- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Autóhifi
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
feher94
csendes tag
válasz zebra_hun #63425 üzenetére
Hali,
Köszi az infót, 6400mhz-n lefutott a TM5.
Kicseréltem a procit így már stabilabbnak tűnik a dolog 6800mhz-n ahoz képest hogy az első 5 percben a memtest86 már 100 hibánál járt
Viszont lefuttattam most 1 TM5 tesztet: Gyanítom az a 70+ fok is hozzá járult ahoz az 1 hibához.
Gondolom ez így nem túl jó igaz? -
-
feher94
csendes tag
válasz zebra_hun #63401 üzenetére
Szia,
Köszi az infót, ha hazaértem csinálok egy részleetesebb képet.
Pénteken megtudom nézni egy másik ugyanilyen procival, viszont ha azzal se lenne jó akkor érdemes lenne lejjebb adnom?
Mert őszintén megmondom a ddr5 nekem nagyon új és fogalmam sem volt hogy milyen ramot vegyek, annyit felületesen utána olvastam hogy a 4 modullal illetve 7000mhz felett lehetnek problémák. Az elején 32gb-re gondoltam de a boltba mondták hogy a 64gb időt állóbb lenne szóval a mostani ramot ők ajánlották. -
feher94
csendes tag
Üdv,
Nemrég össze raktam egy teljesen új gépet az alábbi konfiggal:
ASUS Z790 HERO
I9 14900K
corsair vengeance 6800 cl32 2x32gbA problémám az lenne hogy sajnos XMP profilal nagyon instabil a rendszer.
6400 MHz-n látszólag stabilnak tűnik (15 perces memtest lefut hiba nélkül) gyakorlatban viszont a pl a Cyberpunk el sem indul.
Az elején alaplap problémára gyanakottam szóval leteszteltem egy másik HERO lappal de a probléma megmaradt. Majd később a ramra gyanakodtam mivel ez nem szerepel a QVL listben ezért megpróbáltam egy G.SKILL Trident Z5 6800mhz cl34-es kittel ami már szerepel a listán de sajnos ugyanez a probléma.
Szóval a kérdésem az lenne kizárásos alapon hogy esetleg a CPU IMC lenne a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest