- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Autóhifi
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
válasz troll81 #63294 üzenetére
Szia!
Két modul próbáltad? Úgy megy?
Jó lenne tudni, hogy maguk a RAM-ok mennek e a kívánt órajelen és csak együtt nem akarnak működni.Ha páronként se mennek akkor kézzel próbáld beadni az elsődleges időzítéseket és utána beállítani a magasabb órajelet.
Pl.: 11 13 14 32
Ha nem megy akkor:
12 14 14 32Ha páronként mennek akkor próbáld növelni az SA Voltage-t.
Bruhe
-
Brekkk
senior tag
Köszi. Kipróbálom.
-
Brekkk
senior tag
ASUS TUF B450M-PRO S lapban próbáltam a command rate-et 1T -ről 2T-re állítani a BIOS-ban manuálisan.
Bármit állítok 1T marad. Még akkor is ha 2T-t állítok be.
Láttatok már ilyet? -
troll81
addikt
válasz Bile Demon #63289 üzenetére
Szia nem instabil el sem indult a gép ha órajelet emeltem.megkoszonnem ha segítenél elindulni hogy legalább egy, 2133 Mhz menjen.
A 4x4gb simán ment minden beállítás nélkül
A processzor is oc vel fut 4.6ghz.1.274V feszültségen.Ha számít valamit.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
4 modul esetén visszaáll JEDEC sebességre. Tippre.
Nekem anno a AsRock Z77 deszkában volt hasonló, két hasonló, de nem azonos Kingston Fury ram kittel.
Anno küzdöttem vele, de nem volt sikeres.De talán más tud bölcsebbet mondani...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
dik
őstag
Helló!
Lenne egy aprócska kérdésem.
Azt miért csinálja a gépem, hogy nem akar 1600 menni a DDR3 memória benne csak 1333. Tehát adott egy 990x giga lap abban van 2x8Gb samsung 1600 ddr3 memória meg mellette még 2x8 Gb Kingstone ddr3 1600 memória. Első foglaltba tettem a lassabb időzítésűt(1-3 2-4). Gondolván úgy is abból olvasa ki és hozzá igazítja a többit időzítését. Jelen esetben a samsunghoz a kingstonet. De itt a problémám néha sikerül neki elkapni a fonalatt akkor megy 1600 stabilan, de általában nem így csak 1333 mennek. Mitől lehet ez? Vagy mit csinálok rosszul? Biosban 1,5V van beállítva. De próbáltam 1,6V is de kb ugyan az(régen volt ilyen gondom akkor segített a fesz emelés egy másik régi gépemben).
Esetleg tud olyat megcseréli a lapon a foglalat sorrendet? Vagy nem is tudom mit rontok el...[ Szerkesztve ]
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
FRayal
tag
Sziasztok!
Kevésnek bizonyult mostanra a 8gb ramom, viszont nem találok kopp ugyanolyan modulokat már, nem mai kecske. Kingston hyperx fury van most benne, 3200mhz cl16. Használtan gondoltam venni egy 2x8gb kitet, ugyanúgy kingston 3200mhz cl16 csak ez már fury beast becenéven fut. Bent hagyhatom a már meglévő modult harmadiknak, vagy inkább vegyem ki mert többet árt mint használ?
Msi b450 alaplap és r5 3500x proci.
köszi! -
Bile Demon
őstag
válasz troll81 #63286 üzenetére
Az Uncore/VCCSA-nak kellett egy kis +offset (+40mV) a Z97 lapomban, amikor 2x8GB-ról 4x8GB-ra bővítettem, mivel instabil lett először.
Az analog és digital IO Voltage is kapott +40mV offsetet, mert 2400MHz-en mennek a RAM-ok.
A RAM fesz-nek 1.5V is elég (1.65V XMP) évek óta, szóval nem az volt a probléma. (Igaz ez Kingston RAM).[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
mmili
tag
Sziasztok,
Adott az én Corsair RAM párom. 2x16gb CMK16GX4M2B3200C16 ver.4.32. Szeretnék 32-re bővíteni.
Sokat olvastam, hogy a Corsair ramokat elég necces összerakni. Kék halál, fagyások, talán működés xmp nélkül, ...stb). Most találtam használt piacon (nagy nehezen) egy szintén ver. 4.32-es fehér verziót CMK16GX4M2B3200C16W. Pangoly szerint támogatja a lapom.
A kérdésm, hogy szerintetek belevágjak így a bővítésbe, vagy adjam el a mostanit, és keressek egy 2x16GB-s felállást (nehéz találni olyat ami QVL szerint tuti jó a lapomba)?
Alaplapom ASUS TUF B4550M-Plus Gaming
CPU R5 3600
Köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
Sziasztok adott ram kitett [link] hogyan lehetne kicsit finomhangolni?
Asus sabberthot mark2 z97 lapban van .
Az elodje 4x4 GB ugyan ez simán minden probléma nélkül ment 2133mhz ..
Ez be sem bootol...
Nézzek xmp beállításokat?
Vagy hogy induljak neki el?
Van valami táblázat ami alapján be lehet állítani?Köszönöm a segítséget
-
Zamma
őstag
-
Zamma
őstag
válasz fudi2002 #63279 üzenetére
Ott még nem tartok, csak a hadver állt össze, egyelőre felállt a gép és nem sípolt ki a bios...
Még nem volt dolgom eddig a TM5-el, próbáltam visszaolvasni, de worksation/server oldalról nem találtam sokmindent, itt korábban linkelt valaki egy letöltési fórum oldalt, ott olvastam hogy van olyan konfig ami 4 csatornát olvas, ott úgy nevezi HEDT verzió. Sajnos a konfig fájl letöltése nem megy, üres a folder. -
Zamma
őstag
Sziasztok, kicsit speciális kérdésben kérnék segítséget.
Adott egy Supermicro X10DAI alaplap, most vásároltam szerver memóriákat és le szeretném tesztelni hogy jók-e. Több szoftverről is tudok, de nem tudom hogy melyik támogatja a 8 csatornás memóriakezelést, amit a lap tud...
Pl: a TM5 sem tudja alapból, ha jól tudom, egyébként 1usmus_v3 tesztet nyomtam volna rajta vagy fél órát.Mivel nem kevés memóriáról beszélünk ezért nagyon nem mindegy hogy hány csatornán tud tesztelni az ember, azaz mennyi idő lesz az egész...
Ha valakinek van saját tapasztalata vagy tippje legyen kedves és ossza meg az infót, köszi![ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
válasz zebra_hun #63276 üzenetére
Nos megjött a drága , , hogy őszinte legyek makacs jószág , néztem egyből , de nem volt boot , úgyhogy kezdem előröl az írásod alapján. de csak addig megyek amig nem kell feszt emeljek. tudom, hogy bírja de én 24/7 re nem . jobban melegszik viszont , és valahogy ennek egyenletesebb simább a teljesítménye .
jobban szereti a proci is eddig , csak még 4200 on nem volt boot , oké nem is volt beállítva , de majd eljátszom vele .
ez majdnem az xmp profil 4 timingot vettem lejjebb, csak egy nagyon kevéssel .[ Szerkesztve ]
vga
-
zebra_hun
veterán
Ez a kit brutál, ez oc-ra való
Kivi leszek mit hozol vele.
DR-ként a 4266 CL16 16 16 sima ügy neki szoros időkkel. Átlagos DDR5 oc-kat ütöd vele simán. Durvákat azért nemBenhill:
Hátha találunk itt vmi megoldást
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Vengeance RGB RT
Hogy tudom az alaplapra dugott ventikkel együtt vezérelni a színét?
Letöltöttem a Corsairoldaláról az iCUE progit és a PluginForAuraSync-et, felraktam, nem jelent meg az Aura sync-ben a ram. Világítani világított.
Másnap gép bekapcs, nem világít.
Néztem YT videókat, régebbi verziójú iCUE programokkal van.
Felraktam az iCUE 4.33.138_release-t, Aura sync-ben a ram továbbra sem jelenik meg, világítani világított.
Másnap gép bekapcs, nem világít."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Benhill
senior tag
Nekem 3200 C14 van, nálam semmi baj nincs vele, 1.54375V ez a max amit adok neki, és szépen elvan vele.
Kicsit SA-t visszavéve, ahogy a másik topikban olvastam, már kevesebb is elég a 4100 C16-hoz, már nem sok kell hogy stabil legyen, 27-et hibázik Anta777, amit még valahogy finomítani kell.
-
NFree
addikt
válasz zebra_hun #63272 üzenetére
Nem egy 3866 cl18 as kit . amit veszek az meg [F4-4000C16D-32GTZNA] remélem jó lesz . és majd igen jöhet az okosítás . volt 3200cl14 kit em , de az a gyengébb nyákos volt ami nem szereti annyira a feszkót (a) asszem vagy micsoda , ez ami most van ez kívánja a feszt, csak én 24/7 re nem szeretek semmit feszelni, benchre mehet . remélem meni fog az xmp , az 24/7 re bőven elég , csak az a fránya 3d11 szereti ha a memória ki van facsarva , többet nyer az ember a memcsivel mint cpu órajellel.
[ Szerkesztve ]
vga
-
zebra_hun
veterán
Igazából minden érték egyéni. Ritka az az eset, amikor 1:1-ben másolható.
Ez nem egy gyenge beállítás, ha sikeres stressz tesztek lesznek, jó nagy profitot nyersz vele.
Gondolom ez még a 3200 cl 14 14 14 kit. Azok az egyik legjobbak.
Vásárláskor azt nézd, hogy a főidők egyenesek legyenek.
Nagy frekinél már nincs, láthatod az enyém is 4000 cl 15 16 16.
A világ legjobb kitje a 4000 cl14 15 15. Sajnos alig van belőle pár darab, nem tudtam beszerezni én sem. Már nem is kell, elkezdem tanulmányozni az újat.
Ha van rá mód, ne nyitott szemetet vegyél, tehát 16 19 19.
Sokan a cl-t nézik, ami nem sok mindent árul el.
4000 cl16 16 16, az igen, az már ram kit. Remélem olyat veszel.
DR majd más lesz, picivel nehezebb stabilizálni, de rengeteg fotóm van az 1700-be DR kitekről. -
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a memória órajelekkel kapcsolatban:
Van egy Lenovo ThinkCentre M700 Tiny (Intel Core i3)[link]
Jelenleg 1 db 8 GB 2166 -os DDR4-es memória van benne. A Kingston memória ajánlója 2666 MHz-es ramokat ajánl: [link], a Crucial pedig 2400 és 2666 MHz-eseket: [link].
Természetesen nekem 3200 Mhz-es ramjaim vannak. A kérdésem az lenne, hogy a 3200 MHz-esekkel menne-e, kipróbáljam-e egyáltalán, illetve milyet tehetek bele?
Válaszotok előre is nagyon köszönöm.Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
NFree
addikt
válasz zebra_hun #63268 üzenetére
Annyi van benne csak 2x8 sajnos a 4 modul csak nem megy van mikor elkapja megy .de van hogy el se indul . Mindenképp erölködöm akkor még habár rendeltem egy 2x16gb os kit et gskill 4000cl16 gtzna remélem azzal meglesz , majd amit szeretnék . Vagy nem . Már egy hete babrálom . Főleg mióta mondtad hogy fordítva legyen a gen meg az 1t . Ha fordítva van belassul instabilabb is sokkal nehezebben , megy és eddig csak ezt sikerült elérni . A telo a kezemben olvasom az írást közbe mojolom a biost lassan 1 hete
[ Szerkesztve ]
vga
-
zebra_hun
veterán
Jön , de annyira nem a terepem.
Az ATC csak 2x8-at lát.
Innentől tökölés kezdődik.
Pár jótanács, ha van időd:
Egyik kit berak, azzal teszt. Kikeresed a legjobbat.
Aztán az a2 b2-t felcseréled, kiteszteled így is. Mindig az egyik kit jobb, végül az kerül az a2-be.
Kit kiszed, másik berak a2 b2-be. Teszt ugyanígy.
Végül a 4 dimm setuphoz az a2 b2-be a jobb kit kerül, ahogy vékonyan feliratoztad, az alapján.
Aztán tovább:
VDDQ Tx 1.20V-on nem fog csodát hozni. Én 1.35V-ig el szoktam engedni, sokan mások is.
SA feszre ez szintén igaz, és 4 dimm-nél ez még erősebbet fog kérni.
1.50V DRAM fesz még határeset ha hűtőd egy ventivel.
2x8 Single Rank az egyszerű, ne add fel, szánj rá időt.
4x8-nál max 4000 cl17, nagyon jó esetben cl16 lesz meg.
De 2x8 sr felállásban a 4266-4300MHz összejön.
A Raptornak ott van vége, nincs tovább.[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
válasz fudi2002 #63265 üzenetére
Köszönöm , végre igen , én csak a 13 ast találtam .
Más Srácok eddig jutottam , így mostmár hozzáértők is véleményezhetik mi a rossz , vagy hol mentem el rossz irányban, mert innen tovább nem jutok . min kéne lazítsak , elindul még 4266-on cl 16-17-17-37-el de hibázik bármi máshoz hozzányúlok nincs boot . még ha 1,5v ot adok akkor sem , így tuti valameik időzítés a ludas amit rosszul állítottam , de nem tudom merre tovább , kis help ha valakinek van kedve .
G skill 3866cl18 as kit 4x8gb os .[ Szerkesztve ]
vga
-
félisten
válasz hyperst #63261 üzenetére
Végül is igen, vagyis fordítva.
A DDR = Double Data Rate, vagyis minden ciklusban két adatmozgás történik. Ezért a 2600Mhz-en dolgozó DDR RAM helyes megjelölése DDR5-5200. Az 5200 mértékegysége MT/s helyesen. Csak nehéz kiverni a köztudatból a Mhz-et...
Az alsó bekarikázott részen amiatt nem 2600-at látsz, mert az alap órajel szorzójából számol. Ez lehet akár kiolvasási hiba is (mármint hogy nem 100Mhz van ott, csak 99.8Mhz), de azt szorozza tovább.
Ez például egy DDR5-6200-on futó ram ugyanitt, 3100Mhz, értelemszerűen (gyárilag DDR5-6000):
-
hyperst
tag
Sziasztok.
Teljesen laikusként!!!
Ezek az értékek rendben vannak?
Elég bölcs vagyok, hogy tudjam, hogy nem tudok szart se. :)
-
NFree
addikt
Sziasztok tudtok ajánlani valami progit ami hasonló az asrock timing c hez ? nekem a z790strix d4 en nem működik
vga
-
fudi2002
Topikgazda
-
yericho800
aktív tag
válasz yericho800 #63254 üzenetére
Köszönöm a segítséget mégegyszer
R7 3800x 4,5ghz -32gb tridentz neo 3600mhz - asrock phantom 6800xt
-
yericho800
aktív tag
válasz fudi2002 #63253 üzenetére
Remélem.. 3400mhz volt beállítva arra emlékszem.. Komplett gépként vettem nem csesztettem! Ram ki, ram be annyi..
Régen herbeltem gépekkel.. Mondjuk rayzen lapok érzékenyek a ramra asszem 1.genem volt belőle r7 1700 x370 lappal..
-
fudi2002
Topikgazda
válasz yericho800 #63252 üzenetére
Jó ramok azok. Max a lap nem komázza vagy kézzel kell hangolni.
De nézzük meg így hogy megy. Sztem a bdie kitednél vmi beállítás "beakadt" cmosban, aztán azt nem komázta a hynix chip.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
yericho800
aktív tag
Remélem nem szoptam be azokkal a ramokkal
Köszönöm a segítséget..
Stalker gamma x13 base intenzív harcok idaig semmi.
Kedden nyomatom majd Alan Wake 2 isR7 3800x 4,5ghz -32gb tridentz neo 3600mhz - asrock phantom 6800xt
-
fudi2002
Topikgazda
válasz yericho800 #63250 üzenetére
Tesztelgesd játékokkal, de 1óra anta777 több mint bíztató.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz yericho800 #63248 üzenetére
Akkor a clear cmos nyert.
-
yericho800
aktív tag
válasz yericho800 #63246 üzenetére
Semmi
-
yericho800
aktív tag
válasz yericho800 #63246 üzenetére
-
yericho800
aktív tag
válasz yericho800 #63244 üzenetére
2100mhz semmi
-
fudi2002
Topikgazda
válasz yericho800 #63242 üzenetére
Okés. Ha így stabil, akkor xmp vagy docp be és az is 1 óra.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz yericho800 #63239 üzenetére
1 óra elég. Ez 2100 vagy 2400mhzen, tehát xmp nélkül?
-
fudi2002
Topikgazda
válasz yericho800 #63236 üzenetére
Ezt is leírtam, összefoglalóban minden.
-
yericho800
aktív tag
Küldenél egy linket ha meg kérlek a progiról?
-
fudi2002
Topikgazda
válasz yericho800 #63234 üzenetére
Ha már 2x leírtam, igen, jó lenne
-
yericho800
aktív tag
válasz yericho800 #63232 üzenetére
Nyomjak egy clear cmos és nézzem meg, h mit produkál a gép úgy?
-
fudi2002
Topikgazda
válasz yericho800 #63231 üzenetére
Akkor clear cmos és teszt.
Aztán xmp be és újra teszt.
Innen kezdjük. De jobban örülnék, ha a topikösszefoglaló tesztjét használnád, megbízhatóbb és gyorsabb mint az a semmitérő progi.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
yericho800
aktív tag
Rohadt lassú ez a progi
-
-
fudi2002
Topikgazda
válasz yericho800 #63228 üzenetére
Ha jól rémlik a 32GTZNC nem bdie, hanem hynix c.
Ettől függetlenül kezdjük ott, hogy ram a 2-es és 4-es slotban.
Biosz clear cmos, alapon is tesztelve, aztán xmp bekapcs és utána is tesztelve?Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
yericho800
aktív tag
Nem szedtem ki a ramokat.. A2 B2 dual chanelbe vannak
-
yericho800
aktív tag
válasz yericho800 #63227 üzenetére
Lapom asus b450f
R5 3600 cpu.
Segítséget előre is kösziR7 3800x 4,5ghz -32gb tridentz neo 3600mhz - asrock phantom 6800xt
-
yericho800
aktív tag
Sziasztok
Nekem lenne egy kis problémám
2x16gb gskill neo f43600c16d-32GTZNC a probléma forrása szerintem!?
RIPJAWSV 2x16 3200mhzvolt előtte
Samsung bdie
Mióta ez van a gépben játékok random ki lépnek...
Meg most sims4 kilépés után kék halál asszonynál
Nyomtam, vagy is megy még per pill a memtest86,de csináltam egy képet.. Ramokkal lessz a baj?
-
NFree
addikt
válasz zebra_hun #63221 üzenetére
Szóval igen , megvan . Most már asszem minden a helyén cr 2 gen1 sokat javult a késleltetés . A hab a tortán 4 modul van a gépben és tesztelem . de jó ha hülye hozzá az ember de legalább van aki terelgesse köszi . Kezdhetem a ram beállításokat újra . De megéri .
ugye eddig ezt nem is tudtam ráengedni mert elszált de úgy néz ki minden megy . istenem , de kár , hogy ennyire barbár vagyok , de na . igyekszem.[ Szerkesztve ]
vga
-
santiago7
csendes tag
Sziasztok van a gépemben
Corsair 2x16 KIT DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB RT White
Vettem még egy KIT-et mit nézzek meg a biosban hogy bekapcsoljon a gépem ? -
NFree
addikt
válasz zebra_hun #63221 üzenetére
igen próbáltam , de úgy belassul. de mindenképp , megnézem újra . és folyt köv remélem rengeteg van benne , csak sík hülye vagyok hozzá.
De most reggel bencheltem , mindjárt kiderül milyen eredménnyel . 1070ti-t nyúztam 3d11, vantage , mert kölcsön kari s visszakéne már adjam . de most lenyugszom , megvárom a merevítőt blakplate-t addig próbálkozom a rammal . (bárcsak érteném is az írásod ) de rajta vagyok . a gear 2 az hol van ? cr1 az oké azt auto-n rakja a lap.vga
-
HaZsolt
őstag
Ryzen 3 3200GE procimhoz Inteles ramom van, amit nem igazán szeret. Tudtok ajánlani olyan memóriát (2*8Gb) amit szeret a konfig (B450 Pro 4 Asrock alaplap). 2933Mhz-es ramot kezel hivatalosan a proci, lehetőség szerint 3200 Mhz-et azért szeretnék kihozni belőle. Tehát valaki akinek Ryzen 3200G/3200GE prcoija van/volt és tudna ajánlani egy olyan RAM-ot ami menne 3200-on akár személyes tapasztalatból azt nagyon megköszönném.
-
NFree
addikt
válasz zebra_hun #63219 üzenetére
Okés akkor , nem teszem , de később mindenképp kell vegyek ehhez a konfighoz egy 2x16 os kitet
remélem lesz nálad elfekvőben ami értelmes .
Szóval az este a sok kudarc után újból elővettem az írásod kezdtem átnyálazni , és lassan megértem , hogy nem lehet csak úgy összevissza babrálni akármit , mert igen a sok kis időzítés sokszor összefügg és elég egy rosszul beállított érték , és már dobaj is a hátast . az este 4266 cl18,19,19,39 el sem boldogultam már . na nem baj , ugye az írást olvasva elengedtem , hogy elérjek valami eredményt inkább szépen lassan olvasva lépésről lépésre elkezdtem babrálni. (de utálom kínai)
a lényeg . sikerült kisebb fesszel egy jobb eredményt elérni ami stabilabb is sokkal. a baj az , hogy még rengeteg van benne . itt fejeztem be , mert 1db időzítést el állítottam és utána már boot közben is fagyizott , de jelenleg mondhatom , hogy jelen beállítás működő képes .
nos ezen kéne még babrálni , a vicc az hogy tegnap 1,55v on sem volt hajlandó menni. most meg direkt nem adtam annyit csak 1,45v -ot és ez már tökéletes a cél ugye nekem csak 3d markra 33k fölé menni cpu ban. de ahogy nézem a ram kényes ha rossz semmi nem megy , ha jó akkor megy szépen Mármint ezek a dolgok. ötlet merre folytassam , mert ahogy merülök bele az írásba kezd nagyon kínai lenni.vga
-
zebra_hun
veterán
A jelenlegi kittel is teljesen jókat tudnál csinálni.
A 4400c17-tel két variáció lehetséges. Írtam is róla, ezt bemutatva.
Egyik verzió, be sem boot-ol, másik pedig megy, de átváltja magát felezett sebességre, azaz G2-be.
Piszka miszka ez mindenképp.
Ne 4266MHz legyen a kezdés, az olyan tokostul' rontok neki.
Csinálj egy 3800c15-öt, figyeld meg a stabilitási értékeket, aztán 4000c15, itt ugyanezt. Sorban tovább.
4266-ot ritkán lehet összehozni, ha nem stabil, rosszabb mint alapon.
Ez nem két óra.
Amúgy a kérdésedre a válasz hogy jó e, igen. Menni nem fog az 99.99%. -
-Rolika-
senior tag
válasz fudi2002 #63214 üzenetére
Nem akarok tuningolni egyáltalán. A kérdésem inkább úgy szólna, hogy ha találok legközelebb ilyen vagy ehhez hasonló memóriát ilyen áron, akkor érdemes lenne e ráugrani?
Teljesítményben tudja e ugyanazt, mint a jelenlegi plug&playben?https://www.youtube.com/@Rolika82
-
NFree
addikt
Sziasztok , nos bármennyire is szeretném nem megy a ram oc
próbálok egy csomó mindent ,van , hogy jobb de van hogy kevesebb sikerrel de a kívánt eredményt nem tudom elérni. végső elkeseredésemben azon agyalok , akkor veszek egy (úgymond) tuning kitet ami elvileg megy mint szél , nos a kérdés a következő, mivel nincs benne a ram a támogatási listába mennyire valószinű , hogy ez sem fog úgy menni ahogy én gondolom?
Kit G.SKILL Trident Z RGB DDR4 4400MHz CL17 32GB Kit2
Lap asus strix z790 d4 . vagy hiába veszem meg mivel nem szeretik majd egymást egy kínlódás lesz megint az egész ?
ma alp proci oc mellett sikerült egy 4266-ot beállítani cl 18-19-19-39 el , de s másodlagos és harmadlagos időzítéseket nem babráltam, utána egy kicsit elkezdtem a másodlagost babrálni , sikerült is egy számomra elfogadható eredményt elérni, nos akkor mondom este nyitom az ablakot bench . az első teszt lefutott, á de mondom, ma jobb volt a ram elkezdtem azt is kicsit babrálni , és elment vele vagy 2,5 óra de az eredmények messze elmaradtak segítene rajtam egy ilyen kit vagy nincs olyan , hogy berakom beállítom és megy és gyors is ?vga
-
-Rolika-
senior tag
Sziasztok!
Van a gépemben egy Kingstone Fury Beast 3600mhz cl16-os kit és lassan bővítenem kellene 32-re. A proci egy 5600x, a lap egy Asus Tuf B550 plus. Proci bővítés tervben van a későbbiekben.
A kérdés, hogy találtam emagon egy ilyen kitet: Kingston FURY Renegade Memória, 32GB DDR4, 4266MHz CL19, Dual Channel Kit 33 ezerért. A kérdésem, hogy érdemes lenne ebbe bele ugranom(jó az ár) vagy inkább vegyek még egy olyan kitet ami a gépben van?https://www.youtube.com/@Rolika82
-
fudi2002
Topikgazda
válasz Kecsua #63210 üzenetére
Lévén, a ryzen imcje nem tud mit kezdeni ezzel a frekivel így most amit nyertél átviteli sebességben(a kép alapján ez is gyenge), azt elvesztetted késleltetésben.
Infinity fabric azoknál a prociknál 1800-1900mhz körül az optimális, jelenleg a Tiéd 1033on megy.
Amit javaslok, de sajna ezt kézzel és tesztelgetve:
1, kideríteni thaiphoon burnerrel milyen chipes ram.
2, belőni 3800mhzre, if osztót kézzel 1:1re állítani.
3, késleltetéseket, subokat az 1es pontnak megfelelően belőni, többi feszültséggel együtt.
4, tesztelni, tesztelni és tesztelni
5, hetek után ha stabil és gyorsabb örülniVagy eladni és venni egy ramot amit erre találtak ki:
Corsair 3600cl16.[ Szerkesztve ]
-
Kecsua
tag
Sziasztok
Kérdésem lenne
Ez egy gyári beállítása egy 2x16gb mushkin 4133mhz ram párnak
Érdemes piszkálgatnom valamerre, vagy ez így jó ahogy van -
Henker2
addikt
válasz fudi2002 #63208 üzenetére
Akkor megnyugodtam.
Nem is akarok, de nem is tudok tuningolgatni a jelenlegi lapommal. Ez volt a lényeg, hogy legalább 3600-on stabilan menjenek a RAM-ok.Vagy finomítani esetleg lehetne-e még valamit a RAM-okon? Esetleg időzítés? Vagy örüljek, ha ezt tudják, ami most a képen is látható?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
-
félisten
Vajon létezik olyan, hogy a Kingston Fury Beast DDR5-6000 tCL36 RAM modulon lévő hőmérő időnként egy adott (és csak az adott) Max. hőfokot eléri egy pillanatra?
Az tűnt fel, hogy a belső (a CPU hűtő ventije alatti) DDR5 modulom *mindig* 63.8°C-os csúcsot produkál, már hónapok óta, időnként (de sokkal ritkábban) a külső modulon is látok max. hőfoknak ennyit.
Pont most vettem meg 2db 4cm-es ventit, hogy kapjon extra légáramot, de az lett a gyanús, mindig pont ennyi a maximális hőfok, mikor megint teszteltem még a ventik előtt.
Sose 60, sose 65, de még csak 63.7°C sem. Csak mindig és pontosan 63.8°C.
Most vagy a HWinfo vagy a modul hőszenzora hibás?Én meg itt küzdök, hogy visszább vegyem a feszt, meg nem merek 1.4V-ot sem belőni, nehogy túlmelegedjen... aztán lehet, hogy valójában semmi para, mert amúgy játék közben 45,5°C volt most is a legmagasabb, amit láttam...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Micron 4GB 1RX8 PC4-2400T-RD1-11 ECC REG RAM eladó (WS)
- -elkelt- 4GB DDR3 és DDR3L Notebook RAM Bazár (csomagküldés: csak 1200Ft)
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest