmény? Többször mérted cserélgetve? Csak bioszba lépj, ne winbe. Úgy mérd meg.
Amit elképzelhetőnek tartok, hogy az alaplap az imct jobban megfeszeli és azért több. Nézd meg az imc fesz melyiknél mennyi.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Brekkk
senior tag
válasz fudi2002 #63433 üzenetére
2 Crucial modullal ment a gép. Fogyasztásmérővel tesztelve 150-151 W-ot fogyasztott. 0-24-ben megy a gép így szinte bármikor ránéztem ennyit mutatott.
Most betettem a CRUCIAL helyére 2 SAMSUNG modult és 159-160 W-ot mutat a fogyasztásmérő ugyanolyan körülmények között. -
Brekkk
senior tag
Az létezik, hogy 2 modul Samsung 8 GB-os DUAL RANK -os 3200 MHZ-es RAM kb 8 wattal többet eszik, mint 2 modul Crucial ballistix 3200 Mhz Single rank?
-
jeni
félisten
válasz Mika1227 #63430 üzenetére
javallott
márka ,típus ha ugyan olyat találsz akkor tökéletes
ha már nem akkor a freki az CL időzítés ha lehet a márka is stimmeljen.
a gépedben a memórián rajta van a modell száma. azt írd be a keresőbe hátha lesz elfekvő darab.
de lehet érdemes azt eladni és venni KIT-ben nagyobbat.
Corsair,Kingston,Adata,G.Skill,stb.... -
Mika1227
őstag
Sziasztok! Bocsi ha láma a kérdés! Bővíteni szeretném a memóriát. Pont ugyanolyat kéne venni amilyen van? 3200 mhz az ok.! De a többi paraméter mennyire térhet el? Köszönöm a választ!
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Werkly
őstag
Ha ezt a memóriát F4-3600C14D-32GTZN XMP bekapcsolás mellett használom az nem feszeli túl az IMC vezérlőt? Vagy kell valamit állítanom? Nincs OC tervben! Az badarság, hogy Intelhez nem jó ez a RAM mert kimondott Rizsához optimalizált? Kösz!
-
zebra_hun
veterán
válasz feher94 #63416 üzenetére
Bocs a késői reagálásért, vhogy átsiklottam.
A legjobbat tetted, amit lehetett. Visszavetted a frekit.
Ha nem akarsz belemerülni nagyon, akkor amit Fudi ajánlott.
2x16/24Gb single rank.
Ezt is lehet faragni, de egy ilyen nem 2 óra. Több hét is kell egy stabil memória oc-hoz.
Sajnos 6400MHz felett a lapok már nem tudnak jól dolgozni, nem sikerül nekik idomítani.
Nálad is inkább erőből hozza a stabilat.1.4V Tx
1.41V VDD/Q (SWA/B)
1.36V SA
1.35V MCEzek elég magasak erre a frekvenciára.
Ezeket lefaragni viszont rengeteg idő, teszt.
TM5-öt, mint lényeget nem tetted meg.
Y Cruncher a legvégső, brutál fűtést produkál. Leszabályzott, de vitte. Azzal nagyon óvatosan.
A 6400 is tuning, mivel minden az. XMP is.
Sajnos a RPL nem az a rendszer, hogy veszel egy RAM Kit-et, XMP bekapcsol, aztán mehet.
Halkan írom le, teszteltem sokat, 6400MHz az utolsó freki, amin a lapom képes stabil profilt létrehozni. E felett már trükközni kell, nagyon érzékeny a sok feszből ha egy nem passzol.
Ha ez a 6400 neked megfelelő, TM5 teszten képes hibamentesen futni, akkor hagyd így.
Csak akkor állj neki piszkálni, ha van sok időd és türelmed.
TM5 tesztet futtass az összefoglaló alapján azért.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Háát
AMD-vel személyes tapasztalatom nincs, de ha visszaolvasol akkor írták a srácok, hogy az AMD nem is nagyon profitál belőle és 6000 felett már szilikonlottó.
A stabil 7200, 7600, intel-en is sok esetben kihívás és küzdősport⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
-
jeni
félisten
Van aki hiba nélkül maxon használ AMD 5 alaplapban DDR5 memórua KIT.- amire gyárilag nem tüntették fel az AMD EXPO jelzést?
-
fudi2002
Topikgazda
válasz feher94 #63414 üzenetére
Nem, ennyire azért nem vészes a helyzet. Viszont procinként eltérnek az optimális feszültségek, így a lapgyártók nem tudják belőni úgy, hogy minden procin stabilan működjön. Ahogy haladunk felfelé frekiben, ez egyre jobban igaz.
-
-
fudi2002
Topikgazda
válasz feher94 #63412 üzenetére
Mekkora freki a cél?
Ha elég a 6400 akkor Gskill 6400cl32 2x24. Ez hynix, ha van később energiád, ez gyakorlatilag 8400-8600mhzig húzható.
Ha nem akarsz bajlódni és belefér árban, akkor Gskill 7200cl36 2x24. Ez ugyanaz a hynix chip, de gyárilag magas frekis.
Illetve nézhetsz másik memót is, de ami 80.000huf alatt van 2x24-es kit, az biztosan nem hynix chipes, azokat nem javaslom.[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
Topikgazda
válasz feher94 #63408 üzenetére
Sajnos ez az a kategória ahol elindul a harc.
Xmp bekapcs és tesztelni kell. Ramos topik összefoglaló elejére beraktam a mivel hogyant.
Ha így nem megy stabilan, akkor jön az, hogy SA, TX, IMC feszeket buzerálni kell sajnos. Esetleg kis plusz feszt adni a memóknak. Ha ezekhez nincs energiád, akkor küldd vissza a kitet.
Megjegyezem, ha 2x24gb-os kitet javasoltak volna mondjuk hynix chipest, akkor az simán menne alapból, akár a 7200-7600as kit is, mivel az "még" single rank. És kevesebb mint a 64gb, de több mint a 32gb[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz feher94 #63408 üzenetére
Egy Hero lapban valószínűleg jóval magasabb órajelen mennének a RAM-ok, ha nem dual rank-os lenne, hihetelen, hogy Fudi egyből kiszúrta, hol a hiba
Nekem az ütötte meg a szememet, hogy HERO lapban nem mennek, az elég top kategória, "normális" RAM-al majdnem APEX szint, vagyis 7800-8000 körül is mennie kellene[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
feher94
csendes tag
válasz zebra_hun #63401 üzenetére
Szia,
Köszi az infót, ha hazaértem csinálok egy részleetesebb képet.
Pénteken megtudom nézni egy másik ugyanilyen procival, viszont ha azzal se lenne jó akkor érdemes lenne lejjebb adnom?
Mert őszintén megmondom a ddr5 nekem nagyon új és fogalmam sem volt hogy milyen ramot vegyek, annyit felületesen utána olvastam hogy a 4 modullal illetve 7000mhz felett lehetnek problémák. Az elején 32gb-re gondoltam de a boltba mondták hogy a 64gb időt állóbb lenne szóval a mostani ramot ők ajánlották. -
fudi2002
Topikgazda
válasz zebra_hun #63406 üzenetére
"Ezekről a dolgokról nagyon nem esik szó sehol sajnos.
Én leírom a nekem nem tetsző dolgokat is, nem dicsérek, vagy szólok le semmit.
Őszintén nyilatkozom. Menni fog, jól halad "
Tudod, hogy tisztellek is ezért!
Sok sok embert vezettek meg a szomszédban, ideje végre tisztába tenni a dolgokat.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
zebra_hun
veterán
válasz fudi2002 #63405 üzenetére
Kíváncsi leszek rá, siess
Nyamvadt 8000-es profillal szívok még, de igazából csak néha töltöm vissza. Annak még nincs itt az ideje.
Rövid, azaz 10 körös TM5-ön átmegy, de a 20. körtől bepottyan mindig.
Eléggé bosszantó.Ami érdekes, MC-t csökkentenem kell az Y-hoz. 1.37V-on az Y elhal. TM5 jó.
1.35V-on Y fut örökké, TM5 viszont hibázik sokadik körnél.
TX--->VDD MEM emelés szintén negatív.
SA nem oszt szoroz. Sokaknál ez jó, nekem nem. Ezért emeltem fel 25 körösre a TM5-öt.
Feszültség probléma, hiszen durvább időkkel is ugyanez.
Tweakers Paradise trükköket még nem akarok bevetni, hiszen vmi hajszálon csúszik. Így, hogy egy óra lefut, nagyon lassú haladás van.
Volt már hogy lefutott, de BIOS reset után ha tiszta lappal indult, Utána megint ejtett hibát.
Ezekről a dolgokról nagyon nem esik szó sehol sajnos.
Én leírom a nekem nem tetsző dolgokat is, nem dicsérek, vagy szólok le semmit.
Őszintén nyilatkozom. Menni fog, jól halad -
zebra_hun
veterán
válasz fudi2002 #63403 üzenetére
Ezért nem is ígértem semmit. Jó lenne viszont látni azért több adatot.
DR-ot én eddig nem is láttam DDR5-ből, XMP-t sem.
Kicsit titkon engem is érdekel.Én nem vagyok freki mániás, sztem a 6400 sem rossz. Legyen stabil, az a lényeg.
Remélem összejön neki*************************************************
A lenti 7200 volt épp kéznél, előtte csiszoltam rajta. Ez váltja most az eddigi 6400-ast.
Bitang jó min fps-eket ad, semmi training probléma. Rengeteg teszt futott rajta, ki merem jelenteni a 99%-os stabilitást.
Nincs semmi PLL vagy egyéb piszka. Ahogy a nagykönyvben írva van.
Tudom, nevetséges sok sok embernek, hogy "csak" 7200, engem az nem érdekel.
Nagyon bejön, tetszik. -
addikt
válasz zebra_hun #63401 üzenetére
Ez a világ legjobb helye, amíg vki ilyen türelemmel és segítőkészséggel tud válaszolni
-
zebra_hun
veterán
válasz feher94 #63400 üzenetére
Jó tanács:
Minden eset egyedi, sok esetben nem lehet másolni mások beállításait. Minden lehetséges, csak időt kell szánni rá.
Lehet kapsz segítséget, de ahhoz mellékeld az összes infót.
Kivágott darab képre tuti nem kapsz választ, megoldást.Ilyen esetben így kell képet készíteni:
Ezek mind fontosak, de a keretesek a legfontosabbak.
ATC tábla is lényeges, a tesztek viszont nem gond ha hibásak.CP77 érzékeny szerencsére az instabil rendszerre, tesztelni, mérni nagyon jó a beépített benchmark.
Ígérni nem fogok, hogy kapsz tuti segítséget, de a helyes irányt, kezdőlökést megkapod.
DDR5 a RPL-en nagyon képlékeny dolog, nagyon senki sem vágja még.
6800MHz-en illik azért mennie, csak stabil legyen.
6400MHz sem rossz.Bocs, de vmi ilyesmit, akkor esélyes a segítség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- BestBuy topik
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vicces képek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen switch-et vegyek?
- További aktív témák...
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- G.SKILL Trident Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GTZR
- 96GB (2x48GB) Crucial Pro DDR5 kit/ új, bontatlan/ ingyen foxpost
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest